40038
-
tompka #38318 Hát igen az még nincs. Méég... :) -
#38317 Már csak Magyar nyelvet támogató nem ártana. -
tompka #38316 mikroszoft.kom :) vagy hoc.hu -
#38315 Igen, és hol?! -
tompka #38314 Na megjelent hivatalosan is az SP2 :) -
#38313 Vistára és Office 2007-re frissít az amerikai hadsereg
"Hatalmas várakozás övezi a Microsoft új operációs rendszerét, a Windows 7-et, mely sok tekintetben leelőzi elődeit, az XP-t és a Vista-t. Annak ellenére, hogy október körül fog piacra kerülni, az Egyesült Államok hadserege már most tervezi számítógépeinek frissítését, azonban Windows 7 helyett Vistára."
Mondjuk az elég nyilvánvaló, hogy szerintem egy nagyobb cég sem fog új OS-re áttérni, amíg ki nem jönnek annak "gyermekbetegségei". -
#38312 Animált háttér nem hat meg, a többnyelvűség meg aztán végképp nem.
Szervert nem akarok futtatni, a biztonsággal meg elvoltam eddig is az XP-vel...
Ha ennyi a különbség, akkor valóban nem éri meg a nagyobb erőforrásigényűt feltenni.
Köszi a választ. -
#38311 Home Premium (esetleg Business, amelyikhez hozzáférsz) bőségesen elég, az Ultimate plusz szolgáltatásait (biztonsági és szerverképességek) szinte kizárt, hogy használod, ráadásul több helyet foglal és nagyobb a memóriaigénye is.
Amiből kimaradsz, az az animáló hátterek (elérhető más úton) és a többnyelvű rendszerhasználat (szabadon kapcsolgathatod, hogy milyen nyelven fusson a Windows). -
#38310 Hali!
Tanulásra, munkára, egy kis játékra, zenére, szóval átlagos felhasználásra elég a Home Premium, vagy inkább Ultimate? És ha az egyik, vagy másik, akkor miért? Köszi! -
Hory84 #38309 nálam már rtm óta működik -
tompka #38308 A hadsereg inkább a Vistát választja a Windows 7 helyett :D -
#38307 Tudtommal még nincs sp2 kompatiblis nyelvi csomag, Viszont találkoztam már magyar sp2-vel. -
#38306 vista ultimate sp 2 eng ra lehet telepíteni magyar nyelvi file t.?
vagy meg kell várni a sp2 s nyelvicsomagot? -
qwer2 #38305 Sziasztok.
Tudja valaki hogy kell ezt hasztnálni? MS_WV_DA_upsmack .
Úgy tudom vista cucc ,csak nem tudom hogy kell megnyitni. -
#38304 Ez fura. Pont ezzel (38302) a kérdéssel jöttem fel én is és korábban már próbáltam ugyanezt a módszert (38303), de nem működött. A Vista elfelejti, hogy nézzenek ki egy-egy meghajtón a mappák és szereti össze-vissza keverni a mindenféle dolgok (nézetet, rendezést, csoportosítást a sajátgép, vezérlőpult, mappák és további helyeken) kinézetét, holott világosan meg van neki adva, hogy teszem azt dokumentumok sablont alkalmazzon, és az almappákra is legyen érvényes. Ehhez képest időről-időre felejt... Roppant idegesítő, mert az ember nem tud a saját beállításaihoz alkalmazkodni... El nem tudom képzelni, mi a baja... -
Hory84 #38303 Nyiss egy jegyzettömböt ird bele ezt:
Windows Registry Editor Version 5.00
; Reset and delete all saved folder customizations and settings.
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\BagMRU]
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags]
; Turn off Vista auto folder type template discovery.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell]
"FolderType"="NotSpecified"
Aztán mentsd el .reg kiterjesztéssel és futtasd le -
#38302 Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a Vista időnként vagy a vezérlő pultnak a nézetét változtatja meg automatikusan a tudtom nélkül vagy egyéb mappák nézetét és ez engem nagyon zavar. Valaki tudna adni egy tippet hogy hol kapcsolhatom ki ezt, hogy ne változtassa automatikusan a nézeteket?
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
#38301 Köszi. A memória árak folyamatosan esnek, nem lehetetlen, hogy egy év múlva kibővítem 2 GB-ra... de addig is akkor most maradok a 32 bites rendszernél... -
#38300 2 giga elég a 64 bites rendszernek, nincs semmi hátránya, ha azt teszed fel, de 2 giga memóriánál előnye sem (néhány 64 bitre optimalizált program van) - a 32 bites talán kevesebb helyet foglal, és nem kell vadásznod esetlegesen a 64 bites drivereket. Ha tervezed a későbbiekben a 4 gigára bővítést, akkor érdemesebb a 64 bites, egyébként nem fontos. -
#38299 Sziasztok!
Új laptop-ra lehetőségem van 32 és 64 bites Vista-t feltenni.
Azt szeretném kérdezni, hogy az egyes programok (akár felhasználói, akár játékprogramok) futásának lehet-e akadálya a 64 bites rendszer?
Magyarul: vannak olyan programok, amik csak 32 bites Vista-n futnak el 64-en nem?
És még egy: 2 GB DDR2 memória elég a 64 bites Vista-nak?
Köszönöm a válaszokat! -
#38298 Már kész van, de a publikus megjelenésről még nincs dátum közölve. -
#38297 A végleges Vista SP2 mikor jön ki? Valaki tudja?
-
tompka #38296 Van már 4.1-es is :D -
Jocy10 #38295
Így néz ki... -
Jocy10 #38294 Már egy ideje van SP2 loader... (vistaloader 4.0 a neve)tökéletesen műxik!
Egyébként az SP1 -es aktiválót nem fogadja el.... -
martinkeet #38293 Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Fél éve telepítettem fel egy Vista Ultimate 64-bit-es rendszert,a következő konfigurációra.Core2 E8400 (9X375-re húzva),Gigabyte GA EP43-DS3 alaplap (Intel Eaglelake P43 lapka készlet),Nvidia GF 9800 GT 512 VGA,4X1 GB Kingmax DDR2 RAM,1 db 80GB Maxtor vinyó (ezen csak a Vista),1db 500 GB Samsung SATA vinyó,rádió frekvenciás USB optikai egér.Az egeret csak azért írtam,mert fontos lehet!
A következő a probléma.
Bármilyen média indításkor (bár többnyire csak filmek-nél)10-ből 3-4 alkalommal az égér kurzor kb. öt másodpercenként lefagy egy-két másodpercre.Ezek után továbbra is használható a gép,de a hiba fennmarad a következő restartig.Kritukus esetben (sajnos ritkább esetekben ez is előfordul)teljes fagyás következik be.Itt csak a reset gomb segít.
Nem használok semilyen kurzor modosító programot.
A driverek mindenből a legfrissebbek,kivéve a BIOS-t.Azt nem piszkáltam.
Sajnos teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a lehetséges megoldásokat!
Üdv.
-
msstz #38292 továbbra sem működik :( -
tompka #38291 Tudja vki azt, hogy miért érzékel a vista 2monitort? :D párat villogott a monitor, aztán az nvidia driver szerint már 2monitor volt. xD Eszközkezelőben is 2szerepel. "Általános PnP képernyő" és "Általános nem PnP képernyő" -
msstz #38290 közönöm mindkettőtöknek, hamarosan tesztelem, hátha! -
#38289 vezérlőpult/rendszer/eszközkezelő, megkeresed az egeret és jobb egérgomb tulajdonságok energiagazdálkodás füll. Az érzékenységét meg a vezérlőpult/egérnél vagy a gyártó saját driverében tudod állítani -
#38288 device manager - egér - jobbgomb properties - power management - allow device to wake...
a másik meg az egér saját részénél (ha van programja akkor ott, ha nincs akkor a sima egérbeállításoknál sensitivity vagy ilyesmi) -
msstz #38287 hol állíthatom be ezt az egérhez? mert nem találtam meg -
#38286 monitorhoz drivert próbálj feltenni, hátha az megfelelően kezeli a dolgokat.
másik ötlet: az egérnél állítsd be, hogy ne tudja visszahozni alvó állapotból a gépet (vezérlőpultban beállítások) vagy állíts egy kicsit az érzékenységén, lehet, hogy a helyben álló egér apró mozgása okozza. -
tompka #38285 Bizony. Sikeresen kiderült, hogy a nagyobbik vinyóm már nem 100-as :( -
msstz #38284 sziasztok,
w7 topikban senki nem tud választ adni, így bátorkodom ide is írni (annak ellenére, hogy van átfedés a két topik látogatói között), mivel nagyon hasonló a két rendszer, talán a probléma is azonos.
tehát az van, hogy a 7 nem kapcsolja ki a monitort, hiába van beállítva x perc és a dimmel is gond van, egy fél másodpercre dimmeli, majd újra eredeti fényerőre kapcsol - egy villanás az egész.
w7 előtt xp-m volt, és az kikapcsolta a monitort.
valakinek van ötlete vay tapasztalata, hog vistában mi okozta ezt? hátha 7-ben is az a baj. -
#38283 Vinyógond is lehet de inkább memória vagy alaplpa.
#38279: Nem lesz magyra, visszaáll angolra mivel a nyelvi csomag nem kompatibilis. Szedjél le magyar SP2es integrált Vistat ha ennyire fontos. De jó a szimpla magyar is, ami gyárilag, a CD-n magyar volt. Ilyenkor a 36 nyelvű SP2 telepítésével magyar marad. Bár én még mindig az angol windowst preferálom. :D -
#38282 HDSentinel nevű ingyenes progit tedd fel, az a vinyó állapotát elég megbízhatóan jelzi -
#38281 Ahogyan sejtettem, így oké és magyar. cca. 50MB-ért kúszik még a NET-re.
Ez így már barátibb és gyorsabb telepítés. -
#38280 Én is a memóriára vagy a régi 80GB-os vinyómra gyanakodtam, de ez akkor megerősítette a gyanúm. :(
Remélem mondjuk hogy a vinyó lesz a bajos, azt úgyis le akartam cserélni. Nagyon-nagyon régi már. -
#38279 Köszi!
Akkor egyelőre jobb megoldást nem nagyon tudok kilogikázni, mint:
1.) Vista SP1 install;
2.) vagy letöltött, vagy win update által felajánlott magyar nyelvi fájl letöltése és megjelenítendő nyelv magyarra változtatása;
3.) SP2 telepítése, aminek ezek után már magyar nyelven kellene indulnia.