Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Gyorsabb.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

A Home Premium változat gyorsabb mint az Ultimate?
Vagy ilyen különbségek nincsenek a kiadások között?

Prince of Máté
De, az ultimate van fent. A win 7 megelégedett 7-8 gigával, de hát ez vista... mind1 majd kitalálok valamit.

bon
Remélme nem Ultiamte változatott raktad fel 18gb-ra, mert ahhoz 40gb ajánlott. Egyébként a program ami neked kell a Paragon particion Manager. De csak ovatosan, mert adatvesztés is lehet belõle. Tehát legyen biztonsági mentés az érintett adatokról.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

xNoodlex
Az úgy nem lesz jó, 18 giga az nagyon kevés. Én 30 gigát csináltam neki, de nyáron újra is fogom partícionálni legalább 35-40-re.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Prince of Máté
Ha tudtok, segítsetek pls!
Felraktam az SP1-es Vistát egy 18 gigás partícióra, telepítés után maradt is 8 giga helyem. De elkezdte magát frissítgetni, és most már ott tartok, hogy 200 mega van üresen... Hibernálási cuccot is töröltem, esetleg nincs olyan progi, ami egy másik partícióból elvenne és hozzáadna a vistához, formázás nélkül?

[HUN]FaTaL
Ha létrehozol egy mindenki nevû fiókot akkor az az egy ember fogja tudni olvasni a mappát. A mindenki nem user, hanem az összes usert szimbolizálja az adott gépen.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Mi van? Ez egy oltári baromság. Simán mûködik, pláne akkor, ha esetleg mindkét windows angol. A céghez bevittem a gépem, nekem angol win van az összes többi magyar, szerverünk magyar, exchange szerver angol és mégis simán mûködik a hálózat.

xNoodlex
Am, mi van? 😄
Ezt leírnád kicsit érthetõbben/részletesebben?

Gregorius
Csak úgy szólok, hogy dettó ugyanez a gond volt nálam is. ÉS nem everyone, hanem midnenki. A nyelvekkel van gond. Létre kell hozni benne egy olyan fiókot, hogy Mindenki, akkor is, ha már van benne olyan hogy Everyone vagy fordítva.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

[HUN]FaTaL
Érdekes. Akkor az everyone tényleg everyone és ha lopják a wifit akkor még a szomszéd is tudja olvasni a könyvtáraid. 😄 Public foldershez semmi nem kell.

xNoodlex
Jelszó beállítva. Felderítés, megosztás bekapcsolva. Everyonenak minden jog be van állítva. A helyzet: ugyanaz.
De ez annyira nem is zavar, mert a laptopról tudok XPre és XPrõl is másolni, viszont pl. játékban se látják LAN-on egymást, akkor se ha az XP-vel kreálok és Vistával akarok rácsatlakozni. (egyébként Vista SP1 és XP SP3)

Dzsini
kieg.: nála XPSP3, nálam VistaSP1

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nem igazán - helyi hálózatban (még a tartománynév is más) a lakótárs usere+jelszava nincs bejegyezve nálam, a public mappákat pedig így is látja (ha be van kapcsolva a public folder sharing), valamint az egyéb megosztásokban rá az "Everyone"-ra vonatkozó jogok érvényesek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
A mindenkibe akkor tartozik bele ha a másik gépen is fel van véve ugyanaz a felhasználó. Tehát a névnek legalább egyeznie kell. Kivéve ha windows server mögött van és tartományban van mindkét gép. Akkor a "mindenki" az összes, a serveren fent lévõ userre vonatkozik. Persze ilyenkor az egész jogosultságrendszer átalakul. 😊

Dzsini
az a "vistás laptop" felirat kitakarja a valódi nevét a gépnek, amit nem akart közkinccsé tenni 😊

a név, jelszó nem kell, hogy mind a kettõn ugyanaz legyen, a publikus mappába berakott dolgokat anélkül is lehet látni. Viszont jelszavas bejelentkezés kell az XP-s gépre is - még ha automatikus belépés is van - az már beletartozik a 'Mindenki'-be, és tudja olvasni a Vistás gépek dolgait.

Ja, és természetesen legalább SP2 + frissítések, de inkább SP3 kell az XP-s gépre, hogy a hálózatkezelés jól mûködjön.

[HUN]FaTaL
Mi az hogy Vistás Laptop nem érhetõ el?😄 Adj normális nevet annak a gépnek. Másrészt a fájlmegosztást a vistan a hálózati és megosztási központban engedélyezd, meg a felderíthetõséget is és utána próbálkozz. Persze a felhasználónév és a jelszó mindkét gépen legyen ugyanaz és a megosztáskor is állítsd be a jogokat. Azt hiszem alapból "mindenki" "csak olvas" joggal hozza létre a megosztást. De ha nem egyforma a felhasználónév, akkor nem ér szart se, mivel az a "mindenki" az azon a gépen mindenki. Nem tudom mennyire sikerült leírni, remélem azért érthetõ lett a "mondókám". 😄

xNoodlex
Na a laptop, amin a vista van, már szépen látja a hálózatot. Tud másolni is törölni minden, de az XP-s géprõl ha be akarok nézni a vistásra ezt dobja ki:

A fájlmegosztás engedélyezve van. Lehet, hogy a UAC kavar valamit?

NTFS, de nem lenne jó formázni, mert 1 Tera, és tele van cuccal 😊
Még adatvisszamentõvel sem tudnék rámenni, mert nem tudnám elraktározni a mentett cuccokat.

[HUN]FaTaL
NTFS? Mentsél le róla és formázd újra, nem tudok mást mondani.

Szerintem igen, felhasználóknál csak az én accom van, és rendszergazdának van írva (azért szerintem, mert installált vista van rajt a gépen)

Dzsini
nem találok külföldi fórumokon hasonló problémákat vele 😞 másik USB-be dugva esetleg?
rendszergazdaként próbálod importálni?

Igen, XP-n gond nélkül megy, ott tudom importálni a lemezt, csak a Vista nem szereti valamiért :s

Dzsini
akkor valóban nem 😊

másik (nem Vistás) géppel mûködik?

Ezt én tegnap vettem, RaidSonic Icy box, van benne egy 1000 és egy 500 gigás vinyó, szóval a kor nem lehet az oka 😊

Dzsini
nekem volt egy nagyon régi noname külsõ USB-s rackem (olyan régi, hogy a 120 gigánál nagyobb vinyóknál elakadt), azt nem tudta lekezelni a Vista, bárhogy próbálkoztam.

Épp ez a baj, hogy semmit nem tudok csinálni a merevlemezzel, csak tulajdonságok, és alaplemezzé konvertálás, állapotnál meg érvénytelen áll.

[HUN]FaTaL
1. Vezérlõpult->Felügyeleti eszközök->számítógépkezelés->lemezkezelés, jobb klikk a vinyón és adj neki betûjelet.
2. Passz, nem használok se tv-t se media centert, fater notebookjához volt távirányító az elsõre mûködött vele Home Premiumon és Ultimaten is.

Hali.
Most vettem egy laptopot, rajta Vistával, de pár gondom lenne.
1. rá van kötve USB-n keresztül 2 merevlemez, de amikor importálni szeretném õket, akkor nincs olyan, hogy idegen lemez importálása, csak alaplemezzé konvertálás lehetséges.
2. kaptam a laptophoz távirányítót, de a media centert valamiért nem kezeli (Home Premium rendszerem van)

Ezekre mi lehet a megoldás?

[HUN]FaTaL
Persze, csak frissíteni kell az XP-t. Volt valami frissítés az új hálózati protokolltámogatáshoz, amit a vista használ a tcp/ip-n keresztül, nem tudom, hogy az SP3 tartalmazza e már. A vista minden gond nélkül látja az XP-s gépet.

xNoodlex
Vista és XP között routeren keresztül van valami esély LAN létrehozására?

Dzsini
próbáld meg az AVG-t lecserélni valami másra (otthoni használatra az Avast is ingyenes), esetleg spyware/rootkit-keresõvel nekiesni (van itt a fórumon spyware-es topic, ott tudnak jókat ajánlani).

Sziasztok!
A következõ dologban lenne szükségem segítségre:
Pár hónapja vettem egy új laptopot, amit OEM Vistával adtak. Egy ideig nem is volt semmi probléma, azonban kb. 1 hete elég fura dolgokat mûvel a gép. Böngészés közben néhány oldal beöltése közben a processzor és memória használaz az egekbe szökik (Firefoxot használok, de az explorer ugyanezt csinálja. Elsõ körben vírusra gyanakodtam, de többszöri víruskeresés sem volt eredményes (AVG-t használok) és a tûzfalam sem jelez semmi szokatlan dolgot. Két napja újratelepítettem a rendszert, azt gondoltam, ez mindent megold, de a probléma továbbra is fennáll.
Csináltam egy képet is a feladatkezelõrõl:
Feladatkezelõ
(Sajnos a képbeszúrás nem megy nálam, úgyhogy csak így tudom belinkelni.)

[HUN]FaTaL
asztalra klikk és ctrl+egérgörgõ

Thx!

serkov
Asztalon jobb klikk, nézet, klasszikus ikonok....

Gigabyte P35-DS3:E8400:Hd3870:4GB Geil Ultra kit

Üdv!
Lenne egy olyan banális kérdésem, hogy hogy lehet az õrületes méretû ikonokat lekicsinyíteni? (Pár napja kezdtem a Vistát...<#lama>)

Köszi a válaszokat most méreteztem újra a partíciót 40 gigával remélem nekem is kihúzza mostmár 6-7 giga szabad hellyel 😊
Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy egy általános problémával állok szemben de mégsem találok rá megoldást.
Pár napja autómatikusan resetel a gép, amikor akarok boot-olni, azt írja, hogy a ntoskrnl.exe hibás file (corrupt), és hogy javítsam ki a file-t a Vista dvd-vel (eredeti).Meg is tettem, minden ok, de ha huzamosabb ideig ki van kapcsolva a gép és bekapcsolom akkor ezt újra megcsinálja esetenként kék halál kíséretében. Mit lehet tenni ilyenkor? Az érdekes pedig az hogy ennek a fájlnak a system32-ben lenne a helye de ott nincs.Lehet azért mert 64bites vistam van?!
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

Dzsini
a winsxs-t ne turkáld, azzal nem tudsz mit kezdeni kézzel.
a 35 gigát feltölti a gép, legnagyobb része rendszervisszaállítási adatok, abból nyerhetsz vissza elég sok helyet, ha tényleg kell a szabad terület. ha nem kell, hagyd nyugodatan, hogy feltöltse a gép, a vinyóhely is - ahogy a memória - úgy jó, ha ki van használva.
olvasnivaló a témáról

Nekem is ugyan ilyen gondom volt!
35GB helyet adtam neki puff megtelt most adtam 40GB-ot most úgy ahogy elmegy folyamatos frissítésekkel 6-7GB szabad helyem van mindig, persze rendszeres takarítás mellet!

bon
Igaz, és a sok telepítés miatt növekedik a mérete, bõvebb info a #35059 meg a #35061-es hozzászolásban.

Nemrég vettem új gépet, és mivel a 32 bites oprendszer már nem címezne meg annyi memóriát mint amennyi a gépemben van így gondoltam felrakom a 64 bites Vistát mivel a 64 bites XP-tõl mindenki óva intett 😊
Adtam neki 35 gigát a partíción. A gond az hogy napról napra kevesebb rajta a hely,és most ott tartok hogy 2 giga szabad van összesen. Eddig kisebb programokat (msn,winamp stb) és az office 07-t telepítettem csak erre partícióra. A kérdésem az lenne, hogy van rá valami módszer hogy ne hízzon így meg a Vista? CClenaert és wise disk cleanert próbáltam eddig, sok fájt töröltek de számottevõ terület nem szabadult fel 😞
Neten utánanéztem és van egy winsxs mappa amiben nekem 10 giga cucc van viszont, csak írták hogy veszélyes turkálni benne. Mennyire igaz ez?
Köszi a válasz elõre is!
bon
A frissítés adott idõpontban futt le. Vezérlõpult\Windows Update-nál állítható. Egyéb esetekben nem használja a netet. Szerintem összeszedtél valami kártevõt. De a megnövekedett adatforgalmat az is okozhazja ha sok online videót nézzel. De ezek csak tippek.

Sziasztok!

Mobilnetet használok (korlátos forgalommal), s mióta az XP-t Vistára cseréltem hihetetlen mértékben megnõtt az adatforgalmam, annak ellenére, hogy a netezési szokásaim nem változtak (ugyanazon oldalakat nézem, ugyanannyi idõt, stb.)... mi lehet ennek az oka? (a frissítést már letiltottam, mert az is folyton pörgette a forgalomszámlálót)lehet ezt valami módon szabályozni, beállítani? Válaszaitokat elõre is köszönöm!
atesz25
Sziasztok.Szeretnek kerdeyni, hogy miert ugral a talcan a billentyu nyelv hu es en kozott.nem marad hu most is azert irok igy.

Phenom Black9950,gigabyte Ga-ma770-ud3, Sapphire 4830 1GB,4gb 1066

balint1111
Kösz jó lett az aktivátor.

Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5

Megoldódott a probléma! 😊

Olyan problémám lenne, hogy ezt a notit össze szeretném kötni ezzel a hangfalszettel, viszont a fülhallgató-csatlakozáson keresztül nem megy át semmi hang. Mi lehet az oka? Vista fut a gépen és a hangbeállításoknál próbálkoztam állítgatni, de nem jött össze sehogy sem. (A kábelek biztosan jó helyen vannak.)
Kösz elõre is!

w77d
akkó bukta...