40038
-
#38558 Na a gyártó cuccaitól is falra tudok mászni, a laptopom-on is csomó időbe telt amire ledurtam a számomra felesleges előtelepített programokat. Céges környezetben meg alapból azzal szoktam kezdeni, hogy gyalú az összes partició, de ott nem számít az előtelepített rendszer. -
#38557 hát, készítőnek szimpatikus - gyártónak szimpatikus... innen már elég közel van a drága EU által most tornázott IE-mentes windows7 kérdése.
persze, a gyártó úgy rakja össze a rendszert, hogy az működőképes, és önmagában stabil - de a testreszabás lehetőségét sajnálom, hogy elveszett (régen még megvolt, ma már csak rendszeradminisztrátori környéken van meg)
fura dolog ez, igazából nincs jó megoldás. az is érthető, hogy "erőfölénnyel való visszaélés" a windows95 with internet explorer óra böngészővel adni a rendszert - viszont anélkül meg mi értelme ma már? főleg most ez az ötlet, hogy dobjon fel egy ablakot, hogy válasszon a user böngészőt első telepítésre... hááát, nem tudom. majd meglátjuk, jó-e ez így.
médialejátszó nélküli windowst is árulnak (N verziók), kutya sem veszi őket, mert az MP az egység usernek tökéletes, ha meg többet akar nem fáj feltenni mellé valami mást. -
#38556 Én már alapból nem szeretem ha televan minden a készítőnek szimpatikus programmal a telepítő. Én jobban szeretem saját magam feltenni ami nekem kell testreszabott telepítéssel. -
#38555 egyetértek, több ismerős is belefutott már olyan gondokba, amik erre futottak ki...
vannak meglepően jól működő változatok, és lehet, hogy egy gondba se fut bele a user hónapokig, aztán egyszer hoz valaki egy telefont vagy fényképezőgépet amit csatlakoztatni akar, vagy valami érdekesebb eszközt, és jön a meglepetés. vagy hirtelen egy frissítés nem megy fel rendesen, mert hiányzik neki valami... jobb nem kockáztatni, bár 3 év alatt valószínűleg kiforrtak ezek a rendszerek. -
#38554 Minden tákolt, buherált verzió egy rakás szar. -
#38553 Minden buherált verzió felejtős, legjobb a gyári Technet-es vagy MSDN telepítő. -
#38552 Sziasztok!
Hallott mát valaki az nvidea edition-ről?
Ha igen mi a véleménye?
-
#38551 Vista se olcsóbb (sajnos). Pedig ha lenne olyan akció mint az Office 2007-nél is volt, hogy egy bizonyos változatott egy elég baráti árért cserébe három gépre lehetett telepíteni. -
#38550 Nagyon szépen köszönöm! Látom nem elég gazdag a Microsoft. :P -
#38549 Felesleges várni, ár nem fog csökkeni, sokat már nem fog javulni (már most is jó), mert a Windows 7-re fognak koncentrálni. -
#38548 Én azért várok még 1-2 évet megjelenés után, addig jó lesz a Vista és talán az ára is lejjebb megy. (bár az árcsökkenés annyira nem jellemző oprendszereknél) -
#38547 Sziasztok.
Olyan problémám van,hogy ha windows media playerrel .mkv kiterjesztésű hd filmet játszok le,nem lehet kikapcsolni a feliratokat.Vlc-vel simán ki tudom,de azzal sajna szaggat némelyik hd film.Hogy tudnám mp-ben is kikapcsolni? -
balcsi70 #38546 Már tárgytalan,megnéztem. -
#38545 Azért azt tedd hozzá mielőtt elkezdenek szörnyűlködni, hogy ezek a dobozos verziók árai. -
balcsi70 #38544 Sziasztok.Egy olyan kérdésem van,hogy a Vistában a Movie Maker-el ha csinál az ember egy összeállítást és nem dvd-re akarja menteni akkor a progi hova menti automatikusan a kész fájlt? vagyis hol található majd meg? Sose használtam ezt a progit csak egyik ismerösömnek szeretnék ebben segíteni. Elöre is köszi. -
#38543 Tessék: link -
#38542 Akkor még inkább butaság.
Am tudni már, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni? Az is lehet, hogy még én is megveszem, bár még nem vettem eddig Windows-t. :$ -
#38541 Nem karácsonyra, boltban október 22-től vásárolható meg. -
#38540 Bocsi, de ha eddig nem vettél Vistát és most veszel, akkor az elég nagy baromság. Ugyanis karácsonyra jön a Win7. -
jaki88 #38539 ok, köszi, már megtaláltam a megoldást -
#38538 persze, kapsz majd rendesebb választ is - amúgy ha visszaolvasol 1-2 oldalt, biztos találsz linket hozzá, vagy pontos nevet, hogy mi a neve a működő aktivátornak. -
jaki88 #38537 köszi a segítséget. Nincs kiírva, hogy warez kérdéseket nem lehet feltenni, szóval ebből gondoltam, hogy meglehet itt kérdezni ezt. Egyébként kényszerű megoldásból tettem fel a vista-t, mert az xp-m totálisan behalt, nem tudtam 5-x újratelepítve sem életet lehelni bele, most feltettem a vista-t és mostmár jó, csak ez az activator nem sikerült. Anyagi kapacitásom most nincsen eredetire, ezért bátorkodtam ezzel. Egyébként tetszik, lehet megveszem, vagy kivárom a 7-et és azt veszem meg, de én pont nem az az ember vagyok aki a warez híve, de ha nincs ló, jó a szamár is. Különben is hagyjuk ezt az álszent szöveget. Remélem valaki más tud segíteni, akinek sikerült ez az activatoros cucc. -
#38536 egy eredeti példány például egészen tökéletes, nekem még egyik frissítés se zavarta össze. -
jaki88 #38535 mi a legjobb vista activator? mert én próbáltam egyet, de az nem nagyon akarja megállítani azt a bizonyos 30 napos korlátot. -
#38534 Hálózati és megosztási központ. -
jaki88 #38533 vista alatt hol tudom csatlakoztatni a gépet az itthoni többi géphez, szóval amit az xp alatt a hálózat beállítása alatt találtam az itt hol van? -
#38532 Kösz, de nem ezt kérdeztem. ^^ -
#38531 Akkor megnyugodtam. :) -
#38530 -
Gabe18 #38529 Thx!Hát akkor teszek egy kísérletet,végülis mit veszthetünk... (adatot nem,mert a szükségeseket már kiírogattam ) -
#38528 rányomtál jobbgombbal, és a törlést választottad a kuka ürítése helyett - az pedig eltünteti az asztalról az ikont (annyiszor előfordul ez, remélem a 7-ben már elteszik az útból a 'delete' menüpontot). -
mounteverest #38527 Köszi megvan! Csak azt nem értem, hogy miért tünt el. -
#38526 Azt csak hiszed, hogy parasztvakítás. Láttam már olyan alkalamzásokat amik csöppet jobban mentek 4gb vagy több ram-al. Nem játékra gondolok! -
tmisi #38525 Én meg 2 giga RAM-mal használom és még a legújabb játékoknak (Prototype, Riddick) is elég és közel maxra tolt grafikán 1440x900-ban. Parasztvakítás ez a 4GB. -
#38524 Berozsdásodik. -
#38523 Én 32 bitest használok 4 giga rammal és csak 1 hónap múlva tervezem a váltást 64esre. Árthat ez valamit a memóriának, ha nincs kihasználva csak egy része huzamosabb ideig? -
#38522 letölteni torrentről már le lehet (ez a nem hivatalos módja), a windows update-en még nincs fent, de valószínűleg néhány héten belül felkerül - szerintem várd ki nyugodtan, majd felbukkan. -
simonl #38521 Sziasztok,
Magyar nyelvű (eredeti) Home premiumom van, lehet már erre tölteni az SP2 -t??
Köszi -
#38520 A vista eléggé kiforrott az elmúlt 3 évben, jobban ki tudja használni a modern gépeket. Ráadásul a DirectX 10 miatt a játékok - amelyik kihasználja - még szebbek is lehetnek rajta.
A helyedben váltanék, és ha valaha tervezed, hogy bővíted a memóriát, akkor mindenképpen a 64 bites rendszert tedd fel. -
Gabe18 #38519 Üdv!
Tanácsot kérnék.
Némi gép újítás után elgondolkodtam a Vistára való átállásra.Régebbi gépen Xp Sp3 volt,meg jelenleg az új is azon megy.De gondoltam a 4 magos processzornak jobb lenne az újabb op. rendszer,viszont most olyanokat is olvasok hogy a Xp is elboldogul azzal jól,nem fogok a Vistátol túl sok javulást-gyorsulást kapni.Hát szóval most már elbizonytalanodtam,főleg hogy az Xp-t az évek alatt jól megszoktam,saját szintemen kellően kiismertem.Tehát ha nem kifejezetten érdemes csere,akkor inkább hagyom.(Vistát régebben már probáltam más gépen,vegyes emlékek maradtak róla)
Tehát alábbi gépre érdemes-e Vista csere,és esetleg hogy milyen verziót.Játék plusz teljesen alap dolgokra van használva a gép,tehát semmi extra.
AMD Phenom 9950 Quad Core,ATI 4850 1GB,3 giga ram.