Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Le kellett volna aktiválni, gondolom letelt a 30 nap.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Notebookon én is használom a sleepet, az villámgyorsan felkel. :D

Szaisztok.Új vagyok még itt és a Vistában is.Egy kérdésem lenne,mitõl lehet az hogy van 2 felhasználófiókom és bejelentkezés után egybõl ki is jelentkezik.Mit lehet ezzel kezdeni?
Dzsini
nekem reboot csak 3-4 hetente szokott lenni (vagy még ritkábban), amikor a windows update könyörög iránta. amúgy hibernálok (a hybrid sleepet is be lehet állítani, hogy 1 perc alvás után lekapcsoljon, nem kell várni egy áramszünetre) - visszakapcsoláskor nekem még nem volt, hogy fél percnél többet dolgozott, igaz ez egy több, mint 3 éves laptop, nincs túl sok külsõ USB-s dolog rákötve (egy külsõ HDD, pendrive a readyboost miatt, drót nélküli egér antennája)
A vista elég jól rendbentartja már álló helyzetben a gépet, nem véletlenül tették el jó mélyre a restartot, alapesetben nem kell használni, az altatás+hibernálás bõven elég.

slylecz13: sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni vele, nekem még sosem sikerült ad-hoc kapcsolaton át netet megosztani, csak úgy, ha a hálókártya tudott bázisállomásként mûködni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!

Lenne egy tök amatõr kérdésem:

Van két Acer laptop, az egyik csatlakozik LAN-on az internetre (ezen Vista SP1 van) a másikat (amin XP SP3 van) pedig ezen keresztül szeretném WLAN-al hozzákapcsolni (ad-hoc).
Megadom a hálózat nevét, a biztonság tipusát (WPA2), majd jelszó és végül felajánlja, hogy megossza-e az internetet. Kiválasztom, de a következõ üzenetet írja ki:
A Windows nem tudta beállítani az internetkapcsolat beállítását (ICS).

Mit rontottam el?

Segítségeteket elõre is köszönöm!

[HUN]FaTaL
Meg mire felébred (egér, bill stb.) az egy csomó idõ vagy 2 perc a sok USB-s eszköz miatt, attól meg alig hosszabb a boot ideje.

[HUN]FaTaL
Hibernál is de attól még sleepben tartja, hibernálás csak áramszünet esetére van. Kibírom a bootot, szeretem ha tiszta rendszer indul nem egy egy hete használt szar. :D 4-5 naponta ha egyfolytában megy a gép akkor is újra szoktam indítani.

Dzsini
a Vista hybrid sleepje hibernál néhány perc után (amennyire beállítod), akkor pedig nem fogyaszt (teljesen kikapcsol), és az elõbbibõl 5-10 másodperc, az utóbbiból max. fél perc alatt ébred.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Klikkel hamarabb kinyílik. :D

#38378: Nekem nem kell sleep, ne fogyasszon áramot 10 órán keresztül ha nem vagyok itthon. Majd sleepelem ha akarom. :D

DjPremier
Én olyan kijelentkezö képet akartam mint XP alatt,azért köszi akkor marad a legördülö menü.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

Dzsini
a sleep pont jó nem? hybridbe rakja, ami hibernál is, 10 percre rá (beállítás szerint) meg lekapcsol.
ráadásul azt is be lehet állítani az energiagazdálkodásnál, hogy mit csináljon powergomb megnyomásra.

A start menüben a nyilacskára minek rá klikkelni? Csak ráviszed az egeret, oszt lejöt a további mód. Nem kell katt. :)

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

[HUN]FaTaL
Billzeten nekem csak log off meg sleep van, de én is power gombbal szoktam :D

bon
Én az ott lévõ piros gombra gondoltam. Így két kattintás, pont mint a korábban linkelt képen. De ezzel az alkalmazással mindeggyik leállító funkció elérhetõ többek közt: link
de gondlom sok féle egyéb leálításal kapcsolatos kis progi található.
De még átböngészném a csoprotházirendet is a Vista-ban, hátha van egyéb lehetõség ami bekapcsolható.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Állítsd át és akkor leállítja.

xNoodlex
Hmm, piros leállás gomb nekem aludni küldi. Legelõször be is ugratott.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Dzsini
powergomb megnyomása a gépen/billentyûzeten (0 klikk) <#vigyor3>

[HUN]FaTaL
Én is az egérkattintásokra.

Vista: Start->Nyilacska->Mûvelet (3klikk), esetleg leállításnál Start->Piros leállás gomb (2klikk)
XP: Start->Leállítás->Mûvelet (leállítás, újraindítás, kijelentkezés) 3 klikk

sziasztok!
van egy egyedi problémám, de hátha tud valaki segíteni:
van egy kis vista-s problémám:
semmilyen rendszerbeállításba nem tudok belépni, még az asztalon a testreszabás menübe sem. ha rákattintok, bejön a kurzor melletti töltést jelzõ animáció, vár egy kicsit, majd nem jön be semmi.
nincs rendszergazda fiók, csak 1 fiók van amit használok.
a vezérlõpultba be tudok lépni, viszont a felhasználói fiókokba, vagy bármilyen mélyebb beállíátsba nem!
próbálkoztam, a system vagy a rendszergazda fiók engedélyezéssel, de az sem ment mert ahhoz sincs jogosultságom h engedélyezzem :S:S
a vezérlõpult bejön, viszont a felhasználó fiókok már nem.
ha bárki találkozott már ilyennel kérem, hogy írjon!
[email protected]
elõre is köszi
fery02
Az egérkattintásokra értettem a számot, nem a lehetõségek számára.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

DjPremier
Visszaállitottam és nem találom amit irtál.

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W

Dzsini
nekem 1 :) amikor szól a winupdate, hogy újra kell indítani, akkor rányomok. amúgy powergomb a gépen sleep/hybrid sleep, másra nincs szükségem... ezt a leállítós menüt utoljára XP-n láttam.

bon
Alapból Aero-val a start menübõl indítva nem ilyen. Utoljára nekem xp-ben volt ilyen tartományból használva. De Vista-nál már tartományba se így néz ki. Kapcsold vissza az alap Vista stílust és utánna a start menüben már a piros gombbal leáll a rendszer (már ha az van beállítva). A mellette lévõ kicsi gombbal meg választható a többi leállítási mód.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Miért eddig XPben mennyi volt?:D

Start, Leállítás, Újraindítás

Pont ugyanúgy 3:D Viszont a leállítás 1-gyel kevesebb gomb lett, szerintem jó ez így.

DjPremier
És hol kell a Vista-ban? Hogy ne ez a legördülös menü legyen?

fery02
Aha, akkor ok.

bon
Ez csak kinézet, állítható.

fery02
Tényleg, vajon miért változtatták meg a Vistán ezt a leállítást menüt ilyen legördítõs menüsre? Mert pl az XP-n is olyasmi volt, mint a Win 7-en, egy gombnyomásra el lehetett intézni mindent, Viszont Visztán, ha pl az alap felkínálás helyett Újraindítani akarunk, az már 3 balegérgomb.

DjPremier
Most ilyen a Vista leállitás menüje:

Lehetne ilyet varázsolni belöle?

Köszi

Dzsini
valószínûleg igen, ez a driverek dolga :)

lacibacsi
"Gondolom most más géprõl írsz" <#nyes> Na hallod, persze, hogy másikról írok.

Egyébként éppen most töltöttem le a hálókártya driverét, amit sikerült is feltennem és most már szedi a FS oldaláról a frissítéseket. Remélem ezek után a még zûrös hardver elemek is helyre kerülnek...

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Gondolom most más géprõl írsz..
Keresd elõ a laptop driver lemezét vagy nyomozd le a neten,val.szeg hálókártya drivert fel kell tenned
lacibacsi
Hali!

FS Pa3553 laptopra feltelepítettem a Vista hpme Premium 32 bites változatát.

Szerettem volna a drivereket is feltenni hozzá, ami úgy történik ennél (meg a többi FU-SI modellnél), hogy egy driver detective programot kell letölteni és az magától letölti a drivereket.
Csakhogy: hiába dugom be az ethernet kábelt, nem ismeri fel a hálózatot. Az írja: Hiba:814: A szélessávú kapcsolat létrehozásához szükséges ethernet kapcsolat nem található... stb. Az eszközkezelõre pillantva pedig azt látom, hogy a Hálózati vezérlõ és a hálózati kártya hibásnak van jelölve (sárga háromszög). A tulajdonságainál viszont azt mondja, hogy az illesztõprogrammal nincs baj, az eszköz jól mûködik.

Mit tudok csinálni, hogy legyen internetem?

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

bon
Ja és az 5 nyelvûben nincs magyar.

bon
Inkább az lehet a gond, hogy a 36 nylevû még nicsn kint, csak az 5 nyelvû.

Köszi a választ. Nekem 64bites van és még nekem nincs a frissítések között. Neked nem 32bites van? Mert azt már állítólag kirakták csak a 64bites nem.
Dzsini
nekem megmaradt aktiválva a legális windowsom, és ha 6(hat) hozzászólást visszaolvasol, akkor látsz néhány véleményt az SP2-rõl

A microsoft pedig már kirakta az update-re az SP2-t :)

Üdv!

Aki feltette az Sp2 az tapasztalt javulást? Illetve az aktiváció ugyanúgy megmarad vagy újra kell aktiválni?
Ami kint van torrenten az már az a verzió amit a microsoft nem sokára ki tesz az update-re??
[HUN]FaTaL
Neki outlookhoz kell.

Jobb klikk az óra mellett az outlook ikonján és elrejtés kis méretnél. EKkora ha leminimalizálod nem fog látszódni a tálcán az outlook, csak az óra mellett.

KranaZoli
Én régebben ezt használtam: WinMail Tray

A topic-ban van a progi. De nem vmi okos, mert úgy mûködik, hogy el kell indítani egy valóban kicsi alkalmazást (pl. indítópult-ból) minden rendszer indításkor, majd a WinMail-t úgy lehet az értesítési területre minimalizálni, hogy jobb klikk ennek a proginak az ikonján és "Hide".

Megnyitni természetesen 2x klikk az ikonon és megnyílik, de ha újra minimalizálod, akkor a WinMail a tálcára teszi Magát. Próbáld ki, de szerintem macerás....

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
Nekem is gyorsabb lett.

gurubefree
Sziasztok

Vista ... Outlook kerdes . Most hasznalom elosszor es az lenne a kerdesem hogy meg lehet e oldani azt hogy a csak a toolbar-ban legyen a taskbar-ban nem .

Koszi

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Dzsini
valamit javítottak a memóriakezelésen is, nekem ezen a régi laptopon tényleg érezhetõ a gyorsulás, fõleg ablakmegnyitások, ilyesmik terén (valószínû nem csak a gadgetek, hanem az egész rendszer erõforrásigénye is lecsökkent, kevesebbet swappolgat 1 giga memóriánál)

bon
Ez már csak azért érdekes, mert a következõket tartalmazza az SP2:

•tartalmazza az SP1 óta megjelent frissítéseket, hibajavításokat
•gyorsabb és hatékonyabb keresés a Windows Search 4.0 által
•a Bluetooth 2.1 szabvány ismerete
•a beépített írószoftverrel immáron Blu-ray korongokra is írhatunk
•a 64 bites VIA processzorok támogatása
•a Windows Connect Now (WCN) révén a Wi-Fi konfigurálása leegyszerûsödik
•a Wi-Fi kapcsolat tétlensége esetén azt "alvó állapotba" küldi
•az exFAT fájlrendszer esetében lehetõvé teszik az UTC idõbélyegek használatát, így a különbözõ idõzónák között pontos fájlszinkronizációra nyílik lehetõség
•a gadgetek erõforrásigénye csökken

Tehát tulajdonképpen az eddig megjelent javítások gyüjteménye. Tehát akinek fent volt eddig az összes javítás annak számottevõ újdonság nincs benne.
Engem pl. csak a Wifi cucc érdekel belõle.

RETROB0Y
Én kipróbáltam az angol Home Premiumot a most kijött SP2-vel és sztem stabilabb és gyorsabb lett a vista.
Sztem aki teheti rakja fel mert mgéri.

Fent volt a win7 1 hete..elkezdett hülyülni,kékhalálozni,talán driverek gabalyodtak össze,ha újratettem volna,az is elég lett volna neki talán..de vistát tettem fel helyette..az eddig kimaradt nálam...srácok..úristen..ez a beépített játék,ez a Tinker...beleszerettem,mintha egy hülye Pixar-os csinálta volna unalmában,még a zene is olyan,mint a kisfilmjeikben<#hehe><#vigyor2>
KranaZoli
Ja! Oké, ezt nem tudtam. Köszi! <#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
Torrenten van 36 nyelvû, valószínûleg azt szedted le. Nem nyírbálták meg a hivatalost, torrenten is van 5 nyelvû és 36 nyelvû verzió. Hivatalosan még csak az 5 nyelvû jelent meg, késõbb jön majd a 36 nyelvû (Hogy miért, ne kérdezd...)

bon
Nincs megnyirbálva, majd jön a 36 nylevû és az eggyezni fog a törennten lévõvel.

KranaZoli
Nem emléxem, de akkor több mint vszínû, hogy azt.
A hivatalos verziót vajon miért nyirbálták meg?!