40038
-
#38758 lehet, hogy van olyan BIOS, amelyik nyűgös miatta? -
Warden #38757 A sp1 es tört verzióra is telepíthető a sp2 vagy egyenlőre skipelni kell? -
#38756 Boot-nál nem kell monitor, van két gépem a munkahelyen, nincs monitorjuk és nem szokták hiányolni. -
TomBond #38755 Fel is ment az SP2, kb. 20-25 perc volt. -
TomBond #38754 Igen pont ezt akartam írni én is! Nekem ma reggel felajánlotta, és már szedi is! -
#38753 ha jól értem a problémádat, akkor az természetes, hogy a gép hibát jelez, ha bekapcsoláskor nem érzékel monitort - bootoláshoz mindenképp kell, utána már ki lehet húzni. -
#38752 Ha visszadugom rá a monitort akkor nem csinálja. -
#38751 igen, igen.
(nem azért szoktak kiadni javításokat egy programhoz, mert rosszabb lesz tőle) -
#38750 üdv!
nemrég lett véve egy laptop...azon vista home premium van rajta , sp1es...szerintetek érdemes frissítenem sp2re? játékokban vagy esetleg máshol tapasztalok némi gyorsulást? -
#38749 Monitorral semmilyen PC nem foglalkozik. Ott valami más miatt sípol :) -
#38748 OFF
Ki tudom valahol azt kapcsolni, hogy az asztalim ne foglalkozzon a monitorral? Minden bekapcsolásnál 1 percig pc hangon fütyül nekem, ami igencsak idegesítő. (csak feltöltésre használom)
ON -
#38747 Végre elérhető az Update-en a Vista és Win2008 SP2 összes nyelvi változata. -
#38746 dehogynem, általában becache-eli (a task manager performance fülén látszik, nálam 1 gigánál 4 megát hagy szabadon boot után, 2 gigás gépen is olyan maximum 10 megát) - eközben a fizikai memória "használat" 30-50%-on van, de a maradékban ott ülnek a superfetch állományai.
szépen látszik, hogy ha kilépek egy nagyobb memóriát elfoglaló programból, akkor a fizikai memória felszabadul, majd szép lassan feltölti újra cache-el. -
#38745 Fura nálam nem csinálja pedig be van kapcsolva ,de nem foglalja le minta 2gb memóriám induláskor és később sem -
#38744 VGA -t de a memóriát is "zabálja" bár 2gb-nál az a 30-40mb semmiség játéknál pedig mint mondtad...
"mert sztem megoldható hogy ne egyen a rendszer 200mb-nál többet"
Vistánál szerintem tuti nem van aki szinte minden kikapcsolt( reg buhera stb...) és 380mb -ot zabált ez volt eddig a legkevesebb amit láttam.
Nekem 600Mb-ot eszik de az Aero bent van meg a SuperFetch (programok elötőltése) viszont jó pár dologt kikapcsoltam...
Kikapcsolásról pár leírás
http://lacy.hu/windows_vista/superfetch_kikapcsolasa
http://www.vallalkozok.hu/hirek_print.php?id=3260
http://winportal.net/?id=1052&highlight=megjelen%EDt%E9s
http://winportal.net/?id=718&highlight=hibern%E1l%E1s -
#38743 a helyes működés az, ha a rendszer minden rendelkezésre álló memóriát lefoglal (nem csak 200 megát) addig, amíg nincs másnak szüksége rá - ekkor kitakarodik onnan, és átadja a helyet. de addig legyen előtöltve minden, amire nekem csak szükségem lehet. (nagyjából ez a Vista filozófiája a SuperFetch és ilyesmik létezésével) -
#38742 Aero pont, hogy a vga-t terheli, de természetesen játéknál alapból kikapcsolja a rendszer. -
fatma #38741 Sziasztok!
Nekem is Vistám van,és pár napja lett egy pici gond vele. Másfél-2 órával a bekapcsolástól számítva elkezd fagyogatni az Intéző.Ha nem indítom újra a rendszert,akkor a többi megnyitott programom is lefagy.Nem tudom hogy ez mekkora hiba és mit tehetek ellene,de hogy idegesítő az biztos. Épp ma iktattam ki egy spyware valamit,és hát nem tudom hogy ez volt-e a megoldás. SP1 nincs rajta,egy ideje megálltam a frissítésekkel is. Ja és nem is vagyok nagy pcguru sajnos..:)
Remélem tudtok segíteni,köszönöm előre is!!!!
Ja és még1,ha felrakom az SP1-et,akkor ugye minden adatom megmarad? Bocsi a hülye kérdésekért de tényleg nem nagyon értek hozzá.. :) -
CyrSyS #38740 Erre gondoltam! De gondolom másképp leállítható ugyanaz csak esetleg másképp. mert sztem megoldható hogy ne egyen a rendszer 200mb-nál többet
AERO letiltás pl alap lenne ha feltenném! -
#38739 ha értesz hozzá, akkor nem érzékenyebb. de ami XP alatt működött vagy letiltható volt, az könnyen lehet, hogy itt már nem az - teljesen más a függőségi hálója az összetevőknek. -
CyrSyS #38738 A rendszer konfigurálható? Úgy értem hogy legalább 15 komponenst/folyamatot/szolgáltatást kilöttem az XP a gyorsítás érdekében meg REG szerkesztések is, új bejegyzések stb! Ezekre a Vista nem érzékenyebb az XP-nél? -
#38737 Ha van olyan komponense az Ultimate-nek ami szükséges neked akkor Ultimate, de szerintem bőven elég a Home Premium. Memória használatban meg nincs számottevő különbség. -
CyrSyS #38736 Ram terén a Home premium kevesebbet eszik? Vagy érdemes Ultimate-t telepíteni? -
#38735 2 giga ramhoz felesleges a 64 bites rendszer -
#38734 Ha az aláírásodban lévő konfigról van szó, akkor nyugodtan felteheted, csak jobb lesz tőle a géped. -
#38733 2 hét? Az nem semmi.. -
Bagoly81 #38732 sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy vista 64 bit 2 giga rammal sp2 vel ennyivel lassabb játékok meg miegymás terén egy xp nél? -
tompka #38731 Windóz Viszta Buhera Edésön
Én amikor felraktam a nem buhera SP2-t, maradt aktiválva a rendszer. :)
Szval ennyit a buheráról :D Az eredetinek jó a régi aktivátor is. -
#38730 Egészségedre. -
#38729 már 2 hete ez van fent, és eddig semmi baja nem volt..és már van aktivátorom is xD -
#38728 Buhera rendszert akkor sem tanácsos felrakni még ha jól is megy eleinte.... -
#38727 #38710 -
#38726 Nagy ívben kerülendő, bármilyen probléma okozója lehet a házi barkács Windows. Még ha jelneleg még jól is megy, de egyszer csak hiányozhat belőle. -
#38725 Nincs, MSDNAA-s Vistam van. -
#38724 jo mind1:D van aktivátorod/cracked ami jo sp2 höz? -
#38723 Persze :D Mert pistike széthekkelte a forráskódot, lol.
Már a sima Vista is gyorsabb mint az XP egy normális vason. -
#38722 vkinek van egy aktivátora? (64bit, sp2) -
#38721 nem, ez k*rva jó, sokkal gyorsabb mint a rendes vista, sőt még az xp-nél is gyorsabb... -
#38720 indeed. -
#38719 Újabb buheraszar pistike edition. :(