40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Livius
    Tekerj egy kicsit lejjebb, ott van a hivatalos link amit beraktam Sp2-től.
  • bon
    Pár napja már elérhető hivatalosan az SP2. Nekem már települt a laptopra.
  • viral
    Nrg is image file kiirhatod dvd-re ilyen formatumot a nero csinal,de en is azt javaslom amit Bon hogy iso formatumost keress ki tudja milyen sajat buheracio az nrg-s.
    Valamint erdeklodnek hogy masnak megjelent-e mar sp2 a hivatalos frissitesben mert nekem meg se hire se hamva ezt eleg gaznak tartom lassan kijon a seven sp2 meg hivatalosan kanyarban sem? :-)Tudom letoltheto torrentrol dehat gaznak tartom hogy win update ennyire le van maradva.
  • danikarate
    Állítólag ez egy Windows Vista Ultimate 32 bites változata.
  • bon
    Na az nrg image fájl már alapból furcsa, hivatalos forrásból származó image nem nrg szokott lenni, ha egy házi barkács Vista-t szeretnél felrakni szerintem inkább hanyagold és szerezzél be egy hivatalos érintetlen változatott. Mi volt a neve annak amit leszedtél?
  • danikarate
    Szóval ha kiírom az .nrg immage filet akkor úgy jó lesz?
  • grebber
    Azt használom mi mást használnék.És mocskos od lassan törli a kis fájlokat :(
  • bon
    Az image fájl tartamához nem kell hozzányulni, hanem simán kikell írni pl. imgburn programmal.
  • danikarate
    Kicsomagoltam.
  • bon
    Mint a többi, nem különbőzik a kiterjesztése. Legtöbbszőr ISO kiterjesztésű. Magát az image fájlt írtad ki, vagy elösször "kicsomagoltad" a image tartalmát és útánna írtad ki?
  • danikarate
    Bocsi, de nagyon analfabéta vagyok ilyen szinten, de milyen kiterjesztésű a boot-olható image fájl?
  • Barcelona009
    Hali!
    Az oldalsávon ugye van olyan, hogy processzorfigyelő.Azt hogyan lehetne beállítani, hogy a procinak ne csak az 50%-át, a RAM-nak pedig ne csak a 35%-át használja???? Előre is köszönöm a választ!!
  • Met
    Nincs, minden alapon van.
    kb. 2 hete megy rendesen, ma kezdett szarakodni, most az előbb le is fagyott.
    Amikor felraktam a Vistat baja volt a vga illesztővel, felraktam az újat azóta nem volt vele gond.
  • bon
    Nincs tuningolva gép?
  • Met
    Na, most dobott egy kékhalált

Eseménynapló bejegyzés:
    Hibagyűjtő: X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR__UNKNOWN, típus: 0
    Esemény neve: BlueScreen
    Válasz: Nincs
    CAB-azonosító: 0

Probléma aláírása:
    P1:
    P2:
    P3:
    P4:
    P5:
    P6:
    P7:
    P8:
    P9:
    P10:

Csatolt fájlok:
    C:\Windows\Minidump\Mini070309-01.dmp
    C:\Users\Rendszergazda\AppData\Local\Temp\WER-36301-0.sysdata.xml
    C:\Users\Rendszergazda\AppData\Local\Temp\WERA987.tmp.version.txt

A fájlok elérhetők lehetnek a következő helyen:
  • Met
    Igen, driverek és BIOS is.

Olyan érzésem van, mintha akkor akadna ki ha "nem csinál semmit", teszteltem ramot, vga-t, procit és nem hibázott egyik se.
  • bon
    Én valami driver gondra tippelnék, mindenből a legújabb Vista komaptibilis van fent?
  • bon
    Olyan nincs, hogy cd-t tudsz csak beboot-olni. Esetleg akkor ha cd olvasód/íród van, de ennek esélye szinte nulla. az XP-t meg töröltetni kell a Vista telepítőjével a telepítés elején, majd újra létrehozni a partíciót és máris megy felfelé a Vista. de lehet olyat is csinálni, hogy a 80gb-os partícióból leválasztás egy partíció Manager programmal 40gb-ot és oda telepíted a Vista-t az XP mellé.
    Ha a kiírt dvd lemez nem boot-ol be akkor valószínűleg nem boot-olható image-et írtál ki, vagy nem jó módszerrel írtad ki az imaget.
  • Met
    Most valamiért újraindult a gép
    Pedig azt hittem, hogy már nincs vele gond.

Nem csináltam semmit, ment a letöltés, MSN és FF futott még. Egyszer csak elsötétedett a kép, (azt hittem, hogy a monitor kapcsolt ki, pedig beállítottam, hogy ne kapcsoljon ki) és újraindult.

Ezt a WMI 10-es hibakódú rendszeres bejegyzést nem lehet megszüntetni?
    Ez előtt a bejegyzés előtt (Az előző rendszerleállítás (2009.07.03. - 17:33:52) váratlan volt.)
    Ezek vannak:
    - A(z) 'KLIF' (verziószám: 6.0, 2009.01.29. 14:49:00) fájlrendszerszűrő sikeresen betöltődött és regisztrálta magát a szűrőkezelőnél.
    - Kernel-Processor-Power 1 tétlen állapot
    2 teljesítményállapot
    8 órajel-vezérlési állapot
    És van még 2 ilyen is: A rendszer megállapította, hogy a(z) Loopback Pseudo-Interface 1 hálózati adaptert csatlakoztatták a hálózathoz, így normál működést kezdeményezett.

Amúgy ki van kapcsolva, hogy hiba esetén induljon újra automatikusan.
  • danikarate
    Cső!
    Most telepítem először a Vistát, de gondom van. Hogy tudom felrakni, ha van két winyóm az egyik 80GB-os és azon van rajta az XP, a másik 160GB-os de az meg tele van mindenféle cuccol, 1 GB hely nincs rajta. Gép indításakor meg csak CD-t tudok bebootolni, DVD-t nem, valamint 4GB-al rendelkező pendriveom sincs. Mit tegyek hogy a 80GB-osra felrakjam?
  • fery02
    Támogatom...
  • [HUN]FaTaL
    Az hogy nem total commandert használsz. :D
  • grebber
    Azt mi okozhatja hogy a vista a kis fájlokkal teli könyvtárakat képes akár több mint 1 óráig törölni?
  • Met
    Először a defenderben kapcsoltam ki de mindig ott volt az ikon az óra mellett, pedig az értesítés módját is kikapcsoltam, hogy ne csináljon semmit.
  • Apocalipto
    Engedélyezd a szolgáltatásokban, a defenderben meg kapcsold ki...
  • Met
    A szolgáltatások között letiltottam a defendert, de ma amikor bekapcsoltam ki ír egy hiba ablakot, hogy nem sikerült elindítani. Hogy tudod végleg kiírtani?
    64 bites vista
  • fery02
    Nekem hasonlót akkor csinált, mikor azon gondolkozott, hogy kiírja nekem ablakba, hogy elérhető egy újabb verzió. Letöltöttem, telepítettem, azóta semmi gond.
  • Bagoly81
    megakad a winampom , nemtudja valaki mitöl lehet? 64 bites az op.
    azt csinálja az elinditásnál. hogy "lefagy", nemtudok semitsem csinálni olyankor, 1-2 perc és megjavul. csak idegesit hogy olyankor nemlehet vele semitsem csinálni
  • szeleb
    sziasztok!olyan problémám volt hogy feltelepítettem a vista sp2-t és bekapcsoláskor elment a teljesen a hang.ez egy újraindítással megoldódott de ezek után filmnézés közben egyszercsak beragadt a film, utána kék képernyő és alul vmi számláló futott 100-ig.eddig sose csinált ilyet ezért gondolom az sp 2 csinálhatott vmit.gyorsan történt így nem tudtam elolvasni.talán vmi hard disc check-et olvastam de nem vagyok benne biztos.ezek után normál módú indítás után minden működött a film is ment bár az elején vagy 2szer beszaggatott.mi lehetett a gond?valakinek van tippje?ha esetleg mégegyszer előjönne mi a megoldás?előre is köszi a válaszokat.
  • LeventeV
    sikerult. kosz fatal.
  • LeventeV
    angol vistam van. hol talalom a lemezkezlot? kosz
  • [HUN]FaTaL
    :D Semmi köze hozzá. Partícionáld meg a lemezkezelőben.
  • LeventeV
    nem latja az uj winchestert a vista. ezzel a harddal egyutt mar tobb mint 1TB-om van es a vista 32 bites. netalantan az 1TB igenyli a 64bites vistat?
  • Warden
    Köszi, feltelepítettem és működik
  • tompka
    A tört verziót arra érted, hogy aktivátor progival aktiváltad? Azaz nem "igazi" kóddal?
    Nyugi menni fog :)
  • Livius
    A microsoft.com-ról.
    Windows Vista Service Pack 2 32bit magyar
    Windows Vista Service Pack 2 64bit magyar
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell monitor csak bill meg egér mert a BIOS nyíg. VGA kell hozzá csak. :)
  • xNoodlex
    Am, itt egy "kicsit" régebbi gépről van szó, ami gyakorlatilag már nem is jó másra csak töltögetésre, hogy ne a laptopnak kelljen 10-20 órákat futnia naponta (sajnos elég kicsi a feltöltésem). :-)
    Mind1, akkor elviselem, mert végülis nem nagy dolog csak azért gondoltam megkérdezem.
  • Warden
    Köszi.Igazából nem is tudom hogy milyen a gépen lévő elég sokat szívtam ezzel a géppel hogy üzemeljen, volt rajt xp tiszta xp 64 tört vista bussiness tiszta de mindegyikkel voltak gondok hardveresen és szoftveresen is. Most ugy 4-5 hónapja egy tört ultimate van fent és csodák csodájára ezzel tökéletesen működik, nincs kékhalál nincs random újraindulás és nem szeretném újratelepíteni ha egynelőre nem működik a sp2.Úgyhogy kérnék valami bíztató visszajelzést hogy hogyan is működik ez a sp2
  • fery02
    Én telepítettem és semmi gondom vele. Bár nem tudom függ-e, hogy milyen tört verziója van az embernek.