Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Olyan problémája van haveromnak hogy vista sp1 64biten a gép nem rakja magát alvó állapotba (billentyûzettel, start menübõl egyaránt sem),azt csinálja csak h elindul az alvóállapot mintha leállna a proci,vga hûtés minden, de viszont utána 0,1másodperccel késõbb egybõl visszajön a vista(nem nyúltunk semmihez, magától csinálja).viszont ha kb 1 óráig nem nyúl a géphez akkor megfagy az egész rendszer. de viszont az xp-n pedig alvóállapotba teszi magát. (a 2 oprendszer külön vinyón van). haverom gépe: asus m2n-e sli,amd athlon 64 x2 6000+,zalmann cpu hûtõ,4x1GB ddr2 800mhz kingmax,gainward 8800gts 512mb,lg blu-ray író,samsung dvd író,samsung 250gb ezen van az xp, samsung 750gb ezen van a vista. szerintetek mért csinálja azt amit csinál?
PSN: Feka420
gyorsabb és hatékonyabb keresés a Windows Search 4.0 által
a Bluetooth 2.1 szabvány ismerete
a beépített írószoftverrel immáron Blu-ray korongokra is írhatunk
a 64 bites VIA processzorok támogatása
a Windows Connect Now (WCN) révén a Wi-Fi konfigurálása leegyszerûsödik
a Wi-Fi kapcsolat tétlensége esetén azt "alvó állapotba" küldi
az exFAT fájlrendszer esetében lehetõvé teszik az UTC idõbélyegek használatát, így a különbözõ idõzónák között pontos fájlszinkronizációra nyílik lehetõség
a gadgetek erõforrásigénye csökken
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
megéri feltelepíteni???
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Adott egy notebook, amely winchesterét felosztottam két partícióra. Elsõ ízben a C-re felraktam a 64bites Vistát, majd a D-re a 64bites XP-t. Igen ám, de csak az XP töltött be. Oprendszer választó képernyõ alapból nincs, és F8-nál is csak önmagát látja. Vista topik Faq elolvas, Vista telepítõ berak, boot visszaállít. Most meg csak a Vista tölt be. 😞 A kérdésem: Vajh miért nem fér meg egymás mellet apa és fia?
"On December 22, 2005, Valve released a 64-bit version of the Source game engine that theoretically takes advantage of AMD64 or EM64T processor-based systems running Windows XP Professional x64 Edition, Windows Server 2003 x64, Windows Vista x64, or Windows Server 2008 x64. This update, delivered via Steam, enabled Half-Life 2 and other Source-based games to run natively on 64 bit processors, bypassing the 32-bit compatibility layer."
Az Oblivion pedig - ahogy utánaolvastam - videokártya driverek miatt problémás néha 64 biten, de sokaknak könnyedén elfut.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Canopus 5-öt nem próbáltam, a 4 viszont behalt 64 biten (az eredeti). A Studio 11 sem megy, igaz, ezt már úgyse nagyon használom, de néha gyorsabb azal dolgozni. Amennyibe a legális update kerül, már nem éri meg..
Az Ulead programok sem indultak el, párat kipróbáltam, a Workshop 2-re ránézek akkor 😉 ez jó hír.
Játékok terén meg pont a nagy kedvencek nem mennek 64 biten, Oblivion pl, meg pl a Hlf-Life 2 Orange Box (eredetiek) persze ezeknek nem is kell gépigény ekkora, de jó volna, ha ilyenekért nem kéne külön oprendszert tartani 2009-ben.. Persze lehet az én hibám, hogy ilyenekkel játszanék még mindig, de általában amikért pénzt kiadok, azokkal jó elõvenni késõbb is... akár évek múlva.
Befejezem a nyavalygást, mert még kidobnak offolásért. 😉
Videószerkesztõ program készítõjének meg gratula, hogy 2 gigára korlátozzák.
Ezúton is gratulálok a programod készítõinek, hogy egy olyan gépigényes folyamatot, mint a videószerkesztés lekorlátoznak 2 gigára (ugyanis 32 biten ennyi a maximum memória, amit 1 folyamat megkaphat). Esetleg nem jelent meg újabb verzió belõle, amire olcsó upgrade lehetõség van?
Alapdolgok mennek, de nem ezért kell a bika gép.
Ördögi kör.. 😞
#38465: Tegyél 64bitest, minden fut.
A 4GB nem(!!!!) a windows korlátja, hanem a 32bité. Ugyanígy lesz a win7nél is...
A 64 bites Vista verziókon, ami használná, meg egy csomó program nem fut még..
De ha jól emlékszem, mielõtt újraraktam a rendszert, akkor még ott volt, hogy 6GB.
Windows XP Home: 4GB
Windows XP Professional: 4GB
Windows XP X64 Edition: 128GB
Windows Vista Home Basic: 4GB
Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
Windows Vista Home Premium: 4GB
Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
Windows Vista Ultimate: 4GB
Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GB
Az lenne a kérdésem, hogy úgy tudom, hogy a Vista 8 GB memóriát tud kezelni, de valahogy nem akar. 6 GB ram van a gépemben, (2x 1 GB és 2x 2 G😎 és amikor bemegyek a vezérlõpult --> Rendszer-be akkor csak 3327 MB ramot ír.
Mi lehet a probléma? Vagy esetleg rosszul tudok a 8GB-s memóriakezelésrõl?
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
gépek között számíthat, ha a hálózati elosztó tud gyorsabbat, de egy modemnél nagyjából mindegy (a gyors netkapcsolatok 8-20megabitesek, ez még a 100tól is messze van)
Fatal: köszi a javítást, akkor rosszul tudtam.
Egyetlen dolog nem hajlandó menni rendesen, és az az FTP kliens. ultraFXP-t használtam, két verzió is van, számomra kínai piros hibaüzenettel állnak le indításkor (adress violation blablabla, számok, stb) . Igen bosszantó, mondjuk amúgy is szeretnék valami mást kipróbálni, van valami bevált ftp-program, amit ajánlanátok? Kb ehhez hasonló tudású kéne, ssl-t meg ilyeneket tudjon, tehát a mezei ingyenesek nem annyira jók, de nem is szeretnék gyakorolni, hogy melyik megy, melyik nem. Mit használtok Vista alatt?
De nem hiszem, hogy itt van a hiba

Lassan egy hete próbálok megoldást találni a problémámra, de nem találok semmit ami segíthetne.
1 hete telepítettem a Vista SP1 Business-t. Minden tökéletesen mûködik, kivéve egy dolog:
Az automatikus lejátszás. Illetve az is mûködik, csak nem tökéletesen.
Ha berakok egy lemezt - tökmind1, hogy milyet, mert minden esetben mûködik - felugrik az automatikus lejátszás ablak.
Viszont ha a fényképezõgépet dugom rá a gépre, akkor nem ugrik fel semmi. És ez az amire a megoldást keresem. Miért nem ugrik fel az ablak?
A sajátgépben megjelenik az új meghajtó, bele is tudok lépni, tudok babrálni a fájlokkal, de jobb lenne, ha az eszköz gépre csatlakoztatásakor felugrana az automatikus lejátszásos ablak, hogy ki tudjam választani, a képek számítógépre másolását.
Ha valaki tudja hogy mit kéne csinálnom, az ossza meg velem legyen szíves, ne tartsa magában! 😉
Természetesen megvan minden papír, mert pénteken vettem a cuccot.
Kipróbáltam a Load setup default-ot, de sajna csak odáig jutottam ameddig eddig is. Most már nem ír hiba üzeneteet csak egyszerûen amikor megjelenik a kis nyíl és a háttér leáll a teleppítés és nem csinál semmit.
Köszönöm szépen az eddigi segítségedet és természetesen ha kiderül, hogy mi is volt a gond akkor majd megírom.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
Már SP1-es és SP 2-essel is próbáltam és ugyan ezt írja ki.
Amúgy ez akkor most azt jelenti, hogy nem fogok tudni feltenni erre 64-es vistát? Bár ezt nem hinném, mert akkor nagyon csúnyát fogok mondani a boltban az tuti. Igazából a gépben egy DVD író van és kész meg egy vadi új vinyó.
Valamelyik meghajtódat nem szereti a bootolás közben a vista, vagy valamelyik I/O eszközt. Akár lehet hogy az alaplap AMD raid vezérlõjével van rosszba. Ezt régen még a BETA Vistáknál írták. Próbáld más telepítõ lemezt, más verziót, mondjuk SP1-est vagy ha ez olyan akkor simát. Azt olvastam csak a 64 bites ilyen szar.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB