40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • zoolee
    Wuhaha!! 30 perc alatt kijelentette, hogy nem talált semmit és végre elkezdte telepíteni..!! XD
  • zoolee
    Az be van pipálva..-.- Majd ha felment végre az a tetü msn akkor megnézem a DVD -s dolgot.

Meg miért van az, hogy fel akarom rakni az MSn t és kiírta azt, hogy miket akarok feltelepíteni..Elkezdtem kipipálni..Nem volt ott semmiféle továb, csak az, hogy Hozzáadás a telepítéshez..És ott elindult a csík, de már vagy 10 szer is végigment..-.-
  • zoolee
    HTX.
  • tompka
    nincs boot.ini :D
    lemez berak,dvd boot, majd a javítás pontban az indítási hibák helyreállítása. aszem ez a neve.
    vagy: rendszer/speciális rendszerbeállítások/indítás és helyreállításon beállítás gomb/"rendszerek listájának megjelenítése" legyen bepipálva
  • zoolee
    Na, nem rakta rá a másikra a nigger je, hanem csak nem adja be a boot menüt...
    Hogy tudnék boot menüt "csinálni"?
    A boot init át lehet másolni a régi vista rol az új x64 re?
  • zoolee
    Hali...
    Ma ismerős áthozta a vistát, én goondoltam egy et és suli utánn ahogy hazaértem felraktam..-.-
    Erre ez a nigger vagy rárakta a másik vistára, vagy csak valamiért nem adja ki a boot menüt(Ez lehetséges?)..Lehet az a probléma, hogy aaa régi XP helyére raktam? Ami az 1.dleges booz szekció volt.XD
  • tompka
    Na ja kikapcsoltad a biztonsági mentések készítését. Elsősorban ez eszik annyit. nekem a 20GB igen csak szűk :)
  • shad0w
    Így talán jó.
  • L2Goku
    Holtudom átálitani ?
  • shad0w
    Hát akkor ti nemtom milyen vistát használtok mert nálam most programokkal együtt foglal 18 gigát (ebből 3,5 giga a program files mappa), pedig már pár hónapja fentvan, szóval nem hinném h majd még csak most kezdene "helyet foglalni" magának. Bár én kikapcsoltam pl a biztonsági mentések készítését, valamint a lapozófájl is külön partíción van. Az még elképzelhető számomra, h valaki meg tud tölteni 40 gigát a vistával és rengeteg programmal, de amit csabiks ír, h 30 giga csak a rendszernek progik nélkül...
  • csabiks
    Lehet hogy felfér 15 gigára de 2-3 nap alatt megtelik és kész , szal minimum 30 giga és akkor még nem tettél fel programokat!
  • bon
    Tapasztalat, kb két évnyi használat és tesztelés után, na meg hivatalos ajánlás az Ultimate változathoz. Elég bőkezűen bánik a Vista a helyfoglalásokkal. Na meg a mai winyó méreteknél és áraknál nem sok a 40gb.
  • shad0w
    Minek neki 40giga? A rendszer a lapozófájllal együtt lazán elvan 15 gigán, plusz annyi hely amennyit a progiknak szánsz. Office, photoshop stb vannak azért viszonylag nagy helyet foglaló progik rendben van, de azért 25 gigányi programot sztem nem sokan pakolnak fel a rendszerpartícióra. Az sem hülyeség ha csinálsz egy 2-3 gigás partíciót csak a lapozófájlnak, akkor aztán tényleg lazán elvan 15 gigán a vista, még programokkal is. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

mod.: mindez amit írtam a 32 bites rendszerre vonatkozik, amennyiben 64esről volt szó elnézést, annak valószínűleg több hely kell.
  • bon
    40gb
  • novaa01
    vistárol volt szo :D

menyit adjak neki mert kevés a c meghajto 15 giga most? ujra formázom ma a vinyom
  • neozed
    A szűrés nyelvét állítsd át angol nyelvre, és lesznek minialkalmazások.
  • L2Goku
    Fiuk miér vna az hogy nincs gadget add? rámék és ratyi magyar windowsol oldal és ott nincs semmi gadget.
  • Narxis
    Használd Bitcomet-ből a 0.97-es verziót, ha jól tudom az a legújabb és nálam tökéletesen fut, semmilyen buherálás nem kell hozzá.
  • Kaptár
    Én azt hittem vistáról van szó.
  • novaa01
    hozzáférés megtagadva azt irja ki sp2 xp kompatibilitásnál :S
    csak ha letöltök az a baja a feltöltés az jo
    rendszergazdakétn most futtatom edig jo
  • novaa01
    azzal nem tok csalni torrenten :S:S ugy számolja a letöltést :S de a bitcomet is rosz az miért van??
  • Kaptár
    Én rendszergazdaként használom. Odamész a progi ikonjára tulajd. kompatibilitás futtatás rendszergazdaként.igaz hogy minden induláskor megkérdezi tőled hogy elindulhat-e ,de ez a legkevesebb.
  • tommyg
    azért használ az utorrent 1.7.5-öt
  • novaa01
    hello
    lenne egy bajom a vistaval...bisztos lesz még :D
    szval nem jo rajta semmi torrent kliens...utorrent 1.6.1 és bitcomet 0.75...1 perc után ledob és nem tölt és kiirja h hozzáférés megtagadva vagymi nem tom most pontosan...a bitcomet meg piros x lesz és nem tölti tovább...miért van ez??
  • KOXX
    Miért lenne röhelyes? Én is próbáltam az IE7-et, de semmivel sem jobb mint a Firefox, sőt... Firefoxnak is megvannak a hibái, de szerintem korrektebb brózer, bár én is inkább a 3 final-t várom.
  • greenw
    Gyorsabb, stabilabb a rendszer tőle?
  • bon
    Én már jó ideje tesztelgetem, nálam bevált.
  • greenw
    Oks, köszi, akkor maradok a 32 bitnél. Sp1-et ti már feltettétek a vistahoz?
  • pedestrian
    Pár napja van csak ez a problémám. Előtte jó volt. Lehet összeszedtem valamit. Azért mégiscsak röhelyes hogy Vista-t használok és firefox-szal internetezek.
  • bon
    Túl sok program nem használja még ki a 64bit-et, még én is várok vele.
  • greenw
    Aham. Értem, nagyon köszi. Ha 64 bites a procim, akkor érdemes felrakni a 64 bites vistat, vagy várjak még vele, mert még nem kell a 64 bit sokmindenhez?
  • bon
    Használható a 64bit-es Vista, de a telepítése előtt célszerű tájékozódni, hogy amit használni akarsz majd rajta az valóban menni fog e, különös képpen driver van e hozzá.
  • Kaptár
    Nektek nincs baj a Dreamscene-ével,mert mióta felraktam az ablakanimációk és a start menü néha elérhetetlen mintha szét akarna esni több elemre mikor mozgatom rajta az egeret.Valakinél hasonló probléma volt már vagy csak nálam?
  • greenw
    64 bites vista még nem jó akkor ezekszerint? Akkor még nem teszem fel. Mik a hibái?
  • shad0w
    Én is arra fogok váltani valószínűleg. Sajnos elég sok rosszat hallottam róla, de meglátjuk, hátha nem is olyan rossz mint mondják, végülis ez a x86os vista is elég használható, pedig erről is hányan le akartak beszélni.

Mellesleg a felvetett probléma úgylátszik elég egyedi, ugyanis hosszas keresgélések után is csak ugyan azokkal a már számtalanszor kitárgyalt problémákkal találkoztam (sokan nincsenek tisztában a 32bites rendszerek fizikai korlátaival), a "miért csak 3/3,5 gigát lát a windows?" kérdés állandó szereplője az ilyen fórumoknak, a megoldások pedig kimerülnek abban h memory remap és PAE bekapcsolás, ami nálam megvolt, valamit mégis tuti én rontok el mert nem létezik h másnál nem jött volna elő ez a "hiba" :) No mindegy, meglátjuk mire jutok a 64 bitessel.

Azért ha valakinek még van valami ötlete leírhatja.
  • fsgh
    pont ezért fogom a 64bites Vistát felrakni ha megjön az uj gépem:D
  • greenw
    oks oks, akkor nincs gond. köszi.
  • tommyg
    sztem nem nehéz észrevenni, de nyomd meg a windows jel+tab-ot és ha bejön az ablakok közötti váltás akkor be van
  • greenw
    Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom megnézni, hogy az Aero glass felület be van e kapcsolva - most elbizonytalanodtam, ahogy leírtam, nem biztos, hogy így írják. Szóval a szép csillogós, átlátszó felületre gondolok:) segítségeteket köszönöm.
  • shad0w
    Pont azt írja le, h a 32 bites rendszer is megcímez 3,5 gigát, ebből elvonva a vidkarim miatti 256megát akkor is 3,25 környékét kéne használnia a rendszernek, ehelyett csupán 2 gigát használ, bár PAE be van kapcsolva, természetesen a memory remap is, a bios látja a 4 gigát, win is kiírja vezérlőpult/rendszernél h 4 giga ram van a gépben, viszont feladatkezelőben is csak 2046 mega van írva fizikai memóriának és valóban is csak annyit használ :) Azt nem értem h mit csinál a maradék csaknem másfél gigával. Biztos vmi windowson belüli beállítás lenne a megoldás, de eddig nem találtam semmi használhatót :)