40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    XP Pro OEM: 30 000Ft
    Vista Ultimate OEM: 49 900Ft

Na már most én is sokallom ezt egy szoftverért, dehát ez van.Hogy is mondják ilyenkor a win fanok?Nem kényszerít rá senki? :) Nem is, ezért töltöttem le és használom nagy elégedettséggel.Főleg amikor ilyen bugok jönnek elő, amivel tele van ez a topik, mondok hálát, hogy nem adtam érte majdnem 50 ezer Ft-ot. :)
  • Zsoltika 007
    Sp1 pre rc mind a mai napig bugmentes nálam.
  • csassz
    Nekem nem volt gondom az sp1-el..Csak ujra kellet aktivalni..Hibatlanul ment ,sok mindent megoldott.Kellemes karácsont.
  • kaiber
    hát az nekem drága... Egyetemista vagyok és 3-4 hónapnyi ösztöndíjam.:D:D Meg mindenkit csábít a koli DC++. Ahol ingyen lehet leszedni. De úgyis lesz majd jó crack ehhez is, csak ki kell várni. Na Szép Karácsonyt mindenkinek!!
  • adsa
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!!
  • bon
    Egyébként miért drága? Semmivel se kerül többe mint az XP. XP pro OEM: 36ezer, vista home premium OEM: 30ezer.
  • kaiber
    Ennyi! SP1 uninstall:D 15perc alatt. Bassza meg a Bill, h ilyen drágán adja a Vistát. Na még 1 dolog. Ment vkinek is hibátlanul a szervízcsomag, akinek nem telejesen original a OS-e. Mert nekem ez lehetett a baj... de ezt halkan mondom
  • pyropyropyro007
    Hy
    Én is igy jártam sajnos.
    Megoldás: töröld le az SP1-et :D
    1. Csökkentett mód és akkor már be tudsz lépni a vezérlőpultba és le tudod szedni, de készüllj fel hogy nekem több mint 1.5 óra volt míg végzett.
    Most megint tökéletesen műkszik.
  • kaiber
    vazze! Felraktam végre az SP1-et... Nagynehezen... De most ugye a szokásos hiba. Nem jön be a vezérlőpult, jobb klikkes testresazbás, stb... Ez haggyán, de még AERO sincs.... Vki tudott erre megoldást?
  • kaiber
    na! Találtam egy link-et. Update talált is vmi frissítést. Remélem ez már az lesz.
  • Narxis
    RC, ez van.
  • kaiber
    nem igaz! hogyan tegyem fel az sp1-et? Megőrjít. Pedig aktivált a vistat, a microsoft honlapján is elfogadja... nem vágom mi van!
  • janos666 #27182
    Hmm. Nem tudja valaki hogy az SP1 telepítője milyen parancsal hajlandó kicsomagolni magát? Winrar csak részben fér hozzá, nem ért minden filet, viszont csak 3 giga helyem van a Vista partíción, a 2 giga meglenne telepítéshez, de mivel ez a csomag a C:-re akarja kibontani magát telepítés előtt így ehhez nincs 5 gigám.
  • tompka
    hupsz. ez bement. szorry
    imgé a kép címe /imgé
    az img-t []-be kell tenni :)
  • tompka
    képbeszúrás gomb vagy
    vagy képfeltöltés. kiválasztod a képet majd felmegy és a végén kiírja hogy mit kell beszúrni.
  • kaiber
    Valakinek van ötlete, h hogy tegyem fel az SP1 Rc-t mert nem akar megjelenni az Update-ben, pedig aktiváltam a Vistat. Meg az a telepítős fájl (kb 548mb)sem indul el. Gőzöm sincs mit csináljak. Hogy kell ide képet berakni? kösz
  • tompka
    Pont most akarom majd újra telepíteni, hogy az újjévet tiszta lappal kezdjem :) csak várok a magyar ESS-ra

Bolgok Karácsonyt Mindenkinek! :)
  • janos666 #27177
    Az SP1 telepítés után is elfoglal 2Gb-ot vagy csak annyi kell ímg települ, de felülír régi fileokat? Mert ha ennyi kell neki akkor fel se tudom tenni.
  • overlocker
  • janos666 #27175
    Ohh, még nem is végzett, csak 78%-nál jár mikor írtam.
    Most a végére már 2,3Gb-ra hízott a downloads mappa és veszett sok amd64_ fileom van néhány x86_al és elvétve pár package_kbYYYYYY hotfixel.
    Ennyire szar lett a phenom hogy 10000 amd64_ hotfix kell a Vistának? Mért nincs egy szem intel64_ file se? A Perynnek nem kell új driver?

Aztán itt 98%-nál le is ált a telepítő mert nem volt több szabad hely a C:-n (2,5Gb volt), aztán a hülye le is törölt mindent amit eddig letöltött, kezdhetem előről mire lepucoltam egy kis helyet.
  • janos666 #27174
    Hmm. Míg karácsonyfatalpat faragtam itthagytam a vistát service packot telepíteni. Most belenéztem mit tölt le és 642Mb-nyi anyagot húzott le a downlods mappába, de ennek javarésze vagy x86_ vagy amd64_ kezdetű. Hol tesz ez majd jót az én 64-bites intel cuccomnak (x64-es vista)?
    Mindegy, ha letöltötte már feltelepítem.
  • Zsoltika 007
    Nekem Leopard lesz :D
  • LeonSilver
    Hasonló jókat neked is némi FAT tábla döglődéssel körítve :P
  • Narxis
  • soulhunter
    kellemes vista(ujra)telepitéssel töltendő karit mindenkinek :D
  • devilk
    Mindenkinek kellemes karácsonyt !
  • Narxis
    Win reinstall.
  • pyropyropyro007
    Az bennt a legjobb hogy a telepített frissítések gombra se regál :S

Van valakinek ötlete hogy más módon hogy törölljem le ?
  • pyropyropyro007
    Még egy hiba: A windows update se jön be :S
    Asszem letörlöm és megvárom a végleges kiadást mert igy használhatatlan a rendszer. :(
  • pyropyropyro007
    Na sikerült megoldanom :D
    -------------

A másik hogy van már valaki aki feltette az SP1-et a Vistához ?
    Én feltettem és a következő hibákat tapasztalom:
    1. Nem lehet megnyitni a vezérlőlultot
    2. Jobb gomb/Tulajdonságok a Sajátgépen semmit nem csinál.

Tapasztalatok ?
  • janos666 #27164
    Nemhiszem, de egy új creative és VGA driver segítene.
    A vezérlőupltban található device managerben eltávolítod a hangkártyát és a videókártyát úgy hogy rápipálsz hogy törölje a fileokat is.
    Ha Audigy vagy X-fi a hangkártya akkor a creative oldaláról lehúzod az X-fi Elite Prohoz letölthető legújabb drivert, winrar-al kicsomagolod egy mappába amiben megkeresed a drivers/wdm/setup.exe-t és lefuttatod úgy hogy rápipálsz hogy "override any shared files", majd ha kéri akkor újraindítod a gépet.
    Aztán a downloads.guru3d.com-ról lehúzod a legújabb Vistához található ATI-catalist, vagy nvidia forceware drivett, telepíted és újraindítasz.
    Aztán vagy rárakod még az SP1-et is, vagy a microsoft.com-ról frissíted a directX-et is.
    Kész, próbálj játszani.
  • genory
    Én most xp-t használok, azért mert creative hangkártyám van és az új játékoknál szarakodik a hang! Meg egy két régebbbi játék szaggat, de a gépem jó! Az lenne a kérdés, hogy az SP1 ezt segíte rajtam?
  • Narxis
    Nekem gyorsabb lett a rendszer, de akadnak még hibái ennek az SP1-nek.Pl. random időközönként újraindul az Intéző, elküldöm a hibajelentést, aztán működik, van hogy napokig.
  • member
    Sokkal stabilabb lesz a rendszer!!! Érdemesebb lehet Windows Update-on keresztül telepíteni (bár lassabb), a standalone telepítővel több gond adódhat (hibaüzenetekkel leáll a telepítés...).
  • janos666 #27160
    Ráfrissítettem még 2x és most kihozta az SP1-et, elkezdtem szedni és 121Mb-ot akart lehúzni, de mára kinyomtam, majd holnapig eldöntöm kell-e ez nekem :D
  • janos666 #27159
    Hmm. Én ezt nem értem. Lehúztam az MS.com-ról vlamit hogy a windows update lássa az SP1-RC1-et, ezt felraktam, updatelt valami 5-6Mb-nyit hogy felrakhassa majd az SP1-et, restartot kért, updatelt 9Mb-al hogy lehseen majd updateket telepíteni a jövőbe, megint keresett és megint updatelt 6Mb-nyit hogy feltehessem az SP1-et és a jövőbeli frissítéseket, megint restartot kért és most semmi SP1-et nem talál, egy darab frissítés sincs a listán.
  • Narxis
    LOL, én meg újratettem emiatt. :SS :DD
  • endiboy
    hehe, letöröltem royal.sys-t és lazán beindult a windows, nem is hiányolta :D
  • janos666 #27156
    Érdemes lehet feltenni az SP1-RC1-et? Rosszabb is lehet tőle vagy max jobb nem lesz? (ahogy nézem el lehet távolítani)
  • tommyg
    :((
    és hozzá hasonló progi létezik??