40038
-
GPx8 #38838 Még nem tudom, majd holnap leírja nekem. Ha elindít valamit, akkor percekig "homokórázik", utána ír ki valamit és, hogy megoldást keres rá a Vista... -
#38837 Mi a hibaüzenet? -
GPx8 #38836 Sziasztok!
Egyik ismerősöm hívott, hogy a 2 hete újrainstallált eddig tökéletesen működő (összes patch rajta) Vistáján nem indulnak el a programok. Mondjuk, ha egy .doc, .xls vagy .pdf file-ra kattint nem indul el a megfelelő program, hanem hibaüzenetet kap. Ugyanez van a Mail programmal is. Van most egy ilyen vírus, vagy mi lehet? (Nod32 van a gépén, ami aktív) -
Apocalipto #38835 Asszem egyik ismerősömnek ilyen integrált vidkarija van és megy vele az aero -
#38834 Érdeklődnék, hogy egy Intel GMA3100 vga-val szerelt laptop hogy birkózna meg az aero felülettel ?
Rendszermemória 2GB DDR2
Cpu kétmagos Intel (2GHz) -
#38833 Majd szelektálunk. :) -
#38832 Töröld. -
#38831 Volt ugye az a problémám, hogy fokozatosan csökkent a rendszerpartíciómon a szabad helyem. Lecsökkentettem ugye a lapozófájl méretet a felére, így összesen volt 4 Gb szabad helyem. Azért írtam, hogy "volt", mert most estére megint megnéztem a szabad helyemet és már csak 1,7 Gb-ot észleltem.
DE!
Közben benéztem a Dokumentumokba, mert az feltűnt közben, hogy elég sok helyet foglal benne valami és végezetül az volt a probléma, hogy öcsém a GTA 4-ben fokozatosan elmentegeti az általa vélt leglátványosabb jeleneteket. Most nézem, hogy az elmentésekben mennyi helyet foglal a GTA save/Clip nevű mappa és látom, hogy 8 Gb(!). :D -
#38830 Radeon HD Series topic -
#38829 Azt hiszem ez kell neked. -
#38828 valaki:( -
#38827 Jah, értelek. Nem tudom, várd meg inkább valaki okosabb válaszát. :)
Driver ügyileg én is kaptam a pofámba rendesen, pedig Creative hangkártyáról lenne szó. De ez már régi téma. -
simonl #38826 Laptopról beszélünk, ezért a "sima" catalyst nem jó, csak a mobility.
Igazából nem is értem, világszerte jóval több laptopot, notebook -ot adnak el mint asztali PC -t, mégis "driverügyileg" mostohán bánnak velünk:)
-
#38825 Mert simát nem telepíthetsz fel? Csak ilyen mobility-set [nem tudja mi az]? -
simonl #38824 Szia,
Ha találnék 9.6 -os mobility -t kb. 1 percig......
9.1 es a legfrissebb amit találtam...ezért kértem segítséget.
Köszönöm kimerítő válaszod.... -
#38823 Meddig tart leszedni nálad egy 9.6-os Catalyst-et Vistára? -
simonl #38822 Sziasztok,
Szerintetek a Windows 7 -hez kiadott 9.6 mobility catalyst jó lehet Vista -hoz is?
Köszi.... -
#38821 minden drivert most gyüjtöttem össze!
a legújjabb és Vista drivereket tettem fel mindennek, legalábbis video, modem, hálózat, hang, wirless, másnak még az XP nek sem kellett, egy Vistának pedig mindezt alapból is tudnia kellene mert nem egy mai darab a gépem. Ezért nem értem.
A gép egyébként egy Toshiba Satellite L30-134 egy notebook.
Valaki valami ötlet? -
#38820 Vista-nak semmi köze bios-hoz, hozzá se fér. Kék halál lehet Hardver hiba (még ha XP-n nem is jelentkezett), de okozhatja a gép túlhajtása. Simán lehet, hogy csak valami driver, vagy inkompatibilis szoftver okozza. Ezért szoktam ajánlani, hogy mindenből legfrissebb nem beta változatott kell használni. -
#38819 Ez minden szrtól meghal:(
Még a startmenütöl is:) ez vicc! komolyan! nem lehet valami ennyire galád!
Nem használtam eddig még egy Vistát sem ami működött volna rendessen, és olyan stabilan mint egy XP:(
Nálam a Visták, régebbiek is és a most letölthető SP1 és SP2 -sem a magyar -sem az angol verziók egyszerüen kékhalál mániások! már van 7db vistám!!! :(
Kérdés! Nem lehet hogy valami új alaplapi Bios-ra lenne szükségem?
Elképzelhető, hogy a Vista kiakasztja a Bios-t? -
#38818 apropó, alvó állapot:
miért fagy le a gép egy idő után, ha alvóból visszahozom? -
#38817 Miért nem működik a hibernálás és alvó állapot már megint?
origi vista, laptop, eddig működött, de egy ideje már nem müködik.
rámegyek hogy alvó állapot (vagy hibetrnálás), elsötétül minden, de nem "kapcsol" ki a laptop, úgyanúgy hangos, zúg, megy, ha mozdítom az egeret, bejön hogy bejelentkezés, de nem vált át alvó állapotra ( laptopon van egy kis hold ikon, annka villognia kéne)
frissitettem biost, de nem segített. nem szeretném újra tenni megint az ost. valami ötlet, megoldás? fizetek is érte! -
#38816 Windows NT Version 6.0 Build: 6002 Service Pack 2
Product (0x1): Windows Vista (TM) Ultimate
Edition: Ultimate
BuildString: 6002.18005.x86fre.lh_sp2rtm.090410-1830
Flavor: Multiprocessor Free
Architecture: X86
LCID: 1038
Na ezt irja a .txt fájl amit a Temp könyvtárba mentett.
Mond ez valakinek valamit?
és leggyakraban a médaiplayer használatakor hal meg, illetve mikor készenléti állapotbol ébredne, nem ébred hanem azonnal újraindúl. -
#38815 Ja kapcsold ki még az automatikus újraindulást rendszerhiba esetén és hátha kiderül valami okosság a kékhalálból. -
#38814 bithorlos kiadás , de itt most minden megvan és működik is!
csak meghal, nem néztem mit ír utána de ha lehal ismét akkor bemásolom hátha az többet mond:)
-
#38813 Esetleg a legújabb drivereket rakd fel, hátha megoldja a problémát. -
#38812 Ez milyen forrás és milyen diszrib?!
Több warez verzió problémás. Asszem volt talán van olyan is, amelyiknél pl. telepítés után üres volt a Control Panel. :)
Esetleg próbálj meg másikat letölteni, ha warez de WinSeven RC-vel is tehetsz egy prószát. -
#38811 Hy!
Most tettem fel a gépre a Vista SP2 Hun Ultimate-t.
És állandóan kékhalált hal úgy kb 15-25 percenként, akkor is ha dolgoztatom akkor is ha épp nem csinálok semmit vagy ha csak zenéthalgatok akkor is!
Eddig XP volt fent és az Solidworkel 3hétig rendelt max procihasználat mellett akkor sem halt le egyszersem! Soha!!!
Azaz a géphibát kizárhatom.
A windows-t simán feltelepítettem, semmi extra beállítás, semmi varázslás, minden default! Office2k7 és corelx4 van telepítve ezenkívül semmi!
van valakinek ötlete?
-
#38810 Majd szólok ha valami instabillá vált. -
#38809 Köszi! -
#38808 Nyugodtan, 4gb Ram-nál lecsökkenthető, de ha máshol van hely és nem zavar a helyfoglalás akkor tá is rakhatod más partícióra. Nálam külön Partíció van a swap fájlnak. -
stuli #38807 Hello!
Windows Vista x64 SP2-t használok. Mióta frissítettem a rendszert az SP2-re azóta az OLDALSÁV elemei minden újraindításkor megkeverednek. Hiába rendezem el újra meg újra ahogy nekem tetszik, ha újraindul a rendszer akkor mindig máshogy teszi egymás alá az elemeket.
Kipróbáltam és akkor is ezt csinálja ha csak kilépek az oldalsávból és újra elindítom azt. Kérlek segítsetek! -
#38806 Az az én esetemben jó lesz, ha pl ezt a Fix lapozófájl értéket lecsökkentem pl a felére? -
#38805 De ne lepödj meg ha bizonyos programok instabilak lesznek a lapozófájl hiánya miatt. Kikapcsolni nem célszerű, inkább kicsire kell állítani a minimális méretét -
#38804 Feltelepítés után 1 gigával több helyem lett, így van 8 szabad a 30-ból. Lapozófájl kikapcsolva, tök felesleges. Mióta nincs csak gyorsultak a töltési idők és semmi nem hiányolta. -
tompka #38803 Nekem most 1,33GB szabad hely van a rendszer vinyón :) -
#38802 Én még szereznék valahonnét egy kis helyett. -
#38801 Nálatok SP 2 óta mennyit foglal a Vista? :S
Itt 30 giga, rendszervisszaállítás ki van kapcsolva, a lapozófájl méretnek meg 6139 Mb van megadva alapértelmezettnek.
Így van a rendszerpartíción 2,6 giga szabad helyem. Ez elegendő vagy azért szükséges lenne picit több mennyiség? -
viral #38800 Igen lattam amit linkeltel ,csak maniam hogy rabizom ezeket az oprendszerre ha mar van ilyen feature benne ne nekem kelljen manualisan ,nekem nem ajanlotta meg fol de akkor valszeg hamarosan eler hozzam is:-) -
dashed_ #38799 Nekem par napja ajanlotta fel win update a telepiteset..