40038
-
#38878 Most már Windows 7 64bit-est -
#38877 Üdv, 3 magos procihoz és 4gb ramhoz melyik oprendszer-t ajánljátok? XP Vista vagy Win7 a választ előre is köszönöm. -
#38876 Imgburn-t használva, lemezkép írása lemezre funkcióval. -
Dakencs #38875 Sziasztok
Lenne egy kérdésem.
Letöltöttem a Windows Vistát és nem tudom hogyan írjam ki dvd-re olyan formátumban hogy bootoljon róla.
Tehát az a probléámám hogy nemtudom dos-alól feltenni.
Ha valakinek van építő jellegű ötlete azt megköszönöm
Udv.: Dakencs -
tompka #38874 A defrag prioritását vistán is lehet állítani :)
Feladatkezelő: prio magas, oszt csókolom. kb 70%-al gyorsabb lesz a defrag :D -
#38873 Vista-s defrag is tökéletes, csak parancssorból kell futtatni.
defrag -c -w -v
Én így használom a Vista-s töredezettségmentesítőt. A seven-ben annyiban jobb, hogy több köteten is lehet párhuzamosan ill. lehet állítani a prioritását. (természetesen ugyanúgy cmd-ből. ;) -
kodil #38872 Köszi a tippet. Megpróbálom -
#38871 Újabb VGA Driver feltelepítése nem segít? Esetleg a meglévő újratelepítés? -
kodil #38870 Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni. Felraktam az SP 2 service packot és az óta a „Megjelenés és beállításai” menüben nem aktív a Windows Aero és a Windows Vista egyszerű kiválasztási lehetőség. Nekem ez az oldalsáv miatt lenne szükséges, mert nem tudom átlátszóvá tenni. Totál fehér a sáv és nagyon zavaró. Előre is köszi a válaszokat.
-
#38869 A vinyón előre, egy helyre szedi azokat a fájlokat amiket a superfetch mindig betölt, ezért a betöltésük a memóriába gyorsabb lesz.
Egyébként a vistás (win7-es) töredezettségmentesítő szerintem is elég. -
Apocalipto #38868 A superfetchnek nem a memóriához van köze? -
#38867 Én tesztelgettem: olyan defrag programok, amelyikek ismerik a Vista Superfetch-hez előrendezett dolgait azok gyakorlatilag 0%-os fragmentációt mondanak, és 4-5 perces munkát végeznek. A régebbi programok problémáznak, meg amiatt dolgoznak, hogy a Vista azt hiszem 64 megánál nagyobb darabokat meghagy (pl. nagyobb videófileoknál), így is spórol a pakolgatáson.
Vagyis nem rak tökéletes rendet, de igazából nincs is rá szükség, a mai vinyók pozicionálási sebessége miatt. -
Apocalipto #38866 Kíváncsi vagyok egy "külsős" defrag program mennyire érzékelné töredezettnek a vinyódat. -
#38865 A start menü keresősávjába beírod, hogy lemeztöredezettség és máris elérhető a program ahol lesz leheteőség átállítani. Nálam gyári alap beállításon van, észre se szoktam venni, hogy mikor csinálja. -
simonl #38864 Szia Bon, köszönöm a válaszod....
Ezt a bizonyos "ütemezést" hol tudom beállítani, és Te mit javasolsz mire állítsam?
Köszönöm a hozzáértő segítséget... -
#38863 Automatikusan ütemezett, de te is áttudod állítani az ütemezést. -
#38862 A Program Files(x86) A 64bit-es része tehát ne töröld! A hálózati központ ikonja meg szintén úgy jó ahogy van, Windows 7-nél is így van nekem. -
simonl #38861 Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, Vistán kell e karbantartás céljából - időnként - töredezettségmentesíteni, vagy megoldja magától?
Ha igen milyen bevált külső progit javasoltok....
Köszönöm -
#38860 Az azért van ott, mert az x64-es OS-ek tudják emulálni a 32-bites progikat is és oda pakolja azokat. -
#38859 Lenne egy kérdésem: Elsőnek 32-bites vista volt feltéve, de a 4 gb ram miatt feltettem a 64-est. Le is formáztam, de amikor total-ba néztem a C meghajtót akkor láttam h a Program Files(x86) ott maradt. Kb. 300 mb, csak az érdekelne h ez nem kavar be ugye? Letörölni se nagyon tudom.
Másik: XP-nél indításkor a netet úgy hoztam be, h 2xer rákattintottam a net ikonjára és ment is. Vista-nál elsőnek az óra mellett megjelenik piros x-el(mintha nem lenne bedugva a net), ezután átvált sárga felkiáltójelre, és utána csatlakozás a hálózathoz és megy is a net. Ezt nem lehetne máshogy megoldani? Köszi! -
#38858 Nem, de úgy látom más cég programja se pl. Acronis Disk Director server 10. -
GPx8 #38857 #38836-ra / #38850-re valaki??? -
CyrSyS #38856 Nagyon szépen köszönöm tényleg jónak tűnik! Megismerem. Bár kapásra egy hiányát találtam bár lehet hogy ismeri az EXT4-es fájlrendszert! -
#38855 Paragon Particion Manager -
CyrSyS #38854 Particionálásra vonatkozóan én a Particion Magic 8-at használom már legalább 5 éve. Ennek van utódja? Melyiket javasoljátok? Külön programot javasoljatok mert én nem nagyon szeretem a rendszer egyes beépített rendszerközeli programjait. (pl töredezettségmentesítő is ide tartozik)
Ha esetleg nincs többet tudó utódja a PQ-nak akkor maradok PQ-nál ami remélem fut VISTA alatt is. -
#38853 Ok, nagyon szépen köszi! Megfogadom. :) -
#38852 1. Vista tűzfala sokkal jobb mint az XP-é. XP-re én még tennék egy tűzfalalat annak ellenére, hogy a Router-nak van saját tűzfala.
2. Vista-nál elég a gyári tűzfal. Xp-nél amint írtam is ajánlott egy komolyabb tűzfal. -
#38851 Mióta beépített tűzfallal ellátott routert használok, töröltem mindkettő gépről a Tűzfalat és csak kiegészítésként visszakapcsoltam a Windows tűzfalát mindkettő gépen.
Csak kettő dolgok érdekelne:
1. Vista-XP tűzfal között van különbség hatékonyság szempontból (mert egyik gépen XP van, másikon Vista)?
2. Elég vajon csak a router tűzfala vagy azért bekapcsolva hagyhatom a Windows tűzfalát mindkettő gépen? -
GPx8 #38850 Ez a hibaüzenet, bármelyik program indításakor (hosszú várákozás után jön): "Microsoft Windows Search Protocol Host működése alatt
a program működése hiba miatt megszakadt a Windows bezárja a programot"
-
#38849 A beépített lemezkezelőt. De Paragon Particion Manager is szóba jöhet -
Apocalipto #38848 Windows telepítőt. Legtutibb. -
#38847 Hy!
32bit Vista alól melyik progit használjátok ti partícionálásra? -
#38846 Az okát én se tudom, nincs sorendhez kötve, hogy ki kapja meg. HA kézzel indítod a frissítés akkor meg pláne. Esetleg nézd meg a windows könyvtába lévő windowsupdate.log fájlt hátha ír valami hibát. -
viral #38845 Igen valszeg az lesz,de miert nem gyon?:-) minden mas lejon csak ez nem?:-)vagy en vagyok a sor vegen? :-) -
#38844 Rakd fel akkor kézzel. -
viral #38843 gyerekek nekem sp2 update meg mindig nincs csak manualisan tudnam telepiteni,minden mas frissites lejon office-hoz,levelszemetszurohoz,miegymas de az sp2 a kanyarban sincs mi lehet a problem mindenkihez megerkezett mar az update-n keresztul? -
#38842 #38818? -
EK1TEP #38841 Köszönöm szépen! -
#38840 40GB -
EK1TEP #38839 Hali!
Felraknám Windows 7 kipróbálása után ismét a Windows Vista-t a 2 megjelent szerviz csomaggal együtt.64bites rendszert raknék fel.
Mekkora partíciót csináljak hogy később ne legyenek gondjaim mert megtelt a C: meghajtóm?