Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ricska
hmm..lehetséges, de mi? usb-re csk 2 dolog van kötve a nyomtató meg az egér. Mi ébresztheti fel?

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. :)

bon
Gondolom valamelyik hardver felébreszti.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

ricska
Sziasztok!
Az mitõl van, hogy a gép nem akar Alvó üzemmódba kapcsolni? Mikor rámegyek, kép fekete, le akarna állni(hallom hogy kattan a vinyó), majd visszajön és zárolja a gépet...<#fejvakaras>

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. :)

Szívesen.
1:Ki van pipálva hogy mutassa a feliratot?
2:ua a neve a feliratnak mint a filmnek? PL: xxx.avi
xxx.srt

sajtburger
Köszönöm szépen, tökéltessen futnak vele a filmek. 😊 Egyedül a feliratokkal bajlódok, azok nem akarnak futni. :S

sajtburger
Az is vistás hiba lehet, hogy laptopomon filmet egyszerûen nem tudok lejátszani? Ha le is tudok talán BsPlayerrel, akkor nincs hang. :S Tudtok segíteni?

bon
Home Premium, természeesen nem lassítják egymást.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

zzeN
Vista64-ból melyik verziót érdemes felrakni?(játékra leginkább) elég a home vagy jó az ultimate is?
Amúgy úgy tervezem h csinálok 3 meghajtót, az egyikre win7 64-et, a másikra meg vista64-et raknék, a 3. meg a cuccokra kell, ugye nem lassítják egymást?! köszi elõre is😉

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Egy hét múlva jön egy újabb Win 7? Na, akkor azt megvárom

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Rage47
akkor várj egy hetet, míg kijön az RTM :p utána nem jön frissebb változat jó ideig
Sztem Oblivion is megy, ha Diablo 2 is, ami 10 éves game.
[HUN]FaTaL
Semmivel nem gyorsabb, és új funkciót sem nagyon ad. Amíg nem RTM én mindenképpen Vistat tennék.

http://goo.gl/gd6Zi5

Értem. De épp ez az,hogy ha jön egy frissebb változat, akkor megint telepíthetem újra? Meg ha ki jön a kész akkor megint? Nincs kedvem mindig telepítgetni, bár lehet ez hülyeség amit mondok.

De például az Oblivionról az olvastam hogy Win7-el nem megy...és mivel nekem ez mindig fönt van..hát..

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Daemon Tools jó vele mióta kiadták az új verziót,én is Win 7-et ajánlanék neked inkább sokkal jobb és gyorsabb a Vistánál még akkor is ha még Béta, de hamarosan kijön az RTM.
Miben jobb a Win 7? azért csak-csak nem a kész program...aztán ha elkészül a teljes cseréljem megint...

Meg hallottam hogy pl: a Dameon Tools meg egy két dolog nem jó vele

[HUN]FaTaL
Vagy várd meg a win7et vagy Vista64. Régebbi játékok passz, oblivion azt hiszem megy, romeot nemtom.

Rage47
Win7-el jobban jársz szerintem, én próbáltam a vista-t is. De nem akarlak lebeszélni a vista-ról.
üdv... át akarok állni másik op.rendszerre, az XP-t unom...

Nos, megéri-e Vistára váltani? Nem soká lesz még 2 giga ram a gépemben( így lesz a gép Intel kétmagos 2200 MHz 4 gigi ram ATI 4830)

Szóval én a 64 bites Vistára gondoltam, pár embertõl jókat hallottam. De azért nem akarok csak úgy bele vágni, elõbb tájékozódni kell.

Amin még gondolkodtam az a Win 7, de az még nincs kész, azért mégis csak jobb azért egy már kész op.rendszer nem?

Aztán, mennyire kompatibilisek a 64 bit-es Vistával a játékok, programok?
Például régebbiek mennek rajta gond nélkül?( teszem azt Rome:TW , Oblivion)

Meg úgy általában, milyen gondokra lehet számítani ha Vistára váltok? Az XP szemétségeit már nagyjából ismerem ügye...

bon
Szerintem csak oldal irányba módosítható a helyette.

[HUN]FaTaL
Akkor nemtom:/

Met
Természetes nincsen zárolva a tálca, baromira nem engedi lehúzni, oldalra tudom (az óra felé)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[HUN]FaTaL
Jobb click, tálca zárolása elõl pipa ki. Utána elvileg ugyanúgy lehet, mint az eddig winekben.

Met
A Quicklaunch eszköztárat nem lehet leválasztani a tálcáról?
Szeretném a képernyõ oldalára rakni de nem engedi kihúzni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

[HUN]FaTaL
1. Ilyet nem tapasztaltam.

2. Ilyet sem.

3. És ilyet sem.

Ezek mind egyedi problémák lehetnek, a notimon sp1es vista van.

Szevasztok, 3 új (2009.05-06) MS elkúrás és megoldások (csak Magyar verzióval tesztelve).

1. Lassú gép. Az MS IE8 upgrade után belassul a gép, az IE fagyokat. Az oka a régi beállítások rossz használata.
Megoldás: Legalább egyszer alaphelyzetbe kell állítani az IE-t. Ez megoldja a problémát.

2. Belépés után fekete képernyõ, döglött Vista. Ezt valami nemrégi update okozza. A Vista ráengedi a belépést a még be nem töltött OS-re, ami eddig is így volt, a hiba az, hogy, így nem tud betöltõdni egy biztonsági program és emiatt nem tud indulni a Vista.
Megoldás: Meg kell várni, amíg feláll a Vista és csak utána beloggolni.

3. Szintén új hiba rengeteg WIFI-s gépen, hogy az IE és más böngészõk is rendszeresen megdöglenek, nem látják egy idõ után a netet és csak az újraindítás segít.
Megoldás: Egyenlõre nincsen, remélem a SP2 megoldja majd.
gio1969
Köszi,kipróbálom

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

[HUN]FaTaL
Zárd be a vobsubot.

gio1969
Ismét:
Sziasztok.
Olyan problémám van,hogy ha windows media playerrel .mkv kiterjesztésû hd filmet játszok le,nem lehet kikapcsolni a feliratokat.Vlc-vel simán ki tudom,de azzal sajna szaggat némelyik hd film.Hogy tudnám mp-ben is kikapcsolni?

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

Falkon
Ok köszi mindkettõtöknek.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Cápafogxy
Vista indítás közbe kikapcsoltam a gépet, és utána elindult a vista mondta hogy nem helyesen lett leállítva, szöszmötölt vagy 10-15 percig hogy feldolgozza a hibát.
És betett minden sarokba hogy próbaüzem. Megoldás?

bon
Na a gyártó cuccaitól is falra tudok mászni, a laptopom-on is csomó idõbe telt amire ledurtam a számomra felesleges elõtelepített programokat. Céges környezetben meg alapból azzal szoktam kezdeni, hogy gyalú az összes partició, de ott nem számít az elõtelepített rendszer.

Dzsini
hát, készítõnek szimpatikus - gyártónak szimpatikus... innen már elég közel van a drága EU által most tornázott IE-mentes windows7 kérdése.

persze, a gyártó úgy rakja össze a rendszert, hogy az mûködõképes, és önmagában stabil - de a testreszabás lehetõségét sajnálom, hogy elveszett (régen még megvolt, ma már csak rendszeradminisztrátori környéken van meg)

fura dolog ez, igazából nincs jó megoldás. az is érthetõ, hogy "erõfölénnyel való visszaélés" a windows95 with internet explorer óra böngészõvel adni a rendszert - viszont anélkül meg mi értelme ma már? fõleg most ez az ötlet, hogy dobjon fel egy ablakot, hogy válasszon a user böngészõt elsõ telepítésre... hááát, nem tudom. majd meglátjuk, jó-e ez így.
médialejátszó nélküli windowst is árulnak (N verziók), kutya sem veszi õket, mert az MP az egység usernek tökéletes, ha meg többet akar nem fáj feltenni mellé valami mást.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Én már alapból nem szeretem ha televan minden a készítõnek szimpatikus programmal a telepítõ. Én jobban szeretem saját magam feltenni ami nekem kell testreszabott telepítéssel.

Dzsini
egyetértek, több ismerõs is belefutott már olyan gondokba, amik erre futottak ki...

vannak meglepõen jól mûködõ változatok, és lehet, hogy egy gondba se fut bele a user hónapokig, aztán egyszer hoz valaki egy telefont vagy fényképezõgépet amit csatlakoztatni akar, vagy valami érdekesebb eszközt, és jön a meglepetés. vagy hirtelen egy frissítés nem megy fel rendesen, mert hiányzik neki valami... jobb nem kockáztatni, bár 3 év alatt valószínûleg kiforrtak ezek a rendszerek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Minden tákolt, buherált verzió egy rakás szar.

bon
Minden buherált verzió felejtõs, legjobb a gyári Technet-es vagy MSDN telepítõ.

Falkon
Sziasztok!
Hallott mát valaki az nvidea edition-rõl?
Ha igen mi a véleménye?

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

bon
Vista se olcsóbb (sajnos). Pedig ha lenne olyan akció mint az Office 2007-nél is volt, hogy egy bizonyos változatott egy elég baráti árért cserébe három gépre lehetett telepíteni.

fery02
Nagyon szépen köszönöm! Látom nem elég gazdag a Microsoft. 😛

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

bon
Felesleges várni, ár nem fog csökkeni, sokat már nem fog javulni (már most is jó), mert a Windows 7-re fognak koncentrálni.

xNoodlex
Én azért várok még 1-2 évet megjelenés után, addig jó lesz a Vista és talán az ára is lejjebb megy. (bár az árcsökkenés annyira nem jellemzõ oprendszereknél)

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

gio1969
Sziasztok.
Olyan problémám van,hogy ha windows media playerrel .mkv kiterjesztésû hd filmet játszok le,nem lehet kikapcsolni a feliratokat.Vlc-vel simán ki tudom,de azzal sajna szaggat némelyik hd film.Hogy tudnám mp-ben is kikapcsolni?

Már tárgytalan,megnéztem.
[HUN]FaTaL
Azért azt tedd hozzá mielõtt elkezdenek szörnyûlködni, hogy ezek a dobozos verziók árai.

Sziasztok.Egy olyan kérdésem van,hogy a Vistában a Movie Maker-el ha csinál az ember egy összeállítást és nem dvd-re akarja menteni akkor a progi hova menti automatikusan a kész fájlt? vagyis hol található majd meg? Sose használtam ezt a progit csak egyik ismerösömnek szeretnék ebben segíteni. Elöre is köszi.
bon
Tessék: link

fery02
Akkor még inkább butaság.
Am tudni már, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni? Az is lehet, hogy még én is megveszem, bár még nem vettem eddig Windows-t. :$

bon
Nem karácsonyra, boltban október 22-tõl vásárolható meg.

fery02
Bocsi, de ha eddig nem vettél Vistát és most veszel, akkor az elég nagy baromság. Ugyanis karácsonyra jön a Win7.

ok, köszi, már megtaláltam a megoldást