Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

soma22
sziasztok!
sikeresen megoldódott a dvd írási problémám, hála az ashampoo-nak, a nero valamiért nem hajlandó települni. elképzelhetõnek tartom hogy azért mert a hangkártya a laptopomban nem elfogadott, ugyan szól és minden rendben van vele, de pl a vezérlõpultba belépve ir egy figyelmeztetést.

Más:
most még 512 ram van a gépben, érezni hogy ez biza kevés a vistának. vettem egy giga ramot(majd hétfõn lesz meg)gondolom azzal azért jóval könnyedebben fog futni. ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata(512-rõl 1 giga vistán) az irhatna róla hogy mennyi javulást várjak.

Köszi

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

ööö, és akkor ugye nemfogja kérni azt h mejik windowst indicsa az elején? mert már nemlesz rajta a vista, tehát nemkéne neki kérnie :S 😊
Köszi srácok mind2ötöknek, már csinálom is 😊 ezer kösziköszi
a microsoftnál nem tudnak számolni hát ez kész<#vigyor><#hehe>
hanyas volt matekból? jó igaz. átment,de csak mert aranyosan mosolygott a tanárra<#hehe><#hehe>

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

asysoft
Azzal, hogy törölted a Vista particióját, nem törölted a bootmanagerét. Ennek eltávolításához bootolj be az XP CD-rõl, majd a javítókonzolon jelentkezz be az XPre, s add ki a következõ parancsokat: "fixmbr" majd "fixboot". Új particiót létrehozhatsz az XP-n belül is, ehhez kattints jobb gombbal a sajátgépen, majd válaszd a "kezelést", ezen belül is a lemezkezelést, s jelöld ki a kívánt HDD-t, majd az üres területen jobbklikk, s új partició létrehozása.

/*WTF?!*/

precision
sajátgépen jobbklikk - kezelés/tárolás/lemezkezelés
itt kell lennie a particiódnak "nem lefoglalt" állapotban...jobb klikk rá és formáz vagy partició létrehoz nemtom már melyiket lehet választani, de ezzel vissza fogod tudni hozni

Bazinga!

Haliho. van egy (xyz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) problémám. tehát tééleg gáz van 😄

kezgyük ott hogy régebbrõl megszereztem a vistát. Tök fraknó volt meg minden, gyönyörû. aztán meguntam. Visszatértem az XP-hez. Mind a 2 op rendszer fenvan/volt a gépemen.

Most az van hogy a Vista CD-t nemtalálom, ehet kölcsönadtam vkinek, már sose tudom meg... a lényeg az az hogy ugy gondoltam hogy elegem van a vistából és letörlöm. naja, de hogy töröljem le? hát fogtam magam beraktam a XP CD-t a gépbe majd ujraindit, és CD rõl bootol a cucc. majd bejön ez a XP instal, de elõtte lehet particiokat lértehozni. Na én nekem 4 Particiom van (C, D, E, F). C= XP , F= Vista. Kitöröltem a F-t és nem egyszer csináltam már ijet, és mindig lehetett ujab particiot létrehozni, de még formázatlan állapotba, amit majd XP-n belül lehetett megtenni. Na sikeresen töröltem a F-particiot tök fasza, happy. Erre megnyomom az L-betüt h létrehozzam a megmaradt hejbol a 4. particiot ujra (160as vinyo es 25giga lenne a F), DE NEM ENGEDI 😞 😞 na mi lehet a tré? Mert amikor bootol a gép, akkor megkérdezi hogy régi windows vagy a vista. Mostmár ha rámegyek a vistára a winload hiányát észleli, és nemtok mit csinálni. Az XP rendesen fut nincs baj vele. de hogy szedhetném le a Vistát örökre, de ugy h visszakapjam a 25 gigát? Mert most a sajátgépbe se látom azt aF-meghajtot 😞

Tuti h van megoldás lécci segitsetek 😞

Full franko eredeti minden semmi kamu.

Elõre is köszi aki segít.

Üdv.
soma22
hát én is azt gondoltam hogy menni fog de nem.ashampoo megoldotta

bon
Nekem tökéletesen megy a nero. Több Vista-s gépen.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Én Total Commander + CD/DVD Burning Plugint használok XP-n kiválóan mûködik Vista alatt nem tudom és tud mindent amit a neroban használok (audio cd, data cd/dvd, burn iso, erase, format, video dvd stb.), viszont 60 mega helyett csak 800kbyte😄

http://goo.gl/gd6Zi5

soma22
ha megoldja a dvdirási problémámat akkor szivesen kiprobálom, mert nero nekem egyre lassabbnak tünik

soma22
a 7est probáltam feltenni, de a vége fele kiirta hogy az installer hibát észlel, rákérdezett hogy keresen megoldást és zárja be vagy csak zárja be.

ezután leszedtem a 8ast, de azzal is ugyanez a helyzet

Ha nem ragaszkodsz annyira a Nero-hoz, akkor próbáld ki ezt:
Talán jobb is mint a Nero...

Ashampoo Burning Studio 7

Link

Link2

hi!
milyen hiba?
soma22
Sziasztok!Probáltam a 7-es és 8-as nerot is de egyiket sem tudom telepiteni, mert a vége fele minkettõnél ugyanaz a hiba kijön. ötlet vagy tipp hogy mit tegyek?esetleg egy müködõ verzió?
köszi elõre is

kirol
Ja. Kár.

bon
A sorozatszám határozza meg, hogy milyen verziót lehet telepíteni. Sorozatszám nélkül lehet választani a verziók között.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kirol
Akkor jó köszi.
Bár az igazán jó az lenne, ha az Ultimate -hoz is jó lenne. Amúgy ezt hogy dönti el?

asysoft
Megy, én pl 32 bites Vistát használok a 64 bites kódjával.

/*WTF?!*/

bon
Nem is lesz, legalábbis hivatalos, túl régi hozzá a gép. Hiába megy most még jól az alap rendszer, a proci kevés hozzá, de a memória is.

bon
Szerintem fel, nekek is 1 kódom van a 32 és 64bit-es változathoz.

csak a próba kedvéért tettem rá
viszont egész türhetõ a sebessége, 950 mhzen és 512 ramon
de sajna a videókártyához nincs még driver, nem volt valami szép látvány 640x480-ba

kirol
És amit a 32bit-es Business -hez kapok kódot, azzal fel lehet rakni a 64-bitest?

Mert gondolom pl. Ultimate -et nem, de a bit-et is nézi?

Kaptár
P3-mas valóban nem elég a vistához. Csak szenvedni fog vele és mindenféle hibát kiírni.

[HUN]FaTaL
Mielõtt megkapnám az anyázásom hogy miért ugatom le más gépét, nem leugatásnak szántam csak sajnos a p3 tényleg kevés a vistanak és ahogy Bon is említette nincs driver sem

bon
P3-as gépre? Felejsd el az kevés hozzá. Nincs hozzá Vista-s driver.

[HUN]FaTaL
p3ason mit akarsz Vistaval?😄

Erpy
Ez nem a Vista hibálya, valszeg vagy valami bezavar, vagy te hibáztál valahol.

Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked

sziasztok
én most tettem fel a vistát a p3as gépemre és nem ismeri az i810es grafikus drivert.
egy kicsit szórakoztam vele és most kék halálban játszik éppen

bon
Nem

Davidus
érdekes fejlemény😄 felraktam a warcraft 3-at és mikor fut a játék a letöltés felmegy 5-600k-ra de ahogy kilépek visszaesik 150re
ilyenrõl hallott már valaki?😄

V9ykn8_TZL0

Sziasztok ha valaki tud segíteni!

feltettem a Vistát a gépre 1 napig mûködtek a cd és dvd meghajtók és másnapra már nem látja õket de ezt a hibát írja ki

"A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)"

újraindítottam a gépet és ugyan ez... átdugtam másik ide helyre ugyan ez
elõre is köszi😊
Davidus
ok csak abbol gondoltam hogy reggel XP-n még minden rendben volt😛

V9ykn8_TZL0

precision
<#vigyor5>

Davidus, Borg azt próbálja mondani hogy semmi köze az oprendszernek a letöltési sebességedhez

Bazinga!

Pl visszarakni az XP-t. Ez megoldás a 600-ról 150-re csökkent fps-re is.
Davidus
héjó!

reggel felraktam a vistát és ezt úgy hálálta meg hogy negyedére csökkent a letöltés sebességem(600ról 150re)
van erre valami megoldás?

V9ykn8_TZL0

Nagyon szépen köszönöm az infót

Üdv: Brucca
bon
Nem fog nyúlni, mivel nem látja a rendszer.

Szia

A Windosba nem láttom.
Ha a látható patriciómat mondjuk meg fertõzi egy virus és olyan be állitást használok hogy törölje a fertõzõtt fájlokat akkor ahoz a rejtet
patriciohoz elvileg nem nyúl?
bon
Attól függ, ha simán látod a windows-ba akkor nem nagyon védett. De ha nem látod tehát rejtett partició akkor viszont védett. Szerintem a vírusok nem nagyon rendelkezek beépített partició kezelõvel.

Sziasztok

Van egy kérdésem tudna nekem valaki segiteni??

A következõ lenne a kérdésem vista oprendszerem van és csak egy hejreállitó szoftvert kaptam hoozá mivel van a gépen egy ugy nevezett rejtett patrició amirõl boot-olja a lemez segitségével ez a rejtett patrició mennyire véddett a virus támadások ellen??

Elõre is köszönöm

Üdv: Brucca
soma22
sziasztok!

úgy döntöttem ma este végleg lecserélem az xp-t.anno már raktam fel a vistát, sikerült is az "aktiválás", de azóta nem nagyon figyeltem a fejleményeket. annyiban kérem a segítségeteket, hogy melyik az a törés amivel most használható a vista. jöhet privátban is.

Elõre is köszönöm!

bon
Bocs pontosítok, a DreamScene meg a többi extra csak az Ultimate változatban érhetõ el.

bon
Na most mentem a rendszerem a Vista-ba található rendszermentõ progival (remélem nem fogok csalódni benne) igaz elég durva helyett foglal, mivel nem tömörít (kb 17gb-ot fog zabálni a winyoból a mentés). Miután megvan a biztonsági mentés mehet fel az SP1 beta, ami állítolag sokáig fog tartani.

kirol
Mármint úgy érted, hogy csak az Ultimate -bõl van 64bit, a többi verzióból csak 32 bit -es van?

Mert most rákeresve én a Business -bõl is látok 64 biteset.

bon
Csak Ultimate változatba van.

nem..csak a 64bit lat többet..a 32 csak 3gb-lat.
kirol
Na most látom, hogy a Campusba mégiscsak a Windows Vista Business került be. 😞 Ráadásul 32 bites.

Gondolom ebben akkor pl. DreamScene sincs.

mflex
egyébként tegnap több warez fórumon is kirakták a az SP1 linkjeit...

pl

What about the forests?

ûgy látom a cleaner nem talált hibát 😄