40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • HoReSz1975
    Miért lehet az, hogy bizonyos játékok, amik eddig mentek, játék közben kifagy a gép és megmerevedik a kép, aztán semmi, csak reset gomb -al tudok újraindulni

hogy tudom megkeresni melyik driver lehet a ludas, vagy mi lehet a szar

• tompka
    Igen tudunk. Majd jön!! :D aszem március április környékén.
  • w77d
    sziasztok!

a szokásos kérdés: végleges sp1-ről tudtok valamit? :)
  • tompka
    Feltettem a HDDlife pro-t majd leszedtem és ez lett:

Most meg hiába rakom vissza az ikon ugyan ez marad, és a progi vmi hiba kód miatt nem indul el!
    Hogy tudnám visszavarázsolni a 3ikont?
  • bon
    Nem csak az XP nem tudja kezelni a 4gb ram-ot. Valamennyi 32bit-es oprendzsernél ez a helyezett. Ha kell mind a 4gb ram akkor 64bit-es oprendszert kell használnod. A Vista SP1-el már kiírja a 4gb-ot de hazsnálni szerintem nem használja. A Vista memeória kezelése meg jobb mint az XP-jé, tehát mindenféle képpen Vista-t javaslok.
  • ChristianID
    Üdv!

Dilemmázok az XP és Vista között. Az ok, hogy most újítottam be néhány alkatrészt (P5KC, 8800GT, 4GB Ram), és épp a Ram miatt nem tudok dönteni... Azt tudom, hogy az XP nem tudja lekezelni, csak kb. 3,2GB-ot, de nem tudom, hogy a 32 bites Vistával is ugyanez-e a gond (azaz tartalmazza-e vagy sem a Physical Address Extension-t).
    A Ram az 2 db 2GB-os modul; kezelés szempontjából dual-ban működik úgy is, ha nem "látja" a teljes mennyiséget is?
    Ha nem, akkor memóriakezelés szempontjából "okosabb"-e a vista, vagy inkább maradjak meg egyelőre az XP-nél (egyelőre nem akarok 64 bites op-rendszert)?
    Előre is thx...
  • Bucser
    Nos emberek a következő a problémám. Egy Vista Business Edition-el rendelkező notit akarok egy fennálló XP-s hálózathoz csatlakoztatni amiben található ROUTER, másik XP-s gép és másik XP-s noti. A gond az, hogy a másik gépet nem látja a Vista. Vagyis pontosabban a hálózattérképezéskor látja ám rálépni nem tudok. A Hálózaton található számítógépek lstájában már nem hozza fel az XP-s gépet.

Az XP-s géprőúl látpom a notebookot viszont nem férek hozzá.

Olvasgattam már sokmindent, hogy felhasználót adjak hozzá, írjam át a workgroup nevet, indítsak újra és a többi. de nem megy.

Valakinek valami ötlet?
  • csassz
    HI!Megadta magat a ruter,Hogyan tudok vista indulaskor automatan kapcsolodni a netre?
  • efem
    tobbszor volt mar kerdes, az UAC (masneven mindig beleugat ha valami komolyabbat akarsz csinalni) kikapcsolasa/megertesehez egy kis segitseg itt talalhato
  • strebacom
    #27883 és a #27897 - re válaszoljon már valaki légyszi!!!
  • overlocker
    sajan szürke ahol ki lehetne pipálni a rendszergazad amodot mit tegyek??
  • Örm
    Kösz! Sikerült!
  • Rohamsisak
    Igen, innét.
  • bon
    Innét: link
  • bon
    Paragon Partition Manager 8.5 Professional. De biztonsági mentést nem árt azért csinálni.
  • overlocker
    Honnan van a legujabb sp1???
  • timexxx
    nemtudjátok még azt véletelnül h a vista ba hogy lehet azt ki kapcsolnbi h ne kérdezzen rá mindig arra h biztosan el akarom inditani? szal értitek mire gondolok :D
  • strebacom
    Valamiért nem müködik a keresö, beirok valamit a keresö mezöbe utánna klikk a keresés feliratra de semmi..nem megy miért ?????
  • Rohamsisak
    Hali! Lenne még egy fontos kérdésem: Ha a winchesteremen két partício van(egy20-amin a windows van és egy nagyobb amin minden más) akkor hogyan tudnék pár gigát hozzáadni ahhoz amin a windows van, anélkül hogy ujra kellne tennem vagy bármi is elveszne? (Vista 64bit a rendszer.)Köszi a segítséget.
  • Rohamsisak
    Ok.Köszi
  • bon
    A telepített SP1 időkorlátos verzió, nekem is ezt írja ki aktivált Vista-nál.
  • bon
    A server gépen amin megosztod a nyomtaton, a szokásos módon legyen feltelepítve a nyomtató majd oszd meg és a kliens gépen nyomtatók hozzáadása és hálózati, vezetéknélküli vagy bluetooth nyomtató hozzáadása gomb (vista-nál) megkellen találnia magától. Ha nem találja akkor kézzel kell megadni a nyomtató elérhetőségét. A pl majd mutatja, hogy milyen módon. Ha ez megvan akkor kész. Legalábbis XP-s gépnél ennyi a hálózati nyomtató telepítése, gondolom Vista-nál is.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Feltettem a legfrissebb service pack 1 rc verziót, és azóta a képernyő jobb alsó sarkába került ez a felirat:"Windows Vista(TM)Próbaváltozat. Build 6001". Ez nektek is megjelent? (már ugy értem annak aki feltette). És ez a service packra utal vagy a vistámra? Mert nincs aktiválva hanem mindig kitekerem a számlálót a parancssorba írandó szöveggel. Vagyis ez azt jelenti hogy a vista amit használok az még csak a probaváltozat?, csak mert én még akkor szedtem ezt le amikor a vista épp hogy felkerült a netre. Köszi a válaszokat.
  • Örm
    Az illesztőprogramnak mindkét gépen telepítve kell, hogy legyen?
  • bon
    Mint eddig is. Jobb egérgomb a nyomtaton, majd tulajdonságok megosztás fül. Megosztási beállítások módoítás, a nyomtató megoszása elé pipa adsz neki egy nevet és ok.
  • BaziJoe
    Sziasztok melyik frissítést nem lehet leszedni???Ami kilövi a crack-et???
  • Örm
    Hello!
    Nyomtatót, hogy lehet megosztani?
  • vizoo
    Természetesen meg vannak osztva a megosztani kívánt részek.
    #27860 Köszi, megnézem
  • efem
    sajnos ha halozatba probalod tolni (ipx/spx - vistaba nem tamogatott) nem fog menni, csak battle.net-en(tcp/ip)
  • tompka
    Hogy tudom az ikonokat változtatni? pl különféle fájltipushoz.
    és a sajátgépben lévő meghajtókhoz
  • scs17
    Tökéletesen megy.
  • strebacom
    Hali!!Létezik-e olyan program vagy valami más ahol jelszóhoz tudom kötni egyes progik használatát, futtatását???

Elöre is nagyon köszi!!
  • overlocker
    Haggyuk mondom inkább mgvárom a második részt a gémől!
  • bon
    Akkor már inkább win98-at a játék azt jobban szereti.
  • Zsoltika 007
    Vmware/VirtualPc alá felteszed az xp-t és tuti jó lesz.
  • overlocker
    hát akkor megvárom a második részt XD
  • bon
    Kompatiblilis módban van rá némi esély, de egy közel 10 éves jákénál nehéz megmondani.
  • overlocker
    A starcraft 1 megy valahogy vistan? van rá mod hogy el lehessen inditani és lehessen vele játszabi mert ha igen akkor mgveszem4 Sztetek???
  • fsgh
    thx:)
  • bon
    jobb egérgomb az asztalon majd tulajdonságok és a megjelenő ablaknál ball felső sarok környékén asztal ikonok módosítása.