40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Rohamsisak
    Hali! Nekem ezz el csak az a gondom hogy mindegyik szól miután beállítom a plugint kivéve a jobb hátsót. De a pluginben be van pipálva az hogy jobb és bal hátsó és azt nem engedi változtatni, viszont akkor nem szol egyik hátsó sem hogyha nem pipálom be a jobb-bal oldalsót. De ha meg nincs bepipálva a két oldalsó akkor nem szól egyik hátsó sem hiába van alapból pip a hátsóknál. Pls. akinek van v.mi ötlete azt megköszönném.
  • misi9
    De van Router, de a másik gépen nincs semmi gond. Az lehet, hogy az a gond, hogy a Utorrent-en nem volt port nyitva? Mert most néztem, és nyitottam 1 portot, műxik is. Eddig még nincs fagyás azóta.
  • bon
    Lassan múszály lesz fejlödni, mert XP-n is kevés lesz most már.
  • [HUN]FaTaL
    Hát nem ártana ha a teljesítményt az XP szintjére hoznák. Én nagyon szívesen használnék Vistat de evvel a configgal ami nekem van, játékra teljesen alkalmatlan:(
  • bon
    Rengeteg hibát javított pedig, a teljesítmény javító firssítések meg pár %-ot jelentenek csak ami alig észrevehető.
  • drot
    zsír ez a service pack 1 windows updateel leszedtem de nem látom értelmét mer ugyanolyan gyors/lassú a gépem mint volt:D ugy konkrétan semmit nem csinált:)
  • kollektor
    de könnyen lehet, hogy újra kell telepítened a rendszert ,mert sz@rul konfigurálta magát a hálózati beállításoknál, telepítéskor - előfordul sajnos
  • endiboy
    vlite-l lecsupaszított windows-ra tenném fel sp1-t, de leáll hibaüzenettel, lehet "fullos" instal kellene neki?
  • kollektor
    gondolom routered nincs ,a modemet esetleg reseteld és indítsd újra az egész rendszert
  • misi9
    Nem volt semmi gond a géppel, amíg nem lett bekötve a net...
    Vírusírtó Nod32 van, és mihelyt volt net rögtön frissítettem, és lefuttattam egy mélyreható vizsgálatot, meg Ad-aware-t is lefuttattam. Egyik sem talált semmit... Új drivert nem telepítettem.
  • kopa1
    Az egészet nem a net okozza közvetlenül, hanem valószínűbb, hogy a tűzfalával vagy a vírusirtóval volt valami gond és vírusos lett a géped. Vagy mostanában teleípítettél valami új programot vagy drivert, mert a kompatibilitás is elcseszheti.
  • kollektor
    Ez csak ötlet volt ,inkább kapcsold ki egy rövid időre ,hogy úgy mit csinál a net /próba/ , a win tűzfal egyébként se bombabiztos .
  • misi9
    Windows tűzfal van. Feltegyek másikat?
  • kollektor
    Sztem lehet ,h a tűzfalad baxkurál a nettel ?
  • tommyg
    lehet hogy okosabb mint te-.-
  • bon
    Én nemtapasztaltam ilyesmit, de attól még másnak előfordulhat, mivel nem mindenkinél jelentkezik ez a hiba.
  • misi9
    Sziasztok! Múltkor kötötték be a netet Vistás gépemre. Viszont amióta be van kötve a net, már szinte óránként lefagy a gép, úgy, hogy csak a RESET segített. Előtte ilyet nem csinált a gép... Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond? Hálókártyán megy a net...
  • greenw
    Sziasztok. Aki feltette már az Sp1 rtm verzióját,az tapasztal vmit abból a hírből, hogy bizonyos drivereket illetve programokat újra kell telepíteni az sp1 miatt, és ki miket tapasztal az sp1-el kapcsolatban? Segítségeteket előre is köszönöm.
  • asysoft
    BIOS-ban állítsd át a bootsorrendet.
  • Carlos HUN
    Nah a nagy Okos! lol
  • Tomy Lee
    Nem így van.3 xp lemezzel próbálkozok és mind a 3 boot-ol a másik gépen amin xp van.Itt nálam vista-n képtelen ezt megtenni:(
    tippeket légyszives.Muszály most ezt összehoznom.Notebook-rol van szó.Vista boot pro progi semmit nem csinál igaz nem is nagyon értem.Köszi!
  • Zsoltika 007
    Ki kéne bővíteni a faq-ot sp1-el mert most kb hónapokig ez fog menni...
  • janos666 #28533
    Nekem Audigy4-el tökéletesen működik a creative CMSS és a bass redrection is, úgyhogy szól minden hangszóró akkor is ha streo mp3-akat tolok winapból vagy divx filmekből, meg akkor is ha 5.1-es AC3 vagy DTS hangokat HD-rip-ekből...
  • Hory84
    Windows Vista SP1 RTM x86 (All languages)
  • asysoft
    Vistának semmi köze ahhoz, hogy nem tudsz bootolni egy CD-ről. Szerintem tönkremehettek a lemezeid.
  • Tomy Lee
    Miért nem ismeri fel a Vista az XP lemezemet?Nem boot-ol sem sp1-es xp-ről sem sp2-es ről sem:(
    Sőt az intézőben is ha klikkelek az xp lemezre akkor ott valami formázásrol gyagyog.Hogy boot-oljak?Van külön boot menü esetleg mikor indítom a win.-t?
  • overlocker
    És akkor ezt a verziot már nyugodt szivvel rakhatom fel ue?? nem beta meg rc??? meg vagy vele elégedve?? amugy már töltöm
  • overlocker
    Windows Vista Service Pack 1 x86 (6001.18000 or probably RTM) in 36 Languages:

ez ugye???
  • SgtChris
    Hát nekem nem ez van, de attól még lehet jó. Az enyimének nincs semmi megjelölése a fájlnéven kívül. Mekkora a mérete? Ha 543MB-os, akkor valószínűleg jót szedsz.
    Én itt találtam az enyémet.
  • Omega888
    Én már letöltöttem és nem megy fel magyar vistára.
    De ha valaki tud olyan sp1 rtm-et ami 36 nyelvű annak megköszönném nagyon ha dobna egy linket.
  • overlocker
    Hali!
    Microsoft Windows Vista SP1 Update 32Bit RTM Build 6001 18000 Read NFO-nDn

ez van neked a magyar vistan?? mer most ezt töltöm én....
  • SgtChris
    Érdekes... Feltettem a magyar Vistát rá meg a nagyobb, 36 nyelvűnek mondott telepítőt. Zokszó és mindenféle gond nélkül feltelepedett. Úgyhogy lehet az előbbiekben valami. Bár kipróbáltam pár aktivátort, de azok nem használtak neki. Sőt a Clony-féle beizzítása után az addig 3 nap, 15 napra olvadt :-S. Illetve leszedett pár drivert (hangkaresz, alaplap, hálókaresz) de hang az nincs. Az SPDIF kimeneten kellene jönnie, hogy egy erősítőn keresztül szóljon, de semmi. Nem találok semmi beállítást az SPDIF beállításához.
  • Tomy Lee
    Van valami ami nagyon zavar:(
    Ultra lassan végzi a másolást a Vista.Akár hálózaton akár dvd-ről hdd-re.
    Talán csak a hdd-n belüli másolás megy normálisan.
    2 Notebook cross kábellel 35 perc 4gb-nyi adat.Amúgy minden prof csak ez a dolog most zavar.
  • bon
    Ha ez tényleg igaz akkor jó hír: link
  • bon
    Tesztelésnél más nevűk volt az 5 és 36 nyelvű változatnak, de én arra gondoltam, hogy a 36 nyelvű simán lehet valamelyik korábbi teszt változat is. Mivel a Microsoft csak az 5 nyelvű változatot jelentette be tudtommal. De egy MSDN/Technet előfizető nyugottan megerősíthetne vagy cáfolhatan, mivel neki elérhető a letöltés hivatalosan.
  • SgtChris
    Ja! Az 5 nyelvű és a 36 nyelvű standalone telepítő között a file elnevezésben van különbség? Mert tegnap egy 5 nyelvűt találtam, ma egy 36 nyelvűt, de mindkettőnek a neve Windows6.0-KB936330-X86... Csak a méretben van különbség? (434MB vs. 543MB)
  • bon
    Na ezt kétlem, hogy csak átnevezték volna és átírták a verzió számát az RC Referesh 2 változatnak. Valami változás biztos van.
  • SgtChris
    A #28509 alapján elkészült mind az x86, mind az x64-ből az angol illetve az international változat is, csak eddig RC refresh 2-nek hívták, most meg már ez az RTM. :-)
  • bon
    Már csak az az érdekes, hogy tudtommal és a cikkek szerint is csak az 5 nyelvű változat készült el.
  • [HUN]FaTaL
    nézd a DVD-t winampban:D