40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Pethy23
    Pandat használtam:D
  • fravik
    Hello! Nekem is ugyan ez volt a problémám (meg még jónéhány embernek), de nagynehezen rájöttem, hogy mi a hiba!

Feltételezem Vista, utorrent, NOD32 3.0.*** párost használtál...
    A probléma a NOD32-vel van (mégpedig az ekrn.exe-vel), ami a folyamatos utorrent-es csomagok ellenőrzése miatt lebénítja a utorrent kivételével (akár max sebességgel is tölthetsz fel/le) a webes alkalmazásokat (IE, Ff, WLM ...). Ezt a cFosSpeed nevű programmal ellenőriztem! (egyébként is hasznos!!)

A megoldás:
    NOD32-ben ütsz egy F5-öt (Advanced Setup), majd a Web access protection --> HTTP --> Web browsers --> itt keresd meg a utorrent-et és rakj egy piros x-et az előtte lévő négyzetbe (2x, vagy többször :) kattints!). Ha elsőre nem adna piros x-et, akkor: Add --> majd megkeresed a utorrent.exe-t és hozzáadod! Ekkor már működni fog!

Sok sikert! :)
  • Pethy23
    Meg. Később remélem azért ha elterjed ez a 64bit őrület csinál az ASUS drivert hozzá.
  • asysoft
    Semmit. 64 bites rendszernek 64 bites driver kell, ez meg is oldotta a dilemmád...
  • Pethy23
    Nah igen ez lett volna a következő kérdésem xD Szétnézek az ASUS.com-on de nem hiszem lenne a notimhoz 64bites driver, és nem tom 32es-el mit kezdene:S
  • asysoft
    Mit nem tudsz? Ha a kérdés a processzor 64 bites képességére irányul (gondolom emiatt szúrtad be a képet) akkor igen, támogatja.
    Hogy megéri-e átállni? Jó kérdés. Ha csak nem akarsz kifejezetten 64 bites programokat használni, akkor lehet, hogy egyelőre jobban jársz, ha maradsz a 32 bites verzió mellett, mivel esetleg lassulást tapasztalhatsz (mivel egy WoW64-nek nevezett rétegen keresztül kezeli a 32 bites programokat). Viszont ahogy olvasom, maga a 64 bites rendszer gyorsabb, mint a másik (saját ilyen irányú tapasztalat hiányában ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom:)). Mindenesetre mielőtt a 64 bites verziót felraknád, mindenképp nézd meg, létezik-e minden eszközödhöz 64 bites Vista driver!
  • Pethy23

Akkor neki állhatok mert még mindíg nem tudom:D?
  • mflex #29151
    Ugyanúgy használja a 32 biteseket.
    Egy külön Program Files (x86) mappát nyít neki és abba pakolja bele,szóval semmi értelme a 32-sel görcsölni már szvsz
  • Pethy23
    És az igaz, hogy külön progik kellenek x64-hez?
  • berczely
    64bites cuccok vannak a laptopban akkor megéri felrakni én 64bites rendszert használokk asztali pc-n semmi bajom vele.
  • Pethy23
    Laptopom van és az lenne a kérdésem nagy rizikó lenne-e 64 bites vistat felrakni? Bármit érne is az ha 64 bites? Vagy maradjak 32-esnél.

Jah és azért van nekem most is XP fönt mert nekem olyan csinált a VISTA, hogy a uTorrent ment hiba nélkül, de a böngésző progikba nem jött be egy oldal se (mintha elment volna a net, de a torrent még is ment xD), csak újraindítás után... Egyébként másnál is hallottam erről a problémáról...

Van valakinek erre megoldása?

Válaszokat előre is köszi!!!
  • krys002
    oks, kösz mindent!!
  • berczely
    Ja am BON a nagy vista szakértő ő is tudna mesélni sztem!
  • berczely
    Hát nekem 2GB DDR2-es ramok vannak és hát nem játszok sokat de pl.: Crysis majdnem +10FPS XP alatt meg jopár játék eléggé nehézkesen de fut vista alatt, xp alatt gyorsabb mind! sztem maradj XP-nél.
  • krys002
    és 2 gb-tal már érdemes lenne felrakni, vagy haggyam az xp-t? amúgy azért csak 2 gb lesz mert ddr-es ramok kellenek a lapomba, és elég drágák a ddr-esek.
  • krys002
    értem!!! kösz a válaszokat!!!
  • berczely
    Nem a home basic nem jó hanem a játékokhoz ram kell és a vistanak is ram kell és a 2 eggyütt érdekes...kb 3-4gb vista alá hogy a játék úgy mennyen mint XP-n, szal 512mb ram vista alá vajnyi kevés!
  • krys002
    jah és miért mondod azt, hogy:"ha nem akarsz játszani megér egy próbát" ? a home basic nem jó játszásra?
  • krys002
    oks, nemsokára 2 gb ram-om lesz, addig várjak vele?
  • berczely
    Hát ha nem akarsz játszani megér egy próbát de amúgy ne!
  • krys002
    hali!!! szerintetek 512 mb ram-mal megpróbáljam felrakni a Vista Home Basic-ot?
  • berczely
    Nekem is fehér de van mögötte árnyék és az kiemeli
  • tommyg
    attól nem fog megváltozni
  • naaa
    Válassz másik hátteret
  • Shep
    Hogyan tudom az asztali ikonok feliratának a színét megváltoztatni, mert jelenleg fehér és világos háttérnél ez nem túl előnyös :)
  • tompka
    Ami ingyenes!!
  • Balumann
    Oks, akkor ha lesz időm a Vistahoz akkor felrakom én is.
  • tompka
    Mivel lehet témát változtatni?
  • Brand
    Szóval akkor le lehet tölteni a Magyar nyelvet a 64-hez és a billetyű is teljesen megjavult!!!

• Brand
    Ugy nézki összejön :)

• Brand
    elvileg most jön le megint a magyar nyelv, na egy 20 perc és kiderül...
  • Balumann
    Amíg nincs SP1-hez addig nem valószínű.
  • Brand
    Szóval akkor a Magyar nyelvet ,le tudom tölteni az ultimate-hoz vagy nem?
  • Brand
    FF-ben rendesen mükődik :)minden
  • Brand
    efyébként érdekes mert máshol rendesen müxik ,akár world vagy egy másik fórumnál ,csak itt ay SG-én nem tetszik neki
  • Brand
    egyiknél sem,most is megszokásból írtam az előbb
  • Brand
    nálam egziknél sem jó...
  • Balumann
    a 0 az nekem is rossz, de az Y - Z meg a többi magyar szerint van. 2 magyar lehetőség van (magyar és magyar 101key vagy vmi ilyesmi, most így nem tom melyikre állítottam de valamelyiknél jó.
  • Brand
    az updaten fent volt,de a vége failed volt és azóta megsem jelenik,a másik meg, hogy a billentyűzeten fordítva van at Zés Y a 0 helyett meg í betű jelenik meg... bedig bevan állítva a magyarra...
  • Brand
    Ultimate van fent...