40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • LeonSilver
    Nézd.Ha valaki balfék akkor teljesen mindegy, hogy pc-t, mac-et, windóz-t vagy linux-ot használ.Ez kérlek a nagyjából 23 éves tapasztalat mondatja velem.
  • mflex #29197
    nem alélok el,de arra "nem gyártanak" annyi férget.
    Az ismerősöm már évek óta használja és sosem volt ilyen jellegű problémája,de mint írtam kimondottan munkára kell :)
  • Zsoltika 007
    Mielőtt még elalélsz a mac-től azzal is lehet ám derekasan szopni. pl egy egy update után. :)
  • mflex #29195
  • Zsoltika 007
  • mflex #29193
    Semmi gond,mint írtam ez a saját véleményem.
    A két kis féreggel nem tudott mit kezdeni, a neten utánna olvastam és főleg e-mailen lehet "bekapni" őket és több leírás is volt hozzá, hogyan lehet(ne) eltávolítani, de olyan furfangos keresztcsatolásos vírusok ezek,hogy szinte "körbeölelik" a windows-t.
    Na mindegy,egyelőre most nem a nod a favorít nálam.
    A jövő héten veszek egy macbook-ot, mert sok olyan fontos anyag van a gépemen,amit nem szeretném, ha egy worm miatt a kukában landolna.
    ez az asztali PC meg megmarad "szórakozásnak" ,de már lassan a 3 terra vinyóm sem elég a wavoknak meg a minőségi dolby videóknak.
  • Narxis
    Igen.
    Igen.
  • Narxis
    Arra próbáltam rávilágítani, hogy nem biztos, hogy a program volt szar. De tiszteletben tartom a véleményed. Én viszont (sajnos) mászkálok mindenféle oldalakra és így is tiszta a gépem, már legalább 3 éve.
  • grebber
    Jól tudom a telepítésnél lehet beállítani melyik Vistát akarom ??
    Én nagyon sokat játszok meg filmezek!Home Premium megfelelő -e célokra tökéletesen?
  • mflex #29189
    egy másik naprendszerben élek!
    Amit leírtam az a véleményen és azt is leírtam, hogy meg voltam elégedve a nod-al, de nem kell isteníteni, mert az én szememben már egy nagy szar.
    Pedig nem töltök és nem járkálok warez oldalakra a nod és a vistam is eredeti,de akkor is beszopta és ha beszopja,akkor már nem is tud vele mit kezdeni.
    Ez az én saját véleményem,nem kell rá reagálni,ha neked jól müxik a nod és tiszta a géped ,akkor örülj neki vagy idáig mákod volt.
  • vidu01
    Nem tudom de nekem lassan 2 éve megy az XPm nod32+ad aware se párosítással ami nálam abszolut rekord pedig nem kíméltem teleszemetelt XP 4,5 gigás windows mappával de köszöni szépen jól van, sőt most is megvan ezt a vistát másik vinyóra raktam próbaképpen. Lehet hogy nem lesz hosszú életű mert a TV tuner kártyámba nem tudok életet lehelni ezért valószínű visszatérek a nagy öreghez. :)
  • Narxis
    Nem tudom te melyik bolygón élsz, de én a Vistat Nod-al használtam(a tűzfalmentessel) és egy rohadt malware-t nem találtam a gépemen. Úgy ellenőriztem, hogy 2-3 hónaponként lefuttattam egy internetes(pl. panda) keresést. Azt is a figyelmedbe ajánlanám, hogy a 3.0-ás Nodok vannak felvértezve minden ellen(spyware,vírus,spam stb.) előtte "csak" víruskeresésre lettek kitalálva, 2.7 és társai. De a programok se tudnak mit kezdeni USERerrorral...
  • mflex #29186
    Főleg akkor ,amikor szépen beszopja az olyan malware-ket ,mint a RACITA.A vagy a RARBEAUTY, mert ezekkel semmit nem tud kezdeni,mégcsak észre sem veszi!!!!!
    én is fejet hajtottam nod előtt és 7 hónapig ott csücsült a gépemen,de már repült is a francba.
    mindenki isteníti, csak éppen nem tudja,hány worm csücsül a vinyóján,ami ugyan nem különösebben nem tesz kárt a rendszerben,de kiírtani képtelenség. aki nod-ot használ,pörgesse le a malware scanner-t,aztán majd kiderül miért is kapja a díjakat nod?
    Ami pedig nevetséges, hogy az Avira meg is találta ezeket és ami a lényeg ki baxta őket.
    Ennyit a nagy tudású nod-ról!
    Még annyit,hogy mielőtt újra telepítettem a gépet,ezekkel próbáltam megtalálni: Spyware doctor,adaware,kaspersky (ez volt a legszarabb) panda,avg,asampoo antispyware,scan spyware,malware sanner ,avast.
    A malwarescanner egyből megtalálta,de törlés után újra ott voltak a kis férgek és a sok "szar" közül csak az avira tudta törölni.Gratulálok!
  • baca01
    Eset Smart Security rulZ :)
  • sb1
    A nod32 szerintem jó választás, nekem is az van no problemo, de azért még egy ingyenesen letülthető AVG Anti-Spyware biztosan nem fog oda ártani :) .
  • bon
    Elegendő védelmet nyújt, külön tűzfal szerintem nem kell, elég jól teljesít a beépített, nekem bevált.
  • vidu01
    Lenne 1-2 kérdésem is így friss felhasználóként. :D
    A bizti központba van olyan hogy windows defender, az elegendő védelmet nyújt a spyverek ellen vagy feltoljam az ad awaret? Meg hogy kell e tűzfal vagy elegendő az ami van? Csak egy nod32őt tettem fel eddig vírusvédelemre.
  • vidu01
    Én tegnap tettem fel először a vistát (még sose próbáltam) nekem működött vele tudtam aktiválni.
  • urbijoe
    van valami jo aktiválo,mert az oem emulátoros nem müködik ,pedig régen jo volt
  • Demeter
    Köszönöm ezt nem tudtam.
  • bon
    Külön home változatott nem fogsz találni, a Vista telepítő lemeze az Enterprise változat kivételével mindegyiket tartalmazza, a kód dönti el, hogy mi lesz telepítve.
  • Demeter
    Csak azért kérdeztem mert már van olyan (persze nem hivatalos) verzió amelybe integrált SP1-is van. Persze nem magyar ja és persze nem home változat. Csak azért kérdeztem. Tehát akkor maradja a Home verziónál és abból is az angol megfelelőjénél.

Thx!
  • bon
    32bit-es változat és hivatalosan nincs sp1-es integrált változat (legalábis magyar)
  • Narxis
    Egy verzió van vagy mire gondolsz?SP1-el integráltra?
  • Demeter
    É ha már ennél a Home Premium-nál tartunk ebből melyik verziót kellene felrakni? Ebből már létezik SP1-es változat is?
  • Narxis
    Nem véletlen vizsgálódott az EU, evvan'.
  • Narxis
    Ultimate annak kell aki dolgozik ÉS multimédiás dolgokra is használja a gépét. 2GB elég, bőven, több akkor kell ha 64bites rendszert akarsz.
  • LeonSilver
    Gratulálok
  • Demeter
    Okés thx sráck. Amúgy a home premium és az ultimate között lényeges a különbség? Mármint ami az otthoni felhasználást érinti? Ja amúgy 2GB csak elég neki ramból?!
  • Narxis
    Úgy tudom ez egy biztonsági feature, tehát SP1-el se változik, sőt XP-ben is van, de én kikapcsoltam.
  • Narxis
    Szvsz nincs, de próbáld ki, nem vesztesz vele semmit.
  • fittyfene
    Olcsóbb lesz a Vista!
    Legalábbis az SP1 megjelenése után!
  • Rohamsisak
    Thx!
  • mflex #29165
    Ha van ram elég, akkor vista :-)
  • bon
    Van értelme, de otthoni használatra Home Premium az ajánlott
  • bon
    háromszori lehetőség megmaradt
  • Demeter
    Skacok!

Lehet fura lesz a kérdésem de van "értelme" Vistára áttérni? Egy Ultimate-en gondolkodom csak nem tudom, hogy jól járnék e vele vagy sem. Eddíg XP-t használtam (mint gondolom jópáran) de hajt a kívácsiság, hogy kipróbáljam. Csak kérdés, hogy jól járok e vele vagy sem?!

Előre is thx!

u.i.: ja amúgy van itt olyan a WoW alatt használja a Vistát??
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy a parancssorba beírható parancs amit 3szor lehet lefuttatni és így 120-napig használni a vistát aktiválás nélkül, az az sp1-felrakása után is működik vagy azt is kigyomlálták?
  • Dante73
    Nálam is fennál az említett problem, és teljesen más progikat használok. Bittorrent, AVG, Spyware Terminator. Viszont telapítésnél kidobott valami figyelmeztetést, hogy korlátozza az internetkapcsolat szálait, de akkor nem figyeltem rá hülye fejemmel. Így nem emléxem, mit mondott, miért. Remélem, SP1 megoldja majd, mert ahogy nézem, egyre általánosabb hibának tünik...

Dante.
  • El Brujo
    opera és IE egyszercsak dőlt betűvel kezdett megjeleníteni néhány oldalt. ilyen pl. az index, google. hogy lehet visszarakni normális betűtípusra? egyik böngészőben sincs engedélyezve a dőlt betűs megjelenítés.