40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tompka
    ObjectDock nincs a Vistában :)
  • vidu01
    Nekem igen és ugyanezt csinálja. Törölni, áthelyezni nem tudok egy két dolgot. Ez normális?
  • Narxis
    Na nem bírtam ki és pár napja felraktam a Vistat az elérhető legfrissebb SP1-el, driverekkel és programjaim legújabb verzióival.

Ezúttal Ultimate helyett a Home Premium-ot választottam és nem bántam meg, bőven elég ez egy home usernek. Az SP1-el bár alig gyorsult a rendszer de óriási stabilitás növekedést tapasztaltam, eltünt egy csomó bosszantó hiba amit SP1 előtt tapasztaltam. Néhány programot kompatibilitási módba kellett kapcsolnom, pedig a legfrissebb verziókat használom.(pl. Logitech szoftver az egeremhez, Sony Ericsson Update szervíz így se működik, de még ügyködöm majd rajta). Steam-en vett játékaimat ha telepíteni akarom a backup DVD-ről akkor azt írja, hogy nincs elég hely a Steam futtatására(60GB). Erre, olyan guglis megoldást találtam, hogy fel kell másolni a vinyóra a DVD tartalmát és onnan telepíteni. Játékok(WoW, CS:S, MoHA ezeket tudtam eddig kipróbálni) behozták az XP-s szintet nálam, nincs fps probléma. Egyszer volt egy olyan, hogy az ablakok egyik fele a szivárvány minden színében pompáztak, pedig csak egy Vista Codec Packot használok természetesen legfrissebb verzióval. Azóta nem jött elő ez a hiba. Firefox mintha egy kicsit lassabban indulna Vistan, talán ez az ő sara, remélem 3-asban javítják. Egyértelműen jobb lett a másolási idő külső hordozóra vagy egyik partícióról a másikra.Nagyjából ennyit tudok mondani, SP1-el sokat javul a Vista nálam, érdemes így már kipróbálni.

Btw: használ itt valaki Perfect Disk 2008-at?Neki se megy a rendszerfájlok defragmentálása?

• Narxis
    Rendszerpartícióra másolsz? 7-es TC-ed van?
  • mflex #29274
    ki kell kapcsolni az UAC-ot...

pl:

MSCONFIG

Nyissuk meg az msconfig programot a Start menü keresőjével.
    Eszközök fül
    Válasszuk ki az UAC letiltása -t és katt az Indítás gombra.
    Indítsuk újra a rendszert.

vagy:

VEZÉRLŐPULT

Start menü > Vezérlőpult
    Felhasználói fiókok
    A felhasználói fiókok felügyeletének be- és kikapcsolása
    Pipa ki, majd okézzuk le.
    Indítsuk újra a rendszert.
  • Fabio Capello
    #29266 valaki?

szerk.: a bónuszkérdés: rendszergazda jogom van a gépen, mégis mindig nyomkodni kell a rendszergazdaként futtatni (pl TC-ben amikor másolnék) gombot. Erre mi a megoldás hogy ne kelljen mindig ezzel szórakozni?
  • Narxis
    Az, hogy kell hozzá 64bites driver, ha nincs akkor már a gondolat is felesleges.
    Nem minden játék támogatja, sőt..
  • Inquisitor
    Alig "támogatja" program. De ez nem a 64 bites Vitsa hibája, hanem a lusta programozóké. De ugye megy rajta 32 bites normálisan megírt alkalmazás is. No persze van pár ügyesen megírt progi, amikkel gondok adódhatnak. Meg a jogosultságok kissé bonyolultabbak 64 bites verzióban, ami néha macerás, de másrsézt biztonságosabb.
    64 bitet támogató játék azt hsizem nem túl sok van, a Crysis/FarCry támogat, meg talán UT2004-ből volt még 64 bites.
    Ami talán szivatos, 64 bites flash player nincs (Adobe sara), ezért a két IE közül ajánlotabb a 32 bites-t használni.

Mivel igaziból én se' értek hozzá, szerintem olvasgasd itt a cikkeket, témákat és fórumot: Link
  • Prince of Máté
    A 64 bites Vistának van valami hátránya a 32 bitessel?
    Minden program/játék támogatja a 64 bitet is?
  • vidu01
    Köszi, értem.
  • bon
    max 4gb-ot kezel, de ebben benne van a videókártya és egyébb lefoglalt memória is. Tehát ha a teljes 4gb-ot kiakarod használni akkor 64 bit-es Vista kell.
  • vidu01
    Az igaz hogy a 32 bites vista is csak 3 giga ramot lát/kezel mint az xp? Tehát ha pl nekem lesz 2x2 giga ram az új gépembe akkor 64 bites oprendszer kell alá?
  • Fabio Capello
    Nos feltelepítettem, egyenlőre meg vagyok elégedve, két kérdésem lenne:

1. Valaki tudná linkelni a legfrissebb iwiw gadgetet? Mert ami a blogjukban van, arra azt írja ki hogy frissíteni kell

2. Hogy tudom bekapcsolni az ObjectDockot?
  • bon
    A wifi azért megy, mert a driver-re az felment, csak a kezelő progi nem, de szerintem nem is fog. Az én alaplapomhoz is van Wifi, de állítólag Vista alatt nem igaz mükődik az Asus programja (nekem se menet). De az én alaplapom esetébe, még XP alatt is elég problémás az asus progija, legalábbis ezt olvastam. ha nagyon kell a Wifi miért nem vettél routert?
  • bon
    Ne akarjál, jó az úgy, biztonságosabb. Ha valamit telepítesz akkor jobb egérgomb az indító fájlon és futtatás Rendszergazdaként menüpont és nem kérdezget a Vista.
  • gocsi
    Hali!
    Vettem egy új gépet és felraktam rá a vistát. Az alaplaphoz adott (Asus P5K-e wifi) Wifi Ap Solo program azonban nem indul el. (Az alaplaphoz adott cd-ről) feltelepítem a drivert a wifi modulhoz, majd jön a program telepítése, az is felmegy rendesen. Csakhogy ezután, mikor indítaná az Asus Wifi AP Solo-t akkor kiírja, hogy a program indítása során hiba lépett fel, ezért leáll...
    Már letöltöttem az asus honlapjáról egy frisseb drivert is, de azzal is ugyanez van. A poén az egészben, hogy a wifi működik rendesen, látja a hálózatokat és fel is tud csatlakozni, meg minden, de az a nyavalyás Asus Wifi AP Solo program nem megy.
    Ha valaki tud, légyszi segítsen!
  • vidu01
    És hogyan tudok teljes jogú rendszergazda lenni? Mi kell ahhoz?
  • bon
    Nem vagy teljes jogú rendszergazda azért kérdezget, az UAC-ot meg megkell szokni.
  • naaa
    sorry tudom, hogy ez nem ez a topic
  • naaa
    sziasztok
    procit cseréltem és az új kompatibilis procival nem indult el a gép
    visszatettem a régit és azzal sem csinált semmit
    ECS 741 es ben cseréltem AMD Sempron 2200+ ról AMD Athlon 2700 + ra
    Az alaplap leírása szerint kompatibils
    a bios sem jött be ... semmi
    ötlet?
    előre is thx
  • vidu01
    Az miért van hogy rendszergazdaként vok bejelentkezve, nincs is más felhasználói fiók a gépen és fileműveleteknél mégsi megkérdezi hogy akarom e rendszergazdaként folytatni, meg van amikor nem is enged filet másolni v törölni? Szóval nem ismer el rendszergazdának.
    Másik ami idegesít az a felhasználói fiókok felügyelete opció, akármit csinálok pl ha indítok egy .exe filet kiírja hogy azonosítatlan program kér hozzáférést a számítógéphez és hogy tényleg én indítottam e és engedélyeznem kell neki hogy futtatni tudja, de ezt állandóan megkérdezi akkor is ha már 10szer elindítottam előtte. Hameg kilövöm a biztonsági központba a felhasználói fiókok felügyeletét akkor meg állandóan basztat hogy kapcsoljam már vissza de hirtelen meg ott éktelenkedik a piros pajzs a gyorsindítón hogy valami nincs rendben. Ezzel mit lehet csinálni?
  • Narxis
    Elhiszem-elhiszem. Csak egy tipp volt.
  • zolo
    Átlag user-ként nem töltöttem órákat azzal hogy belőjem...Bejött egyszer egy trójai, nem bírta leirtani...Avast megtalálta, és leszedte...Nekem nemvált be ennyi, nem írtam hogy szar vagy ilyesmi..

Csak nekem a Panda vált be, és gondom még nem volt vele , 2007-es óta pedig a gépet sem fogja vissza.
  • Narxis
    Hmmm
  • me and a monkey
    ZoomPlayer igen.
  • Prince of Máté
    AHa, akkor legközelebb Vista 64-et rakok majd fel, annak van valami hátránya a 32bittel szemben?
  • Inquisitor
    Melyik támogatja a HW H.264-et?
  • me and a monkey
    Nálam jelenleg a ZoomPlayer a nyerő, kevésbé erőforrásigényes mint a KMPlayer. (1080 HD videóknál pl.)
    Full
    Magyar felület
  • Pethy23
    Jetaudiot ajánlom. Nálam ez a legtutibb. Max ha valami nem okés raksz mellé egy ffdshow kodekket!
  • me and a monkey
    Jobb klikk > opciók > beállítások
  • lang14
    ez nagyon jó.. de nem akarja végérvenyesen hozzárendelni a kiterjesztéseket..

pontosan hogy kell? hátha én csinálom rosszul
  • bon
    Semmilyen codec pack nem ajánlott, mert bekavarhatnak a rendszerbe. Inkább egy olyan media lejátszó ami nem telepít semmit, pl: KMPlayer
  • lang14
    milyen video codecet ajánlotok? 64bit alá?

rakjam vissza az Ace Mega VCP-ot?
  • me and a monkey
    Elvileg ez is tudja.
  • me and a monkey
    Vagy itt

Vagy:
    itt is
  • naaa
    itt
  • 30Dani
    Gyors segítségre lenne szükségem, külföldön vagyok limitált neteléréssel. XP után feltett Vistás gépen újraraktam az XP-t, amitől megszűnt a bootmenü, és az XP indult csak el. Vista telepítő DVD-vel megpróbáltam rendbe rakni a bootolást, első próbálkozásra nem történt semmi, másodikra meg sikerült elérni hogy csak a Vista induljon el, menü nélkül. Tudtok ajánlani valami programot, ami kezeli a különböző oprendszereket indításkor? Örök hála.
  • Pethy23
    Vistánl hátteret nem lehet úgy beállítani mint xp-nél. Hogy ha van egy 1280x1024es háttér akkor azt a notim 1280x800-ára úgy állítja be hogy az alját, tetejét levágja.

Itt nem találtam olyat:S
  • Narxis
    Nem jól állíthattad be.
  • Narxis
    Ilyen nekem is volt. :D