40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • berczely
    Oké olvasgatok!Bár nekem bőven elég ha le tudom álltani a gépetHavernak felraktuk a Vista-t és nem tudta kikapcsolni mer nem találta a leállítást ezért az elosztón lenyomta azt a kapcsolót(neve nem jut eszembe)
  • bon
    pl: KMPlayer
  • tompka
    KMPlayer-t használj! Mindent visz, és még telepíteni sem kell. :)
  • naaa
    itt tudsz fordítani akár weblapot is
  • Dzsini
    Érdemes lenne az energiagazdálkodásnak meg ilyesmiknek utánanézned, van a kikapcsolás (teljes leállítás) mellett még jónéhány energiatakarékos mód a számítógépeken: Sleep, Hibernate, (Hybrid Sleep), stb.
    A Windows Portal-on vannak elég egyszerűen érthető alap cikkek a Vista lehetőségeiről és képességeiről, nem árt, ha tisztában vagy velük (ha már kiadtál egy zsák pénzt egy Ultimate Vista-ra (mert olyasmit nem feltételezünk, hogy kalózverziód van)).
  • berczely
    hmm ha nálad jó akkor használom én isKöszönöm!
  • r4pt0r
    Azért mert AMDlapod van lehet rajta egy pici intel chip is. Milven az Itel nem csak cpukat gyárt. Nyugodtan leszedheted, max nem lesz installálva.
  • Dzsini
    K-Lite Standard normál használathoz elég, nekem szépen működik Windows Media Playerrel és fileböngészés közben is kirakja a kisképeket. (fontos, hogy alapbeállításokkal telepítsd, nem kell, hogy minden hülyeséget felrakj, pláne, hogy nem értesz hozzá)

Ha semmiképp nem akarsz felrakni kodekeket, akkor KMPlayer vagy SMPlayer a barátod (meg a google).
  • berczely
    Szóval akor ha kinyomom a gépet a bekapcsológombon akkor is leáll rendesen nem lessz baja?Vagy mi?
  • Dzsini
    "Köszönhetően a platformba integrált új, Intel Quick Resume Technology névre hallgató technológiának, a felhasználók a tévékészülékhez hasonlóan gyorsan ki- és bekapcsolhatják PC-jüket (a boot-up-ot követően) egyetlen gomb megnyomásával."
    ez így ebben a formában a Viiv-es gépekre van írva, de a rendszert használhatja bármilyen más eszköz is.
  • berczely
    oké köszi felraktam!

Valaki tud jó lejátszót ami divixet meg minden sz*rt lejátszik?Mert hallottam hogy a kodekek elb*sszák a vistat!
  • Dzsini
    az intel honlapja alapján ez egy energiatakarékos mód, amit használ(hat)nak például tv/videokimeneteken, stb.
    lehet, hogy az alaplapod vagy a videokártyád ismeri ezt a technológiát (nem feltétlenül kell intel-es alaplapnak lennie), és ahoz pakolná fel a kezelődrivert.
    bátran tedd fel, jobb energiatakarékoskodási módot nyerhetsz vele
  • berczely
    Hát nem értem!Semmi intel cuccom nincs!Nem értem mit ír nem tok angolul!

• tompka
    Nézd meg a részleteket. (jobb egér katt), hogy mit ír pontosan. bár érdekes.
  • berczely
    Valaki erre?
  • bon
    De igen, de akkor mi értelme van a 64bit-nek ha csak 32bit-es progikat használsz rajta? Ja meg mint írtam lassabbak lehetnek a 32bit-es progik 64bit alatt.
  • urbijoe
    de visszafele nem kompatibilis a 64bites vista a 32 bites progikhoz?
  • bon
    Újabb hangkártya újabb játék, néhány régebbi játékkal lehetnek gondok Vista alatt.
  • bon
    Gyakorlatilag alig van 64bit-es progi, tehát muszáj lesz 32bit-est használnod.
  • bon
    Nem mindegyik verziót lehet magyarítani, csak az Enterprise-t és az Ultimate-ot.
    Az SP1 már végleges. Egyébként ha nincs 4Gb Ram-od vagy nincs kifejezett 64bit-es programod amit hazsnálni szeretnél nem sok értelme van a 64bit-nek. Néhány 32bit-es program még lassabb is mint 32bit-es oprendszer alatt, hírtelen csak 1 játék jut eszembe: Crysis
  • asysoft
    64bit vs 32 bit: ahogy olvasom, a 64 bites rendszer maga gyorsabb, mint a 32 bites, viszont a 32 bites alkalmazásokat lassabban futtathatja, mint a 32 bites OS. Igazából ha nincs rá szükséged, akkor szerintem ne válts, de ha a fejlettebb verzió felé húz a szíved, telepítés előtt mindenképp nézz szét, van-e 64 bites driver minden eszközödhöz, sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Egyébként ez alapján eldöntheted, hogy számodra hozna-e teljesítmény-növekedést a váltás.
  • asysoft
    SP1-hez tudtommal még nincs MUI, így lehetőleg ne SP1el integráltat szedj le.
  • Hont
    Sziasztok!
    Telepítettem ma egy új particióra Vista-t. 2 probléma merült fel, és érdeklődnék, hátha más is birozott már ezekkel a gondokal. 1,Creative Sound Blaster 24-bites hankártya van ben. A hozzávaló drivert letöltöttem az oldalukról, de a kártyához tartozó szoftver nem kompatibilis a rendszerrel. Próbáltam ebből a szoftverből direkt Vistához valót, de azt sem fogadja el. Nem tudom mi a megoldás!( Media Source 5 )
    A másik gondom az FS 2004 programmal kapcsolatban, a képi megjelenítés nagyon jó, de a programon belül a képi megjelenítés megakad! Pl külsö nézetre nem is lehet váltani. Kérném akinek van tipje ossza meg Velem.
    Köszönöm szépen!
  • berczely
    Asus M2N4-SLI az is AMD-hez van!
  • tommyg
    alaplap?
  • berczely
    Ez mi akar lenni?Nekem AMD-s cuccaim vannak!Mit akar updatelni?
  • Prince of Máté
    Azért használok 32 bites progit, mert 32 bites XP-m van...
    Ha 64 bites winem lenne, akkor amiből létezik 64 bitest használnék.
    Ha a procim 64 bites, akkor miért ne használjam ki?
  • berczely
    Hát mitnha nem lenne 64bites driver.
    Gondolom 64bites rendszere van.
    Én is 2gb rammal használom de tervezek még ramot venni a közeljövőben.
  • Narxis
    2GB ramhoz minek 64bit? Meg azt is írtad, hogy sok 32bites programot használsz. Most akkor minek? Engem nem zavar, hogy 64bitest használnál, csak az okot nem értem. Driverekből is kerestél 64biteseket?
  • berczely
    MUI packot tudsz leszedni Updaten keresztül hozzá.Kb 1 GB plussz még a magyar nyelvi cucc ha jól emlékszem 250mb-ot szed le 1gb-ot telepít.
  • Prince of Máté
    gondolkodok rajta, hogy letöltsem-e a 64bites vistát!
    Ha angolt töltök, akkor updattel teljesen magyar lesz?
    Nem baj ha tartalmazza majd az SP1-et? (ami még nem végleges)
  • berczely
    Nemtudom.Én sok 32bites progit futtatok nem tom van e hátránya mivel csak 64bites Vista-t hasznátam még csak.
  • Prince of Máté
    Ha a 64bites winen 32 bites progit futtatok, akkor annak nem lesz hátránya?
    Csak 64biten gyorsabb lenne?
  • berczely
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Warez Vista 64bit + jó aktivátor + sp1 = tökéletes Windows
  • bon
    Tudtommal nem vonták vissza, hivatalosan nem volt elérhető csak bizonyos felhasználoknak (MSDN és Technet előfizetőkenk, tesztelőknek). Megjelenés március közepén, letölthető formában, majd később Windows update-n keresztül. Már jó ideje használom és több gépre is telepítettem, nem okozott problémát. Természetesen a telepítése előtt azért minden esetben csináltam rendszer mentést.
  • berczely
    Kint volt az angol csak gyorsan visszavonták mert tele van dúrva hibákkal!Szal nincs kint
  • Prince of Máté
    Sziasztok!
    Bocsi hogy megint írok, és ugyanabban a témában, de egyik barátom nagyon bizonygatja, hogy kinnt van a TELJES SP1.
    Igaz ez?
  • berczely
    hö?Van valami cd kulcsom amit a suliban eredeti cimkéről írtam le ennyi.Azzal akarnák vistat feltenni.
  • asysoft
    Kulcsod is tisztaszoftveres? Mert akkor csak windows alól indíthatod a telepítést.
  • berczely
    áá akkor haggyuk!Lopok Windowst is hozzáSuliban van 19 gép mindhez adtak vistat