40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Canopus Procoder 3-al próbálkozz.
  • tompka
    Próbáltam MovieMaker-el de csak sötét kép lett.
  • bon
    Minőség romlás nélkül semmivel.
  • bon
    40GB
  • kirol
    Köszi szépen, de nekem ilyet nem játszik le csak wmv-t. Nekem azok vannak a mappában.

Megjegyzem Ultimate-be lehet hogy mpg, de nekem eredeti Business-em van, és erre toltam rá a Dreamscene -t, mert nekem csak az kell ultimate-ből. Emiatt meg nem veszek olyat.

MPG-be nekem is megvan, de ezen valamilyen védelem, van, mert semmi nem tudja megnyitni, átkonvertálni meg pláne nem tudom semmivel.

Hogy lehet ebből az mpg-ből minőségromlás nélkül wma-t csinálni, meg mivel, mert mindt írtam nekem nem szerkeszti semmi, még Vegas se.
  • naaa
    elég
  • tompka
    Lehet hogy a V-lite vmit módosít, és a dolog már nem tudja átírni a megfelelő fájlt.
  • Aquli
    kipróbálom a vistát. a partíciója mekkora legyen kb.? 30 giga elég?
  • janos666 #29550
    Jaja, ugyanígy ment nekem is az asztalin. Csak most a laptohoz csináltam egy V-liteal csonkolt Vistát amihez letöltöttem egy SP1-el integrált ISO-t. Ezt felraktam és az istennek nem lehet aktiválni Vista Loader 2.2-vel. Mikor nagyon erőszakosan próbáltam (kézileg odamásoltam a fileokat a rendszertöltő partícióra) meg is halt az egész bootmanager, be se tölt már semmit, most leformázom aztán felkúrok rá egy rendes SP1-es telepítést, nem ezt a V-lite-osat, hátha...
  • tompka
    Sajna nem wmv a tipusa hanem mpg
    tessék
  • tompka
    Nekem sima vista után sp1 telepítés majd az a cucc amit írtál, megy.
  • janos666 #29547
    Hmm. Próbált már valaki SP1-el integrált Vistát aktiválni OEM-BIOS emulálós boot-loaderrel? Mert most vettem egy laptopot, feltoltam rá egy SP1-el integrált telepítőt és nem sikerül ezzel aktiválni. Igaz az asztali gépen még SP1 nélküli Vista DVD-ről telepítettem, csak úgy emlékszem előbb tettem fel az SP1-et és utánna aktiváltam, de lehet hogy fordítva volt (előbb aktiváltam, aztán SP1...).
    Az az SP1-es Vista amit a laptopra toltam pedig ráadásul saját gyártmányú ISO, mert belepiszkáltam Vlite-al.

Most azzal vagyok gondba hogy a Vlite-olás miatt nem lehet ezzel a bootloaderrel aktiválni a laptopon a vistát, vagy mert SP1-el települt fel.
  • kirol
    Valaki légyen már oly kedves, és rakja már fel nekem valahova azt a *.wmv dreamscene fájlt, amin egy csobogó patakot (egy gyári video) látunk!
  • strebacom
    Sikerült megoldottam!!!
  • moon21
    Hi!
    A következő a helyzet:
    van a gépben egy alaplapi gigabites ethernet hálókártya, amivel a másik hálózati gépre csatlakozom. Van benne egy Realtek PCI-os hálókártya, amivel a netre csatlakozom. A Vista indításakor az üdvözlő-képernyőnél kell várni kb. 20-30 másodpercet, amíg látszólag tölt valamit. XP-n ezt akkor csinálta, hogyha az internet-felé menő kártyának nem adtam IP-címet. Most pedig be van állítva mind a 2 kártyának IPv4 cím.
    Esetleg IPv6-ot is kéne állítanom??
  • trogerzsiger
    Sziasztok!

A vliteal megheréltem a vistám, kiszedtem a mediplayert is hogy egy cd elég legyen neki. Az lenne a kérdésem hogy vistára majd utolóag feltudom rakni? Mert nem találtam olyat ami vistához van
  • strebacom
    Van nekem egy patch ami jó a 32/64 biteshez is mindent ugy csinálok ahogy irja, de mégsem lesz jó továbbra is kapom a figyelmeztetést....
    Valaki segitsen----innen van a patch, de nem jön össze hogyan kell ezt csinálni???
  • [HUN]FaTaL
    Nekem ugyanez kéne csak 32biteshez:)
  • strebacom
    Hali...Létezik 64bites Vistához TcpIp patch, vagy valami megoldás, hogy a tcpip kapcsolat korlátot megnöveljem, mert torrentezéskor állandóan azt irja, hogy a kapcsolatok száma elérte a maximális korlátot.....
    Elöre is köszi a segitséget!!!
  • heartless
    Üdvözlet srácok!!
    Lenne megint egy kérdésem!!
    Amióta vistám van; nem tudok felmenni bizonyos oldalakra... A belső hálózatban nem lehet baj; mivel routerebn keresztül nyomulunk a neten; de báttyámnál minden jó és nálla xp van!!
    Tényleg csak bizonyos oldalak nem jönnek be; tűzfalként a routerben van; és nod32
    Ennyi kb.. Szertinem valami vista bisztonsági beállítás lehet de mivel angol nehezebb rájönni mi lehet!!
    Báttyámnál megy minden; szal nem router gond!!
  • BIZ0906
    Akkor már értem :)
  • bon
    Igen jó program. Egyébként ha van rá esély, hogy magától megcsinálja a Vista telepítő a Boot menüt.
  • bon
    Nyelvi csomagot telepítenni az Enterprise-ban és az Ultimate-ben lehet.
  • BIZ0906
    Milyen Vista az amben nyelvet lehet választani? Eredeti Írórszágban vett laptophoz adták. Nem vágom :S
  • SD456
    Hi all!

Ami a F.A.Q.-ban van Boot beállító az jó program? Most azt akarom meg csinálni, hogy: most XP-m van és most akarok felrakni egy Vistat, és csinálni egy boot menüt, úgy hogy mind a két rendszer menjen.
  • tompka
    segítség!
    Ha az objectdock-ból indítok el egy programot pl iTunes akkor átvált a vista egyszerű szinsémára, azaz kikapcsol az aero. ha viszont rendes ikon-al indítom akkor működik jól. Mi a baja? ikont nem akarok kitenni az asztalra, mert bénán nézne ki ha 1db itunes ikon ott virítana.
  • LeonSilver
    Itt olvasgass.
  • bon
    Nem, de XP-nél se. Néhány program igényli a meglétét. Vista-nál meg amúgy se számít soknak a 3gb ram.
  • urbijoe
    a bios-ban a power résznél mi az az
    S1 és
    S3,beállitás?
    mert ha S1-en van akkor készenlétnél nem kapcsolnak le a ventillátorok,
    de S3-ban igen.
    csak ilyenkor nem villog a házon a led hogy késszenlétben van
    az elözö alaplapom(asus)simán kikapcsolt készenlétbe
  • 30Dani
    3 giga ramnál a lapozófile-t érdemes kikapcsolni?
  • BIZ0906
    Értem :)
  • [HUN]FaTaL
    Hol mondtam ilyet hogy szarabb?

Nem szarabb csak
    - Több helyet foglal
    - Nagyobb a gépigénye az elindított szolgáltatások miatt
    - Teli van (számomra) felesleges marhaságokkal
  • bon
    Nem szarabb, de nagyobb a gépigénye a több elindított szolgáltatás miatt.
  • vidu01
    Miért szarabb a vista ultimate?
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem meg egyformán picsakönnyű mindkettő:D
  • heartless
    Én nem azt mondtam hogy nem egyszerübb; csak akkor le kellene töltenem egy magyar vistát integrált sp1 el; és gyalulni a mostanit; adatot rendkezni és ujra felrakni.. + programok; játékok.. remélem megúszom egy kis várással az egészet:-)
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem a Premium a legjobb otthoni használatra. Már aki szereti a szép felületet:))
  • urbijoe
    de ez a hibernácoi ténleg jo a laptopnál,mert nem kell egy csomo ideig várni mig be boot-ol
  • Dzsini
    lehet, hogy csak addig megy, amíg megfelelő hőmérsékletre hűti az alkatrészeket, de ez már BIOS kérdése és nem az oprendszeré, ott kell valamit állítani.
  • urbijoe
    köszi
    még aza a kérdésem,hogy
    az elözö alaplapommal ha készenlétbe raktam a gépet leálltak a ventillátorok is ,mintha kikapcsolt volna,de ezzel a gigabit alaplappal nem állitja le a ventollátorokat
    mitöl lehet?
    mert régen készenlétbe raktam ,de igy hogy megy tovább a venti igy nem jo