Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

danikarate
Bocsi, de nagyon analfabéta vagyok ilyen szinten, de milyen kiterjesztésû a boot-olható image fájl?

Barcelona009
Hali!
Az oldalsávon ugye van olyan, hogy processzorfigyelõ.Azt hogyan lehetne beállítani, hogy a procinak ne csak az 50%-át, a RAM-nak pedig ne csak a 35%-át használja???? Elõre is köszönöm a választ!!

Met
Nincs, minden alapon van.
kb. 2 hete megy rendesen, ma kezdett szarakodni, most az elõbb le is fagyott.
Amikor felraktam a Vistat baja volt a vga illesztõvel, felraktam az újat azóta nem volt vele gond.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

bon
Nincs tuningolva gép?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Met
Na, most dobott egy kékhalált

Eseménynapló bejegyzés:
Hibagyûjtõ: X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR__UNKNOWN, típus: 0
Esemény neve: BlueScreen
Válasz: Nincs
CAB-azonosító: 0

Probléma aláírása:
P1:
P2:
P3:
P4:
P5:
P6:
P7:
P8:
P9:
P10:

Csatolt fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini070309-01.dmp
C:\Users\Rendszergazda\AppData\Local\Temp\WER-36301-0.sysdata.xml
C:\Users\Rendszergazda\AppData\Local\Temp\WERA987.tmp.version.txt

A fájlok elérhetõk lehetnek a következõ helyen:

Met
Igen, driverek és BIOS is.

Olyan érzésem van, mintha akkor akadna ki ha "nem csinál semmit", teszteltem ramot, vga-t, procit és nem hibázott egyik se.

bon
Én valami driver gondra tippelnék, mindenbõl a legújabb Vista komaptibilis van fent?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Olyan nincs, hogy cd-t tudsz csak beboot-olni. Esetleg akkor ha cd olvasód/íród van, de ennek esélye szinte nulla. az XP-t meg töröltetni kell a Vista telepítõjével a telepítés elején, majd újra létrehozni a partíciót és máris megy felfelé a Vista. de lehet olyat is csinálni, hogy a 80gb-os partícióból leválasztás egy partíció Manager programmal 40gb-ot és oda telepíted a Vista-t az XP mellé.
Ha a kiírt dvd lemez nem boot-ol be akkor valószínûleg nem boot-olható image-et írtál ki, vagy nem jó módszerrel írtad ki az imaget.

Met
Most valamiért újraindult a gép<#szomoru1>
Pedig azt hittem, hogy már nincs vele gond.

Nem csináltam semmit, ment a letöltés, MSN és FF futott még. Egyszer csak elsötétedett a kép, (azt hittem, hogy a monitor kapcsolt ki, pedig beállítottam, hogy ne kapcsoljon ki) és újraindult.

Ezt a WMI 10-es hibakódú rendszeres bejegyzést nem lehet megszüntetni?
Ez elõtt a bejegyzés elõtt (Az elõzõ rendszerleállítás (2009.07.03. - 17:33:52) váratlan volt.)
Ezek vannak:
- A(z) 'KLIF' (verziószám: 6.0, 2009.01.29. 14:49:00) fájlrendszerszûrõ sikeresen betöltõdött és regisztrálta magát a szûrõkezelõnél.
- Kernel-Processor-Power 1 tétlen állapot
2 teljesítményállapot
8 órajel-vezérlési állapot
És van még 2 ilyen is: A rendszer megállapította, hogy a(z) Loopback Pseudo-Interface 1 hálózati adaptert csatlakoztatták a hálózathoz, így normál mûködést kezdeményezett.

Amúgy ki van kapcsolva, hogy hiba esetén induljon újra automatikusan.

danikarate
Csõ!
Most telepítem elõször a Vistát, de gondom van. Hogy tudom felrakni, ha van két winyóm az egyik 80GB-os és azon van rajta az XP, a másik 160GB-os de az meg tele van mindenféle cuccol, 1 GB hely nincs rajta. Gép indításakor meg csak CD-t tudok bebootolni, DVD-t nem, valamint 4GB-al rendelkezõ pendriveom sincs. Mit tegyek hogy a 80GB-osra felrakjam?

fery02
Támogatom...

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

[HUN]FaTaL
Az hogy nem total commandert használsz. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

grebber
Azt mi okozhatja hogy a vista a kis fájlokkal teli könyvtárakat képes akár több mint 1 óráig törölni?

Next PC upgrade: 2022

Met
Elõször a defenderben kapcsoltam ki de mindig ott volt az ikon az óra mellett, pedig az értesítés módját is kikapcsoltam, hogy ne csináljon semmit.

Engedélyezd a szolgáltatásokban, a defenderben meg kapcsold ki...
Met
A szolgáltatások között letiltottam a defendert, de ma amikor bekapcsoltam ki ír egy hiba ablakot, hogy nem sikerült elindítani. Hogy tudod végleg kiírtani?
64 bites vista

fery02
Nekem hasonlót akkor csinált, mikor azon gondolkozott, hogy kiírja nekem ablakba, hogy elérhetõ egy újabb verzió. Letöltöttem, telepítettem, azóta semmi gond.

megakad a winampom , nemtudja valaki mitöl lehet? 64 bites az op.
azt csinálja az elinditásnál. hogy "lefagy", nemtudok semitsem csinálni olyankor, 1-2 perc és megjavul. csak idegesit hogy olyankor nemlehet vele semitsem csinálni

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

sziasztok!olyan problémám volt hogy feltelepítettem a vista sp2-t és bekapcsoláskor elment a teljesen a hang.ez egy újraindítással megoldódott de ezek után filmnézés közben egyszercsak beragadt a film, utána kék képernyõ és alul vmi számláló futott 100-ig.eddig sose csinált ilyet ezért gondolom az sp 2 csinálhatott vmit.gyorsan történt így nem tudtam elolvasni.talán vmi hard disc check-et olvastam de nem vagyok benne biztos.ezek után normál módú indítás után minden mûködött a film is ment bár az elején vagy 2szer beszaggatott.mi lehetett a gond?valakinek van tippje?ha esetleg mégegyszer elõjönne mi a megoldás?elõre is köszi a válaszokat.

LeventeV
sikerult. kosz fatal.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

LeventeV
angol vistam van. hol talalom a lemezkezlot? kosz

[HUN]FaTaL
😄 Semmi köze hozzá. Partícionáld meg a lemezkezelõben.

LeventeV
nem latja az uj winchestert a vista. ezzel a harddal egyutt mar tobb mint 1TB-om van es a vista 32 bites. netalantan az 1TB igenyli a 64bites vistat?

Köszi, feltelepítettem és mûködik
A tört verziót arra érted, hogy aktivátor progival aktiváltad? Azaz nem "igazi" kóddal?
Nyugi menni fog 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

[HUN]FaTaL
Nem kell monitor csak bill meg egér mert a BIOS nyíg. VGA kell hozzá csak. 😊

xNoodlex
Am, itt egy "kicsit" régebbi géprõl van szó, ami gyakorlatilag már nem is jó másra csak töltögetésre, hogy ne a laptopnak kelljen 10-20 órákat futnia naponta (sajnos elég kicsi a feltöltésem). :-)
Mind1, akkor elviselem, mert végülis nem nagy dolog csak azért gondoltam megkérdezem.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Köszi.Igazából nem is tudom hogy milyen a gépen lévõ elég sokat szívtam ezzel a géppel hogy üzemeljen, volt rajt xp tiszta xp 64 tört vista bussiness tiszta de mindegyikkel voltak gondok hardveresen és szoftveresen is. Most ugy 4-5 hónapja egy tört ultimate van fent és csodák csodájára ezzel tökéletesen mûködik, nincs kékhalál nincs random újraindulás és nem szeretném újratelepíteni ha egynelõre nem mûködik a sp2.Úgyhogy kérnék valami bíztató visszajelzést hogy hogyan is mûködik ez a sp2<#vigyor2>
fery02
Én telepítettem és semmi gondom vele. Bár nem tudom függ-e, hogy milyen tört verziója van az embernek.

Dzsini
lehet, hogy van olyan BIOS, amelyik nyûgös miatta?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A sp1 es tört verzióra is telepíthetõ a sp2 vagy egyenlõre skipelni kell?
bon
Boot-nál nem kell monitor, van két gépem a munkahelyen, nincs monitorjuk és nem szokták hiányolni.

Fel is ment az SP2, kb. 20-25 perc volt.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Igen pont ezt akartam írni én is! Nekem ma reggel felajánlotta, és már szedi is!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dzsini
ha jól értem a problémádat, akkor az természetes, hogy a gép hibát jelez, ha bekapcsoláskor nem érzékel monitort - bootoláshoz mindenképp kell, utána már ki lehet húzni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

xNoodlex
Ha visszadugom rá a monitort akkor nem csinálja.

Dzsini
igen, igen.

(nem azért szoktak kiadni javításokat egy programhoz, mert rosszabb lesz tõle)

Quki
üdv!
nemrég lett véve egy laptop...azon vista home premium van rajta , sp1es...szerintetek érdemes frissítenem sp2re? játékokban vagy esetleg máshol tapasztalok némi gyorsulást?

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

[HUN]FaTaL
Monitorral semmilyen PC nem foglalkozik. Ott valami más miatt sípol 😊

xNoodlex
OFF
Ki tudom valahol azt kapcsolni, hogy az asztalim ne foglalkozzon a monitorral? Minden bekapcsolásnál 1 percig pc hangon fütyül nekem, ami igencsak idegesítõ. (csak feltöltésre használom)
ON

bon
Végre elérhetõ az Update-en a Vista és Win2008 SP2 összes nyelvi változata.

Dzsini
dehogynem, általában becache-eli (a task manager performance fülén látszik, nálam 1 gigánál 4 megát hagy szabadon boot után, 2 gigás gépen is olyan maximum 10 megát) - eközben a fizikai memória "használat" 30-50%-on van, de a maradékban ott ülnek a superfetch állományai.

szépen látszik, hogy ha kilépek egy nagyobb memóriát elfoglaló programból, akkor a fizikai memória felszabadul, majd szép lassan feltölti újra cache-el.

gabi89
Fura nálam nem csinálja pedig be van kapcsolva ,de nem foglalja le minta 2gb memóriám induláskor és késõbb sem

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

gabi89
VGA -t de a memóriát is "zabálja" bár 2gb-nál az a 30-40mb semmiség játéknál pedig mint mondtad...

"mert sztem megoldható hogy ne egyen a rendszer 200mb-nál többet"

Vistánál szerintem tuti nem van aki szinte minden kikapcsolt( reg buhera stb...) és 380mb -ot zabált ez volt eddig a legkevesebb amit láttam.
Nekem 600Mb-ot eszik de az Aero bent van meg a SuperFetch (programok elötõltése) viszont jó pár dologt kikapcsoltam...
Kikapcsolásról pár leírás
http://lacy.hu/windows_vista/superfetch_kikapcsolasa
http://www.vallalkozok.hu/hirek_print.php?id=3260
http://winportal.net/?id=1052&highlight=megjelen%EDt%E9s
http://winportal.net/?id=718&highlight=hibern%E1l%E1s

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Dzsini
a helyes mûködés az, ha a rendszer minden rendelkezésre álló memóriát lefoglal (nem csak 200 megát) addig, amíg nincs másnak szüksége rá - ekkor kitakarodik onnan, és átadja a helyet. de addig legyen elõtöltve minden, amire nekem csak szükségem lehet. (nagyjából ez a Vista filozófiája a SuperFetch és ilyesmik létezésével)

bon
Aero pont, hogy a vga-t terheli, de természetesen játéknál alapból kikapcsolja a rendszer.

Sziasztok!
Nekem is Vistám van,és pár napja lett egy pici gond vele. Másfél-2 órával a bekapcsolástól számítva elkezd fagyogatni az Intézõ.Ha nem indítom újra a rendszert,akkor a többi megnyitott programom is lefagy.Nem tudom hogy ez mekkora hiba és mit tehetek ellene,de hogy idegesítõ az biztos. Épp ma iktattam ki egy spyware valamit,és hát nem tudom hogy ez volt-e a megoldás. SP1 nincs rajta,egy ideje megálltam a frissítésekkel is. Ja és nem is vagyok nagy pcguru sajnos..😊
Remélem tudtok segíteni,köszönöm elõre is!!!!

Ja és még1,ha felrakom az SP1-et,akkor ugye minden adatom megmarad? Bocsi a hülye kérdésekért de tényleg nem nagyon értek hozzá.. 😊
Erre gondoltam! De gondolom másképp leállítható ugyanaz csak esetleg másképp. mert sztem megoldható hogy ne egyen a rendszer 200mb-nál többet
AERO letiltás pl alap lenne ha feltenném!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Dzsini
ha értesz hozzá, akkor nem érzékenyebb. de ami XP alatt mûködött vagy letiltható volt, az könnyen lehet, hogy itt már nem az - teljesen más a függõségi hálója az összetevõknek.