40038
-
beírod a címsorba, hogy about:config és nyomj enter -
Nálam is ez van Operát használok és 5oldallal jelenleg 235MB-ot zabál :S
Van ramom szóval nem azért zavar mert elfogy hanem inkább azért mert nem normális dolog.
#38974: Amit itt írtál a browser érték azt hol kell állítani ? -
Rákattintok a letöltésre és töltök, előtte lehet, hogy megnézni
eredeti e az oprendszer. Ha fizetős lenne akkor előre kellene fizetni mint pl. a Technet plus előfizetésnél. -
Orionk #38995 a hét giga az durva. A visszaállitási pontokat is kikapcsolhatod, hogy ne csináljon mentéseket.
ezek a tempes dolgok hol voltak? Megnézem, hátha nekem is sok van :) -
Orionk #38994 A Tune Up Utilities-ben lehet, hogy vannak ilyen programok -
Orionk #38993 innen a microsftról ti hogyan töltetek?
bárki letöltheti?, ez fizetős cucc, de mikor kell fizetni? -
Na,most a Vista manager v2.0.1 el nyomtam egy junk file cleanert,és hopp,lett hirtelen 7 gb-nyi szabad helyem!:)Kb 1400 file-t törölt,nagyrészt tempek,szóval szerintem nem lett baja a rendszernek,de majd mindjárt ujraindítom,már ha tudom! -
nos köszönöm,de egy kicsit bövebben le tudnád írni,hogy mit hogyan kell?Pl. ez a Disc Cleanup,ezt hol találom?Aztán ezt az árnyékmásolatos dolgot hogyan kell méretre szabni? -
hát ha letiltani nem is, de csökkenteni a maximális méretet. -
Disk Cleanup , es erdemes letiltani a System protectiont. Nagyot lehet csodalkozni mennyi hely felszabadul. -
Elsőre a sima belső Disk Cleanup.
Másodszor az árnyékmásolatok-rendszervisszaállítás méretre szabása.
Aztán CCleaner-el (vagy valamelyik alteregójával) például a windows update uninstall állományokat le lehet takarítani (erre több program is képes, van amelyik többet, van ami kevesebbet pucol ki - ha odafigyelsz rájuk, nem okoznak gondot, de túlságosan eleresztve esetleg olyasmit is kipucol, ami hiányozhat utána :) - az update uninstall állományok igazából nem, ha pár napja már működik a rendszer frissítés után)
Meg van egy service pack véglegesítő parancs, annak az uninstall adatai is egészen sok helyet foglalnak - ez egy parancssori dolog, volt már szó róla a topicban (majd valaki beírja a pontos nevét). -
Sziasztok!
Vista 64bit SP1-em van,eddig nem volt semmi bajom vele azon kívül,hogy egyszer-kétszer dobott egy kékhalált,de tényleg csak egyszer-kétszer eddig egy 3/4 év alatt.Na de nem is ez a baj.Mostanában elkezdett lassulni a BOOT-olás,egy kicsit tovább töölt,meg ilyenek,ami szerintem szintén normális azok után,amennyi program van rajta.Amit tudtam kikapcsoltam az msconfogban,az autómatikus indítások közül,de még így sem kielégítő a helyzet.Most viszont észre vettem,hogy fgytán a hely a rendszer-partíción,nem régen volt még rajta 10-15 gb hely + ban,de most már csak 3 gb van az 50-ből!Ennyire meghízik idővel a Vista?Ez elég sz*r így,de hát istenem,még ezt is elfogadom.Viszont.Nem e tudtok mondani olyan dolgokat/könyvtárakat,amiket le lehet törölni,vagy valami tsztító programot?
Előre is köszönném!:)
zan -
Bmx01 #38986 ahhha oké
kösssz -
Bmx01 #38985 ahha, nekem sima 32bit-es, magyar kéne -
Apocalipto #38984 Inkább ezt -
Bmx01 #38983 ajjaj csak ezé mert mikor feltettem az 1-et összeomlott a rendszer :(
ezt jó ha telepítem ?? -
Apocalipto #38982 Aki ilyet kérdez legszívesebben megbűntetném... xD
Persze, h megéri.. -
Bmx01 #38981 vista sp 2-t megéri feltelepíteni ? -
Orionk #38980 FEl van, mert már egyik windows ablakban láttam, nem is tudom, hogy hol, msn vagy, valami ilyesmi volt.
Driver dvd n nem is volt hozzá szoftver, pedig arról felnyomtam mindent, xp alatt is működött telepités nélkül. -
Apocalipto #38979 Fel kéne telepíteni a camot.. -
Orionk #38978 Vista alatt hogyan lehet használni a laptop-hoz tartozó webcamerát?
Mármint xp alatt a windows explorer-ben volt egy inditó ikon bal oldalt a mappáknál, és ha rákattintottál, akkor mutatta a jelenlegi képet.
Itt van valami beépített cucc, amivel előhivható?
-
Orionk #38977 Ha tabokat használtok, akkor kevesebbet foglalnak a memből.
Nekem a tüzesróka 4 tabbal megnyitva 72 megabájtot foglal. Ez sok?
Néha felszökött 95 megabájtig, de csak pillanatokra, általában akkor, amikor valamilyen flash alkalmazást kellett olvasni a cpu-nak. -
Nekem jelenleg két oldalt megnyitva 75mb-ot foglal el a memóriából
IE8-as böngészővel. -
Apocalipto #38975 Akkor se szabadna neki annyit zabálni alapból... -
Hát ja, találtam leírást memória használat csökkentésére.
browser akármi érték alapból 50000, állítsam 15000-re, megnéztem alapból 10000 volt, most levettem 5000-re -
Apocalipto #38973 Lehet, amennyiben VIP vagy.
Met: Annyit nem szabadna nekik zabálni.. -
Az a Vista miatt van, hogy a böngészők (FF, Opera, Safari, Chrome) 180-200 mega ramot zabál? Jó, hogy 4 giga van a gépben de bassza meg, nem mindet a böngészőknek szántam :D -
Orionk #38971 "Freeware:
Teljes, korlátlan ideig szabadon használható szoftverek."
ezt itt találtam
ugyhogy előző hozzászólás törölve.
Kár, hogy itt nem lehet hozzászólást törölni... -
Orionk #38970 ez ingyenes program?
Mert mindenhol free download-ot találok.
Ezt meg nem tudom ,hogy azért mondják, hogy free, mert ez az ingyenes verzió, és a teljeset meg vedd meg, vagy azért free, mert ez az egész program valamilyen opensource dolog.
-
IOBit SmartDefrag. -
Orionk #38968 Egyébként igaz az, hogy minden töredezettségmentesítő program másféleképpen rakja sorba az adatokat?
És így, ha egyikkel sorbarakatod, akkor a másikat ha futtatod, akkor ő azt látja, hogy rendezetlen az egész -
Apocalipto #38967 Vista beépítettjével, hetente egyszer ütemezve. -
Orionk #38966 Vista alatt mivel érdemesebb töredezettségmentesítést végezni?
Diskeeper-el, vagy Tune Up utilities-ben levő Drive Defrag-al? -
Elvileg ha leformázod, utána javítható a boot, legalábbis a windows 7 simán kijavítja. -
Az csak csoportosítás.. -
Már rájöttem, hogy ez van: D -
Orionk #38962 Nekem nem tetszik ez az apróság a vistában, hogy
tul nagy hely van az ikonok között a systray-nél -
Nem lehet hogy az az aktív partíció (elsődleges) és oda tette a vista is a boot managert? Mert ha így van és megformázod a telepítővel akkor utána nem fog bootolni a vista sem. -
Orionk #38960 Vista alatt:
bemegyek a windows explorer-be, és a folder settings alatt beállítom, hogy a mappákban megjelenő állományok, azok a Details nézetben jelenjenek meg, majd ezt érvénesítem, hogy az összes mappa igy jelenjen meg.
És sikerül is, a későbbiekben ugy jelennek meg.
De viszont, amikor egy dvd/cd-t behelyezek, akkor annak az állományai mindig Tiles nézetben jelennek meg, hiába állitom be, hogy Details legyen.
ötlete van valakinek? -
Apocalipto #38959 Kb 5 perc alatt megvan. Annyi se.