40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Met
    beírod a címsorba, hogy about:config és nyomj enter
  • gabi89
    Nálam is ez van Operát használok és 5oldallal jelenleg 235MB-ot zabál :S
    Van ramom szóval nem azért zavar mert elfogy hanem inkább azért mert nem normális dolog.

#38974: Amit itt írtál a browser érték azt hol kell állítani ?
  • bon
    Rákattintok a letöltésre és töltök, előtte lehet, hogy megnézni
    eredeti e az oprendszer. Ha fizetős lenne akkor előre kellene fizetni mint pl. a Technet plus előfizetésnél.
  • Orionk
    a hét giga az durva. A visszaállitási pontokat is kikapcsolhatod, hogy ne csináljon mentéseket.

ezek a tempes dolgok hol voltak? Megnézem, hátha nekem is sok van :)
  • Orionk
    A Tune Up Utilities-ben lehet, hogy vannak ilyen programok
  • Orionk
    innen a microsftról ti hogyan töltetek?

bárki letöltheti?, ez fizetős cucc, de mikor kell fizetni?
  • Zan
    Na,most a Vista manager v2.0.1 el nyomtam egy junk file cleanert,és hopp,lett hirtelen 7 gb-nyi szabad helyem!:)Kb 1400 file-t törölt,nagyrészt tempek,szóval szerintem nem lett baja a rendszernek,de majd mindjárt ujraindítom,már ha tudom!
  • Zan
    nos köszönöm,de egy kicsit bövebben le tudnád írni,hogy mit hogyan kell?Pl. ez a Disc Cleanup,ezt hol találom?Aztán ezt az árnyékmásolatos dolgot hogyan kell méretre szabni?
  • Dzsini
    hát ha letiltani nem is, de csökkenteni a maximális méretet.
  • gurubefree
    Disk Cleanup , es erdemes letiltani a System protectiont. Nagyot lehet csodalkozni mennyi hely felszabadul.
  • Dzsini
    Elsőre a sima belső Disk Cleanup.
    Másodszor az árnyékmásolatok-rendszervisszaállítás méretre szabása.
    Aztán CCleaner-el (vagy valamelyik alteregójával) például a windows update uninstall állományokat le lehet takarítani (erre több program is képes, van amelyik többet, van ami kevesebbet pucol ki - ha odafigyelsz rájuk, nem okoznak gondot, de túlságosan eleresztve esetleg olyasmit is kipucol, ami hiányozhat utána :) - az update uninstall állományok igazából nem, ha pár napja már működik a rendszer frissítés után)
    Meg van egy service pack véglegesítő parancs, annak az uninstall adatai is egészen sok helyet foglalnak - ez egy parancssori dolog, volt már szó róla a topicban (majd valaki beírja a pontos nevét).
  • Zan
    Sziasztok!

Vista 64bit SP1-em van,eddig nem volt semmi bajom vele azon kívül,hogy egyszer-kétszer dobott egy kékhalált,de tényleg csak egyszer-kétszer eddig egy 3/4 év alatt.Na de nem is ez a baj.Mostanában elkezdett lassulni a BOOT-olás,egy kicsit tovább töölt,meg ilyenek,ami szerintem szintén normális azok után,amennyi program van rajta.Amit tudtam kikapcsoltam az msconfogban,az autómatikus indítások közül,de még így sem kielégítő a helyzet.Most viszont észre vettem,hogy fgytán a hely a rendszer-partíción,nem régen volt még rajta 10-15 gb hely + ban,de most már csak 3 gb van az 50-ből!Ennyire meghízik idővel a Vista?Ez elég sz*r így,de hát istenem,még ezt is elfogadom.Viszont.Nem e tudtok mondani olyan dolgokat/könyvtárakat,amiket le lehet törölni,vagy valami tsztító programot?

Előre is köszönném!:)

zan
  • Bmx01
    ahhha oké
    kösssz
  • Bmx01
    ahha, nekem sima 32bit-es, magyar kéne
  • Apocalipto
    Inkább ezt
  • Bmx01
    ajjaj csak ezé mert mikor feltettem az 1-et összeomlott a rendszer :(
    ezt jó ha telepítem ??
  • Apocalipto
    Aki ilyet kérdez legszívesebben megbűntetném... xD
    Persze, h megéri..
  • Bmx01
    vista sp 2-t megéri feltelepíteni ?
  • Orionk
    FEl van, mert már egyik windows ablakban láttam, nem is tudom, hogy hol, msn vagy, valami ilyesmi volt.

Driver dvd n nem is volt hozzá szoftver, pedig arról felnyomtam mindent, xp alatt is működött telepités nélkül.
  • Apocalipto
    Fel kéne telepíteni a camot..
  • Orionk
    Vista alatt hogyan lehet használni a laptop-hoz tartozó webcamerát?

Mármint xp alatt a windows explorer-ben volt egy inditó ikon bal oldalt a mappáknál, és ha rákattintottál, akkor mutatta a jelenlegi képet.
    Itt van valami beépített cucc, amivel előhivható?

• Orionk
    Ha tabokat használtok, akkor kevesebbet foglalnak a memből.

Nekem a tüzesróka 4 tabbal megnyitva 72 megabájtot foglal. Ez sok?
    Néha felszökött 95 megabájtig, de csak pillanatokra, általában akkor, amikor valamilyen flash alkalmazást kellett olvasni a cpu-nak.
  • bon
    Nekem jelenleg két oldalt megnyitva 75mb-ot foglal el a memóriából
    IE8-as böngészővel.
  • Apocalipto
    Akkor se szabadna neki annyit zabálni alapból...
  • Met
    Hát ja, találtam leírást memória használat csökkentésére.
    browser akármi érték alapból 50000, állítsam 15000-re, megnéztem alapból 10000 volt, most levettem 5000-re
  • Apocalipto
    Lehet, amennyiben VIP vagy.

Met: Annyit nem szabadna nekik zabálni..
  • Met
    Az a Vista miatt van, hogy a böngészők (FF, Opera, Safari, Chrome) 180-200 mega ramot zabál? Jó, hogy 4 giga van a gépben de bassza meg, nem mindet a böngészőknek szántam :D
  • Orionk
    "Freeware:
    Teljes, korlátlan ideig szabadon használható szoftverek."

ezt itt találtam

ugyhogy előző hozzászólás törölve.

Kár, hogy itt nem lehet hozzászólást törölni...
  • Orionk
    ez ingyenes program?

Mert mindenhol free download-ot találok.
    Ezt meg nem tudom ,hogy azért mondják, hogy free, mert ez az ingyenes verzió, és a teljeset meg vedd meg, vagy azért free, mert ez az egész program valamilyen opensource dolog.

• [HUN]FaTaL
    IOBit SmartDefrag.
  • Orionk
    Egyébként igaz az, hogy minden töredezettségmentesítő program másféleképpen rakja sorba az adatokat?

És így, ha egyikkel sorbarakatod, akkor a másikat ha futtatod, akkor ő azt látja, hogy rendezetlen az egész
  • Apocalipto
    Vista beépítettjével, hetente egyszer ütemezve.
  • Orionk
    Vista alatt mivel érdemesebb töredezettségmentesítést végezni?

Diskeeper-el, vagy Tune Up utilities-ben levő Drive Defrag-al?
  • [HUN]FaTaL
    Elvileg ha leformázod, utána javítható a boot, legalábbis a windows 7 simán kijavítja.
  • xNoodlex
    Az csak csoportosítás..
  • solo
    Már rájöttem, hogy ez van: D
  • Orionk
    Nekem nem tetszik ez az apróság a vistában, hogy

tul nagy hely van az ikonok között a systray-nél
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehet hogy az az aktív partíció (elsődleges) és oda tette a vista is a boot managert? Mert ha így van és megformázod a telepítővel akkor utána nem fog bootolni a vista sem.
  • Orionk
    Vista alatt:

bemegyek a windows explorer-be, és a folder settings alatt beállítom, hogy a mappákban megjelenő állományok, azok a Details nézetben jelenjenek meg, majd ezt érvénesítem, hogy az összes mappa igy jelenjen meg.

És sikerül is, a későbbiekben ugy jelennek meg.

De viszont, amikor egy dvd/cd-t behelyezek, akkor annak az állományai mindig Tiles nézetben jelennek meg, hiába állitom be, hogy Details legyen.

ötlete van valakinek?
  • Apocalipto
    Kb 5 perc alatt megvan. Annyi se.