40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Zsoltika 007
    Minden ugyanúgy történik mint a 32 bitesnél. Amúgy nem kötelező 64 bitest. Ugyanúgy megy a 32 bites is a 64-es procikon.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

van az új gépembe egy AMD ATHLON x2 5000+ 64 bit-es processzor és 4GB ddr800-as RAM. Ugye ehhez már 64bites oprendszert, ebben az esetben 64bites VISTÁT kell feltennem. Be is szereztem (lehúztam a netről) és annyi lenne a kérdésem, hogy amikor települ automatikusan felteszi magát mint 64bites oprendszert vagy majd megkérdezi a telepítés folyamán?!?!?!
  • zool1981
    Sziasztok!Lenne egy kacifántos kérdésem.A gépemben 4 GB RAM van.Van egy "nem teljesen eredeti" Ultimate 64-em,de így ugye nem tudom frissíteni,és elég instabil szegényke.Viszont van egy eredeti 32 bites Home Premium-om.Kérdés:mennyivel lenne lassabb a rendszerem 32 biten(3-3,5 gigát látna ugye),és ilyenkor mi a helyzet a dual channel-el?Hogy kezelné a memóriámat?
  • urbijoe
    sp1-el gyorsult valamit a hibernálás?
    és ténleg kilövi az oem crack-et?
  • Dante73
    Valami aktivátort tudsz ajánlani hozzá? Mert addig nem merem frissíteni a rendszerem, mert most müködik, de úgy tudom, sp1 ki fogja lőni....
  • tommyg
  • tompka
    Nekem még a torrentről van meg az sp1 :D és 40percbe telett. ha szűz vistára tettem, azaz még semmi frissítés nincs rajta, akkor 50-60perc. :)
  • tommyg
    Nekem is simán felment!

tompka: nekem fél óra volt kb
  • tompka
    Mennyi idő alatt?
  • Solten
    Hehh, tök normálisan felment az SP1... És még a Trend Micro IS 2008-al is működik, a májkroszoft az ellenkezőjét állította...

• tompka
    Ingyen?
  • Viktor9202
    Nem érdekel valakit egy eredeti Windows Vista Cd key? Még nem használtam.
  • burkusdió
    Már két éve NOD-ot használok.
    És lekopogom, soha nem kellett azóta vírus miatt baszkódnom a géppel, vagy talán csak 1-2 alkalommal...
  • asysoft
    Ja, Windowssal érkező gépeknél így szokott lenni:)
    Toshiba gépek rakat programmal érkeznek, pl Norton Internet Security próbaverzióval, mondjuk én ezt lecserélném valami teljesre (tűzfalnak én a Vista sajátját használom, mindkét irányú szűréssel, vírusírtóként pedig NOD32-t). Amúgy a legfőbb dolog, hogy mindenből csak a legfrissebb verzióval próbálkozz.
  • burkusdió
    Köszi a segítséget!
    Előre telepített az oprendszer, nekem csak be kell fejezni az utolsó lépéseket, legalábbis az eladó srác ezt mondta. :)

Ha nagyon ráértek, és van kedvetek is, esetleg megoszthatnátok velem 1-2 gondolatot, amit így kezdésként jónak láttok, esetleg programokat amiket ajánlotok (gondolok itt vírusirtóra, stb).
    Persze csak ha van kedvetek és időtök. :)
  • Narxis
    Ez azért nem ugyanaz mint XP-nél volt.
  • Dzsini
    mivel az .iso image letölthető elég sokaknak (MSDNAA, stb...), és az független attól, hogy ki mit telepítget vele, így amint lesz integrált SP1-es win, azt bárki kiírhatja bárki számára.
  • Dzsini
    van saját, jól működő particionáló programja a Vistának telepítés alatt, és utána is. (Computer Management - Disk Management)
  • Narxis
    Szerintem hivatalos mód nem lesz SP1 integrálására, ez azért szerintem elég nagy bunkóság. Telepítőlemezt meg majd térítés fejében lehet majd rendelni? Mi ez már? Apple? Jó tudom, lemez + postaköltség, de ezért kéne valami supportált mód. Na mindegy, max. marad a winportalos megoldás.
  • bon
    Megoldható vista alatt is. A beépített lemez kezelő már tudja méretezni a particiót, de ha mégse akarná megcsinálni akkor ajánlom a Paragon Particion Manager-t
  • burkusdió
    Köszönöm a véleményeket.
    Még egy kérdésem lenne, és nem zaklatlak tovább benneteket. :)
    Szeretném majd a vincsit két részre osztani (160-as), egy 100Gb-os és egy 60Gb-os részre. Megoldható ez Vista alól, vagy újra kell majd raknom a cuccot, és telepítés előtt kell megcsinálnom? Illetve ha oprendszerből meglehet csinálni, akkor milyen program kell hozzá?
  • tompka
    Én meg őt nem vettem észre :D
  • bon
    Bizony észrevettük Dzsini már megelőzött téged.
  • bon
    Szerintem hivatalos telepítő lemez nagyon hamar lesz. Angol a nyelvi csomagokkal egyidőben már letölthető volt a connect oldalról.
  • tompka
    Szépen csöndben megjelent a Vista Service Pack 1 magyar változata
    senki sem vette észre? :D
  • Dzsini
    olyan 1,5GHz és 1 giga ram körül már gyorsabb lehet, mint az XP :)

a hibernálás tempója meg a vinyó írási sebességén múlik... (segíthet, ha kikapcsolod a hibernálást, töredezettségmentesíted a vinyót, és újra visszakapcsolod, hogy a hibfil.sys minél kevesebb darabban legyen)
  • asysoft
    Szerintem ezen a gépen már nem egy esetben gyorsabb lehet, mint az XP (főleg a sok memória miatt). CPU biztosan nem lesz szűk keresztmetszet, én is egy T2300-as CPUval rendelkező gépen használom, s sebességére nem igazán szokott panaszom lenni (mondjuk gyorsabb hibernálás miatt nem tiltakoznék:))
  • Dzsini
    mivel nem megy fel _minden_ gépre (driver-gondok), így szerintem sokat kell még várni rá... (barkács biztos lesz hamarabb) a tippem az, hogy nyár előtt nem lesz még OEM sem.
  • bon
    Én hivatalost szeretnék.
  • Dzsini
    Ezzel szerintem lehet házilag integrált SP1-et barkácsolni...
  • bon
    Végre, már csak egy hivatalos Vista SP1 integrált 32 és 64bit-et kellene beszereznem. (32bit talán ha már a Tisztaszoftverben is elérhető lesz, legalábbis nagyon jó lenne). Ha sikerül beszerezni a 64bit-et akkor mehet fel a gépemre a 32bit helyett. Ha nem akkor is, csak akkor kézzel fog települni az sp1.
  • Dzsini
    Megjelent a magyar SP1 - egyelőre a letöltőközpontban, jövő hónaptól a Windows Update-en is.
  • bon
    Nem lesz vele semmilyen problémád.
  • Dzsini
    bőségesen elegendő, nekem az 1,5GHz-es Celeron M is teljesen használható sebességgel viszi a Vista Business-t, az a CoreDuo meg legalább 3-4x gyorsabb.
  • burkusdió
    199 000 lesz 3 év garanciával... :)
    Szerintem ennyiért még a hülyének is megéri, még ekkora procival is. :)
    A következő 219 lett volna 1.73-massal, de az az igazság,hogy szülők már ígyis húzták a szájukat,hogy sok, úgyhogy maradt a kisebbik. Azért remélem nem lesz olyan túlzottan nagy problémám vele.
  • bon
    Laptophoz képest nem lesz rossz teljesítménye a gépnek szerintem. A leggyengébb pontja a gépnek szerintem a proci.
  • burkusdió
    Hali!

Szeretném kikérni a véleményeteket erről a notiról:
    Toshiba Satellite A200 1S9: ATi Radeon HD2600 -256MB, Core-Duo T2330 (1.6GHz/1MB/533), 2048MB DDR-2

Mennyire érdemes erre Vista Home Premiumot rakni? Csütörtökön veszem át a gépet, és jár hozzá eredeti Vista HP, úgyhogy szeretném azt használni, ha már eredeti, csak szeretnék felkészülni, hogy mennyire fogja majd vissza a rendszert.
    Akinek van kedve leírhatná a véleményét.
    Előre is köszi.
  • mflex #30361
    vagy használsz bakelites lemezjátszót :DDD
  • Dante73
    Ezt a verziót összehajtogatva kell a meghajtóba tenni, ugye?
  • mflex #30359
    LOL