40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • PhantomAss
    hello
    olyan problémám van, hogy az iexplorer állandóan lefagy (kijön az ablak hogy zárja be a programot vagy keressen megoldást)
    van amikor percenként ezt csinálja, van amikor órákig semmi baja
    eddig ok volt, néhány napja kezdte a szarakodást
    van ötlet hogy miért lehet?
  • csassz
    Sziasztok!Olyant kérdésem lenne,hogy az mitöl lehet ha nyitva hagyom a levelezest csak akkor indul el 1000L at utorrent,meg a böngeszö is csak akkor lesz fürge..?? Amugy meg lassu minden..(a gép kivételével)
  • vftsforever
    Értem:S
  • Zsoltika 007
    Akkor sem ajánlom. Ultimate-t meg főleg nem :) Arra a gépre az xp a legjobb.
  • vftsforever
    1perc alatt válaszoltál:)
  • vftsforever
    Elvileg ha minden igaz akkor a gépre lessz 1-2hónapon belül 50ropim, majd akkor bővítek:) És azt a home editiont sincs értelme felrakni?
  • [HUN]FaTaL
    Ultimatet persze:D Rögtön a legnagyobb erőforássigényt. És mi az amit az ultimateből használnál és a többiben nincs benne? Ramot minimum bővíts 1 gigára még ha nem játszol akkor is.
  • vftsforever
    Köszi a választ. De a gépet játékra egyáltalán nem használnám, csak msn meg netezés. Ígyis nagyon szar lenne? NEkem valami vista ultimatet ajánlottak amúgy
  • Zsoltika 007
    Arra a gépre tényleg nem kéne.
  • [HUN]FaTaL
    Egyiket sem.
  • bon
    Home Premium, de memóriát bővíteni kellene.
  • vftsforever
    Üdv! Melyik Vistát érdemes nekem felrakni leginkább erre a gépre?
    2600+amd, 768ram, ati 9600xt/256mb
  • Apocalipto
    Az cinkes
  • tompka
    Én meg ma nem tudok normálisan küldeni cuccot. csak 30kbájtal megy fel, 230helyett.
  • kakaoskalacs
    üdv oylan problemam lenne hogy:
    -Msn megy rendesen de amikor el akarok fogadni egy fájlt vagy képet váltani akkor lefagy az msn....
  • Shep
    -alaplapcserét már nekem is élt túl :)
  • bon
    Nem, csak ugyanolyan dell gépre, figyeli a hardvert. Pláne ha csak recvery lemezed van.
  • pedestrian
    Csak ugyanolyan gépre tudod feltelepíteni. Ha jól sejtem ez egy recovery dvd lehet, az pedig előszőr megnézi a hardver konfigurációt. És ha nem ugyanolyan, nem fog települni. Bár ne legyen igazam, de én már jártam így egy win2000-rel.
  • bon
    Mindenféle képpen kell az újratelepítés, az AMD-ről Intelre váltás elég nagy különbség. Na meg ha még sikerül is akkor se lesz már egy 100%-ban tiszta rendszer, hanem maradnak a régi szemetek benne.
  • asysoft
    Egy próbát megér:) Valahol olvastam, hogy egy alaplapcserét túlélt, amit az XP nem, de szerintem az nem volt ennyire gyökeres változás.
  • Dante73
  • Shep
    Hát már felkészültem, de mondom hátha tud valaki valamit :) Ezek szerint a vista sem különb mint a többi win rendszer :9
  • atomeromu
    Sziasztok!

Kerdesem a kovetkezo lenne. Vettem egy DELL desktop-ot WIN VISTA HOME PREMIUM 32BIT X86-os op-renszerrel. Adtak hozza egy reinstall dvd-t es azt szeretnem megkerdezni, hogy ezt a Vistat fel tudom-e telepiteni egy masik gepre ugy, hogy mukodjon is rendesen es ha igen, akkor hogyan?
  • asysoft
    Háát, szerintem elég éles váltás az ehhez:) Esetleg megpróbálhatod, hogy leszeded az összes chipsetdrivert, de előtte mindenképp készülj fel az újratelepítésre.
  • asysoft
    Bekapcsolás után jelentkezett eddig a probléma, tehát túlmelegedés kilőve (amúgy is, érzésre-mérésre ez hűvösebb, mint elődje). Adatcsatlakozót majd megnézem, bár akkor szerintem telepítéskor is jelentkeznie kéne valaminek + a "HP mobile data protection system" keret miatt nem igazán tud elcsúszni.
  • leslieboy
    Hát köszi a választ, akkor ebből holnap szervíz lesz. Kivi leszek mi lehet a baja, mikor az egész gép 1 hetes sincs. Majd megírom mi volt!
  • Shep
    Alaplap+procicsere esetén a pistát mindenképpen újra kell rakni, vagy van valami trükk, hogy ne kelljen? AMD-ről intelre váltok
  • Dzsini
    nem nagyobb fordulatszámú az új vinyó? akkor lehet, hogy túlmelegszik a laptopban, és hibásan ír - ha épp működik tegyél fel egy HDSentinelt, és figyeld a hőmérsékletet (meg az egyéb hibákat)

másik ötlet, hogy az adatcsatlakozó nincs tökéletesen a helyén, egy igazítást megér az is
  • asysoft
    OFF: Már van magyar NOD32 3.0, és ESS is.
    Hogy ON is legyek: pénteken vettem új HDD-t a notebookba, s felraktam rá a Vistát. Aztán tegnap reggel mikor bekapcsoltam nem volt hajlandó bebootolni (registryvel volt valami gondja), javítás után még annyira sem ment ("A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart" hibaüzenet)->reinstall#2. Ma reggel mikor bekapcsoltam, megint az első hibába ütköztem, de most a repair sikerrel járt... Szerintetek HDD hibán kívül mi okozhatja ezt? Lefuttattam 3 lemez ellenőrzést (1-et a notebook BIOSából, chkdsk, HD Tune lassú scan), egyik sem talált semmit (SMART is probléma mentes), persze ettől még lehet a merevlemez rossz, annál is inkább, hogy előző HDD-vel tökéletesen stabil volt a gép...
  • mflex #30329
    Olyan mintha mostanában kezdene meghülyülni az enyém is. Az aláírásomban olvasható, hogy a gépem nem tartozik a "lassabb" kategóriába. Szintén Vista ultimate ed.64 és néha olyan lassan nyítja meg a programokat , hogy a fejem verem a falba, de van amikor szónélkül kifagy az explorer meg az FF is. Összevissza tekeri a vinyót. Ez kb 2 hete tapasztalom, sztem megint lejött valami xar frissítés. Ilen problémáim sosem voltak.
  • PhantomAss
    ilyen nálam is volt, de nekem a mobilrekket kapcsolta le és nem látta a particiókat (arra volt telepítve a vista)
    aztán kiderült, hogy a dvd író a szar és az kevert be vmit
    vettem másik írót és azóta ok
  • leslieboy
    Hard drive is not detected. Na ezt írja ki most a betöltésnél. Mi történt? Hogy tünt el kettő 1000gbos vinyó? Mit tudok most tenni? Ja igen, most a másik gépemről írok, egy dell laptop.
  • leslieboy
    Nah hát nem mindennapi a problémám. Van egy Windows Vista Ultimate rendszerem. Eredeti. A gépem a kövi: Intel P Quad CPU Q9300 A program helyes futása hiba miatt leállt2,50ghz, 8gb RAM, 64bites rendszer és Gef 8800 kártya. Tehát a gond az hogy tegnap siettem el hazulról, ezért fogtam, és a gépet kikapcsoltam a kikapcsoló gombbal(azonnal, várakozás nélkül). Ma mikor bekapcsoltam, nem működött már semmi. Ír valamit mikor betölt, de kb 2 mpre írja ki hogy ...not found. A lényeg, bármit indítok el, a dxdiag tól kezdve a játékok, winrar, firefox vagy bármi mást, ezt írja ki mindig:
    A program helyes működése hiba miatt megszakadt. A Windows bezárja a programot és értesíteni fogja önt ha megoldást talál a problémára.

Légyszi sos mi lehet a baj, és mit csináljak? Bocs az esetleges íráshibákért, de elvan törve a kezem.
  • Narxis
  • Zsoltika 007
    jah :)
  • [HUN]FaTaL
    Hát remélem annál jobban fordítanak mint ahogy te magyarul írsz...
  • overlocker
    ÉS kiderülne gey cégaki forditjaa 2 progit mekkora lenne akkor lehet hogy csak jövöre lesz magyar SP1 vagy mikor jön a Windows 7
  • tompka
    Mostantól akinek Nvidia kártyája van, senki se keressen ForceWare nevű drivert! Mert megszünt!! mármint a név.
  • me and a monkey
    Elolvastam újra, tehát hang az van, csak nem 5.1-es. Akkor nincs tippem.
  • me and a monkey
    Keress vissza, már raktam fel működő xp-s drivert. (nem mindegyik jó)
    Ha nem találod akkor jelezd, feltöltöm újra.