40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Orionk
    Xp-alatt voltak a start menüben ezek a szupi játékok :) :

-passziánsz
    -aknakereső
    -fekete macska
    -spider solitaire
    -freecell

Ezek most nincsennek nekem VISTA alatt. A start>>games alatt csak valami Games Explorer van, amit, ha megnyitok, akkor nincs benne semmi.

Vistában hogyan lehet ezeket a játékokat beállítani?

köszi
  • fery02
    Jah és köszi, jó dolog ez az eseménynapló. Azért féltem tőle korábban, mert úgy gondoltam, valami txt-be összegyűjtött katyvasz, de végülis nem és tök átlátható az egész.
  • fery02
    Tegnap éjszakára pl többet is ír ugyanarra az ikonra hivatkozva: Xlive, User profile service, Dhcp-client, Display. Ezek közül az első az egyértelmű szoftveres nyafogás, a második nem tudom mi, a Dhcp... az emléxem, talán az a router probléma volt tegnap pár percre, a Display meg, hogy egyszer csak elment a kép játék közbe, a monitor kikapcsolt, de pár másodperc után vissza is kapcsolt és vissza is jött a kép. :))
    Van itt minden :D
    Akkor szóval nem a virtuális memória kell neki..nyakon is vágnám. :)
  • bon
    Eseménynapló nem ír semmit? Attól, hogy 4Gb van a gépedben még lehet kevés avirtuális memeória, növeld meg 4gb-ra és nézd meg, hogy így jelentkezik e a probléma.
  • fery02
    Pár napja tűnt fel, hogy hosszabb játék után (GTA 4), a tálca jobb szélén megjelenik egy sárga háromszög ikon, benne egy fekete felkiáltójellel. Na, ha rákattintok semmi sem történik, meg buborék sem jön fel, ha ráviszem a kurzort. Legutóbb XP-n láttam hasonlót, mikor kiírta buborékba, hogy "kevés a virtuális memória", ha rávittem a kurzort. Viszont a jelenlegi gépemben van 4 giga RAM-om, 3 giga mérető lapozófájl társaságában.
    Hol tudom megnézni ennek a (rejtélyes :P) ikonnak a jelentését vagy mit jelent, ha tudja valaki?
  • tompka
    Ha a cmd-be defrag -w parancsot adok meg, akkor kb hány %-os javulás lesz a vinyón? A -w kapcsoló, az a full tör.mentesítés mérettől függetlenül. Ha meg simán gui-ból indítom, akkor meg méret limites ha jól tudom.
  • Orionk
    Hello!

Nem találtam külön ashampoo topicot, így gondoltam, hogy itt kérdezem meg:

Szóval Vista alatt nem a Nero-t használom, hanem az Ashampoo Burning Studio 9-et.

'Dvd video' dvd-t szeretnék kiírni, aminél ugye két mappa van AUDIO_TS és VIDEO_TS. Szóval ashampoo alatt is megtaláltam ezt a funkciót, de nem tudok a dvd-nek nevet adni. Nero 6 alatt meg ilyen 'Dvd video' dvd készítésekor is lehetett nevet adni a dvd-nek.

Ezt tudja valaki, hogy ashampoo alatt hogyan kell neki nevet adni?

köszi
  • uiztu
    Helo!
    Szerintem, az a gond, hogy mindent, visszaállított alapra. Már volt egyszer ilyen. Nem tudom, hogyan csinálták, meg , mert a barátom csinálta meg. És, nem tudom, mit kell beállítani, és hol.
  • Apocalipto
    Nem lenne egyszerűbb leszedni az m$ oldaláról mint az update-el ba**akodni?
  • Tetsuo
    Ujraraktam a "rencert" es automatan van az update, de bszik letolteni a service packot.. hol tudom neki elmagyarazni, h toltson nyugodtan mindent full sebesseggel, de legfokep a servizcsomagot?

thx.
  • schub
    Az egész d: meghajóra beraktam a felhasználót minden jogosultságal, írás, módosítás stb., mégis minden mappa írásvédett rajta. Nem igazán tudom mit tegyek vele, pedig jó lenne valamit változtatni, mert ez így használhatatlan:(
  • bon
    Valóban Admin felhasználóval? Mert az alapból tiltott fiók. Miért nem töltesz más könyvtárba? Ha írávédett lenne a mappa akkor nem hiszem, hogy tudnál letölteni, hanem rögtön tiltakozna amikor megadod a fájl mentésének helyét.
  • schub
    Hello! Barátnőm vett egy laptopot, vista home van rajta, garancia miatt nem lehet lecserélni. Mikor letöltenék rá valamit, mondjuk skype-ot, vagy msn-t egyszerűen eltűnik a file. Néztem a mappát, írásvédett. Kiveszem a pipát, leokézom, de utána megint írásvédett. Valahogy ki lehet ezt szedni. Admin felhasználóval voltam belépve...
  • bon
    újabb driver nincs?
  • uiztu
    Már, megpróbáltam
  • bon
    Telepítsd újra a hangkártya drivert hátha megoldja a problémát.
  • uiztu
    Helo!
    Letöltöttem a Vista service pack 2-öt. Felraktam. Aztán, viszont, nem volt hang. Sem filmnél, sem interneten, sehol sem volt hang. És, azt, hol kell beállítani, vagy mi lehet a gond?
  • fery02
    Köszi!
  • bon
    De, a Windows Update-nél kell állítani, hogy a frissítéseket letöltse, de a felhasználó döntheti el, hogy mikor települjön. Így nekem már nem indult újra a gép magától.
  • fery02
    Hogy mit csinált ez a Vista, hogy kapja be a...
    Reggel nyafogott, hogy frissítés miatt indítsam újra a gépet. Mondom majd 4 óra múlva emlékeztess (ez volt a választható legkésőbbi időpont). Játszok az előbb és arra lettem figyelmes, hogy szépen kilép a játékból, bezárja az összes alkalmazást, majd szép nyugodtan újraindít.
    Nem lehet ezt kikapcsolni, hogy ne indítson újra? :P
  • Apocalipto
  • fery02
    fail...
  • fery02
    Mindegy, mostmár biztos nem fogok az RC-vel foglalkozni, ha eddig nem foglalkoztam. Pl nekem mióta használom a TC-t az ég világon semmi gondom sincs vele. I love Vista. :)
  • fery02
    Mindegy, mostmár biztos nem fogok az RC-vel foglalkozni, ha eddig nem foglalkoztam.
  • bon
    Én is-is, itthon a fő gépen Windows 7 RC (végleges telepítéssel még pár hétig várok a hivatalos technet megjelenségi biztos), laptopon Vista Business (ritkán használom ezt a gépet). Munkahelyemen Vista Enterprise gépeket használok legtöbbet (szervereket nem számítva).
  • fery02
    Te amúgy még mindig a jól bevált Vistát használod? A Windows 7-tel még te sem nagyon foglalkozol, míg ki nem jön hivatalosan?
    Csak mert én így vagyok vele pl. :)
  • bon
    Én hagynám fent az RC-t és később vásárolnék egy Home Premium-ot.
  • simonl #39091
    Köszi Bon mester:)

Bár most agyalok kicsit, fent van a W7 RC, és annyira jó, hogy még pénzt is adnék majd a végleges változatok valamelyikéért:)
  • bon
    Igen elfogadja.
  • simonl #39089
    Sziasztok,

Van egy készülékvásárlással együtt legálisan vásárolt, Home Premium 32bit -es op. rendszerem. Időközben bővítettem 4 GB RAm -ra.
    Ha letöltök egy 64bit es rendszert -ami csúnya dolog, tudom - el fogja fogadni a legálisan vásárolt serialt?
    Gondolom más is járt már hasonló cipőben.....

Köszönöm
  • [HUN]FaTaL
    Ati Tray Tools
  • rotor82
    Sziasztok!
    Volna egy kérdésem: A vistám miért felejti el minden újraindítás után az energiasémám beállításait? Meg ha létre hozok saját energiasémát, az egyszerűen eltűnik restart után...
  • tompka
    Tudom, hogy off de ezt be kell linkelnem. Amúgy Microsoft!
    Office 2010 - The Movie
  • Orionk
    ATT-t ?
  • Firerock
    hát én próbáltam 1000X a DVD-ről és semmi
    kitöröltem próbából a hal.dll-t és azt viszont visszaállította
  • [HUN]FaTaL
    Nekem még sosem szállt el, xp alatt az ntdlr igen, de vista alatt a kernel sosem.
  • Dzsini
    ntoskrnl el szokott néha szállni, simán visszaállítható a dvd-ről vagy talán system restore-ból is, csak akarni kell.
  • [HUN]FaTaL
    Ne haragudj de ez vagy vírus, vagy hardverhiba, nem a Vista hibája.
  • Firerock
    csaknem:S
    nincs 1 hónapos a cumó
  • [HUN]FaTaL
    Tedd fel az ATT-t és letiltja a hotkeyeket.