40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    A hibákat el kell küldeni elösszőr, majd utánan szokot esetleg megoldást találni.
    Egyébként tettél fel valamit az előtt, hogy a hiba előjött?
  • Orionk
    A control panelben van egy ilyen ikon: Problem riports and solutions

Ráklikkeltem, és itt fel van sorolva az összes hiba. Vannak más hibák is, amikor mozilla lefagyott stb.., hiába kerestetem vele a megoldást, nem talál semmit

pfff...:S

ezért jó, hogy vistában van csomó ujdonság, hogy már magát is gyógyitja , de mégsem tud semmit ... :S
  • Orionk
    Hy!

Három hete használok vistát, már olyan jól ment minden, és tessék, erre az első hiba:

ez a két hibaablak jön elő :(

Ha rákattintok arra, hogy Close the program, akkor eltűnik a hibaablak, de alig egy perc mulva ujra elöjön. :S

Mi lenne a teendő a Vista ujratelepítésen kívül?

köszi
  • Orionk
    ok
  • [HUN]FaTaL
    Nem akarsz egy kicsit googlezni mert ezek teljesen alap dolgok?

Energiagazdálkodásnál lehet beállítani.
  • Orionk
    A lentebbi képen a pirossal bekeretezett gombot át lehet állítani arra, hogy ha ráklikkelsz, akkor a shut down-al, leállítással legyen egyenértékű?

a pirossal bekarikázott gomb

illetve, a mellette levő gombok tulajdonságait átállítani?

köszi
    üdv.,
  • [HUN]FaTaL
    Hát ez kb a windows 95 óta így van. :D
  • Orionk
    honnan lehet ilyen apróságokra rájönni?

hol olvastad?
  • Met
    nyomj húzás közben shift-et
  • Orionk
    Hy!

Vista alatt a windows explorer-ben, ha az egér bal egérgombjával megfogok egy fájlt,és áthuzom egy másik mappába, akkor át kellene, hogy oda helyezze, azaz MOVE, de nem ezt csinálja, hanem csak átmásolja oda.

XP alatt áthelyezte, hogy lehet ezt most Vista alatt is beállítani, hogy áthelyezze?

köszi
  • Met
    meg mondjuk lehetne olyan széles mint a mostani
  • Tomy Lee
    PS minek oda alulra??Semmi köze a topic-hoz amúgy jó csak kicsit világos.
    Sötétítenél rajta meg kivennéd ps feliratot király is lehetne:)
  • Örm
    Hello!
    Tudnátok ajánlani olyan progrmot amivel a youtube-ról ezen üzenet ellenére is lehet videott letölteni? Az üzenet "This video not available in your country due to copyright restriction"
  • Apocalipto
    A 2. jobb lenne, ha olyan zöld háttere lenne mint a mostaninak.
  • Orionk
    szép munka, az biztos
  • RETROB0Y
    Akkor ez bannernak?

• bon
    Én maradnék a jelenleginél.
  • [HUN]FaTaL
    2.
  • RETROB0Y
    Uj banner esetleg??

Vagy

Vagy
  • SpiritFire
    Köszi, akkor viszont nem töltök semmi kis progit hozzá, majd ezzel bűvészkedek délután :)
  • Apocalipto
    És? Attól h különböző oprencer, működik a táv asszem.
  • SpiritFire
    Igen tudom de mivel nem egyforma a két oprendszer ezért kellene vmi külön progi hozzá... UltraVNC erről hallottam hogy jó lenne hozzá csak nem tudom működne-e az amit akarok hogy csak a gép erőforrását használja, de a másik gép ugyanúgy működne.
  • Apocalipto
    A távoli asztal program a windowsba beépített program.
  • SpiritFire
    És ilyen programból van olyasmi ami nem XP/Vista függő? Mert egyik gépen Vista másikon XP van.
  • bon
    Távoli asztal program szerintem jó lenne neked.
  • SpiritFire
    Üdv

Engem az érdekelne hogyha 2 gép helyi hálózatra van kötve akkor arra van-e lehetőség hogy a gyengébb gép bizonyos programok futtatását ne csak a másik gép vinyójáról futtassa, de annak a gépnek az erőforrásait használja? Nem tudom érthető-e amit írok. Előre is köszi, fontos lenne.
  • fery02
    Ez elég különböző minden esetben szinte.
    Ha játékra gondolsz, akkor jobb esetben megtalálod a kézikönyvben, vagy a readme-ben. Ha ezek nem segítenek, akkor hivatalos vagy egyéb fórumokon kell körülnézned.
    Ha nem játékokra gondolsz, akkor gondolom ott is hasonló a helyzet, de ha pl ha véletlenül pont az utorrent portja érdekel (:D), azt a Beállítások/További beállítások menüpont alatt találod rögtön az első ablakban.
  • xNoodlex

Honnan tudhatom meg, hogy egy program melyik portot használja?
  • fery02
    Nagyon szépen köszi! :O
  • Dzsini
    paint.net
  • RETROB0Y
    Hali

Vistara milyen Free képszerkesztőt tudtok ajánlani?
  • fery02
    Ezen én is elcsodálkoztam, nálam is ki van kapcsolva az ütemezés a töredezettségmentesítőben és én is jó pár hónap elteltével nyúltam csak hozzá és nekem is azt írta, hogy nem szükséges lefuttatni. :)
  • Met
    kilőttem amit kilehetett :)
  • gabi89
    Lehet ott még mást is ami otthonra felesleges...
    Pl. Internetes nyomtatási ügyfél,Windows Tárgyaló,Táblaszámítógép választható összetevői
    Nálam a Readyboost is ki van kapcsolva meg a Kapcsolat nélküli fájlok is.
    Esetleg ha nem kell a SuperFetch akkor az is mehet a francba (én azt meghagytam mert már hozzászoktam ,hogy feláll a rendszer pár katt és már be is jön az amit minden indításnál elindítok)
    Pár leírás...
    A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez
    Superfetch kikapcsolasa
    Vista-gyomlálás: csúnyább, gyorsabb, hatékonyabb

A töredezettség mentesítőn viszont csodálkoztam éppen a minap. Ugyanis nálam ki van kapcsolva és több mint 3hónapja mióta a vista fent van...
    Tegnap megnézettem vele a C-t tehát a rendszermeghajtót válasza az volt,hogy „most nem szükséges a kötetek töredezettségmentesítése” szóval rendbe van nem.
    Nem igazán akartam elhinni :S Mondjuk gyors a rendszer meg minden de hát ennyi hónap alatt :D
  • bon
    A szolgáltatásoknál biztos letiltható és magánál a programnál is kikapcsolható az ütemezés. Mondjuk én biztos nem tiltanám le, egyszer se vettem még észre a működését, azt se tudom mikorra van ütemezve.
  • Met
    A defragot hol is lehet kikapcsolni? Egyszer már megtaláltam pedig
  • Dzsini
    mindet ki lehet lőni, egyiket se ajánlott. esetleg az indexelőt, a töredezettségmentesítőt átállíthatod, ha nagyon bízol magadban akkor az árnyékmásolatok készítését is. a többi jobb, ha marad.
  • Met
    Mik azok a szolgáltatások-folyamatok amik futnak alapból de ki lehet lőni?
  • Dzsini
    Például Business változathoz külön, utólag kell engedélyezni a játékokat.
    Programs and Features -> Turn Windows features on and off (adminisztrátori jogkör kell hozzá).
    Itt a Games részlegben hozzáadhatod a régi és az új játékokat.
  • Orionk
    Senki nem használ Ashampoo-t?