40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Laptopon azért még mindig necces dolgok ezek. :/
  • Kenny85
    hi
    szerintem bekaptam valami trójait vagy spy-t mert proci alapjáraton megy 60%-on. mivel tudnám kiírtani vagy megkeresni h mi okozza, mert feladatkezelőben nem mutatja h mi fogja le ennyire a procit
  • bon
    Nekem 40gb, programok rajta vannak, a játékok egy külön 100gb-os partición, a Virtuális gépek szintén külön 100gb-os partición a mentéssel együtt.
  • urbijoe
    jo de nekem csak 30 giga van particionálva az opredszernek
  • bon
    Az én rendszerem már több mint 1 éves és így 15gb a Windows könyvtár mérete. Meg a mai winyó árak mellett engem kevésbé izgat a programok mérete: 500-os Hitachi 26ezer, 750gb-os Hitachi 30ezer
  • Dzsini
    ha folyamatosan telepítgetsz, akkor nem :) amúgy meg a windows önmaga is karbantart és pucol, ha hagyod néha éjszakára vagy nappalra menni kikapcsolás nélkül.
    mellesleg kétlem, hogy 90 gigányi javítócsomag jöjjön ki az elkövetkező 1 évben :) a service pack is csak párszáz mega.
  • urbijoe
    akkor a 1 év mulva egy 100 gigás particio sem elég neki :)
  • Dzsini
    röviden: létezik.

hosszan: attól is függ, miket telepítettél fel, és mennyi ideje használod a rendszert. a vista megpróbál minden telepítést elkülönítve kezelni, hogy azok ne irogassák felül egymást. például ha egy program, amit felteszel felülír a windows/system-ben egy dll-t, akkor abból lesz 1 eredeti példány a system-ben, és a winsxs mappában lesz egy másik változat, amire a program felülírta volna. ugyanezt csinálja minden telepítéskor minden olyan állománnyal, amit felülírt volna a telepítő - ezáltal igencsak nagyra tud nőni a windows mappa, viszont megpróbálja elkerülni azt, hogy a keresztbe telepített programok kiüssék egymást. Emellett minden felrakott frissítésnek az uninstall információját elmenti, ami szintén sok helyet foglalhat, ez az, amit mondjuk egy ccleaner-el fel tudsz szabadítani (ha teljesen biztos vagy benne, hogy már nem fogod visszavonni a javításokat)
  • bon
    Enyém 15gb.
  • urbijoe
    létezik hogy sp1-el a windows könyvtár 10 giga?
  • bon
    - Gyorgysabb lehet a 64bit-es, ez gép és program függő.
    - Én mindig külön partcióra szoktam tenni, úgyan úúgy kell mint xp-nél.
    Vezérlőpult\Rendszer\Speciális rendszerbeállítás\Speciális füll a teljesítmény résznél beállítások, megint speciális füll majd a Virutális memóriánál módosítás. A többi már egyértelmű szerintem.
    - Nagyteljesítmény gépnél a Vista jobb választás. Még az XP sp3 ellenére is (pláne, hogy magyar még nincs belőle) mert egy két apróságot nem számítva csak hibajavításokat tartalmaz (amik már eddig is kijöttek)
  • arankamama
    Szeretnék egy kis felvilágosítást kapni több dologról is :

-a 64bites rendszer gyorsabb (eddig mindenhol azt olvastam)?
    -érdemes külön partícióra tenni a lapozófájlt, ha igen akkor hogy kell?
    -ha van egy erős gép akkor arra érdemes vistát tenni vagy jobb az xp (most jelent meg az sp3) , nagy teljesítményű gépnél van számottevő különbség?

• akyyy
    menjen a telfonos aktivációba, és ugy tud netezni :DD:SAD:SADAS
  • tompka
    Lehet hogy már nem működik ez a módszer.
    Ha lejár aszem bejön az Internet Explorer. Ha bejön akkor a címsorba beírni! C:\Windows\explorer.exe
    így állítólag bejön rendesen az asztal. ez után a crack elindítása :D
  • Zsoltika 007
    Azt már sehogy.
  • Dzsini
    van, venni kell (vagy igényelni, stb.) egy Vistát, és azzal "feltörni" :)
  • Evogordon
    Sziasztok
    Haverom feltette a vistat kód nélkül de lejárt a próba idő és most nem engedi bejelentkezni hogy lehet feltörni mert a winbe nem tud belépni hogy csináljon valamit.. Van valami kód vagy ilyesmi?
  • bon
    A többihez, vezérlőpult/hang
  • tommyg
    köszi az infót
    és ezek az új hangsémák hova kerülnek?
  • bon
    Olyasmi mint az Adobe Flash, csak ez Microsoft. "A korábban Windows Presentation Foundation Everywhere (WPF/E) kódnéven fejlesztett bővítmény webalkalmazások, grafikák, animációk megjelenítésére alkalmas interaktív eszköz. Az eszköz valódi platformfüggetlenségét elősegítendő, a redmondi szoftvercég jelenleg Windows és Mac OS X operációs rendszerhez is elérhetővé tette a Silverlight-ot, de nemsokára érkezik a Linux-os változat is, melyet a Microsoft a Novell-lel együttműködve fejleszt.
    " Forrás: Winportal
  • tommyg
    Miscrosoft Silverlight 1.0 mire jó? Mert berakta update-ba!
  • Dzsini
    Megjelent a magyar nyelvi csomag a Vista Ultimate SP1-hez
  • tommyg
  • tompka
    Lassú a posta :)
  • tommyg
    már megvannak :)
  • tompka
    Most ezeket telepítettem
  • tommyg
    nálam sem :(
  • mflex #30691
    nálam semmi ilyen nincs:(
  • tompka
    Új dolgok az update-en.

Windows DreamScene Content Pack #3
    Windows-hangsémák

És megérkeztek a nyelvek is!
  • arankamama
    Mert azthiszik hogy így nem tudják másolni a telepítőt , azt hiszik....
  • asysoft
    Természetesen helyreállító lemez. Én sem értem, miért pont ezen a filléres dolgon spórolnak egy többszázezres gépnél...
  • urbijoe
    köszi már kaptam egy
    ilyet
  • Zsoltika 007
    Magyar nyelvű?
  • naaa
    itt
  • bon
    Én megpróbálnám azt, hogy egy netről leszedett Vista telepítőt felrakni a géphez adott kóddal és ha engedi aktiáválni akkor nincs szükség a rejtett cuccra.
  • bon
    Kiírás után egy helyreállító lemez lett vagy egy normál OEM telepítő? Én helyreállító lemezre tippelnék, régebben még szokás volt winyó helyett lemezen is oda adni.
  • asysoft
    Nekem (HP) géphez volt egy olyan program, amely segítségével DVD-kre ki lehetett írni azt a particiót.
  • urbijoe
    valaki küldene egy sp1 aktivátort?
    mert most kilötte az sp1 a régit
  • Apocalipto
    Ez OK. De Kikapcsoltam és újra bekapcsoltam, újraindítás meg minden (mármint az IE) de ott alul még mindig azt írja hogy ki van kapcsolva.
  • bon
    Bevan kapcsolva a védet mód és a kikapcsolás életbeléptetéséhez újraindítás szükséges.