40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Bios frissítés módja gyártónként változik (boot floopy, Windows alól, interneten keresztül), leírás az alaplap kézikönyvében. A proci támogatottságot meg az általadd belinkelt oldalon a CPU Support List-nél tudod megnézni és még azt is, hogy milyen verziójú bios kell hozzá legalább.
  • Brand
    köszi,de én ehhez láma vagyok ,hogyan kell csinálni
    (szívesem elolvasnám,hogyan kell)

ilyen alaplapom van elméletileg ennek bínia kellene, hogy most 6400-es van benne ,nem? és nem értem, hogy második indításra meg miért müxik rendesen ,leszámítva, hogy kiírja a konfigurálást

bocsi az offért..
  • bon
    Bios frissítést megpróbálnék és valóban semmi köze a Vista-nak hozzá, mert még a boot-nál megáll a rendszer.
  • Brand
    Mivel vistam van bemásolom ide is, hátha köze van hozzá,de szerintem nem ,na mindegy szóval:

egy olyan kérdésem lenne, hogy processzort cseréltem amd 5200 helyett 6400 és bekapcsoláskor csak pörög a venti még a monitor sem kapcsol be,aztán kikapcsolom és újraindítom ,majd kiírja hogy failed boost és lépjek be a setup-ba és konfiguráljak valamit,szóval második elindításnál már jó,de igazából nem tudom mit kellene csinálnom, ha az újraindítát csinálom akkor sem jön be semmi,ergo kikapcs ,majd újra be és kapom a fenti szöveget.
    Köszi
  • asysoft
    Nálunk (BME) még csak külön SP1-es ISO van. Persze Vista is késve érkezett el hozzánk...
  • Dante73
    Szólj Uri Geler-nek! Éééés... mukodik!
    bocs, nem tudtam kihagyni...
  • bon
    Jobb egérgomb testreszabás asztal ikonok módosítása
  • Narxis
    Hol?
  • albertattila
    sziasztok!
    lenne egy olyan problémám h eltüntettem a kukát és nem tudom visszarakni nem tud valaki segíteni egy kicsit? előre is köszi
  • DjDano
    Épp most olvatam valahol, hogy kint van, ezek a filenevek:

Windows Vista with Service Pack 1 (x86) - DVD (Hungarian)hu_windows_vista_with_service_pack_1_x86_dvd_x14-29614.iso 2,864.80mb 2008-04-22

Windows Vista with Service Pack 1 (x64) - DVD (Hungarian)hu_windows_vista_with_service_pack_1_x64_dvd_x14-29744.iso 3,641.36mb 2008-04-22
  • asysoft
    Én is arra várok, hogy MSDNAA portálra végre kirakjanak egy SP1-es ISO-t... Mondjuk remélem egyhamar nem kell újratelepítenem a gépet, de az elmúlt hetekben igencsak jól jött volna:) Winportalos barkácsolást nem találom túl jó megoldásnak, nagyon sajnálom, hogy a fejlettebb telepítő nem képes arra, amire az elődje igen (természetesen az integrálásra gondolok).
  • Narxis
    Én is ezt fogom csinálni. :)
  • bon
    Én próbálok szerezni egy hivatalosan kiadott Vista SP1-es telepítőtt, de ha nem sikerül akkor felrakom az angol sp1-es Vista-t (mert az megvan) és rányomom a magyar mui-t.
  • bon
    Gondolom akkor a vlite-ban kell valamit még állítani. De én inkább ezt a módszert ajánlanám: link
  • Narxis
    Mert ha beleintegrálod akkor már csak egy verziót telepíthetsz. A winportalos módszernél is írják, gondolom vlite se tudja máshogy. Link
  • Omega888
    mert én azzal csináltam és nem megy
  • Omega888
    mármint a vlite-os progira érted?
  • bon
    Gondolom valamit nem jól csináltál vagy nem engedélyeztél és ezért elvesztette ezzen képességét.
  • Omega888
    Elkészitettem a vista telepítő sp1-el való integrálását.
    Az lenne a problémám hogy mindig az ultimate-et telepiti de én azt szeretném hogy kiadja hogy melyiket akarom.
    Valaki esetleg tudna tippet adni
  • asysoft
    Természetesen, első újratelepítésnél. Formázás sem egy leányálom, elég lassan ejti meg, több órás művelet ennek a HDD-nek...
  • Narxis
    Hát ez elég érdekes. Gondolom formáztad/újrapartícionáltad is már.
  • asysoft
    Kiírta, hogy valószínűleg a registry sérült. DVD-ről történő javítás semmit nem segített, Windows CompletePC Backup visszaállítás sem(!). Újra kellett rakni a rendszert... 3-szori hülyeségkor visszaraktam a régi Hitachi-t, azóta semmi probléma. HDD elvileg nem hibás (legalábbis Samsung gyári tesztprogramja 3x lefutott a legalaposabb tesztelési beállításokkal, probléma egy szál se), legújabb BIOS/Firmware... De ahogy olvasom, ezzel a HDD-vel vagy minden tökéletes (halkabb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, mint az eredeti Hitachi), vagy csúnya szívások vannak. Most hordozható vinyónak lett besorolva, majd meglátom, hogy teljesít ilyen téren, adatvesztést még nem okozott eddig.
  • Narxis
    Nincs. :(
  • asysoft
    Természetesen 45-t akartam írni
  • Narxis
    Meghalt a Windows? Gyárihibás vagy mi? Az a 250GB amúgy tényleg több mint elég laptophoz. Samsung amúgy szerintem az egyik legjobb ár/minőség arányú háttértár manapság.
  • asysoft
    Ha van a nyomtatódon RJ-47 (UTP) csatlakozó, hálózati printered van:)
  • Narxis
    A partíciót csak azért osztottam meg, mert szoktam másolgatni 2 gép között, lehet semmi köze a nyomtató működéséhez? Hogyan tudom megnézni, hogy hálózati nyomtatóm van-e?Egy 2 éves multifunkciós hp nyomtató, hp psc 1300 a tipusa.
  • asysoft
    Én most vettem a laptopomba egy 250 gigás HDD-t, ez már több mint elég egy masszív virtuális gép-flotta fenntartásához is:) Csak mivel hülye módon nem böngésztem heteket a fórumokat a Samsung HM250JI tapasztalatok után kajtatva, szívhattam a fogam, mert minden nem hibernáláskori hidegindításkor meghalt a Windows... Hogy miért nem a WD-t vettem...:(
  • Örm
    Hello!
    Nem ide vagó téma, de szeretnék kérdezni valamit. Szerintetek az mitől lehet, hogy a 2048-as netemmel amivel átlag 200-210kb/s-al szoktam tölteni, az ma egész nap 650kb/s- és 1Mb/s között ingadozik? Egy 6,5GB-os dvd-t leszedtem 4,5 óra alatt.
  • bon
    Megemeli, egyébként ha zavar akkor a vezérlőpult/energiagazdálkodási lehetőségnél válaszd a Teljesítménycentrikust.
  • TomBond
    Miért van az hogy egy 3 GHz-es processzort csak 2.56 GHz-en hajt a Vista? Ki lehet valahol ezt kapcsolni? Vagy ha kell az "erő" akkor megemeli az órajelet?
  • bon
    Nekem meg hálózati nyomtatom van így nincs semmi kinlódás :)
  • bon
    Ha a legcsendesebb winyóra kell neked akkor szerezzél be egy SSD drive-ot inkább.
  • Narxis
    Én nem osztottam az XP-s gépemen a nyomtatót csak az egyik partíciót és így is tudtam nyomtatni Vistas gépről, annyit csináltam, hogy Nyomtató1 és Nyomtató2-őt látott, a Nyomtató2 volt az enyém, alapértelmezetté tettem és szuperul működik.
  • urbijoe
    az xp-s gépen van egy nyomtatom és meg is van osztva ,de a vistás laptop nem látja ,de mikor xp volt rajta jo volt.
    hogy lehet összehozni hogy a vista lássa a hálozati nyomtatot?
  • Narxis
    Hát igen, mostanában kezd általánossá válni a 250 GB-os vinyó egy kicsit komolyabb laptoban. Az én Fujimban (amit itt mutattam is, hogy megvegyem-e) 2x250GB van és ezen már tökéletesen el van a Vista, én legalábbis nem küszködök helyhiánnyal. Az olcsóbb laptopknál lehet esetleg gond. A desktop PC-men, minden progival együtt foglal 15GB-ot a Home Premium, de van még neki 45GB szabad hely, szal itt sincs gond.
  • Narxis
    Superfetch dolgozik. :D
  • mflex #30721
    Én nem tudom mivan már megint,de boot után desktopnál kerregteti a vinyót,minden qrva lassú,kell várnom 2 percet,utána meg szakít ,mint a barom, aztán keregteti megint a vinyót félóráig,már néha annyira idegesít,hogy a falra tudnék mászni.
    Van olyan, hogy egy pár mondatos jegyzetömb megnyításakor 10 másodpercig gondolkozik,vagy az ellenpélda Adobe flsah cs3 megnyításakor épp nem a pofámba köpi a programot ,nincs 1 sec sem,hát én az ilyeneket nem értem,aztán TC megynításánál megint gondolkozik,sony sound forge azonnal jön...
    Kurva érdekes szar picsándli dolgokon vacilál, a kemény progikat meg azonnal,aztán jön a szokásos vinyó kerregtetés...áááá nem ezért raktam vízhűtést a gépbe, hogy ezt a szart hallgassam.
    Melyik a világon a legcsendesebb vinyó?

• bon
    Van benne igazság, mondjuk 250gb-os 2,5" WD winyo 20ezer nem olyan vészes. Sőt az összes mai laptopnál nem gond 40gb-ot leszakítani a rendszernek és anyni meg már elég, csak néha futtani kell a lemezkarbantartót.
  • bon
    Windows defender, A-squared, Ad-Aware, stb.