40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tempx
    Nem gyógyult meg... Cfosspeed nélkül is szar... Mi csinálja ezt??!!!
  • tempx
    Vazz, ugyanez van nekem is tegnap óta. Én a cfosspeedet gyanusítom, mert azóta csinálja. Most leszedtem, mindjárt kipróbálom.
  • djrobaa
    Van egykis problémám Vistaval, mégpedig egy ideje aztcsinálja, hogyha elinditom az utorrentet nem nyit meg egy oldalt sem az Internet Explorer! Olyan mintha rohadt lassu netem volna! Eddig nemcsinálta. Kábel netem van 8Mbit és fenn van a Cfosspeed 4.06 is! Mitől lehet ez??
  • Kontrakcio
    hmm, nem nagy cucc de érdekes adatot tol az everest... :D ( anyémröl van szó)

• Brand
    Sziasztok!

Mi az a svchost.exe file? miért blokkolta a hülye nod?
    Bár én feloldottam a tiltást,mert ez update után volt.

köszi
  • tempx
    Sziasztok,

Következő problémám lenne: Vista x64 induláskor, amikor a zöld csík rohangál, gyakran ujraindul a gépem, utána második indításra minden gond nélkül elindul

Teljesen rendszertelenül csinálja, tehát nem igazán tudom "debug"-olni.

Kikapcsoltam már, hogy ne induljon automatikusan újra ha gond van de nem segít. A gép amúgy atomstabil, egyszer sem fagyott, se BSOD semmi.

Q6600 + GA-P35-DS3P + Gigabyte 8800GT + 8 GB Kingmax + 500GB/32MB Seagate + Corsair VX450 táp

Driver probléma vagy miez?

előre is thx.
  • djrobaa
    Sziasztok! Valahogy bekapcsoltam a rendszergazdai fiókot, és most két fiok van a bejelentkező képernyőn! Angol Vista SP1et használok! Hogyan tudnám kikapcsolni azt a fiokot?
  • bon
    Legfrisebb verziót használód? Mert ha nem akkor azzal próbálkozz, elvileg a Vista azokat tiltja le ami kockázatott jelent a rendszer számára. Egyébként a windows defender-nél nézzél szét.
  • Nandusz
    Nem tudja valaki, hogy hol kell engedélyezni azt, hogy bizonyos programok automatikusan elinduljanak? Gondolok itt spec a Peer Guardian tűzfal progira, ami pl XP alatt simán elindult a windows indításakor. Itt a Vistánál, meg állandóan engedélyezni kell, mert letiltja az automatikus indítást. Kezd az agyamra menni a Vista ilyen felhasználó ellenes tulajdonsága, hogy nem lehet saját kényem kedvem szerint módosítani a túlzott biztonságon.
  • bon
    Létezik Nero Lite verzió is
  • Narxis
    Én arról váltottam Ashampoo-ra még tavaly. Egyrészt nem tetszett a mérete, másrészt, hogy telenyomták haszontalan dolgokkal, pl. Nero hírcsatorna, Nero barátok, Nero kereső stb. Nem értem miért kellett ez. Tudom, hogy telepítésnél ki lehet választani, hogy mi kell, de ezek az iwiw meg facebook szerű szolgáltatások akkor is benne maradnak. :( Amúgy jó író progi, csak ezek ne lennének benne.
  • bon
    Igen
  • Narxis
    Nero 8 Ultra?
  • bon
    Én a nero-t és az Imgburn progt használom.
  • [HUN]FaTaL
    Nem használtam sosem, Total Commander + CD/DVD Burning plugin, ír adatot, videot, audio cd-t, ISO és BIN/CUE képfájlokat és ennyi elég is. :) Ja és mindössze fél mega:D
  • Narxis
    Használja/Használta itt valaki a beépített CD/DVD-írót? Én most írtam vele 4 DVD-t, nem tudtam, hogy ilyen fasza. Egyszerű, letisztult kezelés és jó gyorsan megírja. Képfájlokat viszont nem tud sajnos. :( Arra marad az Ashampoo.
  • Narxis
    Sok idő, nincs kedvem szenvedni vele. Meg ha Bill bácsi is úgy akarja akkor egy darabig nem rakom újra a rendszert de ha legközelebb muszáj lesz akkor már SP1 legyen benne. Officeba is csak azért raktam bele én az SP1-et, mert könnyű volt meg nem sok idő, winportalos módszer szerint. :D Lusta vok. :/
  • [HUN]FaTaL
    később lesz nem technetes is, amúgymeg integráld bele a telepítőbe a winportalon leírtak szerint és kész
  • Narxis
    És olyan mód nincs ami halandó embernek is elérhető? :) Én még hajlandó is lennék fizetni egy kicsit ha kipostázzák az SP1-el integrált telepítőlemezt.
  • bon
    Már van, csak MSDN vagy Technet előfizetés kell hozzá.
  • lck
    Nem jó S1-el sem :(
  • lck
    Na, megpróbálom S1-el - köszi.
  • urbijoe
    azt a biosba kell állitani mert alaplap függö ACPI beállitás
    asszem S1 és S3 vagy ilyesmi
    nekem s1 en nem megy a ventillátor
  • lck
    Egyszer valakinek olyan gondja volt itt hogy az "alvó állapot"-ba kapcsoláskor a gép ventillátora továbbra is pörgött. Emléxem hogy aztán lett is rá valami megoldás. Most nem akarok annyit visszaolvasni, nem tudja véletlenül valaki ?
  • urbijoe
    az asztali gépembe sima DDR van és az meg már drágább mint a DDR2
  • urbijoe
    nekem laptopon van rajta és én mindig hibernálom és igy 6-7 másodperc mig bejön
    amugy itt van egy trükk a gyorsabb leállitásra
    link
  • kaiber
    sokat....:D , és nincs áruk a memóriáknak. occccó:D
  • lck
    Nekem AMD Athlon 3200-as van 1 giga RAM-mal. Egy hete raktam fel a Vistát az XP helyére. A kedves élettársam néhány nap használat után, teljesen laikusként ennyit mondott csak rá: Az a jó benne hogy gyorsabban nyit meg mindent az XP-nél. Na ennyit a hatalmas gépigényről. ( Mondjuk sokkal lassabban indul és áll le - szerintem. ) Tényleg: 2 giga RAM mennyit javít az 1-hez képest ?
  • Narxis
    Mikor lesz magyar Vista integrált SP1-el?
  • tompka
    "sablon" szöveg :)

Nekem egy 1magos 2Ghz-es procim van, és tökéletes.
  • urbijoe
    mért mondja mindenki hogy erös proci kell a vistának,mert nekem egy 2 magos 1.6-os procim van de energiatakarékos modban csak 800-on használlja és tökéletesen fut igy is a vista.
    csak akkor hasznélja fullon ha kiegyensulyozottra rakom és komolyabb alkalmazást inditok.
  • [HUN]FaTaL
    Pont erre jó a registry buhera, ezért nem kérdezget.
  • urbijoe
    na beállitottam regisztriben az uac dolgot de egy érdekeset tapasztaltam,
    egyik helyen be van kapcsolva a másikon nincs?
  • bon
    szerintem igen
  • urbijoe
    köszi
    de ha ezt átirom akkor visszakapcsolhatom az UAC-ot?
  • bon
    "Egyébként én ennyi mosósítást szoktam végezni a registry-ben telepítés után és így nem kérdezősködik: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system -nél a ConsentPromptBehaviorAdmin kulcsot átírom 0-ra. alapból ha jól emlékszem 1-en van, de a 2-öt is kilehet próbálni."
  • urbijoe
    valaki multkor irta multkor hogy az UAC-ot nem kell kikapcsolni,de van egy regisztri bejegyzés amit megválltoztatunk és akkor nem ugrik mindig fel a figyelmeztetö ablak,
    nem tudja valaki mi az a regisztri bejegyzés?
    azthiszem BON irta
  • tompka
    Lenne egy problémám!
    Ha berakok egy lemezt az íróba (ami egyben az olvasóm is) nem nyitja meg a lemezt. Ha beakarok lépni, akkor "új lemez előkészítése" vagy mi jön be. Formázni akarja, majd írni. Csak Total Commanderben nézhetem meg a disc tartalmát.
  • Brand
    Köszi a segítséget.
    A gondja annyi volt , hogy nyomtam egy load optimal-t a biosban és megjavult.
  • heartless
    Skacok nekem nem megy a frissítés... Tudna valaki segíteni?