40038
-
#30878 Sp1 előtt nekem is csinálta. Azóta csak egy helyen vettem észre ahol a játékok ikonjai vannak. De ott is csak az ikonok mérete változik. -
#30877 Használj Total Commandert. -
#30876 Viszont volna egy kis gondom. Fájlokat előszeretettel rendezi át a Vista. Külön rendszerem van arra, hogyan tartom őket, csoportosítva. Időnként, (egyre sürübben) ABC sorrendben találom őket, és ez kezd bosszantani. Pedig az ikonok autómatikus elrendezése elött nincs pipa, csak az ikonok igazítása elött hagyom ott. Sőt, a C:/ meghajtón még az ikonok típusát is változtatgatja, azt majd minden alkalommal. Doksikat otthagyom lita-nézetben, legközelebb mikor megnyitom, miniatüröket mutat.
Mit szabhattam el? Vagy hol van valami kapcsoló, hogy a fájlok beálitásaiban ne piszkáljon? Nagyon zavar, hogy napi rendszerességgel kell átnéznem mindent, mi is van benne, hová rakjam az ablakon belül... -
#30875 Először mindenképp a hardvereket cserélgetném, legelőször tápot, persze mehet a memtest is. Aztán próbálj ki egy XP SP2-őt. -
#30874 Én Geil memóriával jártam ugyanígy. :) -
#30873 A vadi új gépem állandó jellegel restartolt. Visszavittem, megnézték, táp. Chieftek 450W-os. (remélem nevét jól írtam)
Semmit nem jelent a márka. Elszabták, hát elszabták. Kuka. Mondjuk a gép, azóta atomstabil.... -
tempx #30872 Nyomatok ma egy memtest86-t, Megpróbálom kevesebb modullal, kölcsön táp még nem tudom honnan lesz... Remélem valami kiderül mert nagyon idegesítő. Egyszer sem fagyott amúgy, nem tudtam sehogy kiakasztani. Csak hardveres gond lehet? Már arra is gondoltam felrakok egy XP-t is, és megnézem azzal hogy muzsikál. Persze ez még mindig nem lenne megoldás az alap problémára. -
#30871 Igen tápot, azért mert jó márkájú még nem egyenlő azzal, hogy hibátlan termékeket csinálnak. Lehet kifogott egy hibásat, ha van kölcsöntáp, nem tart semeddig se leellenőrizni. -
#30870 tápot????
a legjobb táp a kategóriában
nekem is ilyen van
biztos nem az a gond sztem
persze egy próbát megér -
#30869 a feljövő automatikus indítás ablakban.
vagy itt: Control Panel\Hardware and Sound\AutoPlay
-
#30868 azt hogy lehet letiltani hogy ha rádugok a gépre akármilyen usb-s ezközt akkor ne jöjjön fel az automatikus inditás ablak?
mert nagyon idegesitö -
tompka #30867 Mikortól lesz kapható a boltokban az sp1-es változat? május közepe? -
#30866 Katt ide. Ezeket a drivereket próbáld. Kiválasztod a Vistat és, hogy 32 vagy 64bit kell és letöltögeted egyenként a drivereket. A CD-n nem mindig a legfrissebbek vannak. -
#30865 Nézzél szét driver ügyben a gyártó oldalán, mert előfordulhat, hogy van sokkal újabb mint amit a cd-n adtak. Ja a kék képernyőn lévő hibakód talán többet segítene, de ehhez kikell kapcsolni a Windows automatikus újraindítását. Ezt megteheted a boot folyamat elején az F8-as gombot megnyomva megjelenő menüben a Rendszer automatikus újraindulásának tiltásával. -
#30864 Kérj kölcsönbe egy tápot, jobbat nem tok. -
tempx #30863 Légyszi mondjatik már erre valamit mert megőrülök, h mi ez ??
Annyival módosítanám, hogy csak az első ( v hosszabb idejű kikapcsolt állapot utáni ) bekapcsoláskor csinálja. Ha "bemelegszik" utána minden jó, bármit csinálhatok vele, újraindítom akárhányszor, Orthos-al / 3Dmark-kal kínzom, atomstabil. Bekapcsoltam, hogy logolja a bootolást, de ilyenkor a log-ig sem jut el...
Sziasztok,
Következő problémám lenne: Vista x64 induláskor, amikor a zöld csík rohangál, gyakran ujraindul a gépem, utána második indításra minden gond nélkül elindul :F
Teljesen rendszertelenül csinálja, tehát nem igazán tudom "debug"-olni.
Kikapcsoltam már, hogy ne induljon automatikusan újra ha gond van de nem segít. A gép amúgy atomstabil, egyszer sem fagyott, se BSOD semmi.
Q6600 + GA-P35-DS3P + Gigabyte 8800GT + 8 GB Kingmax + 500GB/32MB Seagate + Corsair VX450 táp
Driver probléma vagy miez?
előre is thx. -
Dimitri #30862 Sziasztok!
Egy vadonat új Acer Travelmate 5520G-s laptopomra telepített Vista Ultimate váratlan időközönként kékhalált produkál :(
Ahogy olvasgattam ennek lehetnek nem megfelelő harver driver az okozója.
De nem igazán tudom mi mert mindent szinte a laptophoz kapott cd-ről telepítettem.
A vinfos újraindítása után kapok egy ilyen hibajelzést :
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFA610683CFF8
BCP2: 0000000000000000
BCP3: FFFFFA6001220130
BCP4: 0000000000000005
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\Mini042708-03.dmp
C:\Users\proda\AppData\Local\Temp\WER-39140-0.sysdata.xml
C:\Users\proda\AppData\Local\Temp\WERD00A.tmp.version.txt
Amiből nem sok semmit tudok kibogarászni, legalábbis nekem nem mond soksemmit. Lehet konkrét infó sincs benne, mert az is olvastam h abból amit a vinfos ad kékhalál után általában nem lehet megállapítani mi a gond.
Ha vki tudna segíteni, vagy vmi támpontot adni hol tudok keresgélni azt megköszönném.
üdv: Dávid. -
#30861 Hopsz elírtam Január 25 de a lényegen nem változtatt, mindenkinek ajánlom a felrakását (azért ha van rá mód előtte egy biztonsági mentés nem árthat). Vagy még jobb megoldás ha kivitelezhető egy integrált telepítő használata, az egy tisztább megoldást eredményez. -
#30860 Én is azt használom és nekem sincs bajom. Egyébként a "hibák" benne vannak, mert én január 15-e óta használom azt a változatott amit a véglegesnek nyilvánított a Microsoft. De a lényeg, hogy jól műkődik és sokat javít a rendszeren. -
tompka #30859 Amikor kiadták a "zárt körü klubban" a csomagot, gondolom akkor már nem voltak hibák, mert akkor nekik sem adták volna ki. én ezt használom. és semmi bajom. -
#30858 Egyébként a miért vártak ennyi ideig a hivatalos megjelenssel kérdésre a winportal egy régebbi cikke adhat választ: link A cikkben írt nvidia driver hiba még a nem végleges SP tesztelésekor kétszer nekem is előjött. -
tompka #30857 Az egyik ismerősömnek települt a szervízcsomag egy 2éves hang driverre :D -
#30856 Akkor ez egy intelligens szervízcsomag, csak a problémás driverekhez nem települ. :) -
#30855 Azért egy szervízcsomagnak nehogy már új driver kelljen. El is ismerték, hogy ez egy kis kellemetlenség, nem tart semeddig újratenni a drivert stb. De az nonszensz, hogy egy szervízcsomaghoz külön drivereket kelljen készíteni. Végülis megoldották, hogy a régieknél nem engedi feltelepíteni asszem'. Ez se hülyeség, legalább naprakész lesz mindenkinek a gépe szoftveresen. -
tompka #30854 Nekem a hangkártyának az a drivere van fent, amit még tavaly májusában adtak ki. :D azóta kiadtak párat :)
aszem azért nem jön be a vezérlőpultban a Hang menü, mert ez még igen csak kezdetleges driver :D de megy. ha megnyitom az a menüt, akkor "Az explorer leállt" üzi jön be és sp1 előtt is ilyen volt. de különös képpen nem zavar, mivel nem szoktam arra járkálni
(és ilyenre engedte feltelepíteni az sp1-et) -
#30853 Tehát tulajdonképpen arra vártak, hogy a hardver gyártók kiadhassák az SP1 komaptibilis drivereiket. -
#30852 Nem, hanem, hogy újra kellett telepíteni némelyik drivert a szervízcsomag felrakása után. -
tompka #30851 Az ami folyamatos újraindítást csinált? az nem csak az updateről való telepítésnél jöhetett elő? -
tompka #30850 Trükkös statisztikák -
#30849 Egy bug miatt. -
tompka #30848 Mondjuk igaz. :)
Amúgy miért vártak eddig a hivatalos megjelenéssel? állítólag a szoftver cégek miatt. igaz ez? -
#30847 Mindenkinek RTM van fent. -
tompka #30846 Érdemes. nekem még az RTM van fent, és sokkal gyorsabb mint előtte. bár játékkal még nem próbáltam meg. -
#30845 Mindenféleképpen érdemes. -
Dave0092 #30844 Érdemes már feltenni a vista ultimate sp1-et? Munkára és játékra használnám... -
#30843 pl: megvásárlás. -
#30842 Sziasztok!
Letöltöttem és installáltam a magyar nyelvű Vista-t.
A FAQ-ban elolvastam ami az aktiválásról szól.
De Engem azok a linkek továbbdobnak egy másik oldalra.
Sebaj, azt ahonnan le lehetne tölteni le STOP-olom és akkor megáll.
De mindegyikre azt írja ki, hogy már törölték :(
Windows Vista Ultimate verziót választottam. Azt írja ki, hogy még 30 napom maradt az aktiválásra.
Hogyan tudom ezt a verziót aktiválni?!
Köszi! -
#30841 hát basszus a chipset drivereit meg a hangkártyát nem szeretném baszogatni, tökéletesen működnek. A vidkártyának meg a legújabb whql driver van fönt. -
#30840 Az eszközeidhez, hangkártya,videokártya, chipset meg még ami van. Mindegyiknek a legújabbnak kell lennie. -
#30839 milyen driver?