40038
-
#30918 nem tudom letölteni, mivel csak azt ajánlja fel, hogy nyomjam meg a gépen a win update ikont. nekem meg egy internet nélküli gépre kellene a frissítés. -
#30917 Ms oldalról letöltöd az aktuális spt-t. Elvileg kint van. -
#30916 Egy olyan pc-re hogyan tudnék win vista frissítést átvinni, amelynek nincsen internet kapcsolata. Tehát, hogyan tudnám frissíteni. Lehetséges ez egyáltalán? Van tippetek? -
#30915 ok megnézem,koszi -
#30914 Engedélyezni kell a fejlettebb energia gazdálkodást. Kompatibilitási okok miatt alapból ez nincs mindenhol belőve. (power management/acpi környékén nézelődj biosban) -
#30913 kurva jó ez a kereső,hiába irok be kulcsszavakat nem talál semmit
-
#30912 1 hete újraraktam a vistat (alaplapcsere miatt),akkor az alvóállapotban rendesen lekapcsolt most meg pörög tovább a venti,ez mitől van? -
#30911 Nem rég én is feltettem az Vista+SP1 kombót.
Véleményem szerint, érdemes szűz Vista -ra feltenni az SP1 -et, vagy EZ alapján a leírás alapján integrálni egy Vista telepítőbe és úgy feltenni.
Én az utóbbi verzióra szavaztam, és eddig sokkal jobban muzsikál az SP1 -es Vista, mint anno az alap Vista, amikor kb. 1 hétig tartott a románcunk :D
Most 1GB RAMal és egy DualCore procival vígan szaladgál a gépemen, és a játékokban sem érzek különösebb lassulást.
Tehát szerintem sokat számít az SP1. Sajna arról nem tudok véleményt formálni, hogy több hónapos rendszeren mennyire érezhető a javulás, de ha az ember nem szemetelte teli a Vista -t sok sharware/demo/trial meg mindenféle noname progikkal, alkalmazásokkal stb. stb. akkor azért érződnie kéne a javulásnak. :) -
#30910 SP1 tartalma
probléma általában nincs vele, megéri feltenni (ha a windows update feldobja, onnan érdemes telepíteni, mert valószínűleg nincs szükséged az összes részére), ha nem jelenik meg, annak általában driver-problémái vannak, frissíteni érdemes minden meghajtóprogramot a legfrissebbre. -
#30909 valaki dobjon már meg pár infóval pls erről az sp1-ről, mit javít, mennyi, honnan, van e valami súlyos problem vele, megéri -e, stb. mert ahogy itt olvasgatom a fórumot, nagyon megoszlanak a vélemények. -
#30908 Okok :) egy próbát mindenképpen megér -
#30907 Egyértelműen Vista Sp1-el. -
#30906 Nem tudom, hogy volt e már szó róla (nem szeretnék több száz postot visszaolvasni), de milyen a Vista az SP1-el?
Most veszek laptopot és ahhoz azt dobják...nekem van orig XP-m is, és tudni szeretném, hogy szerintetek melyik most a jobb?
Kiküszöbölték a Vista sok xarságát az SP1-gyel?
Még nem döntöttem el hogy melyik legyen végül...ezért gondoltam tőletek kérdezem meg hogy mit javasoltok! XP vs Vista! :) -
#30905 Mit tudok csinálni akkor, ha Vistát engedi feltelepiteni és be is bootol viszont ha az XP-t probáloma kék képernyő setup után az irja bootoláskor, hogy hiba a rendszer elinditasakor (3 külöbböző XP CD-vel próbáltam egyik se megy). A Vista Repair szerint a bootmanger hibás vagy hiányzik. Hogyan tudom újratelepiteni vagy akármi? A válaszokat előre is köszönöm. -
#30904 Rövid időn belül. -
#30903 Az XP SP3 mikor jön magyarul? Lehet tudni? -
#30902 Nem laptopra gondoltam. -
#30901 OFF:
Egy laptopban?:)
#30900: Ha szigorúan a specifikációkat nézzük, akkor egy MacBook valóban "jó árban van" (bár a legolcsóbb konfigurációban található combo drive már megjelenéskor vicc kategóriának számított). Viszont ha hozzávesszük, mennyi probléma merült fel vele kapcsolatban (ház repedése és sárgulása, régebben helytelen pasztázás, hűtőnyílások leragasztva maradása - nesze neked prémium image) + az itthoni "remek" szervizháttért, akkor már nem feltétlenül. Egyébként 1USD=1Euro nem igaz, csak az amcsi honlapon nincs az áron áfa. -
#30900 nem drágább, mint egy hasonló kategóriájú Lenovo vagy hasonló laptop... nálunk azért kerül sokkal többe, mert az Apple (mint sok más cég is) 1USD = 1EUR kezdik a váltást, és abból lesz a HUF :( -
#30899 Amennyibe kerül, már nyugottan lehetne benne SCSI vagy SAS merevlemez. -
#30898 Ha a SMART jelez, akkor ott már gondok akadnak. Egyébként Apple gépekben is mezei HDD van, ami ugyanúgy el tud romlani, mint egy normál PC-ben:) -
#30897 Gondolom a fake aktivátorok/aktivációs eljárások kikerülési módjainak megszüntetése okozta problémákra utalt vele. -
#30896 "szeretek biztonságosan, gond nélkül gépezni"
És ennek mégis mi köze a warezhoz? -
#30895 Biztosan vagyunk még egy páran igy :) -
#30894 igen smart.
már megtettem:) ez volt az első,mivel munkára használom a gépet, nagyon sok fontos dokumentum van rajta.
Holnapután viszem szervízbe (bár azóta nem volt ilyen), de jobb ha megnézik,na ez az amire nem számítottam "almától",ezért írtam, hogy nem mind arany... :-( -
#30893 Cseréld ki a legfrissebbre vagy sehogy mert a rendszerben végez módosításokat(vagyis szeretne) ezért mindig blokkolni fogja a Vista. -
#30892 teljesen egyet értek. Én is megvettem, eszem ágában sincs oprendszerrel warezolni, szeretek biztonságosan, gond nélkül gépezni. Amúgy az XP a Vista után tényleg nagyon gyengusnak és fapadosnak hat (anyámék gépén az van) -
#30891 "hibakód szerint a HDD volt ludas" Mármint a SMART szerint? Akárhogyis legyen, szerintem készíts biztonsági másolatokat az adataidról. -
#30890 Igen! Én megvettem.. miért az már "gáz"? Ráadásul a dobozos ultimate-t.
KranaZoli:
Semmi pénzért nem raknám vissza (a nálam már fos kategóriába tartozó) XP-t.
Minden OS-nek van némi hibája,de a Vista alapjában véve jól müködik.
3 napja a Macbookpro laptomomon a tiger úgy kifagyott, hogy öröm volt nézni, (hibakód szerint a HDD volt ludas,amit kétlek) pedig csak néhány program futott rajta, ki-be kapcs után több ,mint 5 perc kellett, hogy magához térjen,azóta is irkálok Amerikai MAC fórumokra,hogy mi a xartól lehetett,de érdemben nem tudtak rá válaszolni. Nem minden arany... -
#30889 Hogyan lehet engedélyezni hogy startup-ban lévő program el is tudjon indulni automatikusan? Induláskor csak egy üzenet van az értesítési területen hogy el akart indulni de blokkolta. -
tompka #30888 Ha hátteret váltok, miért fagy le az exlorer.exe? elszürkül az asztal, minden majd közli a hírt. -
#30887 Hozzátenném, nálam ennyi idő után, xp már haldoklott, főleg az ablakkezelő része. Ilyen olyan linuxot meg nem fogok tenni a gépre, 1, mert játékokra is használom, 2, akárki akármit mond, felhasználoi szinten sokkal egyszerübb, mint a linux, amire sokkal nehezebb drivereket találni, mindenféle csomagokat keresgélni, bizonyos dolgokat külön bekonfigurálni, stb...
Ezt feltettem, ráraktam a drivereket, progikat, és megy. Kisebb hibák vannak, de még mindig jobb, mint a konfigurálással vacakolni órákat... -
#30886 Egy fórumra többet írnak azok, akiknek valamilyen problémájuk van az adott dologgal (lehet az hardver, szoftver), nem pedig azok, akik beírják egyszer, hogy "nekem tökéletesen működik". Én nem panaszkodtam egyszer sem, az SP1 lendületből felment, driver gondok nincsenek, általában 2-3 hetente állítom le (shutdown) a gépet, egyébként működik, teszi a dolgát. Azért olvasom a topicot, és írok is bele, hogy másoknak próbáljak segíteni ha gondjuk adódik.
A régebbi USB-s rackekkel többeknek gondja adódott Vista alatt, leginkább biztonsági problémák, és az nem az oprendszer hibája, ha a gyártó (NoName Inc.) nem írt friss drivert... az ismertebb gyártók általá készített eszközökkel szinte semmi gond nem volt (kivéve például néhány hibrid csatolós ViPower racket, de ahoz meg adott ki utólag drivert a cég)
ja igen: ami a gépemen van szoftver az legális (vagy ingyenes, vagy az én tulajdonomban van) -
#30885 Nálam is minden redben van! Aktiválva van... -
tompka #30884 Nekem más van fent, és "aktivála van" :D -
#30883 Elkezdett visszaszámlálni a dell-es okosság :) Ellenőrizzétek nehogy meglepi legyen a vége. -
Dimitri #30882 Szted kiadtak rá pénzt ?:D -
#30881 Nem teljesen értem.
De ebben a topic-ban egy rakás kakit olvastam csak a Vista-ról.
Ez nem megy, az nem megy.
Mi ráknak adtatok ki rá pénzt?!
:o -
#30880 Hi!
Tudod mikor fogok Én pénzt kiadni egy Microsoft OS-re.
Ha majd vmikor kihoznak egy olyat, ami megbízható, stabil és nem omlik össze.
Egyenlőre próbára tettem volna fel, de a 30 nap naggyon karcsú.
Linux-ot, OS-t is próbáltam már, majd ha a Windows olyan lesz, hogy a Notepad nem Visual Notepad lesz és nem kell újraindítani minden kis xarért, akkor talán feccölök bele pénzt.
De ez még több sebből vérzik.
Azért megkérdem, hátha pl vkinek erre van ötlete:
- DCB201 device
(ez egy USB külső NoetBook HDD)
Vista xarik látni. XP alatt ugyebár driver sem kell.
Vista driver ticcsen hozzá. Nem fogok fent hagyni a gépemen olyan OS-t, amelyik egy külső NoteBook HDD-t sem tud lekezelni.
Bye! -
#30879 Szóval nincs rá megoldás?
És ezt vajon miért csinálja? SP1 egyébként fentvan, azóta roszabb...