40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • K Ace
    Igen, hazavágja a cracket, és 15 napod lessz az aktiválásra, legalábbis nekem annyi volt, de a megfelelő crack-el ujra aktiváltá tehet lenni, immár sp1-en.
  • grebber
    És eeket honnan lehetne megtudni?? Humet és a Richter érdekelne!
  • djrobaa
    Először felkellet volna rakni az SP1et, és utána aktiválni. Nálam már régota megy. No problem.
  • slime001
    Ma felraktam a Windows Vista Home Premiumot és megcrackeltem (ez is valamilyen OEM bios crack). Most töltöm az sp1-et, de félek ha felrakom megöli a cracket. Szerintetek próbáljam meg vagy esélytelen? Másnál ezzel a crackel megy az sp1 de abba integrálva van az sp1 és nem tudom hogy így is működik-e. Ha működik szívesen megosztom bárkivel!:)
  • tompka
    Belehet, csak a részvény kódnevét tudni kell. Én előhoztam a Borsodchem-et :) melette lakok :D
  • grebber
    Az oldalsávnál a részvényeknél magyar részvényeket nem lehet beállítani??
  • bon
    Nem.
  • Livius
    Office 2007 tartalmazza?
  • bon
    Semmit, külön szoftver van rá: Microsoft Expression Web
  • Narxis
    Publisher asszem.
  • Livius
    Az office 2007-ben a Frontpage helyett most mit lehet használni?
  • bon
    akkor valami hardver gond lesz és látok rá esélyt, hogy ezt érzi a visat 64bit is. Legalábbis és ezt tippelném.
  • Mr Hyde
    Na az meg egy külön sztori, nem is engedi hogy tuningoljam, mert nem áll fel a rendszer. Egy Abit AB9-esem van egy C2D4300-al, és csak defaulton hajlandó elindulni.

Ha próbálom hűzni, akármilyen szinten, bootolás közben megáll, még a monitornak sem ad jelet. Aztán ha újraindítom, reseteli a beállításokat és elindul defaulton újfent...
  • bon
    Tuningolva nincs a gép?
  • Mr Hyde
    De a 64 bites az nem tweakelt, hanem egy az egybe ki lett írva.
  • bon
    Ne használj megpiszkált telepítőt lemezt.
  • bon
    Mivel nem kép így nem. Kinézettel kapcsoaltos dolgokat itt találod C:\Windows\Resources\Themes
  • Dzsini
    Nem lehet csak így megtalálni és megváltoztatni, ráadásul a Vista nem is engedné, hogy beleturkálj rendszerszinten a kinézetébe. Vannak külön erre a célra írt programok, amik tudják, hogy mihez hogyan kell nyúlni.
  • Mr Hyde
    Hello, lenne egy kérdésem!

Jelenleg 32 bites tweakelt ultimate-el nyomom, de gépfejlesztés miatt átkéne állnom 64 bites vistára. (4GB ram)

A telepítő dvd-t megcsináltam, iso-ból lett kiírva clonedvd-vel, beállítom a bootszekvenciát, be is bootol a lemezről, de miután bejön a vistás telepítő háttér, és az egér, azután megáll. Nem pörög a dvd, nem történik semmi.

Valakinek van ötlete miért lehet ez? Már a második dvd ami ezt csinálja.
  • SrAta
    tehát a tálca képét nem tudom megtalálni???
    A pontos elérési útvonalat leírnád?
    Kössz
  • bon
    Windows könyvtárban. De ne hagyományos képet keressél, mert nem fogsz találni, csak háttérképeket.
  • zvaragabor
    Rendben. Köszi mindenkinek!
  • bon
    Szerintem igen
  • SrAta
    A Windows hol tárolja például a bejelentkezőképet, télcát, stb ???
    Tehát az összes grafikus elemet.
    Kössz
    SrAta
  • zvaragabor
    De csak az Aero? Tehát ha az nincs bekapcsolva, akkor az alap ablakkezelőt már a proci fogja?
  • bon
    De van haszna, mivel a grafikus felült most már hardveres a vga számolja és nem a gép procija, tehát csökkenti a proci terhelését.
  • Narxis
    Azt olvastam, hogy tehermentesíti a procit. Nem tudom, hogy mennyire igaz.
  • zvaragabor
    Akkor az Aero inkább csak csilli villi dizájn elem, sok haszna nincs ugye?
  • Dzsini
    Az üvegszerű ablakok, a taskváltóban az élőképek (alt+tab és win+tab-nál), a taskbaron az élő kisképek, rengeteg megújult varázsló mind az Aero-hoz kapcsolódnak.
  • Zsoltika 007
    Tudna az sokmindent csak semmi se használja ki.
  • zvaragabor
    Az Aero az csak az átlátszó ablakokért felelős? Vagy mást is tud?
  • tompka
    Nekem sokáig 1GB RAM-al ment az Ultimate. kibírható volt. Sztem egy Home Premium az ami "normálisan" menne.
  • tommyg
    vistára biztos hogy nem fogsz rakni dx9-et, plussz kevés a ramod
  • Dzsini
    BIOS beállítástól függ.
  • Narxis
    Hali, szerintem nem. Nem kell semmiféle DirectX-et felrakni. Tartalmaz mindent.
  • 16gaborm
    Hali

AMD SEMPRON 3100+(1,8GHz)
    1 GB RAM
    Sapphire Radeon hd 2600 XT 512 DDR3 AGP

Erre a konfigra érdemes feltenni a Vista-t?
    És ha felrakom a Vista-ra a DirecX9et akkor indulni fog minden játék?
  • re1212
    Nekem is volt ilyen, kb 2 hete, én tápot lekapcsoltam és vártam vele kb 4-5 percet aztán jó volt.
  • Narxis
    Ez érdekes, mert én egy sima space-t vagy entert nyomok és már ébred is.
  • tompka
    A házon az a szép nagy bekapcsoló gomb
  • grebber
    Ebből az alvó üzemmódból a gépnek mire kéne reagálni hogy visszatérjen az életbe?? Mert tegnap este véletlen a leállítás helyett arra vittem széjjelnyomkodtam minden billenytüt mozgattam egeret de csak nem tért magához.