Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom de nekem lassan 2 éve megy az XPm nod32+ad aware se párosítással ami nálam abszolut rekord pedig nem kíméltem teleszemetelt XP 4,5 gigás windows mappával de köszöni szépen jól van, sõt most is megvan ezt a vistát másik vinyóra raktam próbaképpen. Lehet hogy nem lesz hosszú életû mert a TV tuner kártyámba nem tudok életet lehelni ezért valószínû visszatérek a nagy öreghez. 😊

Narxis
Nem tudom te melyik bolygón élsz, de én a Vistat Nod-al használtam(a tûzfalmentessel) és egy rohadt malware-t nem találtam a gépemen. Úgy ellenõriztem, hogy 2-3 hónaponként lefuttattam egy internetes(pl. panda) keresést. Azt is a figyelmedbe ajánlanám, hogy a 3.0-ás Nodok vannak felvértezve minden ellen(spyware,vírus,spam stb.) elõtte "csak" víruskeresésre lettek kitalálva, 2.7 és társai. De a programok se tudnak mit kezdeni USERerrorral...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

mflex
Fõleg akkor ,amikor szépen beszopja az olyan malware-ket ,mint a RACITA.A vagy a RARBEAUTY, mert ezekkel semmit nem tud kezdeni,mégcsak észre sem veszi!!!!!
én is fejet hajtottam nod elõtt és 7 hónapig ott csücsült a gépemen,de már repült is a francba.
mindenki isteníti, csak éppen nem tudja,hány worm csücsül a vinyóján,ami ugyan nem különösebben nem tesz kárt a rendszerben,de kiírtani képtelenség. aki nod-ot használ,pörgesse le a malware scanner-t,aztán majd kiderül miért is kapja a díjakat nod?
Ami pedig nevetséges, hogy az Avira meg is találta ezeket és ami a lényeg ki baxta õket.
Ennyit a nagy tudású nod-ról!
Még annyit,hogy mielõtt újra telepítettem a gépet,ezekkel próbáltam megtalálni: Spyware doctor,adaware,kaspersky (ez volt a legszarabb) panda,avg,asampoo antispyware,scan spyware,malware sanner ,avast.
A malwarescanner egybõl megtalálta,de törlés után újra ott voltak a kis férgek és a sok "szar" közül csak az avira tudta törölni.Gratulálok!

What about the forests?

Eset Smart Security rulZ 😊

sb1
A nod32 szerintem jó választás, nekem is az van no problemo, de azért még egy ingyenesen letülthetõ AVG Anti-Spyware biztosan nem fog oda ártani 😊 .

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

bon
Elegendõ védelmet nyújt, külön tûzfal szerintem nem kell, elég jól teljesít a beépített, nekem bevált.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Lenne 1-2 kérdésem is így friss felhasználóként. 😄
A bizti központba van olyan hogy windows defender, az elegendõ védelmet nyújt a spyverek ellen vagy feltoljam az ad awaret? Meg hogy kell e tûzfal vagy elegendõ az ami van? Csak egy nod32õt tettem fel eddig vírusvédelemre.

Én tegnap tettem fel elõször a vistát (még sose próbáltam) nekem mûködött vele tudtam aktiválni.

urbijoe
van valami jo aktiválo,mert az oem emulátoros nem müködik ,pedig régen jo volt

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Köszönöm ezt nem tudtam.

\" örökké nem eshet.... \"

bon
Külön home változatott nem fogsz találni, a Vista telepítõ lemeze az Enterprise változat kivételével mindegyiket tartalmazza, a kód dönti el, hogy mi lesz telepítve.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Csak azért kérdeztem mert már van olyan (persze nem hivatalos) verzió amelybe integrált SP1-is van. Persze nem magyar ja és persze nem home változat. Csak azért kérdeztem. Tehát akkor maradja a Home verziónál és abból is az angol megfelelõjénél.

Thx!

bon
32bit-es változat és hivatalosan nincs sp1-es integrált változat (legalábis magyar)

Narxis
Egy verzió van vagy mire gondolsz?SP1-el integráltra?

É ha már ennél a Home Premium-nál tartunk ebbõl melyik verziót kellene felrakni? Ebbõl már létezik SP1-es változat is?

Narxis
Nem véletlen vizsgálódott az EU, evvan'.

Narxis
Ultimate annak kell aki dolgozik ÉS multimédiás dolgokra is használja a gépét. 2GB elég, bõven, több akkor kell ha 64bites rendszert akarsz.

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Okés thx sráck. Amúgy a home premium és az ultimate között lényeges a különbség? Mármint ami az otthoni felhasználást érinti? Ja amúgy 2GB csak elég neki ramból?!

Narxis
Úgy tudom ez egy biztonsági feature, tehát SP1-el se változik, sõt XP-ben is van, de én kikapcsoltam.

Narxis
Szvsz nincs, de próbáld ki, nem vesztesz vele semmit.

Olcsóbb lesz a Vista!
Legalábbis az SP1 megjelenése után!
Rohamsisak
Thx!

mflex
Ha van ram elég, akkor vista :-)

What about the forests?

bon
Van értelme, de otthoni használatra Home Premium az ajánlott

bon
háromszori lehetõség megmaradt

Skacok!

Lehet fura lesz a kérdésem de van "értelme" Vistára áttérni? Egy Ultimate-en gondolkodom csak nem tudom, hogy jól járnék e vele vagy sem. Eddíg XP-t használtam (mint gondolom jópáran) de hajt a kívácsiság, hogy kipróbáljam. Csak kérdés, hogy jól járok e vele vagy sem?!

Elõre is thx!

u.i.: ja amúgy van itt olyan a WoW alatt használja a Vistát??

Rohamsisak
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy a parancssorba beírható parancs amit 3szor lehet lefuttatni és így 120-napig használni a vistát aktiválás nélkül, az az sp1-felrakása után is mûködik vagy azt is kigyomlálták?

Dante73
Nálam is fennál az említett problem, és teljesen más progikat használok. Bittorrent, AVG, Spyware Terminator. Viszont telapítésnél kidobott valami figyelmeztetést, hogy korlátozza az internetkapcsolat szálait, de akkor nem figyeltem rá hülye fejemmel. Így nem emléxem, mit mondott, miért. Remélem, SP1 megoldja majd, mert ahogy nézem, egyre általánosabb hibának tünik...

Dante.

http://www.freetvmaci.info/

opera és IE egyszercsak dõlt betûvel kezdett megjeleníteni néhány oldalt. ilyen pl. az index, google. hogy lehet visszarakni normális betûtípusra? egyik böngészõben sincs engedélyezve a dõlt betûs megjelenítés.

Pethy23
Pandat használtam😄
fravik
Hello! Nekem is ugyan ez volt a problémám (meg még jónéhány embernek), de nagynehezen rájöttem, hogy mi a hiba!

Feltételezem Vista, utorrent, NOD32 3.0.*** párost használtál...
A probléma a NOD32-vel van (mégpedig az ekrn.exe-vel), ami a folyamatos utorrent-es csomagok ellenõrzése miatt lebénítja a utorrent kivételével (akár max sebességgel is tölthetsz fel/le) a webes alkalmazásokat (IE, Ff, WLM ...). Ezt a cFosSpeed nevû programmal ellenõriztem! (egyébként is hasznos!!)

A megoldás:
NOD32-ben ütsz egy F5-öt (Advanced Setup), majd a Web access protection --> HTTP --> Web browsers --> itt keresd meg a utorrent-et és rakj egy piros x-et az elõtte lévõ négyzetbe (2x, vagy többször 😊 kattints!). Ha elsõre nem adna piros x-et, akkor: Add --> majd megkeresed a utorrent.exe-t és hozzáadod! Ekkor már mûködni fog!

Sok sikert! 😊

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

Pethy23
Meg. Késõbb remélem azért ha elterjed ez a 64bit õrület csinál az ASUS drivert hozzá.
asysoft
Semmit. 64 bites rendszernek 64 bites driver kell, ez meg is oldotta a dilemmád...

/*WTF?!*/

Pethy23
Nah igen ez lett volna a következõ kérdésem xD Szétnézek az ASUS.com-on de nem hiszem lenne a notimhoz 64bites driver, és nem tom 32es-el mit kezdene:S
asysoft
Mit nem tudsz? Ha a kérdés a processzor 64 bites képességére irányul (gondolom emiatt szúrtad be a képet) akkor igen, támogatja.
Hogy megéri-e átállni? Jó kérdés. Ha csak nem akarsz kifejezetten 64 bites programokat használni, akkor lehet, hogy egyelõre jobban jársz, ha maradsz a 32 bites verzió mellett, mivel esetleg lassulást tapasztalhatsz (mivel egy WoW64-nek nevezett rétegen keresztül kezeli a 32 bites programokat). Viszont ahogy olvasom, maga a 64 bites rendszer gyorsabb, mint a másik (saját ilyen irányú tapasztalat hiányában ezt sem megerõsíteni, sem megcáfolni nem tudom😊). Mindenesetre mielõtt a 64 bites verziót felraknád, mindenképp nézd meg, létezik-e minden eszközödhöz 64 bites Vista driver!

/*WTF?!*/

Pethy23

Akkor neki állhatok mert még mindíg nem tudom😄?
mflex
Ugyanúgy használja a 32 biteseket.
Egy külön Program Files (x86) mappát nyít neki és abba pakolja bele,szóval semmi értelme a 32-sel görcsölni már szvsz

What about the forests?

Pethy23
És az igaz, hogy külön progik kellenek x64-hez?
berczely
64bites cuccok vannak a laptopban akkor megéri felrakni én 64bites rendszert használokk asztali pc-n semmi bajom vele.

Pethy23
Laptopom van és az lenne a kérdésem nagy rizikó lenne-e 64 bites vistat felrakni? Bármit érne is az ha 64 bites? Vagy maradjak 32-esnél.

Jah és azért van nekem most is XP fönt mert nekem olyan csinált a VISTA, hogy a uTorrent ment hiba nélkül, de a böngészõ progikba nem jött be egy oldal se (mintha elment volna a net, de a torrent még is ment xD), csak újraindítás után... Egyébként másnál is hallottam errõl a problémáról...

Van valakinek erre megoldása?

Válaszokat elõre is köszi!!!
oks, kösz mindent!!

éljenek a core zenék :D hardcore, metalcore, deathcore

berczely
Ja am BON a nagy vista szakértõ õ is tudna mesélni sztem!<#vigyor2>

berczely
Hát nekem 2GB DDR2-es ramok vannak és hát nem játszok sokat de pl.: Crysis majdnem +10FPS XP alatt meg jopár játék eléggé nehézkesen de fut vista alatt, xp alatt gyorsabb mind! sztem maradj XP-nél.

és 2 gb-tal már érdemes lenne felrakni, vagy haggyam az xp-t? amúgy azért csak 2 gb lesz mert ddr-es ramok kellenek a lapomba, és elég drágák a ddr-esek.

értem!!! kösz a válaszokat!!!

berczely
Nem a home basic nem jó hanem a játékokhoz ram kell és a vistanak is ram kell és a 2 eggyütt érdekes...kb 3-4gb vista alá hogy a játék úgy mennyen mint XP-n, szal 512mb ram vista alá vajnyi kevés!

jah és miért mondod azt, hogy:"ha nem akarsz játszani megér egy próbát" ? a home basic nem jó játszásra?

oks, nemsokára 2 gb ram-om lesz, addig várjak vele?

berczely
Hát ha nem akarsz játszani megér egy próbát de amúgy ne!