40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • slime001
    Én most veszek majd új gépet nyáron 4 giga ram-al, de még ezt is soknak találom nem hogy a 8-at. Szóval nem kell 64 bites vistát raknom, hogy ki tudjam használni a 4 gigámat? Megmutatom milyen gépet állítottam össze, remélem nem gond! :) Ha valamelyik hardware-el valakinek van negatív-pozitív tapasztalata kérem ossza meg velem.

Alaplap: MSI P35 NEO2-FR s775 Ára: 20,400Ft
    Processor: Intel Quad Core Q6600 s775 Ára: 44,800Ft
    RAM: x4 KingMax 1GB 1066MHz DDR2 Ára: 16,800Ft
    Videókártya: Gigabyte 9600GT PCI-E Ára: 34,100Ft
    -----------------------------------------------------------------------
    összesen: 116,100Ft
  • asysoft
    Kevés van?:) Állítsd át a szűrés nyelvét angolra...
  • bon
    4-ig kezeli a 32bit a memóriát.
  • arankamama
    azért irhattad volna hogy 32bit csak 3gigáig kezeli a memóriát :)
  • berczely
    Tudok valahonnan az oldalsávra egyéb minialkalmazásokat leszedni?
    A microsoft-on elég kevés van!egyéb hely?
  • bon
    Miért kellene, inkább csak ajánlott. (Én a mai memória árak mellett 8gb ram-al vennék most új gépet)
  • slime001
    Akkor most ha veszek egy új gépet 4gb ram-al 64 bites vistát kell felraknom?
  • bon
    A parancsokban semmi új, nyitsz egy parancssor beírod, hogy help és máris elmagyaráza mindet.
  • asysoft
    Attól, hogy 64 bites a géped, még nem biztos, hogy 64 bites OS-t is kell felraknod. Ha nincs 4 GB RAM-od, akkor szinte biztos, hogy felesleges, sajnos még a programok jó része 32 bitre íródott, s így egy emulációs környezettel futnak csak, amelynek "hála" nem hogy gyorsabban mennének a dolgok, hanem lassulnak is. Egyébként azt hiszem a Crysisból van 64 bites verzió (Far Cryból legalábbis létezett).
    Egyébként talán ha leírnád a hibaüzenet szövegét, többre mennénk...
  • tompka
    Öcsém ez nem igaz. A microsoft nem képes egy normális LifeCam drivert csinálni. Felrakom-->kékhalál, szedem le, és kiírja hogy ismeretlen gyártótól származik.
  • Braintek
    64 biten is mennie kéne nem?
  • tompka
    Nekem mennek a gamek.
  • tompka
    Milyen kodek-re gondolsz? Furcsa. először bepipálom hogy tegye fel ezt a kettőt is, felrakja,restart, majd megint ott van, de már fent van.
  • zuzu555
    Úgy értettem, hogy a helyreállító parancsok (azaz a link)amire mutattál létezik magyar nyelvű leírásban is? Csak nem tudnál arról linket adni?

Köszi
  • Narxis
    Kodek?
  • Braintek
    Gondolod hogy az lehet a baj? Neked mennek a game-ek? Az a gáz hogy ha a 32-est rakom fel akkor mire használom ki a 64 bites gépet?
  • tompka
    Sztem tedd fel a 32bitest
  • Braintek
    Szaisztok. Lenne egy kérdésem. Nem tudja valaki hogy mért nem indul el egy játék sem nállam vista alatt? Sem Crysis sem F1-2007 (betöltéskor hibát ír ki és kilép) Semmi nem megy pedig ma tettem fel az x64 SP1 Hun-t. Valaki ha tud segítsen mert szétbasz már az ideg ettől a fos vistától. Elúre is köszi.
  • tompka
    Na ma 2x is újratelepítettem a vistát. először vmelyik frissítés beakadt és lefagyott a gép.
    Most jó de vmit nem értek. Felraktam a pókert, és a DreamScene-t, de az update-en újból ott szerepel. Már 1x felraktam
    Ez mi lehet?
    kép1
    kép2
  • Narxis
    Nyilván azzal, hogy a háttérfolyamatok közé emelték, úgy gondolták, hogy majd mindenki ütemezve hagyja. Na itt a nagy tévedés, mert sokan még mindig szeretik kézzel elindítani, és megmondom őszintén, hogy szerintem a user lelkivilágát megnyugtatja ha látja, hogy dolgozik a defrag. Én se engedem a Diskeepernek az automatikus defragolást, nekem ne pakolgassa a 4-8GB-os mappáimat amik általában ideiglenesen vannak a meghajtón. Mindegy, ez legyen a Vista legnagyobb "hibája".
  • bon
    Persze, csak most éppen angol Vista telepítőt kaptam le a polcról.
  • zuzu555
    És ezt létezik magyarul is? :D Egyébként köszi
  • bon
    Van helyreállítási funkció, de nem olyan mint XP-ben, inkább kattingatos típus. De van külön parancssor is. Itt le vannak írva a parancssorban használható parancsok: link
  • zuzu555
    Vista telepítő DVD benne van a helyreállító konzol? És ugyanazok a helyreállító konzolnál a parancsok, mint az XP-ben?

Köszi
  • asysoft
    Complete PC Backupra gondolsz? Az elvileg mindent lement a gépről, mintha csak egy Norton Ghost másolatot csináltál volna. Azonban csak ugyanolyan meghajtóra hajlandó visszállítani a képfájlt, mint amelyikről a backup készült...
  • bon
    Én a nincs értelem táborba tartozok, minek amikor nálam ütemezve futt észre se veszem töredezettség mentesítést. De XP-n vagy egyébb Windows esetében de volt kedvem nézni a színes kockákat soha se.
  • zuzu555
    Valaki tudja? Ugye amikor frissen van telepítve a Vista és készítesz egy helyre állító lemezt, akkor ami van mindent lement (mappa, fájl stb.), tehát ha telepítenék egy programot és azután egy helyre allító DVD-t akkor a programot is rátenné? Vagy hogy van ez a helyre állító lemez please valaki magyarázza el részletesen.

Előre is köszönöm mindenki válaszát
  • Apocalipto
    Szerintem is elég nagy butaság volt hogy a folyamatjelzőt kihagyták belőle, ennek okaként én a Tune Up Utilities 2008-nak a töredezettségmentesítőjét használom.
  • Narxis
    " Mielőtt sokan kérdeznék, a folyamatjelző nem került vissza, ennek egész egyszerűen az az oka, hogy semmi értelme."

Ez de nagy marhaság, ha nem lenne értelme akkor nem keresnék annyian. Állítólag a Vistaba épített defrag a Diskeeper "kisöccse" ott úgy látszik mégis van értelme egy grafikus és szöveges kiértékelésnek a meghajtóról.
  • bon
    Én meg pont azt olvastam, hogy nem lesz folyamatjelző benne idézve a Winportal egyik SP1-es cikkéből: " A következő "közismert" változás a beépített töredezettségmentesítőt érinti, mely kibővült egy régi-új lehetőséggel: ezentúl egyenként kiválaszthatjuk, mely lemezeket kívánjuk defragmentálni, ráadásul egy jelölődoboz is megjelent, melynek hatására a rendszer az újonnan csatlakoztatott meghajtók tartalmát is automatikusan felveszi a listára. Mielőtt sokan kérdeznék, a folyamatjelző nem került vissza, ennek egész egyszerűen az az oka, hogy semmi értelme. Erről bővebben korábbi cikkünkben szintén írtam."
  • bazza
    Olvastam, hogy az SP1-ben grafikonos lesz (mint az XP-n) a töredezettségmentesítés. Szeretném látni, mennyire töredezett az egyik meghajtóm, mégse találom ezt. Csak elkezdi a munkát, de sehol a grafikon. Segítene vki?
  • Omega888
    Miután feltettem a frissitést nem kért újrainditást csak ki akart szólni a netre de mivel megtiltottam ezért restart után nem történt semmi.
  • Omega888
    Ez igy nem baj csak tudni szeretném miért
  • Omega888
    Miért is lenne az?
  • slime001
    Inkább örülj neki!:)
  • Narxis
    Ez baj? :D
  • Omega888
    Nem tudja valaki hogy mitől van az hogy feltelepítettem a kb940510 frissitést és ugyanugy aktivált maradt a vista.
    Mert én úgy tudtam hogy kiüti a crack-okat.
  • tompka
    Amúgy mi lehet a hiba, ha legelőször mikor telepítettem a frissítéseket, kihagytam párat. Most azok eltüntek. pl az nvidia network vagy hasonló nevú driver. ez frisebb mint ami alapból van fent, de nem jeleníti meg. Csak az extrákat, és a nyelveket hozza be.
  • tompka
    Nahát. Az hogy lehet hogy a póker játékot 2x szedte le? 2x van meg, és a vista reklamál. tehetem újra az egészet :D
  • PhantomAss
    köszönöm