Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dante73
<#lama>

http://www.freetvmaci.info/

Shep
Hát már felkészültem, de mondom hátha tud valaki valamit 😊 Ezek szerint a vista sem különb mint a többi win rendszer :9

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sziasztok!

Kerdesem a kovetkezo lenne. Vettem egy DELL desktop-ot WIN VISTA HOME PREMIUM 32BIT X86-os op-renszerrel. Adtak hozza egy reinstall dvd-t es azt szeretnem megkerdezni, hogy ezt a Vistat fel tudom-e telepiteni egy masik gepre ugy, hogy mukodjon is rendesen es ha igen, akkor hogyan?
asysoft
Háát, szerintem elég éles váltás az ehhez😊 Esetleg megpróbálhatod, hogy leszeded az összes chipsetdrivert, de elõtte mindenképp készülj fel az újratelepítésre.

/*WTF?!*/

asysoft
Bekapcsolás után jelentkezett eddig a probléma, tehát túlmelegedés kilõve (amúgy is, érzésre-mérésre ez hûvösebb, mint elõdje). Adatcsatlakozót majd megnézem, bár akkor szerintem telepítéskor is jelentkeznie kéne valaminek + a "HP mobile data protection system" keret miatt nem igazán tud elcsúszni.

/*WTF?!*/

leslieboy
Hát köszi a választ, akkor ebbõl holnap szervíz lesz. Kivi leszek mi lehet a baja, mikor az egész gép 1 hetes sincs. Majd megírom mi volt!

Ha Bosszút akarsz,előbb készíts két koporsót!(007) A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg!

Shep
Alaplap+procicsere esetén a pistát mindenképpen újra kell rakni, vagy van valami trükk, hogy ne kelljen? AMD-rõl intelre váltok

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
nem nagyobb fordulatszámú az új vinyó? akkor lehet, hogy túlmelegszik a laptopban, és hibásan ír - ha épp mûködik tegyél fel egy HDSentinelt, és figyeld a hõmérsékletet (meg az egyéb hibákat)

másik ötlet, hogy az adatcsatlakozó nincs tökéletesen a helyén, egy igazítást megér az is

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

asysoft
OFF: Már van magyar NOD32 3.0, és ESS is.
Hogy ON is legyek: pénteken vettem új HDD-t a notebookba, s felraktam rá a Vistát. Aztán tegnap reggel mikor bekapcsoltam nem volt hajlandó bebootolni (registryvel volt valami gondja), javítás után még annyira sem ment ("A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart" hibaüzenet)->reinstall#2. Ma reggel mikor bekapcsoltam, megint az elsõ hibába ütköztem, de most a repair sikerrel járt... Szerintetek HDD hibán kívül mi okozhatja ezt? Lefuttattam 3 lemez ellenõrzést (1-et a notebook BIOSából, chkdsk, HD Tune lassú scan), egyik sem talált semmit (SMART is probléma mentes), persze ettõl még lehet a merevlemez rossz, annál is inkább, hogy elõzõ HDD-vel tökéletesen stabil volt a gép...

/*WTF?!*/

mflex
Olyan mintha mostanában kezdene meghülyülni az enyém is. Az aláírásomban olvasható, hogy a gépem nem tartozik a "lassabb" kategóriába. Szintén Vista ultimate ed.64 és néha olyan lassan nyítja meg a programokat , hogy a fejem verem a falba, de van amikor szónélkül kifagy az explorer meg az FF is. Összevissza tekeri a vinyót. Ez kb 2 hete tapasztalom, sztem megint lejött valami xar frissítés. Ilen problémáim sosem voltak.

What about the forests?

PhantomAss
ilyen nálam is volt, de nekem a mobilrekket kapcsolta le és nem látta a particiókat (arra volt telepítve a vista)
aztán kiderült, hogy a dvd író a szar és az kevert be vmit
vettem másik írót és azóta ok

GOOBY, pls

leslieboy
Hard drive is not detected. Na ezt írja ki most a betöltésnél. Mi történt? Hogy tünt el kettõ 1000gbos vinyó? Mit tudok most tenni? Ja igen, most a másik gépemrõl írok, egy dell laptop.

Ha Bosszút akarsz,előbb készíts két koporsót!(007) A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg!

leslieboy
Nah hát nem mindennapi a problémám. Van egy Windows Vista Ultimate rendszerem. Eredeti. A gépem a kövi: Intel P Quad CPU Q9300 A program helyes futása hiba miatt leállt2,50ghz, 8gb RAM, 64bites rendszer és Gef 8800 kártya. Tehát a gond az hogy tegnap siettem el hazulról, ezért fogtam, és a gépet kikapcsoltam a kikapcsoló gombbal(azonnal, várakozás nélkül). Ma mikor bekapcsoltam, nem mûködött már semmi. Ír valamit mikor betölt, de kb 2 mpre írja ki hogy ...not found. A lényeg, bármit indítok el, a dxdiag tól kezdve a játékok, winrar, firefox vagy bármi mást, ezt írja ki mindig:
A program helyes mûködése hiba miatt megszakadt. A Windows bezárja a programot és értesíteni fogja önt ha megoldást talál a problémára.

Légyszi sos mi lehet a baj, és mit csináljak? Bocs az esetleges íráshibákért, de elvan törve a kezem.

Narxis
<#nevetes2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zsoltika 007
jah 😊

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

[HUN]FaTaL
Hát remélem annál jobban fordítanak mint ahogy te magyarul írsz...

http://goo.gl/gd6Zi5

overlocker
ÉS kiderülne gey cégaki forditjaa 2 progit mekkora lenne akkor lehet hogy csak jövöre lesz magyar SP1 vagy mikor jön a Windows 7

Mostantól akinek Nvidia kártyája van, senki se keressen ForceWare nevû drivert! Mert megszünt!! mármint a név.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

me and a monkey
Elolvastam újra, tehát hang az van, csak nem 5.1-es. Akkor nincs tippem.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

me and a monkey
Keress vissza, már raktam fel mûködõ xp-s drivert. (nem mindegyik jó)
Ha nem találod akkor jelezd, feltöltöm újra.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

zolo
Hali

Barátnak most tetük fel a Vistát, de a hanggal probléma van. Asus P5ND2 SE alaplapja van, Soundmax integrált hangkártyával. Asus oldalról letöltöttük a Vista drivert, de mégsincs 5.1 . Milyen megoldás létezik?

http://flickr.com/photos/zolika90/

Kezd hasonlítani a magyar nod32-höz. 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

mflex
Én már olvastam olyat is ,hogy jövõ hónap vége lol
egyszer majd csak ide ér ,vagy nem 😄D

What about the forests?

Futtatás(run)/msconfig/Automatikus indítás
ha itt lácc vmi furcsát, pl nem egy te által telepített program, akkor vedd ki a pipát, majd restart.

Én újratelepítettem a vistát. 12+50perc volt. kibírtam.

Hát ez elég drasztikus megoldás. De ha már egy nyomorult vírusról van szó, nem lehet valahogy kiírtani??? Nincs olyan írtó ami kipucolná??

\" örökké nem eshet.... \"

Zsoltika 007
Majd jön ha kész lesz.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

overlocker
Senki nem tud semmita magyar SP1rõl Vistara?? MErt itt van április közepe és mindig semmi

Törölt felhasználó
És ezt XP alatt kell megcsinálni?
[HUN]FaTaL
Valamint egy csomó progi nem fog mûködni ami használja😄 (Bár ez nem biztos, mert lehet hogy sokszor csak az OCXet használják)

http://goo.gl/gd6Zi5

Van egy módszer, de akkor soha többé nem fog bejönni. bár készíthetsz biztonsági másolatot.
Törlöd az exe fájlját! de elõtte a taskmgr-ben ki kell lõni, mert lehet hogy fut.

Kössz a tippet de ilyen cuccot nem találok a gépen megnéztem mindent. Most ez lehet jó vagy rossz? Hülye kérdés de nem lehet vhogy kilõn vagy "letiltani" magát az explorert? Mivel úgysem használom. Van erre mód esetleg?

\" örökké nem eshet.... \"

Alkalmazzuk a beállítások az Apply Updates gombbal.

Töltsük le a VistaBootPRO nevû segédeszközt, telepítsük és indítsuk el. Ha nincs .NET FrameWork 2.0 a gépen, arra is szükség lesz!

Indítás után lépjünk a System Bootloader részbe. Jelöljük ki a következõket: Windows Vista Bootloader és All Drives. Kattintsunk az Install Bootloader gombra. Ettõl a perctõl helyreállt a Vista betöltõje, ám jelenleg még nem tud az XP-rõl. Használjuk a Diagnostics menü, Run Diagnostics menüpontját, hogy a program átfésülje a gépünket operációs rendszer után kutatva. Mikor kész, átirányít minket a Manage OS Entries oldalára, ahol a Rename OS Entry részen belül nevet is adhatunk az újonnan megtalált rendszerünknek. Pl.: Windows XP.

Köszi

Dzsini
"Szervezés (Organize)" - "Elrendezés (Layout)" - "Részletek sáv (Details Pane)"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Törölt felhasználó
Olvastam a FAQ-ot.

"-Ha újratelepítitek a Windows XP -t amikor a Windows Vista már fentvan a gépen, akkor eltûnik a boot menü, és a VistaBootPro sem látja az oprendszereket. Ilyenkor a Vista lemezérõl bootolni kell, és megkell keresni a helyreállítás opciót, és Boot helyreállítása (nem tudom magyar Vista-n hogy van írva) "

Erre régebben mintha lett volna egy másik megoldás is.
Valaki tudna segíteni?
Lenne egy nagy problémám.
Minden ablakban alapesetben látható egy ilyen sáv. Véletlenül bezártam. Hol lehet vissza megnyitni? nem találom sehol. :S

Megnéztem egy másik meghajtóval. Ami FAT32-ben van. Ezt írta ki a végén
"A köteten (ADAT (E😊) csak 0% szabad lemezterület áll a Lemeztöredezettség-mentesítõ rendelkezésére. A hatékony futáshoz a Lemeztöredezettség-mentesítõnek legalább 15% használható szabad lemezterület kell. A mûvelet megfelelõ befejezéséhez
nincs elég hely. Töröljön néhány fájlt a merevlemezen, majd próbálja újra." Ezek szerint a C:-n nincs mit mentesíteni.

Csak információkat ír ki. Konkrétan az hogy "nincs elég szabad hely" nem.
egy kimásolt info
Fájl töredezettsége
Fájl töredezettsége százalékban = 1 %
Áthelyezhetõ fájlok összesen = 87,117
Átlagos fájlméret = 219 KB
Összes töredezett fájl = 130
Összes töredékek száma = 348
Töredékek átlagos száma fájlonként = 1.00
Nem áthelyezhetõ fájlok összesen = 63
Vagy az is lehet hogy ezen nincs mit mentesíteni, mert "jó" állapotban van? azt hogy ajánlatos a mentesítés, úgy írta ki, hogy mind3 meghajtót elemezte.

pedestrian
És melyik driver miatt csinálhatja?

pedestrian
Ez rendben is van. Csak azt nem tudom honnan lesznek hozzá driverek. A microsoft-tól, vagy a fujitsu-siemens-tõl. csak hogy hol keressem.

Dzsini
akkor sajnos kerülni kell azon a gépen az SP1-et, amíg nincsenek új driverek 😞

Dzsini
akkor valószínûleg helyhiány gondja van - próbáld meg adminisztrátori parancssorból: defrag c: -a (ez csak tesztet csinál), defrag c: -v (itt folyamatosan írni fogja, hogy mikor mit csinál, ha ez is leáll, esetleg kiderül mi a gondja)

pedestrian
Van sp1 a frissítések között, de az sem tud végigfutni. Telepítés és újraindulás után egy fekete képernyõ van homokórával amit tudok mozgatni.
ezt egyszer fél óráig vártam végig de nem történt semmi.

SD456
Hi all!

Olyan problémám lenne, hogy amikor megpróbálom felrakni a Visual C++ 2005 Redistributable programot akkor az ki ír egy 1935 ös nevû hibakódot. Már próbáltam a 2008 as verziót is, de az sem megy. Próbáltam pár módszert amit google-n találtam, meg az MS oldalán, de egyik sem segített. Valakinek volt ilyen problémája? Vagy format c: ? <#nemtudom>

PS3 ID: SDani456

Nem használ. Elkezdi, majd 10-20mp múlva újra elemzi a gépet.
Ja izé. Hány %-ig tud mûködni? Xp-n 15% alatt nem ment. Most szabad hely %-ban 9!

Dzsini
mert valószínûleg nincs megfelelõ SP1-el kompatibilis driver még a laptophoz. tedd fel a simát, és nézd meg, hogy a Windows Update feldobja-e az SP1-et.

Dzsini
valami lefoglalja a vinyódat, aközben nem tud dolgozni. állíts le minden olyan külsõ programot, ami irogathat rá - letöltögetés, böngészõ, vinyófigyelõ programok, bármi... utána indítsd el

(amúgy ha nem kapcsoltad ki az automata defragot, akkor a gép üres idejében automatikusan csinálja - például amíg alszol és megy a gép)

pedestrian
Nincs valakinek valami használható ötlete miért nem tudom feltenni az sp1-et amilo a3667 laptopra? Eddig már 3 féle telepítõ cd-t próbáltam ki és egyikkel sem sikerült. Az sp1 elõtti simán felmegy, tehát nem hiszem hogy hardverprobléma lenne. Mikor formázni akarom a partíciót ahova telepíteném akkor csak egy homokóra lesz és nem formáz. Ha formázott partícióra telepítem akkor felmásolja a fájlokat de mikor újra kellene indulnia megintcsak leáll és nem csinál semmit. Ugyanez az sp1-es telepítõ másik gépre simán felmegy.