40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    De megoldás lehet a Windows Mail könyvtár mentése is. De ez csak tipp én Outlook-ot haszánlok és ott bevált a fál másolgatás.
  • bon
    pst kiterjesztésű fájl keressél. Ha nem enged be a könyvtárba akkor jogosultság állítással (jobb egérgomb a könyvtáron majd tulajdonságok és biztonság fül) érdemes próbálkozni
  • pyropyropyro007
    Megpróbálom még 1* a vistaboot progit.
    Amugy a vista winmail progijából honnét lehet kimenteni a leveleket?
    Mert az xp-ben a localseeting-sbe volt de nem enged be oda. Mit lehet vele tenni?
  • bon
    Ha a Vistabootpro link se segít akkor szerintem Vista újratelepítés lesz belőle, de a fontos cuccok kimenthetők belőle egy lemezről futtatható oprendszer segítségével, ami beszerezhető a netről vagy simán XP-n megkeresed a kérdéses mentendő fájlokat a Vista particióján.
  • pyropyropyro007
    Én is erre gondoltam, de a vista telepítő helyreállító konzolja mikor kéri hogy válasszam ki az op. rendszert amit helyre akarok állítani akkor nem látja a vistámat :(
    Akkor most mit tegyek ?: :S
  • bon
    Ajánlom a Vista telepítő lemez helyreállító funkcióját, vagy a Winbootpro programot.
  • pyropyropyro007
    Sziasztok
    A laptomon Vista Home Edition-t használtam már egy jó ideje, és mellé tanulás és ismerkedés céljából feltettem egy Ubuntu linux-ot egy külön partícióra és mióta fenntvan a linux nem indul a Vista :(
    Valaki tud segíteni mi lehet a gond?
    Egy valamit elötte leírok hátha fontos lehet: a gépen 3 partíció volt: 1. Vista 2.Xp 3: adatok. Én az xp-s partíciót legyalultam és arra ment a linux.
    Maga a vistás partíción az adatok minden megvan szóval valami más gond lehet.
    Ez tegnap volt, ma reggel leszedtem a linux-ot és most újra xp van a második partíción.
    Szerintetek mit tegyek?
    Nagyon fontos e-mailek meg egyéb cuccok vannak a vistába, főként a windows mail levelezőprogiban.
    pls help!!!!
  • gurubefree
    sziasztok

Van olyan gadget ami lejatsza a DVD , divx filmeket ???

koszi
  • Zsoltika 007
    Kmplayer vagy vlc. Winampból meg a régi széria az stabil is volt valamennyire és nem volt tele exploitokkal.
  • [HUN]FaTaL
    mert a winamp videóra f*s
  • JSbyMSI8800
    Én szerintem ez azért lehet mert a Winamp eleve zenelejátszásra van kitalálva, nem pedig AVI filmek lejátszására. a Media Player meg azért média!
  • Bagoly81
    jah és még egy kérdés, lejátszanék avi fimet winapal és akad a lejátszás méduia playerrel meg nemakad , ez mitöl lehet?
  • Bagoly81
    üdv . van egy xp -s vinyom és egy vistás vinyom. bootolásnál van eldöntve melyik vinyorol inditom a rendszert igy nemkell boot menüvel foglalkozom.

namost inditottam a vistát és azt veszem észre hogy nemenged a vista semitsem elnditani az xp-s vinyomrol , probáltam a beálitásoknál teljes hozáfárst de ugysem jo. mit kell tennem, hogy tudjam használni a file jaimat?
  • zuzu555
    Megnézné nekem valaki, hogy Total Video Converter Standard v3.12 működik a Vista 64 bites váltazatán? Nagyon megköszönném.
  • zoltang
    Köszi a tippet, de nálam ez sem működik. Ez a sz*r defender blokkolja továbbra is őket. Így mindig indulásnál kézzel kell őket engedélyeznem.

Ez a k**va win. defendert nem lehet kézzel beállítani a programokra?
  • csassz
    Sziasztok! Olyan problémám van,hogy a levelezést nyitva kell hagynom(incredimail)hogy az utorrent normálisan töltsön le. Mitöl lehet ez?
  • Narxis
    :D
  • tommyg
    és az nem driver?
  • Dzsini
    nekem pl. semmihez, mert mindenből jó az, amit a Vista megtalál magától
  • JSbyMSI8800
    Akkor oké, majd szedek le hozzá.

Köszönöm a választ !
  • tommyg
    driver mihez nem kell?
  • JSbyMSI8800
    Sziasztok!!

Azt szeretném tőletek megtudni , hogy az én TP-Link TL-WN650G Wifi kártyámhoz (majd ha felteszem a Vistát) Kell hozzá driver ?

Köszönöm előre is a válaszotokak!
  • Narxis
    Logitech ikonra jobb klikk és szedd ki a futtatás rendszergazdaként pipát és állítsd XP kompatibilis módba. Nekem így nem szarakodott rendszerindításkor.
  • zoltang
    A Vista Home Premium Sp1-ben, hogy lehet a win. defendert "finoman hangolni", hogy bizonyos programokat, ha én engedem, akkor ő ne tiltsa minden win. indításkor. Állandóan letiltja a procihőmérőt, a Logitech bill.+egér progikat. Az alaplapi procihőmérőt már rendszergazdaként futtatva sem engedi magától elinduli...
    Kézzel kell minden induláskor engedélyeznem. A vezérlőpultban pedig nem lehet (nem találok) részletes, végleges beállítási lehetőséget a programok engedélyezésére.
  • Narxis
    Szarul töltötte le, van ilyen.
  • gurubefree
    Nem buzeraltam semmit ... Minden alapon van , semmi tuning. De megneztem a memoria idoziteset es eltert a gyari adtoktol. Ez utan probaltam beallitani a gyarto alltal megadott idozitest talan ugy jol mukodik ... de nem.
    Nincs semmi megpiszkalva. XP alatt ez a CPU 2.9GHz problema nelkul ment GEIL ULTRA memoriaval . VISTA alatt semmilyen formaban nem engedi huzni a CPU-t , a memoriarol nem is beszelve.
  • gurubefree
    Azt elfelejtettem hogy nem csak kek volt hanem piros hatterrel is ugyan az a hiba.
  • Zsoltika 007
    Jah! Hát ha buzerálod a memória időzítéseket akkor ne csodálkozz ha szarakodik a géped!
  • tompka
    Mivolt a hiba? újraleszedtem, megnéztem Nod-al, nem talált semmit, elindítom és megy
  • Narxis
    Töltsd le újra és csekkold le Nod-dal.
  • gurubefree
    Hetfon kapok 4 x 1GB kiprobalni de attol felek hogy Phenom lesz a bunos.
    Memoria vezerles az AMD-nel a CPU csinalja ha jol tudom .
    Amit meg eszrevettem az hogy a gyari adatokkal ellentetben nem hajlando 5-5-5-15 ilyen idozitessel mukodni a memoria. CL5-os 5-7-7-20 idozitessel megy. Ha probalom manualisan megadni a gyari adatokat a BIOS-ban el sem indul.
  • Zsoltika 007
    Hiren's boot cd vagy vmilyen linux bootolós lemezről futtass le rendes mem tesztelő progit! És hagyd futni rendesen 1-2 órát nyugodtan de ha nem is érsz rá 2x legalább engedd végig!
  • tompka
    Ez milyen hiba pontosan? A Nasa World Wind telepítése helyett ez jön be.
  • gurubefree
    VISTA-ban is van memtest es lefutattam nem egyszer es nem hozott semmi hibat. Meg az a furcsa hogy sosem ugyanaz okozza a problemat , mindig eppen mast csinalok ... van amikor eppen semmit.
    Azert a memoria jatek kozben igen igenybe van veve , megsem akkor vn a gond.Amikor jon ez a kek hatter lefutat valami memoria ellenorzest is. A fizikai memoriat ellenorzi. Az elkepzelheto hogy a virtualis memoria okozza a problemat ??( lapozofile okoz ilyen problemat ??? keves a meret , esetleg a vinyo ??)
  • Zsoltika 007
    Az bizony hw hiba akkor. Mem testet adhatsz neki nyugodtan.
  • gurubefree
    Akkor nincs kulonbseg a 2x2GB v. 4x1GB kozott ? Ha a 2x2GB jobb akkor miert ???
  • gurubefree
    Vista toltese kozben.
  • bon
    Az elindulát úgy érted, hogy bekapcsolás után a boot se ment végig? Vagy "csak" kék halál lett a vista töltés közben?
  • bon
    Nem jobb megoldás.
  • [HUN]FaTaL
    Inkább tedd be mind a négy ramot és Linux Live (vagy Vista BOot) cd-vel küldj rá egy MEMtestet akkor kiderül.