40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Gauge
    Leginkább játék és 2Gb
  • bon
    Attól függ mire hasznája a gépet és mennyi memória van benne.
  • Gauge
    Sziasztok!

Windows témába amatőr vagyok ezért kérném a tanácsotokat. Egy ismerősöm lecserélne HW, E8200-s CPU ra váltana, s mellette VIstát szeretne. Ehhez a procihoz 32bites vagy 64 bites Vistát kell/érdemes bezserezni?
  • bon
    A vezélőpult korlátozást meg a start menübe beírod, hogy gpedit.msc és ott részletesen belehet állítani, hogy mihez férhet hozzá.
    A meghajtót mindig látni fogja, de tartalmához nem férhet.
  • zuzu555
    Ilyenkor is látja a meghajtót a felhasználó csak kiírja, hogy hozzáférés megtagadva! De nekem olyan kellene, hogy ne is lássa. A vezérlőpultba be tud lépni.
  • bon
    Meghajtó eltüntetése: jobb egérgomb a meghajton, tulajdonságok biztonság füll és a Csoport vgay felhasználó részénél a szerkeztés gombbal hozzáadod azt a felhasználót akinek tiltani akarod a hozzáférését a meghajtóhoz. majd kiválasztod a teljes hozzáférés megtagadását. A felhasználót előtte a vezérlőpult felhasználói fiók kezelésénél kell felvenni.
  • zuzu555
    Leírnád nekem? Meg azt is leírnád, hogy tudom eltüntetni más felhasználó elől egy egész meghajtót?
  • Dzsini
    semmit, ha a network discovery (első a listán) be van kapcsolva, akkor működnie kell. utána már attól függ, hogy mire akarod használni a hálózatot, aszerint kellhet filemegosztás, public folder sharing, stb.
  • Nandusz
    Egy kis segítséget kérnék... Két Vista Home Premium oprendszeres notit, hogy kell egymással utp-kábeles hálózatba kötni?
    A fizikai megvalósítással nincs gond, csak a Vistán belüli beállítások érdekelnének. Tisztában vagyok azzal is, hogy cross kábelt kell alkalmazni.
    Az érdekelne, hogy a hálózati és megosztási központon belül mit kell beállítani hozzá.
  • bon
    vezérlőpult/felhasználói fiókok/felhasználói fiók kezelése. Pontosabbat most nem tudok írni, mert itt a munkahelyemen tartományi környezett van és az sokban különbözik.
  • zuzu555
    Ha például XY fiókot le akarom tiltani a vezérlőpultról, mik a lépések? Le tudnád nekem írni? köszi
  • bon
    Lehetséges, hogy nem probléma és csak a játék tszt progoja téved (láttam már ilyet) ha nincs műkődésben probléma akkor nincs gond.
  • CroftManor
    szted én direkt vettem így?
    Nem volt épp a boltba egyforma de azt mondta a srác hogy 64biten nem probléma...
  • bon
    Azzal ne foglalkozz, hogy a ram egyik vagy mindkét oldalán van e chip. Az nem gond, aminek mindkét oldalán van, biztos több kissebb memória chip-ből épül fel, míg az egyoldali változat meg kevesebb de nagyobb méretű memória chip-ekből.
    viszont az lehet, hogy a PQI és a Kingmax nem szeretik egymást. mindig célszerű azonos memóriát pakolni a gépbe, mert így elkerülhetők az esetleges problémák. Én pl: párba válogatva vettem a ramjaimat sőt még előtte megnéztem az alaplap kézikönyvében, hogy támogatja e.
  • CroftManor
    Itt van ez a ram példa
    Képzeld el, hogy a kingmax ramnak a másik oldalán nincsenek ezek a fekete kockák.
    nem tom hogy mondjam... a te képeden ahogy van a közepe, ugy nem ment bele! Csak ha kezedbe veszed és csinálsz egy balról jobbra fodulatot.
  • bon
    Még mindig nem értem, mert a memórián van egy bevágás ami nem középre esik kép és ez miatt csak egy irányba lehet betenni, fordítva nem szabad az nem tenne jót neki.
  • CroftManor
    De a Kingmax ramot tényleg scak ugy tudtam beletenni, mert ha ugy akartam tenni, mint a PQ1est, akkor ugy csinált mint egy libikóka.
    Hol a felső irányba, hol az alsó irányba billegett és nem tudtam lekapatni azzal a két kis pöcökkel.
  • bon
    Megfordítottad? Csak 1 féle képpen lehet betenni a memóriát a foglalatba.
  • CroftManor
    Vagy nem rendesen van berakva a négy 1 gigás ram, mert ugy van hogy 3 egyforma PQ1-es ram, de a negyedik az egy kingmax 1 gigás, de annak egész más a kinézete, csak az egyik oldalán vannak ilyen fekete kockák és csak ugy tudtam betenni a slotba, ha megfordítottam ellenkező irányba. Nem lehet h ez miatt?
  • bon
    Frissítés helye nem állítható. Az Assasin Creed detectora meg lehet, hogy téved.
  • CroftManor
    Jaja.
    Szal nem tom, gőzöm sincs mi a szarért van ez, sztem a frissítések miatt is lehet pl, nem lehet vhogy beállítani, h a frissítések lementésének a helyét lehessen módosítani? Mert akkor egyből a D-re tenném őket.
    A másik: Mért van az, hogy itt még 4 GB ram látható, de pl Assassin creed detectionnál, megcsak három?
  • Dave0092
    az inkább terheli a cpu-t meg a ramo-t de azis csak akkor hogyha az asztal látható... ha jáccasz vagy vmi akkor automatikusan kikapcsol
  • CroftManor
    Mondom jóformán csak az sp van fent, meg a driverek. AZ Assassins creedet tettem még föl, de azt már a D-re.
    Esetleg dream scene foglalhat nagy helyet?
  • jaki88
    Okés, akkor hagyom. És a 64bit-es RTM-es verzió az jó? Előre is köszi. Már nagyon áttérnék a Vista-ra csak nem akarok zsákbamacskát, nem akarok folyton próbálkozni, aztán meg nem jó és akkor mehet vissza xp. Nincs erre időm:) Ez az RTM-es jónak tűnik, FAQ-be is benne van, gondolom jó.
  • bon
    Ultimate-hez 40gb ajánlott, nekem már több mint 1 éve 15-20gb között ingadozik a szabad hely a 40gb-os particion. Természeesen időnként karbantartva. Valami zabálja nagyon nálad ahelyet, nézzél utána, hogy mi foglal sokat. Az IE7-re tipp: legfrisebb java és flash van fent?
  • Dzsini
    ne aggódj miatta, árnyékmásolatok meg a rendszervisszaállítás tölti ki a helyet, ha kell azt azonnal felszabadítja.
  • rumpeltszickin
    köszi szepen, recovery-vel sikerult:)
  • CroftManor
    Hát én nem tom jól tettem-e, így két nap eltelte után, h feltettem a Vistát. Vmiért az Internet explorer 7-ben kiírja egy idő után, h a program nem válaszol és 5 percig áll az egész, mire csinál vmit a Vista.
    A másik: telepítéskor 30 GB-ot hagytam a C-n, mondván elég lesz neki.
    A Vista elfért kb 20 GBon, eltelt két nap, de márcsak 5 GB szabad hely van! Jóformán csak az sp1et nyomtam fel, meg webkamom, VGAm drivere

• bon
    gpedit.msc és az adott könyvtára vagy fájlra alkalamzható jogosultság beállítása.
  • zuzu555
    Tud valaki egy jó progit, amivel el tudom rejteni más felhasználó elől a vezértlőpultot, mappát, fájlokat. És fut 64 biten meg magyar a kezelő felülete is van!
    Minden választ előre is köszönöm
  • bon
    Akkor szerezd be a cég oldalán is megtalálható recover cd-t hátha azzal megy.
  • Dave0092
    sztem azt ne tedd fel
  • jaki88
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a warezos BillGates-es verzió az 64bit-es vagy 32bit-es? Előre is köszi
  • rumpeltszickin
    paragon 9,0 professionallal probaltam elmeletileg ez a legfrisebb, de nem ment://
  • bon
    A Norton Marticion Magic is elvileg jó, de csak a dos-os floppy-s változata ami működhet, egy próbált megér.
  • bon
    A legfrissebbet próbáltad a www.paragon-software.com oldaról? Mert ott írják, hogy javított vista támogatás köztük a 64bit-es is. Ja és a cég oldalán van recovery cd demo is. De véglegesis beszerezhető egy kis keresgélssel, lehet hogy ez kellet neki.
  • rumpeltszickin
    ezzel is az a probléma, hogy alapbol nem vista kompatibilis
  • Penge VM
    Hát egyenlőre én is ezt akarom csinálni-->Linuxban keresni.
    Vagy csinálni a cmd-ből Utilmant és akkor már lesz Utilman
    Mind1 ma nem volt már rá elég időm kipróbálni és eléggé meg is lepett, hogy nincs meg a fájl. Ha esetleg van vkinek még vmi tipp írja meg!
    (A biztonság kedvéért Hátha a keresés és az utilman létrehozás se jön be)
  • Dave0092
    gondolom azt akarod hogy a cmd jöjjön be és onan akarod elinditani az exploerer.exe-t:D
    ird be keresőbe hogy utilman és kiadja
  • Penge VM
    Ja még annyit mindenkinek:
    Most akarok feltörni egy Vistát--->felhasználó elfelejtette a jelszót
    Nem magyarázom a módot, biztos sokan ismeritek. A lényeg, hogy nincs a system32-ben az Utilman.exe fájl, ennek ellenére a segédprogram kezelő megjelenik.
    Ötlet?