40038
-
#32598 A dxdiagba csak 3 GB ramot ír.
A windowsélménybe meg 4et.
ÉS ha hiszed, ha nem, nem ugy tettem bele, mint a pq1es ramokat...
na mind1 -
stupido #32597 Valakinek valami tipp?
Fontos lenne
Danke -
#32596 ha boot-nál megvan a 4gb akkor az jó is. Már írtam, hogy a memória chippek elhelyezkedésével nem kell foglalkozni. Fordítva a memória modult nem tudod betenni ez tuti, azért is mert akkor már rég kukába dobhattad volna. -
#32595 Mondom, van a gépbe 3db PQ1es ram, de mivel nem kaptam akkor egy negyediket is, így vettem egy kingmax 1 GB ramot mellé.
DE nem egyezik az alja a PQ1esével!
Csak ugy, ha átfordítom a másik oldalára, ugy tudtam beletenni a slotba.
Sztem itt van vmi kavar, de télleg nem lehet másképp beletenni.
-
#32594 Akkor passz. -
#32593 Nekem 64bites van -
#32592 Ez így teljesen jó 32bit-es rendszernél. Bővebb info: link A memóriaméret felső határai részt ajánlom
-
#32591 És azt megtudná mondani vki, hogy ha a VGA karim 512 MBos, akkor hogy lehet ez?
Vmi kavar lehet, mert 4 GB ram van a gépbe, de mintha 1 GB ramot hozzácsapott volna a VGA memóriájához.
-
#32590 Elkocogsz a Dell oldalára beírod a gép azonosító számát és máris kiírja, hogy milyen driver van hozzá. -
temes69 #32589 ez nem semmi egy laptop:)
amúgy a vaterán van fennt egy, és nem tudom hogy ezt tényleg odaadják e ennyiért:
http://arukereso.vatera.hu/dell_xps_m1730_vadonat_uj_laptop_elado_52122914.html -
#32588 ne aggódj, nem fog betelni - ha kell a hely, törölni fogja az árnyékmásolatokat (azok foglalják a helyet, törölheted te is, de nem kell). amíg viszont nem használod másra az üres helyet, addig kitölti ezzel - ugyanúgy, mint a memóriánál, annak se jó, ha üresen áll, a meghajtón is azért van a hely, hogy hasznosítva legyen.
megnézheted, hogy mennyi helyet foglal (és foglalhat), ha egy rendszergazdai parancssorban kiadod a 'vssadmin list shadowstorage' parancsot.
további információk itt. -
temes69 #32587 azért tettem fel mert megszeretném ismerni. te már úgy születtél hogy ismerted a vista minden funkcióját?
és képzeld nem tört verzióm van, megvettem a campusos verziót.
amúgy köszi az infókat -
rumpeltszickin #32586 http://www.laptopvideo2go.com/
ezen az oldalon erdemes szetnezni driverek utan, nekem is vista 64-em van nvidia kártyával, eddig nem volt driver gondom. -
Dave0092 #32585 hány millio volt a gép? -
#32584 Nekem még egy hete sincs, hogy Vista 64bitre váltottam, de napról napra a C meghagjtón kevesebb a hely!
Nem tudom mitől, mert tényleg az sp1-en kívül szinte semmit nem tettem fel, csak a frissítéseket szedtem le, meg drivert a webkamhoz, VGA-hoz.
Nem telik bele még egy hét és azt fogom látni, h betelt a C! -
#32583 Azon gondolkodom, hogy áttérek a Vista 64bit-es verziójára, hogy kihasználjam a 4GB RAM-ot. De félek, hogy pár driverből nem találok kompatibilset. Szeretnék tőletek segítséget kérni!
A gépem egy DELL XPS M1730-as notebook. Sorolom mi van benne:
Intel® Core™ 2 Extreme Processor X9000 (2.80GHz, 800MHz FSB, 6MB L2-cache)
4096MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
DUAL SLI 512MB NVIDIA® GeForce® 8800GTX card
400GB Free Fall Sensor Raid 0 Stripe - 2 X 200GB (7200RPM) Hard Drive
Blu-ray Disc DVD+/-RW Optical Drive including software
Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio
Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-Card - Europe - Core 2 Duo Processors
Ageia PhysX Processing Unit Card
17.0" UltraSharp™ WUXGA (1920x1200) TFT with TrueLife™ with Integrated 2.0MP web cam
+ M-Audio FireWire Solo külső hangkártya
Olyat hallottam, hogy a videókártyához nem talált 1-2 emberke drivert (akik szintén 64-re tértek át), illetve a logitech kamera software-e gázoskodott. Szóval picit még gondolkodom, de ha előre be tudok gyűjteni minden drivert amit használok 64bit verzióban, akkor nekivágok.
Legyetek szívesek segítsetek! Köszönöm előre is!
-
#32582 no igen, de ezt az átlag felhasználó abban veszi észre, hogy az UAC idegesíti... engem már az zavar, hogy egy XP nem kérdez rá, hogy tudom-e mit csinálok (és nyomtam már cancel-t az UAC-nek, nem rögtön a continue-t). nem a legnagyobb, de a leginkább észrevehető újítások az aero mellett.
az is érdekes amúgy, hogy egyeseket idegesít az UAC. nekem akkor jelent meg sokszor, amikor beállítottam a rendszert (és ebben lesz még rendszergazdabarátabb a Win7, meg lehet adni neki, hogy most rendszert építesz, mindent okézzon le újraindításig), azóta hetente jó, ha 1x látom... fent van ami kell, be van hangolva a rendszer, nincs szükség rendszergazdai jelenlétre. -
#32581 De be lehet állítani, mármint a defragot, hogy ütemezve fusson. Én még mindig nem ezeket a szolgáltatásokat tartom a Vista legnagyobb újításának hanem, hogy kernel szintről MINDEN átkerült felhasználói szintre, így jóval növelve a biztonságot, persze ennek az ára volt a kezdeti inkompatibilitás. -
#32580 volume shadow copy sincs, meg alapból a defrag sincs beállítva, hogy idle időben fusson, és az indexelés is elég kezdetleges. -
#32579 Ebből egyedül a Superfetch nincs vagy nem lehet XP, no meg az indexelés ha valamit felvett a delikvens indexelő helyek közé. -
#32578 a gép pihenőidejében megy az árnyékmásolat készítés, a töredezettség-mentesítés, az indexelés, a superfetch finomhangolása, a defender ellenőrzési körei, a windows update... nagyjából minden, amitől a Vista az lesz, ami. ha ezek zavarnak, rakd vissza az xp-t.
nem értem amúgy, hogy minek használtok olyan prtogramot, amit nem ismertek, és ha már feltettétek (azt nem is feltételezem, hogy pénzt adtatok ki érte), akkor minek kiherélni belőle mindazt, amitől több és jobb lesz, mint az elődje? -
stupido #32577 Szevasztok!
Van egy gépem. A c: meghajtó egy 160 gigás sata vinyó, a d: egy 250-es ata.
A c-n van xp, a d-re szeretnék vistát rakni, de azt írja, hogy dinamikus lemezre nem lehet felrakni a vistát. Ezt hogy lehet orvosolni?
Előre is thx -
#32576 Ha azt akarjátok hogy ne kérdezgessen akkor az UACot kell kikapcsolni és igen kell restart. Vezérlőpult->Felhasználói Fiókok->Felhasználói fiókok felügyeletének be és kikapcsolása->Ki a pipa és restart (fel is ajánlja) -
temes69 #32575 ja én is megcsináltam, de ugyanúgy rákérdez. gyanítom hogy kell egy restart is, de azt majd holnap. azonban lenne egy kérdésem:
amikor megy a képernyőpihentető egy idő után elkezd valamit dolgozni a gép. kerreg a vinyó mint állat. ez miért van? mit csinál ilyenkor? valami rendszervisszaállítási pontok készítését már lelőttem. talán indexel? kb 3 napja lőttem fel a vistat és nem nagyon értek még az ilyen dolgaihoz. de ez az uac ez roppant idegesítő -
#32574 Én ezt megcsináltam, de ugyanúgy rákérdez, h engedélyezem-e... -
#32573 Vaklárma :D csak restart kelett ^^ thx a segiccséget -
zuzu555 #32572 Tud valaki olyan programot, hogyha leszedek egy programot, akkor azután lefuttatja a programnak a registry fájlait is és törli azokat? Előre is köszönöm -
#32571 :O ugycsinaltam de ugysincs menu .-. oooruleet -
#32570 Akkor így keresd: vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/Helyi felhasználók és csoportok és máris ott lesz a felhasználók. -
#32569 Start menü -> Számítógépre jobb egérgomb, majd Kezelés
Nyissuk le bal oldalt a Helyi felhasználók és csoportok -at, válasszuk ki a Felhasználókat.
Kattintsunk duplán a Rendszergazda fiókra (angolul Administrator)
Szedjük ki a pipát "A fiók le van tiltva" elől, majd Okézzuk az ablakot.
"Nyissuk le bal oldalt a Helyi felhasználók és csoportok -at, válasszuk ki a Felhasználókat." nalam nincs ilyen menu :C -
#32568 Igen gyorsabb lehet. -
#32567 Hi.
Ha az energia gazdálkodási lehetőségeknél át karttintok a teljesítménycentrikusra, akkor gyorsabb lessz a Vista? -
#32566 Kapcsold ki az UAC-ot ha annyira idegesít, kikapcsolása az msconfig program lehetséges eszközök fülön lehetséges. De ha végkép az admin fiókot akarod engedélyezni ime a leírás: link -
#32565 vki elmondaná hogyankell beallitani hogy rendszergazda legyek?
mert egyszer már megcsinaltam csakhat elfelejtettem hogyan is ..
szal eleg idegesito hogy mindennel "Igen engedelyezem" -.- -
#32564 Felhasználok konfigurációja/felügyeleti sablonok/vezérlőpult/A vezérlőpult elérésének tiltás és válaszd az engedélyezést. -
zuzu555 #32563 Köszi. Tényleg azt le tudod írni pontosan hol találom a gpedit.msc-ban a vezérlőpultot? -
#32562 de tud, de igazából mostanában 4giga ram vagy afelett számít a 64bit. -
Gauge #32561 Vagy inkább másként fogalmazok: ha mégis 64bites vistát venne, akkor játszani nem is tud majd? -
Gauge #32560 Köszi, mire jó akkor a 64bit? -
#32559 32bit