40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Bébá70
    Ha a saját media playert akarod használni akkor a vista codec packot.Csak a leglényegessebbet rakja fel,amit ha beállitasz a összes elterjedt fájl formátumot letudod játszani.Létezik 64-bites verzio is.
  • [HUN]FaTaL
    Egyiket se. KMPlayer vagy Media Player HomeCinema esetleg VLC MediaPLayer. Codec Packok szarok.
  • Apocalipto
    Hali!

Vista alá melyik codec packot ajánljátok?
  • [HUN]FaTaL
    Hát már bocsánat de ha fordítva erőszakoltad bele akkor nem vagy normális:D
  • CroftManor
    Én ezt tudtam, de Bon nem értette, hogyan fordítottam meg.
    DE azért kössz h lefikázol.
  • CroftManor
    KIngmax 1 GB, 800 MHz/DDR2.
  • bon
    Memóriákon nincs címke az adatokkal? ha igen akkor mit írnak. Egyékbént ha már a bios se látja a 4gb-ot akkor a kingmax-ot ki is veheted.
  • Laceee
    de ha átfordítod akkor igen, máskülönben nem lehetne berakni, nem logikus ? nem értem mit kell megkavarodni ha csak az egyik felén vannak chipek...
  • CroftManor
    A bios 3 GBot lát (3008 MB pontosan)
  • CroftManor
    Nem igaz, nézd emg jobban a képet, nem esnek egy vonalba a bevágások!
  • bon
    Sőt a boot elején a bios mennyit lát, az szerintem a döntő.
  • [HUN]FaTaL
    És akkor a sajátgép miért lát neki 4gigát?:D Inkább a dxdiag meg az assassins creed a szar. Meg kéne nézni feladatkezelőben hogy mennyit lát azt kész.
  • Laceee
    nekem volt egy olyan esetem, hogy két egyforma 1GB-s Kingmax nem ment Gigabyte alaplappal, de bármi más alaplappal ment :)
  • bon
    Viszont könnyen meglehet, hogy a pqi és a kingmax nem tűrik meg egymást és ezért van csak 3gb.
  • bon
    A bevágások akkor is 1 vonalba esnek mind a négy memóriánál, az meg mint ahogy írtam már mindegy, hogy melyik oldalra esnek a memória chipek. van egy de kétoldalas memória is.
  • Laceee
    egyik ramnak sincs a közepén a lyuk !
  • tompka
    Ha defrag közben vmiért leáll a gép, milyen mértékben sérülnek az adatok?
  • CroftManor
    Na végre sikerült képet csinálnom róla, nem nagy kép, de látni, hogy a két ram alja nem egyforma, az alsó ramnak az a középső lyuk része nem esik középre!
    ramok

ezen a képen tisztán látni, h a Kingmax ram alján az a kis lyuk, nem középen van
    kingmax

msot már érthető, hogy mért nem tudtam ugyanugy betenni, mint a PQ1est?
  • CroftManor
    Nekem van 64 biten kamera, Logitech Communicate STX, csak egy újraindítás kellett telepítés után és jó lett.
  • apu
    USB2.0 PC Camera (SN9C201&202) (auch aus Hong Kong) ez a kamera
  • apu
    Azt nem látom rajt sehol. Programból telepíti. Feltelepedik, az eszközkezelőbe azt mondja hogy jó az eszköz "működik" A kézikönyv nem tesz külömbséget a 32 és 64 bit között.
  • bon
    Gondolom nem támogatott a 64bit.
  • apu
    64 bites aVistam nem tudok kamerát telepíteni. Most az utolsó tescós ezzel a hibaüzenettel jön vissza :
    Ez a hibaüzenet: Error 80040154 Cannot create Video Capture filter

Mi lehet vele ? Van valakinek 64 bitesen kamera ?
  • zuzu555
    Azok a fájlok, amik kékkel vannak jelölve az mit akar jelenteni (a fájloknak a neve kék)? Például a "C:\WINDOWS" mappában elég sok található.
  • bon
    c:\windows\regedit.exe
  • Magoo
    Oh a francba...a ProTools nem megy 64bit-en...áááááhhh megesz a fene
    :(
  • zuzu555
    Ugye van a futtatás és, ha oda beírod "regedit" előjön az abalak (a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő). Na most ezt a szolgáltatást nem lehet valahogy máshogy előcsalni (tudom, hogy ez a
    legkönnyebb). Kívácsi vagyok, hogy elő lehet csalni máshogy? Ha igen, milyen módszerek vannka még erre? Előre is köszönöm mindenki válaszát
  • Magoo
    Áhhhh kössssszi :) én barom nem is vágtam ezt...beírtam a service tag-et aztán kiválasztottam 64bit-es Vistát és voálá...tényleg minden ott van a dell oldalán! Yeah! ;)
    Na már csak a progijaimat kell letisztázni hogy mindegyik fut e 64bit-en. Pl Digidesign ProTools 7.4 M-Powered, Digital Fusion, és hasonlók..
  • [HUN]FaTaL
    Valószínű de én ezt kikapcsolnám ha ki lehetne, de szerintem nem lehet. :( Mindegy én megvagyok elégedve a Vistaval teljesen stabil :)
  • bon
    Driverek miatt lassabb a Vista.
  • bon
    Vista-ra írtam.
  • [HUN]FaTaL
    Az is normális mert a vista fent tart a rendszermemóriából is a vganak ha elfogyna a vram (sajnos). Ezt nem lehet valahol kikapcsolni? Lehet hogy nem is a driverek miatt lassabbak a játékok mint XP-n, hanem emiatt.
  • CroftManor
    Az is tök normális jelenség, h a VGA memory-nál 512 MB helyett, 1744 MBot ír ki?
  • CroftManor
    DE nekem nem 32 bites van, hanem 64!
  • dashed_
    tok normalis jelenseg

nalam is 4 Gb-ot ir Pista , Dxdiagban pedig 3.326Gb..

"A 32 bites Vista összesen 4 GB memóriát tud kezelni, ebben van benne pl a videokártya memóriája is. Ha a videokártyád 512 MB-os akkor már a rendszermemóriából csak 3,5 GB-t lát. "
  • CroftManor
    windowsélménybe
    dxdiagba
  • zuzu555
    "Akkor így keresd: vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/Helyi felhasználók és csoportok és máris ott lesz a felhasználók."

De ugye Vista-án is ugyanezek a lépések?
  • [HUN]FaTaL
    Csak egyféle képpen lehet belerakni, fordítva széttöröd az egészet, ramostul, alaplap(slot)ostul.
  • Narxis
    Fényképezd le nekünk.
  • bon
    Ha jól tudom dinamikus lemezt nem lehet visszaalakítani, csak partició törléssel.