40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Ivicom
    Segítsetek nekem, ha tudtok!
    Feltettem egy SpeedyVista nevű kiherélt Ultimate-t, s nincs benne Terminal Kliens. Ez nagyon kéne nekem. Nem tudtok megoldást, hogyn tudnám előcsalni? Hogyan lehet Windows komponenseket hozzátenni a már felinstalláltakhoz?
    Fontos lenne, köszi.
  • Narxis
    Akkor már sehogy.
  • geri777
    Hellosztok mit csináljak ha cd kulcsal telepitetem fel??

akkor hogy crekeljem?
  • Dzsini
    Vista Basic-ben az 1,5GHz-es Celeron M-em nagyon szépen viszi a Vistát (szintén 1G ram, viszont videokártyateljesítmény sincs)
    Használd pár napig, fel fog gyorsulni (főleg, ha felrakod a frissítéseket, SP1-et...)
  • bon
    A proci a nagyon gyenge pont a gépben.
  • Narxis
    Ha lassú akkor én hagynám a francba. :D
  • pyropyropyro007
    Nah.. a Vista alig 7 óra szenvedés után feltelepült a laptopra ^^ igaz h lassú de ez van =)
  • bon
    Lehet,hogy valamelyik hardverral nem stimmel valami. Egyébként valóban Enterprise Vista-t akarsz feltenni? Mondjuk ha legális akkor ok, ha nem akkor aktiválással gondok lesznek.
  • pyropyropyro007
    a hiba félig rendeződött.. már ismét képeseljutni a "W" betűnél való lefagyásig.. minimális hardware-nek megfelelő kritériumokkal rendelkezik a gép, mégis itt lefagy :S
  • pyropyropyro007
    Itt már a teelpítés se fejeződik be :S Csak az első újraindulást követően újra behozza az utolsó lépés képernyőjét, s a csík kb 5 cm -re a végétől leáll, pár percig villog a hdd használat led- je, és lefagy :S Már azon gondolkozom h esetleg vmi hardware inkompatibilitási hiba lehet :S Valaki ha tud... segítség pls
  • JoeFromHun
    Köszönöm válaszotokat!
    Remélem sikerül :)
    Üdv:Joe!
  • bon
    Igen
  • JoeFromHun
    ControlPanel => WindowsUpdate ?
    Így?
  • Dzsini
    az ultimate-hez a windows update-ből letöltheted a magyar nyelvi csomagot és kész.
  • Narxis
    Control Panel -> Windows Update és ott leszeded a Hungarian MUI-t.
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Olyan problémám van,hogy a cégtől ahol dolgozok kaptam az oitthoni gépemre egy Vistát ami full eredeti Ultumarte verzió 32bites. Csak annyi a gondom vele,hogy Angol nyelvű a Vista és nem tudom van e rá mód,hogy ez bármilyen szinten magyar legyen. Mert engem kicsit zavar.
    Lehet volt már itt ilyenről szó.
    Valaki segítene nekem ebben? Ha van erre lehetőség,hogy magyart csináljak belőle. Mindenki segítségét előre is köszönöm!

Üdv:Joe!
  • pyropyropyro007
    Itt annyi előrehaladás történt, hogy a vista memóriadiagnosztikai eszközét igénybe véve, 21%-nál lefagy a laptop... gondolok én memória-hibára... de azért megpróbálom mégegyszer a telepítést, hátha... Esetleg memóriahibán kívül valami más oka lehet ennek a viselkedésnek? :S
  • Zsoltika 007
    Ha nem eredeti a lemez akkor keress másik rls-t. Ha eredeti akkor meg support.
  • Zsoltika 007
    Ahogyan írták a monitorhoz kéne driver vagy ha nincs akkor egy szabvány 1280x1024-es monitor drivert tegyél be. Azzal menni fog.
  • pyropyropyro007
    Asus A6Rseries
    100Gb HDD, 1024MB Ram, Ati Radeon XPress200M VGA, CPU: Celeron M420 1.6Ghz
    Tömören ennyi
    Jah és a matrica is rajt van hogy vista kompatibilis a gép.
    Ötlet?
  • Narxis
    Akkor nem tudom.
  • gabeszcsavo
    nekem nincs adtak egy lemezt de azon egy használati utasításvan semmi más
  • Narxis
    Jó lenne tudni a laptop paramétereit.
  • Narxis
    Nekem is LCD van és van hozzá driver is. Tiedhez nincs?
  • pyropyropyro007
    Sziasztok
    A vista telepítése közben egy picit elkadtam és nemtudom mi lehet a hiba.
    Mikor felmásolt mindent meg kérte a felhasználó nevét és nekiállja ellenőrizni a számítógép teljesítményét akkor már másodszor próbáltam és amikor a zöld csík a "Várjon amíg a Windows ellenőrzi a számítógép teljesítményét" felirat "W" betűjéhez ér nem megy tovább.
    Mind a kétszer ugyanitt állt le és nem megy tovább. Már 1 órája itt tart.
    Ez egyébként egy Asus laptop.
    Valaki látott már ilyent? Vagy esetleg ötlete lenne? Windows Vista Enterprise változat.
  • gabeszcsavo
    acer 17-es lcd
  • Narxis
    Milyen monitorod van?
  • gabeszcsavo
    Hello valaki tudna segíteni nemrég raktam fel a vistát minden klappol csak az nem hogy a monitorfelbontását nem tudom 1024*768- nál nagyobbra álítani xp-n mindig 1280*1024 en volt de most nem birok rájönni a bajára már raktam fel új ati driver de semmi HELP
  • Narxis
    Az kellemetlen.
  • [HUN]FaTaL
    SMSben az installation ID-t szóközök nélkül kell elküldeni? Mert beküldtem szóközzel és azt mondja hogy érvénytelen a kód, elgépelni nem gépeltem el mert leellenőriztem. Hajjaj kénytelen leszek telefonálni :(
  • Kenny85
    ja juteszembe amúgy a régi windows megvan, csak csinált belőle egy windows.old könyvtárat
    mert úgy telepítettem h nemtudtam dvd-t bebootoltatni dvdről sehogyse szal vistában indítottam el és csinált belőle backupot, abból nemlehet valahogy kiszedni?
  • bon
    De a többi fajta Vista aktiválása már megoldható.
  • bon
    Ha sulis telepítő készlet volt amit felraktál akkor igen.
  • Kenny85
    akkor én ezt most jólelk*rtam gondolom
    max csak a suli hálózatról tudnám aktiválni?
  • bon
    Enterprise aktiválása nem fog menni, mivel ez egy különleges Vista úgyanis mennyiségi licenszes. Aktiválásához kölön szerver kell.,ha sulis Enterprise-t tettél fel az csak sulis hálózatban lehet aktiválni, és többször is újraaktiválja magát a használat során.
  • Narxis
    Passz.
  • Kenny85
    hi
    újraraktam laptopon (amit suli adott) vistát, és vista enterprise volt fent, nagynehezen találtam is egyet de angol nyelvű, felraktam, és nemtudom aktíválni a régi kulccsal, termék azonosító nem egyezik meg, amúgy minden más oké, és telepítésnél nemkért azonosítót szal azt átlehet valahogy írni?
  • CroftManor
    Odaáig el se jutok, h bejöjjön az install, csak elkezd felmenni az a zöld csík ott felül (ahol kiírja h C: Documents and settings)
    Nem tom pontosan mi az a zöld csík, de az mintha töltene vmit... rákatt az exe-re és akkor lefagy minden és ezt írja ki: Hiba a biztonsági beállításokon
  • tompka
    Ha nincs fent a PC Suite akkor próbáld felrakni. Előtte húzd le a telót. Próbáld fájlátviteli módba tenni. Nézd meg, hogy mit csinál utánna. Ha minden program után sem működik, nézd meg egy másik gépen ugyan azzal a kábellel. Ha ottsem megy, esetleg lefagy a telefon, akkor kábelhiba
  • Narxis
    De USB.