40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dzsini
    Az a dolga, hogy ennyit egyen - akármennyi memóriád van, ki fogja használni az utolsó cseppig, a memória nem azért van a gépben, hogy üresen álljon.
    Aztán amint elindítasz valamit, aminek kell, már fel is fogja szabadítani, hogy az elférjen, és amint kilépsz belőle visszatelepül. A Superfetch és egyéb szolgáltatások megismerik a programhasználati szokásaidat, és előre fel lesz töltve a memória az általad használt programokkal, hogy azok gyorsabban induljanak.
  • timantes
    a NOD32-n kívül semmi mást nem telepítettem a windows-ra , tehát tisztán ennyi az igénye
  • timantes
    Tegnap feltettem a 64 bites VISTA-t a legújabb júliusi frissítéssel, miért eszik ennyi memóriát az oprendszer ??????

[IMG][/IMG]
  • Guillotine
    Megpróbáltam azzal is és ugyan az. De aztán még is jó.
    Véletlenül rájöttem mit kell csinálnom.
    Az alaplapom ugyebár NForce chipset-es.Amikor az nforce drivert telepítettem elfelejtettem bejelőlni a Gart driver telepítését.
    Telepítettem a videókártya driverét és egyszerre sikerült.
  • [HUN]FaTaL
    Főleg amikor összeszarja magát a windowsupdate majd közli hogy nem tudja vagy letölteni vagy feltelepíteni a frissítéseket.
  • bon
    Ez nem Vista sajátosság, én a SoftwareDistribution könyvtár törlése módszert win2000 óta használom ha valamiért meghülyül a munkahelyem valamelyik gépén a Windows Update. Legtöbbször beválik de volt már ennél furcsább Windows Update problémám is.
  • bon
    A windows update-ről leszed a magyar nyelvi csomagot. Majd a vezérlőpult/Területi és nyelvi beállítások Billentyűzet és nyelvek fülön a Nyelvek telepítése/eltávolítása gombot választva feltelepíted.
  • bon
    Gondolom jó verzió, nem próbáltam.
  • nesto
    Köszi, sikerült. Szégyen, jogtiszta win-em van, és ilyen kézi törléseket kell alkalmazni hogy normálisan frssíteni tudjuk. XT talán mégiscsak jobb...
  • R3TR0
    magayrul csak felrakom kiválasztom a magyart azt ennyi és faxán megy??
  • R3TR0
    De ez jo verzio?
  • zoltang
    Valaki?

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1035251678&no=33095]#33095[/URL]
  • bon
    Ha leszeded a nyelvi csomagot hozzá akkor igen.
  • R3TR0
    Arra a döntésre jutottam leszedem a gyári vista home preimumom és felraknék egy ultimate verziot de nmtom melik tört a jo please help

Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.July.2008.OEM.DVD-BIE

most ezt szedem ez jo gye és ezen lesz magyar nyelv is ugye?

please help!
  • tompka
    Dx 11
  • bon
    A Windows könyvtárban található SoftwareDistribution könyvtár törlését minden esetre megpróbálnám, sokszor segített már
  • bon
    Talán itt találsz választ: link
  • nesto
    Heló. napok óta nem tud a vista-m frissíteni egy összetevőt. Megnevezés: Frissítés Windows Vista Rendszerhez (KB937287)-Fontos-2008.04.08. Talált hibák: Kód:800736CC.
    Ennyit tudok róla. Légyszives valaki segítsen.
  • attyspocak
    Annyira jó, hogy itt is vannak, aki roppant kulturált módon tudnak megnyilvánulni.
    Kár, hogy az ilyen kommentek választ nem adnak egyetlen fontos kérdésre sem.

Ellenbem besorol, kategorizál mindenkit, aki nem szimpatikus, vagy ne adj isten ellentmond neki. Lol.
  • [HUN]FaTaL
    Személyeskedjél csak te retardált:) Használd akkor a kőkorszaki xpdet, viszontlátásra a topicból:)
  • bon
    Azért a két gép között elég jelentős különbség van teljesítményben. A boot-nak mondjuk nem szabadnaa hosszúnak lennie. Esetleg egy bios frissítés megoldhatja a gondot, vagy ha van a Quick boot bekapcsolása.
  • eZo
    Viszont lenne egy másik probléma az elöbb emlitett Vista Ultimate 32bit es géppel:
    Iszonyat lassan bootol, 5 perc is szokott lenni tesóm szerint
    egyenlőre még nem jöttünk rá miért :(
    nekem is ez a verzió van fent a gépemen és ott normális idő alatt bootol

Szerintetek mi lehet ?
    Az ő gépe :
    ASRock ConRoe865PE lap,Intel E2140 CPU,2x1GB + 2x512MB DDR,HD2600XT AGP

Az én gépem:
    E6600,2GB DDR2,HD3870

( SP1 és a naprakész frissítések fent vannak )
  • attyspocak
    Ajaj!

Tudom, hogy kérdezés elött illene végig olvasni a topic-ot, de 33095 hozzászólást még akkor sem lenne időm, ha nem kellene szakdolgozat írásra is figyelnem a munka mellett. :(

A gondom az, hogy sem a COD4 magyarítása, sem a Medal of honor Airborn nem telepíthető valamiért a gépemre. Vista 32bit SP1 van fent és a MoHAA már volt régebben telepítve.
    Most a telepítő elindul majd minden figyelmeztetés és üzenet nélkül le is áll. a COD4 magyarítás el sem indul, csak villan egyet.
    Valaki tudja mi lehet a megoldás?
  • zoltang
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Májusban feltelepítettem a 32 bites vista home premiumot. Azóta küzdök az időnkénti rendszertelen fagyásokkal. Nemrég vettem észre, hogy a problémák úgy tűnik megszűnnek, ha a biosban a HyperTransport -ot visszaveszem auto -ra az 1 GHz-ről (max. alap sebessége). (AMD 4600+ X2, MSI X9A Platinium 580X, SB600)
    Ha autóra veszem akkor az opr. 200-on hagyja (ha jól látom a cpu-z progiban), ami drasztikus teljesítményesés jelent a játékokban. XP alatt 1 GHz-en beállítva fagyás nélkül megy a gép.
    Vista alatt a legújabb alaplapi, ati driverek, sp1 stb. A energia beállításoknál a max. teljesítmény van beállítva kivéve pár sort pl.. hdd kikapcsolás 40 perc, cpu min. 40% max. 100% stb.
    Az amd-nek ez a Cool-n-Quiet órajel visszavétele a biosban mindig engedélyezve. Az alaplapi hőmérő progi mutatja, hogy nem nagyon terhelve a procit kb. 900-1000 Mhz-re veszi le a sebességét 2.4 GHz-ről.

Mi lehet a problémája a vistának?
  • eZo
    Öcsém gépében egy AGP-s HD 2600XT +Vista Ultimate 32bit van telepítve, és minden gond nélkül megy !

8.6-os hivatalos driver van fent, és érdekes módon az fps értékek is teljesen megegyeznek az xp alatt mért értékekkel!

Több ismerősöm is AGP-s kártyával használja gond nélkül a Vista-t, sőt én is amikor tavaly még AGP tulajdonos voltam próbaként használtam vista-t, de nekem sem volt ilyen irányú problémám

Esetleg próbálj ki egy Omega vagy egy DNA drivert:
    ATI-Catalyst-(Modified)
  • kirol
    Na most sikerült azt elérnem, hogy az asztali gépemről (aláírási) WiFi-n keresztül tudok netezni routerről. A jelerősség kiválló, és WPA2-vel meg a 4 Mbit. Igaz a router antennájától a gép antennája kb. 40 cm-re van. :)

Lent a Vista meg nem bír rámenni, mert nem kap választ.
    A Vistában hol van olyan ablak, meg fül, mint XP-ben, hogy pl. a Hálózat nélküli kapcsolatot a Windows kezelje, meg egyebek?

Mert míg XP-ben a hálókártyán jobb katt, és ott van 3 fül, hogy:
    - Általános
    - Vezeték nélküli hálózat
    - Speciális

Addig Vista alatt nincs is Vezeték nélküli hálózat fül. Így nehéz itt állítgatni.
  • asysoft
    Ahogy nézem, az Ati oldalán lévő driver PCI-E verzióhoz való. Próbáld meg ezt, hátha megoldja a problémát.
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom nagyon láma vagy:) Nem matrica alapján választok hardvert. Az hogy rinyálnak az AGP meg a driverek miatt az 90% user error, 10% hardverhiba. A vista TÁMOGATJA az AGP-s karikat, ezrek-tízezrek használják agps kártyával a rendszert nem tudom hogy miről beszélsz. Látom fogalmad sincs a shader modelről sem mert a 4.1 már dx10.1:D
  • bon
    Szerintem: VMware Workstation
  • R3TR0
    de annol meliket mert nmtom eldönteni mit töltsek le az oldalrol konkrét link kéne
  • bon
    Vagy Vista Ultimate, Bussiness, Enterprise változatott kell feltenni. De kiprobálhatod a Vmware programot is.
  • R3TR0
    Hali ugy láttam a virual PC 2007 nem megy Vista home premiumon csak Ultimaten ezért azt kérdezném mliyen virtual pc progi megy vista home preimumon mit ajánlotok meliket rakjam fel? vagy külön particion legyen XP meg Vista azt csá?
  • Guillotine
    Hi!
    Konfig.: Asus K8N alaplap nforce chipset,2 GB DDR1 RAM, AMD Sempron 3400+ proci,SoundBlaster Audigy hangkártya,ATI Radeon HD 2600 XT AGP videokártya.
  • Narxis
    Jaj hagyjál már, én is tudok mindenre ellenpéldát hozni. Nem az újamból szoptam ki, majdnem olyan gyakori a sírás az AGP-vel mint az UAC kikapcsolásával. Vagy itt csak én olvasok SG-n kívül más fórumokat?

Mi van a DX10-el? Szart én is gyárthatok aztán a képedbe tolom, hogy dehát SM 4.0!!! Meg DX 10.1!! Ne ez legyen mérvadó. Gondolom a matricás hardvereket is fenntartás nélkül megveszed.

Azért nem árt gondolkodni.
  • [HUN]FaTaL
    Arról nem beszélve hogy biztosan gyártanának dx10es karit agpre ha nem lehetne a dx10et használni vele
  • [HUN]FaTaL
    Akkor az én karim biztos kivétel meg kb még 5000 másik gép is.
  • kryst
    A Media Player 11-ben hol lehetne kikapcsolni, hogy megnyitáskor ne a Műsortárral indulna el, ha nem a lejátszója?
  • Narxis
    Nyilván a több ezer hiba között van kivétel de PCI-E-vel ilyen problem nincs, az tök mindegy, hogy nvidia vagy ATi, AGP nem mai technológia, Vista nem szereti, nincs ezzel különösebb baj. Komolyan, még winportalon(nem az új oldalon) is olvastam, hogy XY AGP-s kártyám illesztőprogramja bedobott egy hibaüzitt majd kékhalál stb. Tesom Abit + Radeon 9xxx(nem tom melyik) kártyáján is beadta a Vista. 3 éves gép, ez van, mondjuk neki amúgy se tetszett a Vista.
  • asysoft
    Radeon9600 (ugye ez csak AGP lehet:)) + Vista duóval semmi gond. Ez esetben talán a Rialto (Ati PCIE->AGP híd chipje) okozhat gondot, már ha egyáltalán erre kell keresni a problémát...
    Guillotine: esetleg írhatnál bővebbet a konfigurációról (gondolok itt főleg az alaplapra).
  • bon
    Akkor a munkahelyi gépem és a kollégám otthoni gépe kivétel. Ja és két ügyfelelem gépén is Vista van egy régi AGP kártyákkal. Közös bennük, hogy mind Nvidia-s.