40038
-
#33359 Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy vista 32bit-es Operációs rendszerrel renelkező, tartományba léptetett gép.
Most rendszergazda vagyok, de holnap reggel a Group Police kiveszi ezt a jogom.
Hogy tudnám megkerülni?
Fontos lenne, mert csak reggelig tudom megcsinálni...
Kösszi -
#33358 Köszi tényleg segített 7GB a szabad hely most. -
tompka #33357 Indíts el egy defragot. Nekem a múltkor egy 5GB-os 720p-s filmnél erős recsegések voltak. Átment a vinyón, (kb 3-4óra volt :D) és most zajtalan. -
#33356 Futtasál le egy lemezkarbantartót, indexelés, ideglenes fájlok, minatűrők, ideglenes internet fájlok foglalnak a sok helyett. A frissítések biztonsági mentései is elég sok helyett elé tudnak foglalni. -
tompka #33355 Ismerős. Nekem ma a C-n 7GB hely, volt.(37-ből) Gép hibridbe. Most bekapcs, szabad hely 3,30GB :D A lemezkarbantartót ajánlatos min hetente egyszer használni, pl a legutolsó rendszer visszaállítási pont kivételével az összes régit törölni. Ez rettentő sok helyet foglalhat. pl nekem 10GB is volt. -
#33354 És hol lehet ezeket kikapcsolni?
Nekem azon a gépen nincs is semmi, csak a Vista, meg 4-5 db *.mkv fájl.
Akkor mit indexel? -
#33353 Mármint hogyhogy milyen nagyságú?
720p-s 8Gb-os filmek.
De ha csak bekapcsolom és nem csinálok semmit is ez van.
Hogy lehet kikapcsolni ezeket?
Nekem ne indexeljen, meg töredezettségmentesítsen.
Majd ha én akarom, elindítom ezeket. -
#33352 SSD driver használásával. Nem hiszem, hogy ennyire hangos egy winyó. SCSI winyó az hangos a sata-s, ide-s winyók hozzá képest semmik. Az indexelésés automatikus töredezetség mentesítés kikapcsolásával probálkozhatsz még. -
tompka #33351 Ha friss a Vista akkor ez van :D El kell viselni :) Esetleg kilehet kapcsolni az indexelést, de inkább legyen belőve. Esetleg kapcsolt ki a defrag időzítését. Kb 1-2hónap után abba hagyja a tekerést. Ha már "idős" a Vista, akkor egy lemeztöredezetség-mentesítő után lehet hogy elhalkul, vagy a legjobb választás: halk vinyóra kell tenni, akkor nincs gond. Bár nekem néha azt is elkezdni tekerni amin csak az adatok vannak, index azon nincs, és az jó hangos :) -
#33350 Normális jelenség. Töredezetségmentesítés, indexelés futt a háttérben ilyenkor. -
#33349 Hali!
Mért van az hogy a C meghajtón ahol a windows van és csak az semmit nem rakok oda már csak 2,5GB szabad hely van és piroslik a csík is amikor 35GB-os a partíció és a windows és sp1 van rajta! -
tompka #33348 Ha magában van, akkor vagy indexel, csak megy a defrag. Ha film közben kerreg(berreg), akkor sztem indíts el egy defragot. Milyen a film nagysága? -
#33347 A TV-m gépén Vista Business 64bit van.
Ha nézem a filmet vagy csak magában van üresjáraton a vinyó 100ezerrel pörög, berreg, dolgozik mint a k****élet csak azt nem tudom min.
Elég idegesítő, amikor éppen csend van a filmben a vinyó meg javában zajong.
Hogy lehet ezt megszüntetni? -
dashed_ #33346 erdekes nekem sose tekeri..
Laci08
mennyi ram van abban a gepben? -
#33345 Velejárója. -
Laci08 #33344 olyan problemám van hogy a Vista állandóan tekeri a vinyót.Ha nem használok semmilyen programot sem akkor is mindíg dolgoztatja. a kérdésem hogy ez normális jelenség vagy valamilyen programmal lehet orvosolni . előre is kösz ha valaki tud segíteni -
#33343 a program files mappában történő bármilyen művelethez szükség van a rendszergazdai jogosultságra. ha a TC-t rendszergazdaként indítod, akkor nem fog rákérdezni, ha nem, akkor minden ilyen művelet megkezdésekor ez lesz. -
#33342 Már bocs, de a futtatáshoz és nem másoláshoz kéri a jogosultságot mint a képen is látszik. Megadott a felhazsnálói nevet és jelszót, vagy alapból rendszergazdai joggal (jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként) futtatod az alkalmazást. -
#33341 Hali!
ezt most miért csinálja? Nevet meg jelszót is kér a bemásoláshoz a program mappába... Idáig nem volt ilyen pár napja vettem észre.
Mit lehet csinálni, hogy ezt ne kérje?
köszi
-
Biriboy #33340 megpróbálom thx -
Dave0092 #33339 A FAQ-ba asszem van egy erre valo progi... VistaBOOT Pro, felrakod vistára... betalozod az XP partcioját, és rendszerinditáskor lesz egy menü ahol alapesetben 30 mp-d van hogy kiválaszd melyiket inditsa el... -
Biriboy #33338 HELP!!!
Feltelepítettem a Vistát egy másik particióra és amikor elindítom csak az jelenik meg, holott van egy Xp is!
Nincs boot screen csak egyből a Vista indul! Mit lehet csinálni, hogy az Xp menjen? Illetőleg választani lehessen az Op. rendszerek közül?
( még szerencse, hogy az alaplapom támogatja a boot-ot külön és tudok választani a vinyyók közül is. Így tudtam elindítani csak az Xp-t )
Vagy tudtok ajánlani valamilyen boot-olós progit? -
#33337 Kössz a megoldás javaslatot Kaptár, ezennel szétkapom darabokra a Registry-t és átállitom én. :D -
TomBond #33336 Köszi -
#33335 Home Premium és a Business változat között nincs jelentős árkülönbség. -
#33334 Szerintem nyugottan, nincs megkötve,hogy cégek milyen változatott vehetnek vagy használhatnal. De pontos információt a telepítés elején megjelenő licenszbe található. De kétségtelenül vállalkozások számára a Bussiness lenne a legjobb választás. -
TomBond #33333 Egy internetes kávézó használhat Vista Home Premium op rendszert, vagy csak Ultimate ill. Business? -
#33332 Ha valóban ennyi virus volt rajta akkor én újraraknám a helyedben a gépet, nem lesz már 100%-os a rendszer. Ja és hamarabb is megvan az újrarakásmint amennyi időt már eltöltöttél a vírusok kergetésével. -
pulpo #33331 van 1 vista-s toshiba laptop a családban, ami néhány napja szarakodik. lejárt a gyári norton vírusirtója és valszeg beszopott vmi vírust. próbáljuk kiirtani, de nem nagyon megy. nekiestünk spyboot-tal és ad-aware-el is, hátha azok találnak vmit.
még mindig nem jó. akad a böngészés is, és startupnál ezt írja ki 2 RunDLL ablakban:
a következő fájl nem tölthető be:
C:\Windows\system32\khfFcwVP.dll
C:\Users\Juliszabo\AppData\Local\Temp\eFwVoLdd.dll
A megadott modul nem található
Időközben nekiestünk nod32-vel, ami 80 vírust talált, amiből 25-öt ki is gyomlált. Viszont restart után már nem talált többet. 3-4X még lefuttattuk, de már csak a spybot és az ad-aware talál 1-2 szemetet.
A gép továbbra is nyűglődik.
amúgy mik ezek a dll fájlok, amiket hiányol? (most már 3-at)
(egy toshiba L40-es gépről van szó, vista home premiummal)
kösz
-
re1212 #33330 sziasztok!
Lenne egy problémám. Van egy genius webkamerám ,de amikor használnám (skype)fekete képernyőt mutat folyamatosan, a legújabb vista driver van fent. Xp-vel nem volt ilyen gondom.
Előre is köszi mindenkinek a segítő szándákát. -
#33329 Már akinek. :D -
#33328 igen, de minek fizessek egy plusz programért, ha nem használom ki a képességeit? a windowst kihasználom, a TC-t nem (kétpaneles filemásolgató-tömörítgető van ingyenes is) -
#33327 Windows is fizetős alkalmazás :) -
#33326 ez gyakran előfordul a fizetős alkalmazásoknál :) jobbak, hatékonyabbak, kényelmesebbek. -
#33325 Mert talán hatékonynabb és kényelmesebb is használni. Ja meg a Total Commander esetében még többet is tud mint a intéző. -
#33324 Szia talán ez megoldja a problémát: Mappanézet elfelejtésének megakadályozása
Egyébként én is csak a windows progjamjait szeretem használni,minek más ha van egy beépített program ami ugyan azt tudja,mint a többi. -
#33323 Kössz, de nem birom a progit, a másik meg hogy nekem azér Vista mer szép és ezt a felületet akarom használni, nekem ez a lényeg. De azér kössz a tanácsot. Még valakinek vmi ötlet? -
#33322 Használj Total Commandert. -
#33321 sziasztok. már egyszer irtam ide egy problémám miatt, de semmi válasz, most újból próbálkozom. vki árulja el nekem miért van hogy a Vista átállitja az ablakméret beállitásaimat??? én beállitom ugy ahogy nekem jó, akkora méretben és abban a nézetben ahogy szeretném, de mindig visszaállitja a következő megnyitásnál vagy restart után. speciel a Dokumentumok mappáról beszélek, de a Képek mappa és néha más mappa is ugyanigy jár. vki meg tudná mondani hogyan tudnám leszoktatni erről a hülyeségéről a Vistat??? előre is köszönöm. [email protected] -
zoltang #33320 Fel szeretném telepíteni a Virtual CD nevű programot. De a telepítő exe rendszergazdaként futtatva sem végez, mert a vista megtagadja pl.: a system könyvtárban és a saját virtual cd "készülő" könyvtárában lévő egy-egy dll-hez a hozzáférést.
Most akkor hogy kellene telepíteni? Vista kompatibilis a program (v.9.2).