40038
-
#33639 Felrakása előtt nem árt egy biztonsági mentés a rendszerről. Mondjuk én a végleges változat telepítésnél hibát nem tapasztaltam több gépre telepítés után se.
Mondjuk új telepítésnél már alapból integrált változatott telepítek. -
#33638 Hmm akkor nincs, és van valami veszélye ha felteszem, valahol olvastam hogy vigyázni kell de már nem tudom mire?:D
(azért érdekel ennyire mert egyre több program lép ki azzal, hogy a ...exe müködése leállt, pl: a Project Torgue ami eddig simán ment, most meg gondolt egyet és nem) -
#33637 vezérlőpult/rendszer-nél kivan írva a Windows verzió résznél. Egyébként a települését észrelehet venni mert elég sokáig tart és a gép se használható közben. -
#33636 És megtudhatom valahonnan hogy fent van e már?:D -
#33635 Windows update-n keresztül felteszi ha minden megfelel számára a rendszerben. De kézzel is felrakható, a telepítő megtalálható a Microsoft oldalán. Felrakása szinte kötelező (mint az összes javító csomagé) -
#33634 Pont azt az oldalt nem nézed ahol fent van a gyártó oldalán: link
Meg itt is van írva röviden és érthetően: link -
#33633 Lenne egy kérdésem, ha eredeti Vistam van az magától felteszi az SP-1t vagy nekem kell telepíteni, és ha igen megéri? -
viral #33632 nem tom remote desk-et nem probaltam de vnc siman megy tehat nincs problema valszeg remote-nak is mennie kell.bar sztem uvnc jobb mint remote :-) -
#33631 Köszönöm, természetesen nálam is igylenne, van egy router, annak van egy dyndns cime, és azon keresztül mac adreshez kötném a wol-t és a remote desktop nak is nyitnék 1 portot, ha így megy akkor köszi... OEM-re még várnék valakit aki pontosan bemásolná nekem a specifikációkat ! thx -
viral #33630 Wol lehetseges en is igy hasznalom,persze nekem van elotte router ami tudja a wol-t,router dyn cimmel elerheto netrol abbol mac cima alapjan ebresztheto a gep kikapcsolt allapotbol is uvnc-vel pedig mar barmit lehet utana.
oem temarol nem sokat tudok aszem 3 szor lehet neten aktivalni utana mar csak tel/sms.alaplap cserenel 1x sem ha jol tudom . -
#33629 Sziasztok! Valaki be tudná nekem másolni valaonnan az OEM licenszek tulajdonságait? ( pl. mennyiszer lehet aktiválni, mit lehet cserélni, stb.stb. ) [ Kerestem itt a fórumban de ha beirtam az oldal alján a keresőbe h OEM nem adott semmit, arra se hogy Vista, szal valószínűleg a kereső rossz vagy nemtom, Google-t is próbáltam, de kevés sikerrel... ]
2.: Megoldható-e az, hogy interneten keresztül felébresztem Sleep-ből a gépemet ( hálókari tud wake-on-lan-t ), majd ugye utánna rájelentkezek remote desktoppal.. ?! Előre is köszönöm minden segítőkész ember hozzászólását! -
blackgamer #33628 az sajnálatos, köszi az infót! -
#33627 Újratelepítés szükséges. egyik változatról a másikra frissíteni csak az Windows Anytime Upgrade megvásárlásával lehetséges. Bővebb info: link
Tehát neked marad az újratelepítés. -
blackgamer #33626 jelenleg Home van a gépemen, de van Business serial kódom
lehet simán frissíteni vagy legyalulja majd a mostani cuccaimat? telepíthetem újra a programokat stb.? -
#33625 Nálam is volt, nincs jelentősége szerintem. -
#33624 Helló!
Nézegettem a Vista eseménynaplóját és ez a hibaüzenet minden indításkor ott van:
Nem lehet inicializálni a(z) Kerberos biztonsági csomagot a kiszolgálóoldali hitelesítéshez. Az adatmező tartalmazza a hiba számát.
Erről tud valaki valamit ? Van jelentősége ? Meg lehet szüntetni ? -
#33623 Hali
Nekem 32 bites enterp. verzioval ugyanezt csinalta minden masodikra nem halt be kb. Most ram miatt 64 bites van fent pár napja eddig stabil. -
#33622 Mert házilag integrált a hivatalos ami nekem van az tartalamzza a többit is. -
viral #33621 vista telepites nalam anno!
elso verzio:
32bit ultimate
felment minden ok sp1 re frissitesnel halal.
nem lehetett visszaallitani sem total osszeszarta magat. /*bios update/
masodik verzio:
32bit ultimate integralt sp1
elso nekifutasra nem ment elindult a telepites majd a user add-nal lehalt.
masodkinal is,harmadiknal is.
gyors bios frissites,bar hozzateszem elozo bios is 2007-es volt de nem baj gondoltam zuzok ra ujabbat.
ujra nekifutas cool faxan megy es integralva is van a sp1 mindez kb 45 perc alatt.
aktivalas specko cuccal rendben,halokartya szarozas mert bar alaplapi cd-n vista kompatibilis driver volt ,azzal nem ment tehat legujjabb letoltese megy,cool!
2-3 nap teszteles faxa minden ,uac kikapcsol mert baszottul idegesit bar nem ajanlom,de nekem igy jobb.
csakis kaspersky antivir2009 telepitese szepen megy defender kikapcs!
Automata defrag kikapcs mert allandoan kerregteti a vinyot,elso 2 nap az indexelo szolg is,de ezt meghagytam,valamint energia szolg-nal vinyo kikapcs x ido utan kiiktatasa mert allandoan kapcsolgatta vinyot.
a vista 2-3 nap utan elkezdett szepen hizni tehat megallj-t kellett parancsolni neki ezert: vssadmin resize shadowstorage /for=c: /on=c: /maxsize=5GB /*maskep nem lehet csak max teljesen kikapcsolni de akkor lottek a rendszervisszaallitasnak/
maximalizalva lett a háttérmásolatok tárolojanak merete ezt mindenkinek ajanlom visszavenni mert nagyon tud am noni a vista:-)es inkabb ezt mint teljesen kikapcsolni.
Nero 8 felejtos kibaszott sokmindennel telebassza gepet tobbek kozott indexel o is mint vista es rakas szarral telekurja a gepet ,ezert inkabb ashampoo burning studio 2008,teljesen megfelelo mindent tud es kb 85 mega a gepen ellenben a nero 4-500 megajaval.
szal kb ennyi ami eszembe jutott arrol mikor telepitettem szivtam vele par napot de aztan beallitva azt kell mondanom megy a rendszer eleg jol.
mivel tobb oprendszert hasznalok ezert csak hobby szinten foglalkoztam a rendszer telepitesevel de sikerult beloni jol azonnal ghost-oltam is a faxan mukodo rendszert.
ennyi.
-
esoma #33620 :S eléggé különös probléma...
A Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.June.2008.OEM.DVD-BIE az csak Ultimate -
#33619 Nincs ötletem, esetleg egy újratelepítés ha másnak sem jön javaslata a hiba okára. -
#33618 Vista telepítő az Enterprise kivételelével mindegyik változatott tartalmazza. Kód nélküli telepítésnél ajánlja fel a választási lehetőséget. -
#33617 Van valami ötlete valakinek hogy az mitől lehet hogy a fraps nekem vista alatt nem akar benchmarkot csinálni??
Képet meg videot azt felvesze de benchmarkot nem akar csinálni :( -
Drakmort #33616 Valaki #33610? -
esoma #33615 Tehát ne is Ultimatet hanem Home Premium-ot tegyek fel? mert abból meg csak a 64bites van meg. -
#33614 Szerintem lassabb lesz a 64bit-el. (Én mondjuk nem vettem észre különbséget, de a memóriám sokkal több és ez számít a 64bit-es Vista-nak)
A 32bit-es Vista is stabil. De mint írtam nálad nincs értelem a 64bit-nek, ha csak nincs külön 64bit-es progid (elég ritka) és 4gb ram a gépedben. A 32bit-es programokat egy emulált környezetben futtatja és ez okozhat lassulást.
Az általad írt MSDN DVD ISO-t szerintem még fel kell törni.
Ajánlani meg a Home Premium-ot a legtöbb felhasználónak bőven elég.
-
esoma #33613 Akkor még egyszer a kérdés:
A gépem (core2duo 2.33Ghz, 2Gb ram) LASSAB lesz ezzel:
64-bit Windows Vista with SP1 x64 Edition MSDN DVD ISO
mint ezzel:
Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.June.2008.OEM.DVD-BIE
Ha ugyanolyan gyors, akkor inkáb az elsőt teszem fel, azt hallotam a 64bitesek stabilabbak.
A visták közül melyiket ajánljátok? Az Ultimate a tuti? -
#33612 Laptoptól függ, egy régin semelyik egy új gyors laptopon bámelyik, de a Home Premium jó választás. -
The Best #33611 Sziszatok 1 laptopon melyik fajta vista fut tökéletesen? Home Premium az jó? -
Drakmort #33610 Hello!
Windows Vista Ultimate SP 1-es verzióját használom és tegnap óta van egy hiba. Mégpedig az, hogy ha az asztalon megpróbálok jobb egérgombbal rákattintani valamilyen alkalmazás parancsikonjára, azt írja ki, hogy a Windows Intéző leállt és újra kell indítani. Ha bemegyek a mappába és közvetlenül valamilyen exe-re próbálok jobbal klikkelni, akkor is ez van. Windows Media Player is néha ezt csinálja, de az nem minden esetben, csak ha bizonyos fájlokat próbálok lejátszani.
A két hibaüzenet a következő:
Intézőnél:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: explorer.exe
Alkalmazásverzió: 6.0.6001.18000
Alkalmazás időbélyegzője: 47918e5d
Hiba – modul neve: StackHash_2e7a
Hiba – modul verziója: 6.0.6001.18000
Hiba – modul időbélyegzője: 4791a7a6
Kivételkód: c0000374
Kivétel – eltolás: 000b015d
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 2e7a
További információk 2: 3a71ec754587b7b3db7918043ad6f3e1
További információk 3: b81e
További információk 4: 57dfeed18b26de58bc0de3135b8750f7
Media Playernél:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: wmplayer.exe
Alkalmazásverzió: 11.0.6001.7000
Alkalmazás időbélyegzője: 47919356
Hiba – modul neve: StackHash_2d20
Hiba – modul verziója: 6.0.6001.18000
Hiba – modul időbélyegzője: 4791a7a6
Kivételkód: c0000374
Kivétel – eltolás: 000b015d
Operációs rendszer verziója: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 2d20
További információk 2: 0e201a1b471ee5f68072ee732765d297
További információk 3: ebdc
További információk 4: 1707d8e8447a8505db4f875a40fcf9a5
Szóval ezek. Leelenőriztem ESET smart security nevű vírusirtóval, de nemt alált semmit. Windows Defender(tudom, nem a legjobb spyware) sem talált semmit. Nem is jártam semmi olyan oldalon, ahol kémprogram vagy vírus jöhetett volna a gépre. Mi a fene baja lehet?
-
#33609 Vezérlőpult/Hálózat és Internet/Hálózati és megosztási központ/Megosztás jelszavas védelemmel kikapcsolása:) -
Gora #33608 valaki #33604? -
#33607 Hello szomszéd!
A hálókártya drivert frissítsd...
Ne tedd tönkre a (volt) gépem :D -
The Best #33606 Sziasztok olyan gondom van hogy az egyik gépen vista van a másikon xp. A vistás gép látja az xp gépet, de viszont ha a xp gépröl akarom megnyitni akkor a vistas gép jleszot kell, ezt hol lehet beállitani a vistánál a ezt a felhasználoi nevet és jelszöt?
Előre is köszönöm. -
#33605 hello lene egy problémámnekem a vista folyamatosan beszarik felrakom megy azt egyszer aztánmondjuk 1 hét mulva kapcsolom be e gépet és nem megy!!
zsal le krom szedni Van Fenn XP is Amikor bekepcsolom bejön amanü hogy XP vagy Vista na ha leformatáltam a Vistát akor is bejön a menü hogy kapcsolahzo ki???
Előre is köszi ( Vista nem indul el fennven még de nem indul... -
Gora #33604 Hi all.Tegnap feltettem a windows vista home premiumot, és ugye letöltöttem zenéket meg iesmi és sok mappa van a zenéknél.ujat akartam létrehozni de kiirt egy olyan hibát,hogy The file or the folder does not exist! ha már volt ehhez hasonlo kérdés akk sorry,de nem láttam.Aki tud az help pls!Ja és nem a c documents and settings musicnál van ez hanem máshol. -
#33603 Igen tedd vissza, szerinem a telepítővel nincs gond. -
esoma #33602 Akkor tegyem vissza az eddig is fennlévő Vistát? Nem lehet hogy az hibás?
Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.June.2008.OEM.DVD-BIE -
#33601 Felesleges, 4gb-nál mer legalább annyi haszna van, hogy kihasználja mind a 4-et, hamár valódi 64bit-es program nagyon kevés van. 2Gb-nál semmi hasznod nem származna belőle. -
esoma #33600 2Gb ramom van...akkor ne legyen 64bites?