40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Starter a legkisebb változata, de az már nagyon korlátozott. Mondjuk számmomra még a Home Basic is felejtős kategória.
  • [HUN]FaTaL
    Home Basic a legkisebb igen, abban még Aero sincs. Hát abban lehet, hogy nincs benne a mahjongg.
  • bon
    Miért, hogyan néz ki nálad?
  • Met
    nem, azt hiszem basic, az a leg kisebb?
  • [HUN]FaTaL
    Home Premiumot tettél? Mert tudtommal abban benne van.
  • Dzsini
    hmmm, mikor újult meg a Windows Update ablak?
  • Met
    nem :)
  • Dzsini
    van egy vödör ingyenes mahjongg program a neten, nem jó másik helyette?
  • Met
    32 bites Mahjong-ot le lehet tölteni valahonnan? Laptopra home-ot raktam fel de nincs benne ez a játék és ez lett volna a cél, az egyémről átmásoltam de ez 64 bites.
    Vagy nem menne 32bitessel se?
  • Apocalipto
    Kukucs
  • Tompie
    Nem amiatt cserélem. Hanem mert az ATI 9800 kártyámat már nem támogatja az Ubi linux új kiadásai 9.04-től. Azán ha már cserélek akkor utána nézek melyik lehet a legjobb utód, jó is legyen ATIhoz képest viszonylag gyorsabb is. ennyi
  • Apocalipto
    Aero effekt miatt feles vidkarit cserélni...
  • Tompie
    Ezt valami teszttel is alá tudod támasztani ? :)
  • [HUN]FaTaL
    Még a GDDR3as 7300GT is lassabb, pláne 128mega rammal. Csak GDDR3mal vegyél kártyát, legyen az bármilyen. :)
  • Tompie
    csak nem mindegy milyen 7300GT hogy DDR2 vagy DDR3 memóriás és én DDR3-as gondoltam.
  • [HUN]FaTaL
    A 7300GT lassabb mint a 9800 úgyhogy nem hiszem. 7600ra már esetleg van értelme lecserélni a játékok miatt is.
  • Tompie
    Azt akarom kérdezni, hogy a lenti konfigomban ha lecserélem a videókarimat (ATI Randeon 9800 Pro-t) egy 7300GT 128MB DDR3 vagy egy 7600GT 128MB v. 256MB DDR3 videókarira akkor gyorsabb lenne az aero effektek?
  • tajthy95
    Értem! Egy gonddal kevesebb! :D

Köszönöm a segítséget! :)
  • bon
    Modemet is felesleges, ha csak áramot nem akasz spórolni. Viszont ha ki van kapcsolva a szogláltató nem tudja távolról elérni esetleges bios frissítés vagy egyébb okból.
  • [HUN]FaTaL
    Modemet se kell, mit fertőzne a vírus gép nélkül?:D
  • tajthy95
    Nem a routert kapcsolom ki (nem is lehet) hanem a modemet!
  • bon
    Nettől függ, hogy naponta változik e az IP-d. Amúgy szolgáltató pontosan tudja, hogy kinek mi volt az ip-je. Ja a routert felesleges kikapcsolni, ha nincs gép bekapcsolva akkor nincs mit megfertőznie a vírusnak.
  • tajthy95
    A modem tesómnál van, router-en jön hozzám a net, estére mindig kikapcsoljuk, mert úgy tudom, hogy elég, ha a modem be van kapcsola (a gép nincs) akkor is jöhetnek a netről vírusok! Szal akkor naponta változik az IP-m?
  • [HUN]FaTaL
    Csináld amit xNoodlex mondott.
  • xNoodlex
    Szóval nem LAN IP-t akarsz változtatni. Csináld azt amit mondtam.
  • tajthy95
    Hát nem értek hozzá, amit [HUN]FaTaL írt, azt megtaláltam, de 2 ilyen TCP/IP volt, egy 4-es verzió, és egy 6-os verzió! A 4-es verzión rámentem arra, hogy "IP cím automatikus kérése", de semmit nem csinált! Amikor én magam adtam meg egy új IP-t, akkor szétkapcsolt a net, ki kellett törölnöm az általam megadott IP-t, így sehova nem jutottam! A 6-os verzión nem is IP-t kér, hanem vmi akármit (hangsúlyozom, nem értek hozzá)!

Azért kéne, mert le akarja ellenőrizni egy oldal support-ja, hogy egy bizonyos levelet én küldtem-e, vagy sem, és IP alapján összehasonlítják a küldő IP-jét, és az én IP-met! Meg kellene változtatni az IP-met, mert a levelet nem én küldtem, csak elöl hagytam véletlen a laptop-ot, és vki elküldte! De ha a 2 IP egyezik, végem! Asszem érthető, ez lenne a gond!
  • xNoodlex
    Feltételeztem, hogy nem.
  • [HUN]FaTaL
    Feltéve, hogy nem LAN IP-t szeretne változtatni.
  • [HUN]FaTaL
    Vezérlőpult, felülre írd be Network Connections, vagy ha magyar a Vistad akkor Hálózati kapcsolatok (a megosztási központból is elérhető ez a menüpont, csak már nem emlékszem merre, mert win7ben máshogy van:D), majd jobb klikk a kártyán->tulajdonságok->TCP/IP-t kiválasztod, tulajdonságok
  • xNoodlex
    Modemet ki/bekapcs. Ha nem változik akkor kikapcs és várj x időt, aztán be.
  • tajthy95
    Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy a Vistámon hogy tudom megváltoztatni az IP-met! Fontos, és sürgős lenne! Köszönöm!
  • bon
    Igen, úgy mükődik mint XP-nél.
  • balcsi70
    Köszike gondolom a tálca zárolása úgy működik mint XP-nél.lent jobb klikk aztán zárolás ugye? mert ha csak simán próbáltuk tegnap lehúzni jobb felső sarokból ahogy rákattintottál az egérrel a start megnyílt tehát nem lehetett megfogni sem.(akkor gondolom ez miatt amit leírtál). Köszöntük.
  • Apocalipto
    Power iso
  • Orionk
    Hy!

Bocs, hogy ide írok kicsi offot, de nem találtom olyan topicot, ami az image fájlokkal foglalkozik.

Kérdezném, hogy .md0, .mdf, .mds image fájlokat a daemon tools programon kívül mivel lehet még megnyitni, kibontani?

Én UltraISO -t használok, és az .ISO image fájlt készít.

köszönöm
  • bon
    Megfogod és lehúzod alulra, természetesen a tálza zárolásának feloldása után.
  • balcsi70
    Sziasztok.Hogy lehet vissza álitani a start menüt,ugyanis felkerült a jobb felső sarokban.Köszöntem.
  • Apocalipto
    Egyértelműen meg. Mondjuk 64 bit csak 4 giga mellé érdemes, amúgy nem.
  • PoisonChihuahua
    A Win7Pro (x64) már le van töltve (legálisan MSDNAA-ról, jár a tanulmányaim mellé, nagyon cool), de még nem telepítettem. Megéri? Eddig nem foglalkoztatott a téma. A notimhoz kapott eredeti Vista HB-el (x86) is (aránylag) meg vagyok elégedve.
  • [HUN]FaTaL
    X1200hoz az utolsó dirver a 9.3 úgyhogy nem csodálom, hogy az újabb nem települ. Hivatalosan nem támogatott.