Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

30 gigás a C partició amin van a Vista, réges-rég nem gondoltam hogy kevés lesz. Asszem a vinyó 200 G-s.

bon
Mekkora a partició?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Rendszer vissza állítási pontok törlése, vagy a rendszer visszaállítás kikapcsolása. Amúgy mekkora vinyón van a Vista?
Sziasztok!

Tudnátok segíteni, komolyan jól jönne... A helyzet az hogy egy játékot szerettem volna feltenni (Theatre of War 2) de egybõl kiírta hogy kevés a hely (a C-n) és nem is maradt semmi hely (0 kb <#wilting>). Nehezen csináltam még 600 megát, újra elindítottam ugyanaz történt, azóta se jött vissza a hely. Pedig kéne... Se lemezkarbantartó, se direkt erre való program (AusLogics BoostSpeed) se segített semmit. Van valami ötletetek? KÖSZI

[HUN]FaTaL
Sok éves jah, egészen konkrétan 2,5, az XPhez képest még kölyök. Nem foglal kevesebb helyet, erõforrást egy kicsivel talán. Driver gondok azért nincsenek, mert a Vista kikövezte a 7 útját, ugyanazt a driver modellt használja a Win 7 is, mint a Vista, csak mostmár rendbe lettek téve a dolgok (megjegyzem SP1 óta az égvilágon semmi gond nincs a Vistaval). A végleges win 7 már megjelent. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

aham, én is valami ilyesmit hallottam, köszi, akkor ez lesz😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

MerlinW
Az építõjellegû kritikát fel kell használni😊

[merlinw.org]

<#wow3>
Dzsini
az a legális használat, kérdezték az MS-t, azt mondták a rearm teljesen rendben van (a rearm számlálót kilõni már nem 😄 )

(csak zárójelben: egyenlõre a tortát vágják fel, amit te akartál írni, az egyelõre n nélkül)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én még egyenlõre elleszek 120 napig a rearmal 😊
[HUN]FaTaL
Action Packben is kint van már, épp tegnap húztuk le az 64es ultimatet. 😊

Dzsini
azért az egy elenyészõ csoport, még ha elméletileg az összes informatikus hallgató bele is tartozhat (az évfolyamunk 32 emberébõl 3-an használtuk ki az MSDNAA lehetõséget)

Apocalipto: pont ezért írtam, hogy nem kell várni, fent van a Microsoftnál letölthetõ az RC, azt legálisan lehet használni a megjelenésig, majd akkor aktiválja egy legális kulccsal.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bon
Már ha nincs neki MSDN, Technet, MSDNAA elõfizetése.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Nem sok ember izgat szerintem <#wink>
Csak azért nem fogok várni 2 hónapot egy jobb oprencer telepítésével, mert még hivatalosan nem lehet kapni a boltban, és szerintem más se nagyon, kivéve ha meg akarja venni.
Dzsini
de nem jelent megy - létezik már RTM, de azt csak az OEM-ek kapják meg, nem elérhetõ legálisan a közösség számára.

Igen, de már eléggé csak gyártják azokat a lemezeket amit te októberben megvásárolsz a boltokban. A kód le van zárva, már van RTM. És ez már a végleges.
Dzsini
Hivatalosan nem jelent meg, az RC letölthetõ és használható addig.
" A Windows 7 szállításának idõpontja az ajánlatok és a vásárlás helye alapján eltérõ lehet, de a Windows 7 általánosan elérhetõvé 2009 október 22.-én válik. "
http://www.microsoft.com/hun/windows/buy/offers/upgrade.aspx

Már megjelent a végleges
Dzsini
Mert a Vista egy sok éves oprendszer, a 7-ben benne van minden, amit a Vista tud, viszont sokat javítottak rajta, kevesebb helyet és erõforrást foglal, stb. Drivergondok sincsenek vele, mint a Vistával voltak. Amit 3 év alatt lehetett, azt hozzátettek.
Ha most felteszed, akkor 3 hónapig nyugodtan használhatod aktiválás nélkül, addigra pedig megjelenik a végleges, és nem kell újratelepíteni sem.

és elmondod miért tegyek inkább win7et?😊

bon
Tehát semmi komoly

Realtek alatt abszolúte nincsen probléma az 5.1-el nekem. De akkor már Win7-et tegyél inkább, ne vistát..
Sziasztok!
Jövõ héten lesz új gépem, váltanom kell majd Vista-ra😊

Az lenne a kérdésem, hogy mivel Realtek ALC888 hangkártyám lesz és erre én 5.1et fogok kötni... szóval hogy ezt kedvelni fogja a vista? jól fogja kezelni az 5.1-et? Ha zenét fogok hallgatni az mindegyik hangszórón hallható lesz majd?
Csak mert hallottam, hogy vannak problémái az 5.1el😄

Dzsini
olyan 5-10 percenként frissít, és alkalmanként egy kb. 10-20 kilobyte méretû xml file-t kér le (ez egy kisebb kép mérete böngészés közben - a fenti Vista logo 97 kilobyte

bon
Jelentéktelen mennyidégû adatot szed le, végül is idõjárás jelentéshez mennyin adat kellhet? Szinte semmi néhány szám.

Hy

Ha 1 megabites netem van lefelé, felfelé meg 10 kilobájt.

Ez esetben a yahoo widgets nevû program, amivel fel van téve mondjuk a desktopra egy weather gadget, az mennyire lassítja a net sebességét?
Milyen gyakran szokta az magát frissíteni?, és frissitéskor mekkora adatot szed le?

Win Vista Business 32 bit sp2-m van

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

helló
Valakinek megvan a handyOEM 32bites változata. Légyszi küldjetek egy linket???!!!!

Automatikusan induló programokat ki kell lõni. Mármint ami nem kell. Vírusmentesíteni, kártevõ mentesíteni, havonta defrag, szükségtelen fájlokat törölni a lemezkarbantartóval.
Ha ezek megvannak, akkor nem fog belassulni 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Én se <#nemtudom>
MerlinW
Ismerek én is pár ilyen embert, sosem értettem õket, mit tudnak csinálni szerencsétlen rendszerrel😊

[merlinw.org]

Én 1-2 havonta.

<#hehe>
MerlinW
Kb 3-4 évente telepítek itthon OS-t általában csak gépcsere miatt. Okosan kell használni és nem lassul le.

[merlinw.org]

Nem olyan fajta fekete képernyõ. Msn közben megállt a gép. Csak az msn ment addig, amíg ki nem léptem belõle. Böngészõ és total commander is kifehéredett. Új programokat nem lehetett megnyitni. Rámentem az újraindításra. Onnantól a tálca/start is befagyott. Házon lévõ kikapcsoló gombra le kellene, hogy álljon a windows. De semmi. Majd feketeség és egy vista stílusú csak aero nélküli ablakban bejött az üzenet. Ok-ra rányomtam, majd visszajött a fagyott képernyõ. Reset gomb segített csak.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bon
Fekete képernyõ? Kékrõl és pirosról tudok, véletlenül nem egy vírus vagy kártevõ van bent a gépen?

"Hiba a biztonsági beállításokban"
Ez mi?
Elõbb totálisan megállt a gép. Majd fekete képernyõ és egy kis ablakban ezt írta ki. Ez után sem ment tovább a vista. Reset gombra jött csak vissza.

[HUN]FaTaL
Az UACnak semmi köze a userek korlátozásához, egyszerûen szerver oldalon fejlõdött a rendszer (server 2008), nem is keveset (persze ugyanez elmondható kliens oldalon is).

#39300: A két service packrõl beszél.

Dzsini
Service Pack 1 és 2. A tipp meg annyi, hogy normálisan kell használni 😊 Nem telepítek hülyeségeket, fent vannak a javítások.

Igen, a nagy cégeknél nagyon jól mûködnek, fõleg, ha informatikai a cég, akkor nagyon jól meg tudják valósítani. Biztosan a te céged is ilyen.

Fõleg most, hogy van vista, itt az xp-hez képest nagyon le lehet korlátozni a userek hatáskörét, leginkább az UAC-nek köszönhetõen.

milyen szervizcsomagok? adhatsz pár tippet 😊

bon
3-4 évet simán kibírnak az irodai gépek nálunk. De többször volt olyan, hogy harvder cserénél volt csak újratelepítve. Jól kell felügyelni a hálózatott és nincs gond. Nálunk eléggé levannak korlátozva a User-ek hozzáférhetõsége a gépekhez.

Dzsini
ha mindenféle hülyeséget csinálnak vele, akkor igen. normális használattal simán kibírja gépváltástól gépváltásig (a laptopomra amint megjelent feltettem a Vistát, azóta nem lett újratelepítve - egyelõre csak gyorsult a szervizcsomagoktól)

Hello felrakta az egyik ismerõsöm a Windows Vista All Versions x86 OneClick Activator by CloNY de a vissza számlálás nem ál meg valaki HELP!

Pedig egy év után egy oprendszer már eléggé lassulósra veszi a figurát<#szomoru1><#vigyor2>

bon
Még évente se.

szerintem ezt nem lehet igy megmondani.
Lehet csak pár óra is az üzemidõ, mert bejön egy trójai, vagy virus. 😊

Ugyanakkor lehet egy év is, mert pl. cégeknél a gépeket nem telepítik ujra csak évente.

akkor biztosan nem lesz a vistával se gond de egyébként azért akarom fölrakni mert volt lent egy programozó rokonom és õ mondta hogy a gépem simán elbirná a vistát és csak kinevetttetem magam az xp-vel

Met
nekem az xp-is kibírt több mint 1 évet 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ez milyen adapter?

köszönöm mostmár tiszta sor és még 1 kérdés1 évet legalább kibir telepités nálkül a vista?

Dzsini
Home Premium, és 32 bit, ha nem szándékozol 4 gigára bõvíteni. Ha igen, akkor 64 bit.