40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dzsini
    valószínű a shadow copyk meg rendszervisszaállítás - van amit a rejtett fileokkal sem látsz, mert pl. a total commander nem fér hozzá. (system volume information mappa)
  • grebber
    Annyi a valós kapapacítás.
  • Dzsini
    100GB a formázott kapacitás, vagy a ráírt vagy... ?
  • grebber
    100GB-os a C-m. 69,2Gb a szabad hely.A rejtett fájlokkal együtt amik helyet foglalnak 24,6GB. Ez ugye összesen 93,8GB hol a maradék 6GB??
  • tompka
    Nyugodtan nyomj a kiadásra. Ha úgyvesszük az is biztonságos.
  • Rainbow15
    Csak olyan van, hogy kiadás, mint a cD/DVD meghajtóknál. Akkor valami gond van, inkább lekapcsolom, és úgy húzom ki.
  • bon
    Nekem ott szokott lenni a tálcán, kivétel az USB lámpánál de az csak az áramot szedi az usb-ről. De ha a hardver meghajtóján jobb egérgombot nyomsz ott is megtalálható a "Biztonságos eltávolítás"
  • Rainbow15
    Helló
    Bedugtam USB-be a telefont, fel is ismerte, viszont nincs olyan a tálcán, hogy hardver biztonságos eltávolítása mint XP-n, csak úgy kihúzni meg nem fogom. Hol találom a hardver bizt. eltávolítását?
  • bon
    Itt meg magyarul a legelső találat: link
  • bon
    Az első találat a goog-ben: link
  • Szigi24
    Tegnap jott meg a laptopom, es Vista Home Premium van rajta. Hogyan tudom kikapcsolni a Secure Desktopot? Ha beirom a futtatashoz: a gpedit.msc-t azt irja, hogy nem talalja a megadott fajlt...mashonnan is ki lehet ezt kapcsolni?
  • dubi21
    Valószínű a driverekkel lesz a gubanc. Nagyon megörültem amikor megláttam hogy a vista mindent felismert!
    kösz a helpet
  • Narxis
    Ez azért enyhén durva.
  • bon
    Nem is tudom mikor láttam utoljára ütközéseket na meg ennyit. Ha engedi kézzel állítani akkor állíts be az eszközkezelőben olyat ami nem ütközik a másikkal. De én a bios-t is visszanyomnám default-ra, majd úgy megnézi hátha helyrepakolja magától, ha ne akkor egy driver újratelepítést is megejtenék (legújabb verzióval) esetleg egy rendszer újratelepítést. Jobb ötletem nincs.
  • dubi21
    Hali remélem jó helyre írtam.
    Csak úgy néha ujraindul a Vista
    A problémám: Vista ütközéseket ír ki(sokat)
    Eddig xp-t használtam, azon semmi nem akadt. A hardwer maradt a régi csak
    jött a Vista.

Az ütközések::::

I/O-port 0x00000000-0x00000CF7 PCI-busz
    I/O-port 0x00000000-0x00000CF7 DMA-vezérlő

I/O-port 0x000003C0-0x000003DF VIA PCI - PCI hídvezérlő
    I/O-port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce 6600 GT

IRQ 21 VIA (Rev 5 vagy újabb) USB univerzális állomásvezérlő
    IRQ 21 VIA USB bővített állomásvezérlő

Memóriacím 0xC8000000-0xD7FFFFFF VIA PCI - PCI hídvezérlő
    Memóriacím 0xC8000000-0xD7FFFFFF NVIDIA GeForce 6600 GT

Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF PCI-busz
    Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF VIA PCI - PCI hídvezérlő
    Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce 6600 GT

I/O-port 0x000003B0-0x000003BB VIA PCI - PCI hídvezérlő
    I/O-port 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce 6600 GT

• bon
    A fájlt a lemezkarbantartó törli.
  • Evin
    Ott próbáltam előtte, de a fájl mindig megmaradt. Egyszerűbb beírni, mint ott bóklászni.
  • bon
    Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségeknél is kilehet kapcsolni, grebber a parancssoros megoldást írta le.
  • Evin
    Remek, kösz. Bár az érdekes, hogy Xp-ben csak 1pipába került itt meg gépelni kell.
  • Naxos
    én is ilyesmire gondolok. köszi a segítséget megpróbálom.
  • grebber
    Rendszergazdai jogosultságu parancssora beirod az alábbi parancsot:

powercfg -h off
  • Evin
    Mármint letiltani.
  • Evin
    Hol tudom letölteni a hibernálást teljesen? Kikapcsolva elvileg ki van, de a hiberfil fájl még megvan, de nekem nem kell.
  • grebber
    BS playerbe hol lehet beállítani hogy a felirat ne a filmen legyen hanem az alatta lévő fekete részen??
    Mert Xp alatt lazán oda lehetett huzni vista alatt nem engedi.Van rá valami megoldás?
  • tompka
    Ha megy egy net program, és felhasználóváltást csinálok, azaz az enyém is megy, és közben másé is, akkor visszalépve, nem zárja be a programot a vista? A limewire-el ezt csinálja. Addig megy amíg vissza nem lépek. Ez miért van?
  • berczely
    Köszönöm szépen!
  • bon
    vezérlőpult/hang/hangok füll
  • berczely
    Az update szedett le nekem olyat hogy Vista hangséma(nememlékszem a pontos nevére)
    Ezt hol tudom kipróbálni?Vista gyöngy,Vista üveg valami ilyesmit írt.
  • csassz
    Sziasztok!! Ebböl van nekem az eszközkezelöben..:::27 DB..microsoft ISATAP adapter .Erre ki tud valami jo megoldast??
  • Evin
    Van olyanom, csak ott a hiányzó dolgokból kellene nekem pár.
  • bon
    Start vezérlőpult/rendszer/rendszervédelem.
    Kiherélt változatott kellett volna feltened (ami nem ajánlott) ha ennyire nincs helyed. C:-nek 40gb-ot kell hagyni és nem lesz hely probléma.
  • Evin
    Hol lehet kikapcsolni a rendszer-visszaállítást, de teljesen, hogy ne is foglaljon neki helyet?
    Illetve van program amivel csökkenteni lehet a feltelepített Vista méretét, pl kiszedem ami nekem nem kell?
  • Rage47
    köszi. néztem ott, de ennyire nem mentem bele korábban a speciális beállításokba, most jobban megvizsgáltam:)
  • bon
    Csökkentett mód, rendszer visszaállítás, utolsó helyes konfiguráció, alacsony felbontású mód egyik se működik?
    Egyébként nem lehet az a hiba oka (a fekete képernyőből gondolom), hogy a monitornak nem megfelelő felbontást vagy frissítési értéket állít be valamiért és ezért a károsodás megelőzése véget lekapcsolja magát.
  • bon
    Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek
  • Naxos
    ha telepítem akkor utánna nemtudom visszahozni, szal ujra fel kell rakni a vistát :S
  • Rage47
    Hol lehet beállítani, hogy a HDD-t ne kapcsolgassa ki/be a Vista?
  • bon
    Pedig az jó. Távolítsd el a fent lévő és utána rakd fel az újat, hátha így jó lesz.
  • Naxos
    NVIDIA Geforce 6800GT-hez keresek drivert. amit az nvidia oldalárol leszedtem és utánna telepítettem restart után fekete képernyőt kaptam. :S
  • tompka
    Nekem minden jó volt :) Működött az időjárás cucc, a valuta cuccal meg ma elég sokat számoltam