40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • alph4
    Hi! Nem tudja valaki hogy mitől van az hogy a Windows Vista már a bootolási képernyőnél kifagy (megáll a töltési csík)?
    Frissen felrakott 64bites vista sp1el. Winchester is zsír új.
    (olyan trükkel tudom csak elindítani hogy 1percre kb teljesen áramtalanítom a gépet, utánna vissza és betölt egyből :S )
  • red bull
    Ez rendszer visszaállítás volt. De kösz majd megpróbálom
  • chryst
    "rakd ujra a rendszereket"?..ez alatt gyalut ertesz es refresh win?ez sem segit...a win tokeletesen mukodik mindenben, csak a gemek nem indulnak.persze van ami megy..ilyen GTA sanandress meg mittom en...
  • chryst
    hm..jobb gepet?aze annyira nem kell, csak a gyerek kinlodik...az enyemnel szarabbon megy..asziszem nekem AMD atlhon 2,4es van, 2Gb ram, atiradeon 2400XT..es egy abit AN2 alaplap talan...felteszi a progit, a vista kiirja hogy,azaz felteszi a kerdest hogy bezarja e a progit, az xp meg hibauzenettel leall.alap jatekok nem mennek amik mar 456689e38evesek.
  • bon
    Érdekes, én napi szinten használom az Acronis mentő programjait és nem kell boot lemez a mentéshez, esetleg a visszaállításhoz.

Egyébként a hiba elvileg javítható ha a Vista telepítő lemez beteszed és nem a telepítést indítod, hanem a javításó konzolt (valami ilyesmi a neve) indítod el, és ott lesz mód a rendszer indításának javítására.
  • bon
    Ennyi infoval sokra nem megyünk.
    De néhány javaslat: vegyél jobb gépet, rakd újra a rendszereket, de lehet, hogy hibás valamelyík hardvered így csere szükséges.
  • chryst
    Tudtok segiteni...Se win xpn se vista nagyon sok olyan jatek nem megy ami masik gepen kitunoen porog mind vistan mind xpn...mi pocsomet csinaljak vele?
  • red bull
    Hi!

Le ghostoltam a vista op rendszeremet az Acronis nevű programmal. Egy boot cd vel kellet leghostolni mert ez már valami újabb verziója a programnak és az a probléma hogy ezt irja ki ha kiveszem a boot cd-t: "BOOTMGR is missing | Press CTRL+ALT+DEL to restart" ha meg bennehagyom akkor meg egyfolytába bejön az acronis program. PLS help
  • MeTaL
    A hibám megoldva. Egy format kellett a vinyóra és felismerte.
  • [HUN]FaTaL
    Reboot után eltűnt a felirat, lol.
  • [HUN]FaTaL
    Hát ez baromi érdekes. Rádugtam haver vinyóját a gépre, betöltött a win, újraaktiválta (??) és a gyári, legális kulcsal települt Vistanal, alul megjelent a verziószám meg alatta a szöveg hogy This Copy of Windows is not genuine. Közben a rendszertulajdonságoknál meg azt írja hogy aktiválva van. Mi a teendő?
  • MeTaL
    Igen,adat is van rajta.
  • bon
    Particiónálva van a winyó?
  • Dzsini
    próbáld meg egy adminisztrátori módban indított totalcommanderből átlépni rá (nekem is volt ilyen gondom memóriakártyákkal, meg pendriveokkal - egy próbát megér)
  • MeTaL
    hi. Az miért van, hogy rádugtam egy 40 gigás vinyót a gépre, és látja is, csak éppen azt írja ki amikor a meghajtóra kattintok, hogy nincs ilyen meghajtó ?
  • Narxis
    :DDDD
  • akyyy
    jaja bekapcsol. csak lehajtom laptopot, az készenlétbe teszi magát, majd a bizonyos időpontba bekapcsol sé felveszi. igaz, utánna nem kapcsol ki, de futva hagyom torrentet, oszt legalább seedelek:D

csak bazz, anyám kihuzta a tunerből a tvkábelt, és nem vett fel semmit:((((((((((((((((((((((((
  • Narxis
    Ha hibernálva kapcsolod ki akkor ELVILEG bekapcsol, bár még nem próbáltam.
  • akyyy
    ha a medeia centerbe beállitom hogy előre vegyen fel egy műsort (olimia:D mi más. hajnalba), akkor kikapcsolhatom a gépet, vagy lezárhatom, készenlétbe helyezhetem, hogy aztán magátol bekapcsoljodjon és felvegye, vagy mindenképpen futnia kell a vistának?
  • zolee145
    http://minialkalmazas.lap.hu/
  • attis1990
    Valaki tudna adni egy linket h honnan tudok jó kis minialkalmazásokat leszedni a vistamhoz?
  • Narxis
    Mondjuk én magyar Home Premiumnál próbáltam, nem tom ez jelent-e valamit.
  • kirol
    Én is másoltam manuálisan is, de mégse jelenik meg a háttérképek kiválasztásánál a videó funkció. Magyar Businesst használok.
  • Narxis
    Nekem manuálisan kellett a helyére másolnom a fájlokat, már nem emlékszem, hogy meg mit, csak azt tudom, hogy a sima reg fájlt hiába indítottam admin módba nem tudta bemásolni magától a dolgokat. Vagy exe is van asszem, nem emlékszem már. :S
  • kirol
    Business-ben hogyan lehet aktiválni a dreamscene-t?
    Van ez a dreamscene hack. De hiába csinálom, ahogy írják, nem megy.

Pedig anno amikor régen próbáltam, jó volt.
  • zolee145
    Nem tudom hogy van ez, hogy a legújabb tartalmazza a régi fájlokat is, vagy nem, de az biztos, hogy először az ARCA Simracing került a gépre amit 2008-ban adtak ki, és másolt 1-2 fájlt dx9 telepítéskor. Ezután raktam fel a 3DMark 06-ot, onnan meg egy korábbi dx9-ből másolt, és nem 1-2 dolgot, hanem többet mint a másiknál.
    Mindegy nem értek hozzá, lényeg, hogy működik.:)
  • vénfarok
    sziasztok!
    amikor a vistán dreamscene-t akarok berakni háttérnek, ezt irja ki:
    A windows intéző műdödése leállt
    http://i194.photobucket.com/albums/z9/benike11/vista.jpg
  • bon
    Nincs külön directx10 és 9-es telepítő egy féle van és az felrakja mindkettőt a rendszerre (de alapból is tartalmazza mindkettőt a Vista). Nálam bevált dolog, hogy játék telepítésénél ha látom, hogy a játék telepítője csomagolja kifelé a directx telepítőt leállítom így nem rakja fel és nem írja fel az álltalam rendszeresen frissen tartot változatott. Mondjuk volt már olyan, hogy nem volt lehetőségem megszakakítani a directx frissítését.
  • zolee145
    Rányomtam a telepítésre, és olyat írt ki, hogy megnézi milyen dx dolgok vannak a gépen, és frissíti amit szükséges. Mennek a programok, és dxdiag-ban továbbra is dx10-et ír, szóval elvileg nem kell felrakni a dx10-et ha olyan játékba botlom. Mégegyszer köszi!:)
  • grebber
    Jólvan akkor hagyom azt hittem hogy valami vírus.
  • Dave0092
    MSN LIVE PLUS
  • grebber
    De akkor maradhat is fennt nem ez akkor valamihez csak kell?
  • grebber
    Az érdekes semmi ilyesmit nem tettem fel legalábbis nemtudok róla hogy apple lenne de ha az akkor az.
  • bon
    Apple a tulajdonosa, és valamilyen apple progi teszi fel. eltávolítása módjának leírása: link

Itt is írnak rolla: link
  • zolee145
    Köszi szépen!
  • Kaptár
    A vistában mindkét directx megtalálható,ha telepíted is nem lesz semmi gond,de lehetőleg frisset telepíts.
  • zolee145
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem: a játékok nagy része még DX9c-t használ, és az installnál telepíteni is akarja azt. Alapból ugye a Vistán DX10 van. Ha engedem neki a telepítést akkor mi történik? Ezután DX9c lesz a gépen, és esetleg a DX10-es játékokhoz telepíteni kell majd újra a DX10-et, vagy létezik olyan, hogy a két verzió egyszerre van a gépen?
    Eddig 2 programot akartam telepíteni, mindkettő előhozakodott a DX9c telepítési szándékával, én meg elhajtottam őket a fenébe. Cserébe ők meg elhajtottak engem amikor futtatni akartam őket.:D
  • grebber
    Hm valaki tudja mi lehet ez:

Most találtam a program files könytáramban egy Bonjour mappát azon belül pedig egy mDNSResponder.exefájlt???
  • Narxis
    Szívesen. ;)
  • Narxis
    Jaja, SP1 se változtatott rajta, először aszittem, hogy nálam van csak így, de úgy látszik nem.