40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • skateout
    Kössz a tippeket. Nos a hálókártyára gyanakoszom én is most már, de nem tom mér teszi, csak egy másik géppel van összekötve, a netem nem állandó kapcsolatos, az egeret meg ki szoktam húzni mer világit és idegesit éjjel. Más oprendszer nem csinált ilyet, csak a Vista. Csak azt nem értem hogy mér kell neki ezzel szivatni engem hajnal 3 kor meg 5 kor meg bármikor is. Na mind1, körül nézek mindenhol. Kössz a tanácsokat.
  • Dzsini
    ugyanezt az egérnél is állítsd be, ott is a device managerben kapcsold ki, hogy felébreszthesse a gépet.
  • gergobaby
    Nekem is csinált ilyet, nálam a hálókártya volt a bűnös... Kapcsold ki, hogy felébreszthesse a gépet ... ( Device Manager/ Hálókártya / Properties -és ott van vhol az ien beállítás ... )
  • tompka
    A Feladatütemezőben nézzél szét! A Feltételek fülön olyat keress, hogy "A számítógép felébresztése a feladat futtatásához" Ha előtte ott a pipa, akkor ez a bűnös. Kiveszed és kész :) Vista előtt volt más Windows a gépen? Az csinált ilyet?
  • Narxis
    Skynet, a Terminátor film valóra válik!
  • skateout
    Üdv. Nos nekem már a 3-ik féle Vista-m van, de mindegyiknél eljátszotta azt hogy hibernálásból éjszakánként amikor gondol egyet fel kel. Nem kamu, szószerint éjjel bekapcsol a gép. Nem jövök rá miért. BIOS-ban nem állítottam be az tuti, főleg nem éjjelre. És hát nem tudok olyan progiról ami éjjel akarna működni. Na mindegy, ha vkinek van vmi tippje kérlek szóljon. Peace.
  • tompka
    Az exe fájlműveletek miért tetü lassuak? Ha vmi exe fájlt törlök fél percig elnyammog rajta. Ha pl 1megás exe fájlt másolok, az kb 1percig tart. A 100megásnál meg szintén fél percig nyammog, majd elindul szép lassan. A total commander viszont normálisan másolja
  • bon
    Magyar beta nem szokot lenni. Végleges változat én szerintem már csak jövőre, mert nem szokták elsietni.
  • R3TR0
    Magyar BETA sztem nem lesz. A végleges valszeg december-január körül.
    A 7-es verzionál is késett a magyar.

(sztem az angol verzio se olyan bonyolult)
  • berczely
    Magyar mikor lesz?
  • R3TR0
    megjelent az Internet Explorer 8 Beta 2!!

Inenn szedhető

Én is azt használom már és sztem igen jó lesz ez.

ha valakinek egy oldal nm ugy jön be ahogy elképzelte akkor rakja compatibility modra.
  • Narxis
    Dobozos nélkül nem tudok mást szerezni, mindegy, remélem angol Vista lesz rajta és akkor meg 100 félét szedhetek torrentről. Ez egyébként kurvára nem jó, XP-nél parancssorból beleintegráltam, itt meg ennyit lehet vele szívni.
  • bon
    Ne házilag barkácsolt SP1-es Vistat szedjél le. A kód dönti el, hogy mi települ, nem kell semmit választani, beírod a kódod és máris Home Premium megy fel a gépedre.
  • Narxis
    Tehát ha letöltöttem egy SP1-es Ultimatet akkor csak kiválasztom telepítésnél, hogy Home Premium és kész? Úgy emlékszem, hogy már nem volt választási lehetőségem pont az SP1 integrálása miatt(nem buherált változat, winportalos leírás alapján belerakta srác és kész). Azt vágom, hogy az alap verzióba benne van a többi verzió is.

Hmm ez az oldal felejtős, tényleg csak dobozos változathoz jó.

Na mindegy, egyelőre csak érdeklődtem, még 2 hónap mire megkapom a laptopot, azért köszi. Ja HP laptop és HP oldalán írnak valami gyári állapotra visszaállító lemezről amit lehet rendelni, de szerintem ez nem ugyanaz.
  • bon
    A Vista telepítő valamennyi Vista változatott tartalmazza, kivétel az Enterprise-t. A kód dönti el, hogy melyik települ fel. 64bit-es telepítő rendelhető a következő oldalról:link De csak dobozos változathoz, ha jól tudom. (legalábbis nálam OEM kódot nem fogadott el)
    Home Premium nem magyarítható.
  • Narxis
    Van egy laptop eredeti Home Premiummal(32bit) angol.

Nem adtak hozzá lemezt, azt írják van visszaállítási pont, de én szeretnék egy SP1-es lemezt szerezni. Neten csak Ultimate van.

Rendelhetek valakitől? Pl. Microsoftéktól?
    Home Premiumot ugye nem lehet magyar nyelvűvé varázsolni?

A laptop 3GB memóriával rendelkezik, bővíthető 8GB-ig. Megrendelhetem a 64bites SP1-es változatot? Ha netán bővíteném 4GB-ra.
  • bon
    "Dumping physical memory to disk 0-100" Ez természetes kékhalál esetén nem csak a Vista csinálja. Ilyenkor a memória tartalmát kilistázza egy *.dmp fájlba és ezt ellehet küldeni a Microsoft-nak ahol kielemzik (elvileg)

A 6to4 adapter meg az IPv6 és IPv4 közötti kommunikáőciót bonyolítja.
    bővebb info az IPv6-ról: link
    Szerintem törölheted, ha kell úgyis újra létrehozza.
  • tompka
    Mondjuk ilyen "Dumping physical memory to disk 0-100" dolgot akkor szokott csinálni, ha felrakom a LifeCam 100megás szoftját. Utánna elindul a cam, és kékhalál. Le is szedtem azt a cuccot, és azóta nem is használtam.
    Bár most megnéztem az eszközkezelőt

Ez mi?
  • bon
    Szinte semmi használhatót nem találtam a hibáról: link Valami driver gond lehetett, frissítést javasolnak.
  • tompka
    Na. A múltkor említettem hogy indítás után kékhalál volt, és épp felvettem videóra

Itt a mi a hiba?
    A legalsó sorban a memory to disk 0-ról felment 100-ra, majd restartolta magát a gép.
  • bon
    Optikai meghajtóhoz nem is kell driver. De a rendszer újratelepítés szerintem is megfogja oldani a problémád.
    Drivereket meg a hardver gyártójától kell leszedni és végső esetben a Windows-al kerestetni. Ha leírod az alaplapod típusát akkor keresünk dirvert.
  • keymaker
    Ált mindent meg szoktam találni a neten, nekem egy ősrégi Samsung BG68-00739A dvd meghajtóm van. Konkrétan ehhez nem találok drivert. A vista driver frissítője szintén nem talál a neten újabbat. Létezik olyan driver ami esetleg passzolhat a gépemhez?
  • berczely
    Telepícsd újra a windowst!
    Az tuti megoldja a gondod!
    Ennyi új hardver egyszerre sztem kicsit sok neki!mármint a Vista-nak...
  • bon
    Ez szerintem nem a Vista butasága, egyszerűen szoftveresen nincs rendben valami. Legfrissebb driverek fent vannak?
  • keymaker
    Kösz. Tudom csak az mindig nagyon problémás folyamat:)
    Nincs esetleg valami szuper program ami kikerüli a vista butaságait, és adatot enged másolni így is dvdről? Mert maga a meghajtó működik...
  • bon
    Ilyen mértékű hardver cserénél erősen ajánlott az újratelepítés.
  • keymaker
    Szevasztok!
    Vettem új alaplapot, procit és tápot, és támadt 1 kis probléma a Dvd meghajtóval. Berakom a dvd-t feljön az automatikus lejátszás... elindul a film. Ha rámegyek a sajátgépnél vagy akár a toal commanderben a dvd meghajtóra ...maga ameghajtó ott van, de úgy kezeli mintha üres lenne. Van erre valami megoldás?
    BTW a vista maradt a régi rajta, a hang is rossz volt elöször és külön be kellett állítani windowsban pedig hangrendszert nem is cseréltem. De a Dvd-nél nem találok érdemleges beállításokat.
  • bon
    Lehet, hogy hülye ötlet, de az eddig változat feltelepít, majd a Vista-hoz ajánlott OmniPass Software for Windows Vista progi ami valóban egy patch rátelepíteni, hátha úgy már működik.
  • tompka
    Több asztal mód Ez kész :D Elég jó.
  • MasterJay
    Természetesen ezeket próbáltam!
    A progi egy plugin amihez kell a teljes program ugyebár.
    A másik maga az eszköznek a driver-e.
  • bon
    Sőt ilyet is találtama driver letöltéseknél: Fingerprint reader driver for Windows Vista (32bit) - 3000 C200, N100
  • bon
    Lenovo oldalán nézted? Mert én ott látok egy ilyet: OmniPass Software for Windows Vista
  • MasterJay
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy Vistára hol tudnék letölteni Softex OmniPass FringerPrint Reader Programot. A céges laptopokhoz volt ami működik nem demo ver. , de Vistán az nem megy. Egy Lenovo 3000 N100-ról van szó!
  • Narxis
  • kakaoskalacs
    taláán :C
  • Narxis
    Ez a gép talán elég lesz Vistahoz.
  • Dave0092
    nyugodtan
  • mikiking
    Sziasztok,gondolkodom,hogy feltegyem e a vistát,mert ugye processzorom megvan hozzá.nemsokára veszek majd 4 magosat (fél éven belül) , grafikus kártya megvan szoval nem hiszem ,hogy baj lenne a játékokkal dx 10 en sem...viszont,csak 2 gb ramom van (DDR2) . szerintetek rakjam fel a Vista + Sp1 et ( ugytudom ujabb nincs ) ???? Egyébként régebben volt már fent vista,szoval ismerem
  • Narxis
    Mondj le az 5.1-ről. :(
  • radeer
    Elolvastam a FAQ-ot. Ami engem érdekelt hogy 3 órája szenvedek a hangkarival. Van 2 is. Egy Audigy 4 Lite és egy alaplapi Realtek High Definition Audio. 5.1-es fülesem van amit imádok mert nagyon frankón szólnak a játékok. Persze feltettem a legfrissebb drivereket amiket felleltem mindkét kártyáét. De 5.1-es beállításban az első hangfalak alig szólnak, a hátsók órdítanak, a soobwoof irreálisan dübörög. Már próbáltam mindent de nem jó. Erre ezt olvasom FAQ-ban!

"Egyelőre legtöbb hangkártyánál úgy tűnik, nem lehet megoldani azt, hogy 5.1 -be szóljon minden (mármint, hogy mindegyik hangfal szóljon). Habár nálam is szól mindegyik hangfal a hangkártya tesztelő programban, sokaknál 5.1 -es filmnél is jó, de játékokban, meg zenelejátszáskor nem szól a többi..

Most akkor kérdem én mondjak le az 5.1-ről??? Azért ez szerintem elég gáz.....
    Tudtok valami megoldást???

"