Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
ne aggódj, nem fog betelni - ha kell a hely, törölni fogja az árnyékmásolatokat (azok foglalják a helyet, törölheted te is, de nem kell). amíg viszont nem használod másra az üres helyet, addig kitölti ezzel - ugyanúgy, mint a memóriánál, annak se jó, ha üresen áll, a meghajtón is azért van a hely, hogy hasznosítva legyen.
megnézheted, hogy mennyi helyet foglal (és foglalhat), ha egy rendszergazdai parancssorban kiadod a 'vssadmin list shadowstorage' parancsot.
további információk itt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

azért tettem fel mert megszeretném ismerni. te már úgy születtél hogy ismerted a vista minden funkcióját?
és képzeld nem tört verzióm van, megvettem a campusos verziót.
amúgy köszi az infókat<#wink>

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

http://www.laptopvideo2go.com/

ezen az oldalon erdemes szetnezni driverek utan, nekem is vista 64-em van nvidia kártyával, eddig nem volt driver gondom.
hány millio volt a gép?

CroftManor
Nekem még egy hete sincs, hogy Vista 64bitre váltottam, de napról napra a C meghagjtón kevesebb a hely!
Nem tudom mitõl, mert tényleg az sp1-en kívül szinte semmit nem tettem fel, csak a frissítéseket szedtem le, meg drivert a webkamhoz, VGA-hoz. <#falbav>
Nem telik bele még egy hét és azt fogom látni, h betelt a C!

Nothing is True, Everything is Permitted

Magoo
Azon gondolkodom, hogy áttérek a Vista 64bit-es verziójára, hogy kihasználjam a 4GB RAM-ot. De félek, hogy pár driverbõl nem találok kompatibilset. Szeretnék tõletek segítséget kérni!
A gépem egy DELL XPS M1730-as notebook. Sorolom mi van benne:
Intel® Core™ 2 Extreme Processor X9000 (2.80GHz, 800MHz FSB, 6MB L2-cache)
4096MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM <2x2048>
DUAL SLI 512MB NVIDIA® GeForce® 8800GTX card
400GB Free Fall Sensor Raid 0 Stripe - 2 X 200GB (7200RPM) Hard Drive
Blu-ray Disc DVD+/-RW Optical Drive including software
Integrated Sound Blaster Audigy ADVANCED HD Audio
Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-Card - Europe - Core 2 Duo Processors
Ageia PhysX Processing Unit Card
17.0" UltraSharp™ WUXGA (1920x1200) TFT with TrueLife™ with Integrated 2.0MP web cam
+ M-Audio FireWire Solo külsõ hangkártya

Olyat hallottam, hogy a videókártyához nem talált 1-2 emberke drivert (akik szintén 64-re tértek át), illetve a logitech kamera software-e gázoskodott. Szóval picit még gondolkodom, de ha elõre be tudok gyûjteni minden drivert amit használok 64bit verzióban, akkor nekivágok.
Legyetek szívesek segítsetek! Köszönöm elõre is!

Dzsini
no igen, de ezt az átlag felhasználó abban veszi észre, hogy az UAC idegesíti... engem már az zavar, hogy egy XP nem kérdez rá, hogy tudom-e mit csinálok (és nyomtam már cancel-t az UAC-nek, nem rögtön a continue-t). nem a legnagyobb, de a leginkább észrevehetõ újítások az aero mellett.

az is érdekes amúgy, hogy egyeseket idegesít az UAC. nekem akkor jelent meg sokszor, amikor beállítottam a rendszert (és ebben lesz még rendszergazdabarátabb a Win7, meg lehet adni neki, hogy most rendszert építesz, mindent okézzon le újraindításig), azóta hetente jó, ha 1x látom... fent van ami kell, be van hangolva a rendszer, nincs szükség rendszergazdai jelenlétre.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
De be lehet állítani, mármint a defragot, hogy ütemezve fusson. Én még mindig nem ezeket a szolgáltatásokat tartom a Vista legnagyobb újításának hanem, hogy kernel szintrõl MINDEN átkerült felhasználói szintre, így jóval növelve a biztonságot, persze ennek az ára volt a kezdeti inkompatibilitás.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
volume shadow copy sincs, meg alapból a defrag sincs beállítva, hogy idle idõben fusson, és az indexelés is elég kezdetleges.

Narxis
Ebbõl egyedül a Superfetch nincs vagy nem lehet XP, no meg az indexelés ha valamit felvett a delikvens indexelõ helyek közé.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
a gép pihenõidejében megy az árnyékmásolat készítés, a töredezettség-mentesítés, az indexelés, a superfetch finomhangolása, a defender ellenõrzési körei, a windows update... nagyjából minden, amitõl a Vista az lesz, ami. ha ezek zavarnak, rakd vissza az xp-t.

nem értem amúgy, hogy minek használtok olyan prtogramot, amit nem ismertek, és ha már feltettétek (azt nem is feltételezem, hogy pénzt adtatok ki érte), akkor minek kiherélni belõle mindazt, amitõl több és jobb lesz, mint az elõdje?

Szevasztok!

Van egy gépem. A c: meghajtó egy 160 gigás sata vinyó, a d: egy 250-es ata.

A c-n van xp, a d-re szeretnék vistát rakni, de azt írja, hogy dinamikus lemezre nem lehet felrakni a vistát. Ezt hogy lehet orvosolni?

Elõre is thx

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

[HUN]FaTaL
Ha azt akarjátok hogy ne kérdezgessen akkor az UACot kell kikapcsolni és igen kell restart. Vezérlõpult->Felhasználói Fiókok->Felhasználói fiókok felügyeletének be és kikapcsolása->Ki a pipa és restart (fel is ajánlja)

http://goo.gl/gd6Zi5

ja én is megcsináltam, de ugyanúgy rákérdez. gyanítom hogy kell egy restart is, de azt majd holnap. azonban lenne egy kérdésem:
amikor megy a képernyõpihentetõ egy idõ után elkezd valamit dolgozni a gép. kerreg a vinyó mint állat. ez miért van? mit csinál ilyenkor? valami rendszervisszaállítási pontok készítését már lelõttem. talán indexel? kb 3 napja lõttem fel a vistat és nem nagyon értek még az ilyen dolgaihoz. de ez az uac ez roppant idegesítõ<#violent>

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

CroftManor
Én ezt megcsináltam, de ugyanúgy rákérdez, h engedélyezem-e... <#rolleyes>

kakaoskalacs
Vaklárma 😄 csak restart kelett ^^ thx a segiccséget

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Tud valaki olyan programot, hogyha leszedek egy programot, akkor azután lefuttatja a programnak a registry fájlait is és törli azokat? Elõre is köszönöm
kakaoskalacs
😮 ugycsinaltam de ugysincs menu .-. oooruleet

bon
Akkor így keresd: vezérlõpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/Helyi felhasználók és csoportok és máris ott lesz a felhasználók.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kakaoskalacs
Start menü -> Számítógépre jobb egérgomb, majd Kezelés
Nyissuk le bal oldalt a Helyi felhasználók és csoportok -at, válasszuk ki a Felhasználókat.
Kattintsunk duplán a Rendszergazda fiókra (angolul Administrator)
Szedjük ki a pipát "A fiók le van tiltva" elõl, majd Okézzuk az ablakot.

"Nyissuk le bal oldalt a Helyi felhasználók és csoportok -at, válasszuk ki a Felhasználókat." nalam nincs ilyen menu :C

bon
Igen gyorsabb lehet.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

CroftManor
Hi.
Ha az energia gazdálkodási lehetõségeknél át karttintok a teljesítménycentrikusra, akkor gyorsabb lessz a Vista?

bon
Kapcsold ki az UAC-ot ha annyira idegesít, kikapcsolása az msconfig program lehetséges eszközök fülön lehetséges. De ha végkép az admin fiókot akarod engedélyezni ime a leírás: link

kakaoskalacs
vki elmondaná hogyankell beallitani hogy rendszergazda legyek?
mert egyszer már megcsinaltam csakhat elfelejtettem hogyan is ..
szal eleg idegesito hogy mindennel "Igen engedelyezem" -.-

bon
Felhasználok konfigurációja/felügyeleti sablonok/vezérlõpult/A vezérlõpult elérésének tiltás és válaszd az engedélyezést.

Köszi. Tényleg azt le tudod írni pontosan hol találom a gpedit.msc-ban a vezérlõpultot?
Dzsini
de tud, de igazából mostanában 4giga ram vagy afelett számít a 64bit.

Vagy inkább másként fogalmazok: ha mégis 64bites vistát venne, akkor játszani nem is tud majd?
Köszi, mire jó akkor a 64bit?
bon
32bit

Leginkább játék és 2Gb
bon
Attól függ mire hasznája a gépet és mennyi memória van benne.

Sziasztok!

Windows témába amatõr vagyok ezért kérném a tanácsotokat. Egy ismerõsöm lecserélne HW, E8200-s CPU ra váltana, s mellette VIstát szeretne. Ehhez a procihoz 32bites vagy 64 bites Vistát kell/érdemes bezserezni?
bon
A vezélõpult korlátozást meg a start menübe beírod, hogy gpedit.msc és ott részletesen belehet állítani, hogy mihez férhet hozzá.
A meghajtót mindig látni fogja, de tartalmához nem férhet.

Ilyenkor is látja a meghajtót a felhasználó csak kiírja, hogy hozzáférés megtagadva! De nekem olyan kellene, hogy ne is lássa<#nevetes1>. A vezérlõpultba be tud lépni.
bon
Meghajtó eltüntetése: jobb egérgomb a meghajton, tulajdonságok biztonság füll és a Csoport vgay felhasználó részénél a szerkeztés gombbal hozzáadod azt a felhasználót akinek tiltani akarod a hozzáférését a meghajtóhoz. majd kiválasztod a teljes hozzáférés megtagadását. A felhasználót elõtte a vezérlõpult felhasználói fiók kezelésénél kell felvenni.

Leírnád nekem? Meg azt is leírnád, hogy tudom eltüntetni más felhasználó elõl egy egész meghajtót?
Dzsini
semmit, ha a network discovery (elsõ a listán) be van kapcsolva, akkor mûködnie kell. utána már attól függ, hogy mire akarod használni a hálózatot, aszerint kellhet filemegosztás, public folder sharing, stb.

Nandusz
Egy kis segítséget kérnék... Két Vista Home Premium oprendszeres notit, hogy kell egymással utp-kábeles hálózatba kötni?
A fizikai megvalósítással nincs gond, csak a Vistán belüli beállítások érdekelnének. Tisztában vagyok azzal is, hogy cross kábelt kell alkalmazni.
Az érdekelne, hogy a hálózati és megosztási központon belül mit kell beállítani hozzá.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

bon
vezérlõpult/felhasználói fiókok/felhasználói fiók kezelése. Pontosabbat most nem tudok írni, mert itt a munkahelyemen tartományi környezett van és az sokban különbözik.

Ha például XY fiókot le akarom tiltani a vezérlõpultról, mik a lépések? Le tudnád nekem írni? köszi
bon
Lehetséges, hogy nem probléma és csak a játék tszt progoja téved (láttam már ilyet) ha nincs mûkõdésben probléma akkor nincs gond.

CroftManor
szted én direkt vettem így?
Nem volt épp a boltba egyforma de azt mondta a srác hogy 64biten nem probléma...

bon
Azzal ne foglalkozz, hogy a ram egyik vagy mindkét oldalán van e chip. Az nem gond, aminek mindkét oldalán van, biztos több kissebb memória chip-bõl épül fel, míg az egyoldali változat meg kevesebb de nagyobb méretû memória chip-ekbõl.
viszont az lehet, hogy a PQI és a Kingmax nem szeretik egymást. mindig célszerû azonos memóriát pakolni a gépbe, mert így elkerülhetõk az esetleges problémák. Én pl: párba válogatva vettem a ramjaimat sõt még elõtte megnéztem az alaplap kézikönyvében, hogy támogatja e.

CroftManor
Itt van ez a ram példa
Képzeld el, hogy a kingmax ramnak a másik oldalán nincsenek ezek a fekete kockák.
nem tom hogy mondjam... a te képeden ahogy van a közepe, ugy nem ment bele! Csak ha kezedbe veszed és csinálsz egy balról jobbra fodulatot.

bon
Még mindig nem értem, mert a memórián van egy bevágás ami nem középre esik kép és ez miatt csak egy irányba lehet betenni, fordítva nem szabad az nem tenne jót neki.

CroftManor
De a Kingmax ramot tényleg scak ugy tudtam beletenni, mert ha ugy akartam tenni, mint a PQ1est, akkor ugy csinált mint egy libikóka.
Hol a felsõ irányba, hol az alsó irányba billegett és nem tudtam lekapatni azzal a két kis pöcökkel.

bon
Megfordítottad? Csak 1 féle képpen lehet betenni a memóriát a foglalatba.

CroftManor
Vagy nem rendesen van berakva a négy 1 gigás ram, mert ugy van hogy 3 egyforma PQ1-es ram, de a negyedik az egy kingmax 1 gigás, de annak egész más a kinézete, csak az egyik oldalán vannak ilyen fekete kockák és csak ugy tudtam betenni a slotba, ha megfordítottam ellenkezõ irányba. Nem lehet h ez miatt?

bon
Frissítés helye nem állítható. Az Assasin Creed detectora meg lehet, hogy téved.