40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • FGB
    Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hol tudom beállítani, hogy ha alvó állapotba teszem a gépet akkor 1-2 óra múlva ne kapcsoljon be magától? Most az a baj, hogy nem akarom kikapcsolni a gépet csak "készenlétbe" alvó állapotba tenni, de nem akarom, hogy magától bekapcsoljon x idő múlva hanem csak akkor amikor én bekapcsolom.
  • Dzsini
    tölts le a gyártó oldaláról egy friss Vistás drivert az alaplaphoz

elméletileg ott kellene lennie egy DMA engedélyezésnek
  • berczely
    De az a baj hogy az alaplapi lemez Vista alatt nem jó sajnos csak xp-n fut nemtom miért...

Ezt a DMA módot nem találom nekem mindegyikről csak adatokat ír ki semmit nem tudok állítani!
  • Dzsini
    igaz, egy alaplapi driver feltelepítés/frissítés sem árthat.
  • Dzsini
    ezeket (IDE-csatorna) nézd végig, hogy mindegyiknél engedélyezve van-e a DMA mód (2. fül - nálam Advanced Settings a neve) - meg nézd meg, hogy amelyiknél a vinyó van, ott az milyen módban fut.
    ha Ultra DMA mode 2,5 vagy ilyesmi, akkor nem ez a megoldás...
  • lck
    Talán az alaplapodhoz kellene keresni direkt IDE vezérlő drivert.
    Az hogy "szabványos" nem biztos hogy a legjobb.
  • berczely
    Eszközkezelőben nem tudok állítani semmit!

• Dzsini
    ezeket auto-ra, meg ugyanezt keresd meg windowson belül az IDE portoknál (primary meg secondary ide - vagy ilyesmi néven)
  • berczely
    Megnéztem a Biost de nem találtam semmilyen UDMA módot a vinyóhoz csak a DVD meghajtónál volt ha jól emlékszem!

Viszont találtam ilyet:

Extended IDE driver: [auto v. none]
    Access Mode: [auto v. large]
  • berczely
    UDMA?
    Így keressem a Biosban?
    A másik a device manager az mi?hol keressem?
  • Dzsini
    a tippem az, hogy a vinyó nem bírja a párhuzamos terhelést - nézd meg, hogy UDMA módban van-e (egyrészt biosban, másrészt a device manager-ben)
  • berczely
    Erre valaki?
  • lck
    A gen_ml.dll -t kell a jogosultságokban saját használatúvá tenni. Mindenféle jogokat megadni a felhasználónak.
  • Dzsini
    ez alapján a winamp media library dll-je, ami a program files mappába akar írni lendületből (ami Vista alatt admin joghoz kötött), és nincs felkészítve rá, hogy engedélyt kérjen - ezért kiakad.
    a megoldás: ha nem használod a KMP alatt a media libraryt akkor nyugodtan töröld le a plugin mappából ezt a dll-t.
  • bon
    Itt írnak a jelenségről: link Ha jól, értelmezem winamp egyik dll-je ez a bizonyos fájl.
  • desigo
    felraktam az előző verziót (kmp_1431) és ezzel megszűnt

thx!
  • bon
    Ha zavar a hibaüzenet nevezd át a fájlt valami másra és nem fogja kiírni többet a progi.
  • desigo
    hát xpn soha ilyen gondom nem volt
    köszi megpróbálom

bon -előző verziót is megpróbálom mindjárt...
  • Dzsini
    nem a gen_ml.dll-el van baj, hanem azzal, hogy több program/szolgáltatás próbálja egyszerre használni - nincs fent valami más videolejátszó program vagy codec pack fent ami összeakadhat a KMPlayer-el? esetleg a beállításokat állítsd vissza eredetire a KMPlayerben, hátha az javít a dolgon... de ez szinte biztos, hogy nem a Vista hibája.
  • bon
    Kmplayer\Plugins, egyébként a hiba nálam is fent áll, de csak a legfrissebb verziónál, az elözőnél nem. Régebben is volt ilyen hibám, de egy következő verzióban megszünt.
  • desigo
    Ha elindítom a KMplayert akkor várnom kell 15 másodpercet míg elindul a videó akkor is ez a hibaüzenet jón be.
    Ha leokézom akkor működik rendesen.Már újraraktam de nem oldódott meg
    gen_ml.dllt szedtem de hova kellene másolnom?Vagy mi lehet a gond?

• berczely
    Sorry mégse oldódott meg a recsegéses dolog...
    Ajj pedig már azt hittem jólessz!

Nemértem mitől van!Úgy belassul a zene csak lesek :O recseg meg minden.
  • berczely
    Jó ez már megoldódott...

Következő probléma:
    Biosban bekapcsolnám a Coul & Qouit (lehet nem helyesen írtam) funkciót és bootolásnál újraindul a gép!XP alatt rendesen működött!
  • berczely
    Sziasztok!

Mitől lehet az hogyha pl.: zenét hallgatok és közben nyitom a sajátgépet vagy internetre mennék, vagy egyéb alkalmazást nyitok meg miközben megy a media player elkezd kib*szottul akadozni a zene recseg meg belassul!
    MSN hang is ha valaki bejelentkezik be-be akad recseg!

Mitől lehet?
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes feltettem az alap drivert és semmi probléma, bekapcsoltam az 5.1-et meg beállítottam a hangerőt és kész :) Ja meg a Stereo Surroundot kapcsoltam még be hogy minden hangszóróból szóljon a zene Winamp alatt is.
  • Dave0092
    jaja van, csak énis leszedtem a SB2-hez, de akkora kalap szar volt, hogy belefájdult a fülem, igaz nem tettem fel ezt a drivert, hanem felvetem a kisoknnál 5.1-re, meg a hangszint belitottam és msot ugy ahogy jó. de ezzel a kis kreálmány driveral kilehet használni az 5.1-et, mert am ninsc EQ, meg ezek a alap driverbe...
  • [HUN]FaTaL
    Van hivatalos driver Sb Audigy 1től felfelé :)
  • desigo
    nah egy kis szenvedés után működik megfelelőne

köszönöm a segítséget!
  • Dave0092
    sztem ha beirod hogy creative akkor közte lesz
  • desigo
    mi a pontos neve?
    indepen rákeresek
  • Dave0092
    ha regisztrálva vagy az ncore-on oda feltettek egy olyan drivert, ami vistan is kihozza a SB karikbol az 5.1-et. ez saját kreálmány, tehát hivatalos oldalon nem találod meg
  • desigo
    kösz az infót
    holnap délelőtt visszarakom a kártyát és kipróbálom...
  • skateout
    Óhh és még vmi, néha nem a legújabb Driver a legjobb, spec ez volt amit mondtam hogy a legújabb problémám volt, ingadozozz a hangerő, ami zavart, vissza tettem egy fokkal régebbit, és hát sokkal jobb, szóval ezzel is kisérletezni néha, nem árt, jah és bocs a hosszú leírásért, próbáltam pontos lenni. :D
  • skateout
    Üdv. Nos nekem is voltak gondjaim hangzással Vista miatt. Már több féle is. Nos a tegnap jöttem rá a legújabbiknak a megoldására, de az most nem lényeg. Nos a gyenge hangerőn könnyen lehet segiteni, több módja is van, ajánlom nézd végig mindegyiket. Először is a kis progit nézd meg ami van hozzá, a vezérlőpultja, abban van nem egy féle tuning, nem az akusztikára gondolok meg ilyenek, hanem pl: Erőteljes mód, meg hasonló, ez az egyik, a másik meg, tálca hang ikon, jobb klikk, lejátszóeszközök, ott a hangcuccra egy katt, alul van egy gomb ami ekkor lesz elérhető, ez a beállitás gomb, katt rá, itt állítsd be hogy 5.1, gondolom ez kell, ha nem akkor opcionálisan, nos ott végig jelölj minden pipát be és tovább, nem kell a teszt, csak ha gondolod, ha ezen végig mész már növekednie kellene kicsit a hangerőnek, nekem bejött, na de még nincs vége, ezzel megvagy akkor ugyanaz a kis ablak, a lejátszóeszközök, itt most már két katt a hangcuccra, és ott a füleken van egy javítások fül ha minden igaz, nekem spec van, de lehet hardver opcionális, nos ha van akkor ott van még egy két lehetőség a tuningra, nekem ez nagyon oda vert utána, még én is meglepődtem hogy mit tud a kicsike :D Szóval itt megtalálhatod a hangszínszabályozást amit a vezérlőpultnál mondtam, de nem elfeledni, mindkét helyen be kell állítani ezt, mert igy a jó, nos tovább, hangszóró kitöltés belőve, nem mondom mire kell, Vista leirja, ezután mélyhangkezelés, ezután a ventillátoraimat cserélhettem olyan kemény lett a mélynyomó :D ezután, ami a legjobb sztem a szobakorrekció, itt nagyon szépen és pontos hangzást lehet kicsavarni a kártyából mert beállíthatjuk hogy milyen távol vannak a cuccok, igy ugy fókuszálja ahogyan kell, és ezáltal nagyon szép hangot kapunk, és emellett be lehet még állítani hogy plussz hány dB-t toljon rá a gép, ami elég jó növekedést eredményezhet. Ja és felül pipa be hogy Azonnali mód, igy tudjuk követni azonnal a változást. Nos kb ennyi, szivesen válaszolok ha vmi nem érthető. Nekem bejött, ajánlom másnak is. :D
  • bon
    A boot során F8-as gomb, majd a megjelenő menüben válaszd a rendszerhiba esetén az automatikus újraindítás tiltását. Ezután ha a kék halál előjön akkor nem fog eltünni a képernyő és lesz időd leírni a tartalmát, majd ide beírni. E nélkül sokra nem megyünk driver, szoftver, hardver hiba is lehet.
  • DerStauner
    Sziasztok!

A köv a gondom:

vista x64-em van sp1-el. minden important és recommended frissítés fel van telepítve.
    eddig játék közben párszor lefagyott, mert a vid kártya túlmelegedett, amit a fan speed szabályozásával meg is oldottam.

viszont ma volt a 2. olyan lefagyás, ami igazából nem tudom, miért van.

játék közben feljött egy DOS-os piros képernyő, és valami olyasmit írt ki, hogy a windows ismeretlen eredetű hibát fedezett fel, és újra fog indulni. amikor első alkalommal volt ez a hiba, akkor pedig ugyanez a szöveg volt, csak kék alapon (akkor nem játszottam, kint voltam a windows-ban).

tudom, hogy ez így leírásnak kevés, de az a képernyő elég gyorsan eltűnt.

szerintetek ez mi lehet??
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudom mi lehet a probléma, nekem egy Audigy SE-m van, ha mindenigaz az ugyanaz mint a Live 24bit, de a hangerő is tökéletes, és az 5.1 is működik :)
  • desigo
    hi

átálltam XPről Vistára és egy problémám akadt amire nem találtam megoldást

Van egy SB Live! 24-bites hangkártyám ami tökéletesen működött Xp alatt a hozzá való driverével.
    Vistán megkapta ezt a drivert: Creative Sound Blaster Live driver 1.04.0077 for Windows Vista (SB24_VTDRV_LB_1_04_0077.exe)

fel is ment rendesen és az eszköz működik is megfelelően de mégis az egész totál halk.Ha full hangerőre rakom a winampot vagy akár a KMplayert és a Vista hangerejét is akkor hallható normál hangerőn.

Most egyenlőre kivettem a hangkártyát és használom az alaplapi integráltat.Az normálisan működik csak épp minőségben marad el...

Csak egy sztereo hangkimenetet használok egy thx-es 2.1-es Logitechhez és ott igencsak jobb lenne az SB live...
  • tommyg
    használj valami értelmes aktivátort
  • skateout
    Nos egy újabb feladvány. Egy ismerősömnek egy ASUS laptopja van, és azért emelem ki mert csakis ez lehet a bibi. Nos a probléma a köv. Tudom nem szép dolog meg minden, de a Vista nem jogtiszta, én tettem rá. Nem SP 1, ez még az egyel előtte lévő, aminél a számlálót meg kell állitani. Nos a gép egy idő után ismét elinditja a számlálót és kéri az aktiválást stb. De a vezérlőpultban 30 nap áll, de a számláló megy. Miért, mi az oka (én a gépre gyanakszom), és mit lehetne tenni? Sajna már nem vagyok a gép közelében, és egy csaj a tulaj, nem nagyon tud mit kezdeni vele. Szal vmi ötlet. Please.