40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Zsoltika 007
    Nem lehet. Csak ultimate meg enterprise tudja
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

A következő a problémám ... Kapott a cégem németországból egy Sony VAIO notit Vista Business van rajta de Német :(
    Volt aki azt mondta,hogy az updateről lejön a Magyar nyelvi csomag. Már teljesen naprakész az egész de a nyelvi file nem jön. Vagyis nincs benne a listába. Valakinek volna ötlete hogyan tudom lemagyarítani? Fontos volna!
    Köszi szépen előre is!

Üdv:Joe!
  • simonl #34117
    Sziasztok,

Még az év elején vásároltam egy laptopot, vista home premiummal.
    Vásárláskor csak egy recovery lemezt kaptam.
    Szóval annak idején első lendülettel XP -t tettem fel. Most kipróbálnám a Vistát.
    Szóval mit kellene letöltenem, hogy a saját kódommal tudjam telepíteni a vista home -t.

Köszönöm szépen a válaszokat.
  • nightwalker
    A Home Premiumra is fel lehet tenni a dreamscene-t.
    (ezt kell keresni:Windows DreamScene for non-Ultimate Vista v3)
  • JSbyMSI8800
    Oké! Köszönöm hogy válaszoltál!!
  • Dzsini
    Vista változatok
    otthoni használatra a Home Premium bőven elég, esetleg a Business (ez leginkább azért, mert jár informatikus hallgatóknak MSDNAA keretében)

drivereket meg szoftvereket pedig a hardver vagy szoftvercég oldalain tölthetsz le - a Vista már lassan 2 éve van a piacon, már nem meglepő, ha egy program fut rajta.
  • tompka
    Ha otthonra kell, és nem kell semmiféle extra(mozgó háttér, több nyelv) akkor a Home Premium. A Bussiness-ről nem tudok nyilatkozni. Aszem az az mint az Ulti, csak nincs benne média programok pl Media center. Ha kell mozgó háttér, több nyelv, akkor Ulti.
  • Laciiiiiii
    Hello!

Melyik Vistát érdemes felrakni? Ultimate v. Bussiness és mi a különbség a 2ö között, vagy a többi között?
    Valamint vannak olyan oldalak, ahol drivereket,szoftvereket lehet letölteni vistára?
  • Nagy01
    Nemtudom:).Nem nagyon érdekel mivel még egyszer sem fagyott ki.Csak a 3ghz szerintem már egy kicsit durva és amúgy sincs különbség 2.8 és 3 között..legalábbis észrevehető biztos nincs.
  • bon
    Itt egy cikk a témáról: link
  • mikiking
    mi a külömbség a 2 közt egyébként ?
  • bon
    Ha lesz benne 4gb-ram akkor 64bit ha kevesebb akkor 32bit.
  • AlieN911
    Hali!

Laptopra 32 v. 64bites vistát tegyek? T2390es lesz a proci valoszinűleg!
  • JSbyMSI8800
    És gépindulás/terhelés alatt milyen hőfokon van?
  • Nagy01
    Okés megpróbálom de a faqba olvastam az előbb hogy nem lehet belőlle 5.1-es hangzást kicsikarni:S.

#berzely nincs bekapcsolva majd azt is kipróbálom

#JSbyMSI8800 igen, most viszont 2.8-on van(jobb a békesség:D), egyébként már közel 1,5éve megy így.
  • bon
    Rakd fel a legújabb hangkártya drivert, amit a gyártó oldaláról szedhetesz le.
  • berczely
    Windows update ha bevan kapcsolva biztos szed le neked driver-t hozzá!
    Ha nem kapcsoltad be akkor az Asus honlapján tuti van hozzá driver!
  • JSbyMSI8800
    Hali.

Bocs hogy megkérdezem, de meg kell kérdeznem... Az a Core 2 Duo E4300-as procid 3GHz-re Gyári hűtéssel van húzva?
  • Nagy01
    Hali
    help please
    felraktam a vistat és nem jó a hang.Asus p5B lapom van , integrált hangkártyával.5.1-es Speedlink medusa fülesem van és egyáltalán nem szól.
  • viral
    Arrol nem beszelve hogy mar csak ezert is jobb a hiren's -en levo ghost mert tomoritve keszit biztonsagi masolatot,a rendszervisszallitasos pedig egy az egyben,rgo? egy mondjuk 40gb-t foglalo rendszerpartiviorol a ghost csinal olyan 20-at a windows pedig 40-et.Azert barmekkora a vinyod ez lenyeges kulonbseg,ettol fuggetlenul a sima hatterben dolgozo rendszervisszaallitas jo dolog es folosleges kikapcsolni,csak vissza kell venni a tarolo meretet mert hajlamos tulhizlalni magat.
    "vssadmin list shadowstorage" -ezzel meg lehet nezni az aktualis meretet

"vssadmin resize shadowstorage /for=c: /on=c: /maxsize=5GB" ezzel pedig pld 5GB-re allitani ami boven eleg.
  • lck
    Persze ki mit szokott meg. Nekem a Hiren's Boot CD-n lévő van. Külön meghajtóra készíti persze. Épp ez a lényeg, pl.: ha behal a boot akkor innen tiszta visszaállítás készíthető. A hangsúly a "tisztán" van. A win visszaállítók ezt-azt vissza cserélgetnek, meg ezt-azt benn is hagynak a rendszerben. Konkrétan: nem szedi ki pl. egy visszaállítási pont és egy visszaállítás közti telepítés minden egyes fájlját. Persze tudom "nagy" a vinyó, de akkor is minek szemeteljem tele.
  • Dzsini
    minek pénzt költeni rá, ha a visszaállító be van építve? ráadásul nem külön driveon, és naponta az aktuális állapotot tárolja.

de ez is olyan, hogy ízlések, pofonok és pénztárcák kérdése.
  • bon
    Sose használtam a rendszer vissazállítást, az az első amit kikapcsolok. Egyébként ha kikapcsolód pl. a rendszer gyorsító szolgáltatásokat akkor valóban kevesebb helyett zabál, de nálam bevannak kapcsolva. Ha engedném lefutni a lemez karbantartót akkor közel 5gb helyett szabadítana fel, az 5gb jelentős része az ideglenes fájlok, tehát zabálja a helyett. De nem érdekel, mert a winyon van helyem (ha elfogyna akkor olcson lehet venni hatalmas kapacítású wiynókat), a gép meg cserébe gyors és stabil.
  • lck
    Norton Ghost
  • Dzsini
    nem felesleges az, amint egyszer szükséged van rá... (hibás frissítés, összezavarodott driver, rengeteg dolog történhet, nem véletlen, hogy minden rendszernél most már alapvetés)
  • [HUN]FaTaL
    Nem zabálja csak be kell állítani :) (a rendszervisszaállítás pl. tök felesleges)
  • Dzsini
    31et foglal, de ha kell a hely, akkor fel fog belőle szabadulni. az árnyékmásolatok, a rendszervisszaállítás, a winsxs mappa (a dll balhék szükségmegoldása) mind rengeteg helyet foglalnak, de az első kettő visszafogható, lejjebb vehető (de egy Ultimate mindig többet foglal, tényleg szükséged van a rengeteg plusz szolgáltatásra amit nyújt?)
  • bon
    Lemezkarbantartó szerintem elég hatékony, egyébként jobb ha hozzászoksz, de a Vista zabálja a szabad helyett.
  • Grizzly4x4
    Igen pont ezt irta ki de azóta már hála Istennek sikerült megoldanom egy másik particiókezelővel a dolgot! De lenne még egy kérdésem az hogy lehet hogy kb fél napos a rendszerem és a vista (ultimate) már lefoglalt majdnem 31 gigát a c meghajtóból pedig az office-t még fel sem raktam. Valaki tud valamilyen progit amivel hatékonyan lehet tisztán tartani a rendszert és felszabadítani minél több terület nehogy már 50 gigát hagytam a rendszernek aztán a végén még nem lesz elég előre is köszi a segítséget.
  • bon
    Beépített lemezkezelő nem jó arra a feladatra amit csinálni szeretnél a particiókkal? Ha jól értem (nem biztos) a Paragon oldalán azt írják, hogy 64bit-es oprendszernél a Recovery CD-t kell használni, de itt van az angol szöveg: "Only for 64-bit editions of Windows Vista and XP: operations requiring monopoly disk access can be executed only from Recovery CD"
  • Grizzly4x4
    Hali lenne egy kisebb problémám van egy asus F3k-s laptopom és mivel négy giga ram van benn ezért a 64-bites vistát tettem fel. Most az a bajom hogy szeretném particionálni a merevlemezt a paragon particion managgerrel de valamit kotyog hogy nem kompatibilisa a 64 bittel vagy ilyesmi. A program elindul de mielőtt nekiállna elvégezni a particionálást hibát ír ki. Szóval valaki légyszives adjon tippet vagy ajánljatok valami másik partició progit ami gond nélkül működik 64bites vista alatt előre is köszi
  • Tomihori
    Hello! Mitől lehet az hogy ultimate-be amikor újraindítom a gépet vagy bármikor amikor betölt a vista akkor nem hozza be rendesen a dreamscene hátteremet? mindig azt mondja hogy rosszúl lett leállítva az explorer ezért kikapcsolta magát a dreamscene alkalmazás... Pedig eddig működött normálisan ezt kb. csak egy hete kezdte el csinálni...

Aki tud rá megoldást az lécci mondja meg mert elég idegesítő minidg átállítani a hátterem...
    Előre is közsi a segítséget!!!
  • mikiking
    max a procit visszább állitom... de mást nem tudok már,merttt le van formázva a C ... és az a kék képernyőn olyanok vannak,hogy kapcsolja ki a shadowingot,meg ilyen hülyeségek.
  • bon
    Milyen hibakód van a kék képernyőn? Ha tuningolva van a gép akkor legalább a telepítés idejére állítsd vissza alap órajelre.
  • mikiking
    Nos nekem van egy nagy gondom...most a laptopról irok.... a gépem nem tudom átinstalálni.... C be volt installálva a xp , bneleakartam tenni a vistát...... amikor ki kell választani hova tegye..kiválasztom a C-t gondolom kijön az instaláció , és amikor a fájlok kibontása ,az vagy 5 percig 0 % on van,majd asszem jön a kékhalál ( kék képernyő és azt irja,hogy leállitotta a gépet a károsulás megkerüléséért.. na fasza...akárhányszor csinalom ezt csinalja...Utánna megpróbálom xp-t felrakni , formázás ,instaláció, pár perc,kék halál , a C- be próbáltam ezt ugye.... Megpróbáltam kitörölni a C particiót, létrehoztam egy újat,formázza vagy 10 percig...instaláció.kékhalál... és a régibe sem tudok belemenni,szóval gép nélkül maradtam...mit csináljak ? egyébként 2 merevlemezem van. Ilyen hibával még nem találkoztam.
  • tompka
    Az ESET Smart Security a vista betöltődése után néha kiírja hogy hiba a kernel kommunikációja során, és nem lehet megnyitni. Ez mit takar? Csak a gép újraindítása után éled fel.
  • Narxis
    Vista hibája.
  • berczely
    Következő probléma:
    Biosban bekapcsolnám a cool & quiet funkciót és bootolásnál újraindul a gép!XP alatt rendesen működött!
  • berczely
    De az a baj hogy nincs!
    Már néztem ott is de csak linux és xp driver van vista nincs!
  • Dzsini
    állítsd be, hogy például egérmozgatásra ne induljon be (eszközkezelő - egérnél beállítások, energiagazdálkodás), valamint nézd meg, hogy a háttérben futó szolgáltatások közül (defrag, vírusírtó, stb.) melyiknek van engedélye, hogy "felébressze" a gépet.
    (#34036-nál előfordult egy ilyen eset, ott olvasgasd el a válaszokat, volt még pár ötlet)