40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    Vezérlőpult->Rendszer.
  • aley
    Üdv.nemrég van fent a vista nekem. eddig nagyon tetszik, de hol lehet megnézni hogy melyik szervizcsomag van telepítve?
  • Gideon Wieth
    hát elvileg a programot átengedtem a tűzfalon.. odatettem a kivételekhez.
    meg a portot is próbáltam. adtam neki egy nevet, beírtam h száma 21 de semmi.. :(
  • bon
    Tűzfalon átmegy a progi forgalma?
  • Gideon Wieth
    Sziasztok!

FTP-re próbálnék felmenni Vista home basic alól, de egyszerűen nem tudok. Már több programot is próbáltam. Eddig xp-n és win 7en is sikerült felmennem, de vistán már a kapcsolódás elején azt írja hogy connection refused...
    Mi lehet a hiba ?
  • Rudee
    Helló!

Következő lenne a problémám: nemrég újra lett telepítve a windows (vista home premium). Egy ideig ment is minden, frissítéseket folyamatosan töltötte lefele. Aztán mostanában több program is beszarik. Daemon toolsba image betallózásakor, photoshopnál a kép mentési helyének kiválasztásakor, neroba szintén fileok tallázásakor megáll az élet és az adott program nem válaszol.
  • tapuah
    köszi a segítséget!
  • kapoles
    Üdv.Segítséget szeretnék kérni! Van egy asus F3series laptopom előre telepített vistával, upc-s vezetékes nettel (Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller), és ha online próbálok játszani (jelen esetben live for speed), serverhez való csatlakozáskor azt kapom hogy "udp csomagok nem érkeztek meg a hoszthoz". Kipróbáltam routerről jövő nettel és ott nem volt ilyen probléma. Gondolom a gond hogy a modemhez más beállítások tartoznak. A tűzfalat kilőttem, úgy se működik. Remélem tudtok segíteni. Köszi.
  • bon
    Akkor már csak a külső ház lehet a bűnős, lehet, hogy rossz.
  • tapuah
    sentinellel is megnéztem, nem mond semmi különöset.
    kipróbáltam ugy is, hogy csatlakoztattam usb-n keresztül xp-hez és az se ismeri fel, viszont, ha beépítem, akkor kifogástalanul működik. plusz kipróbáltam egy samsung ide-s vinyóval is és azzal is u.e. volt a probléma. lehet, hogy a külső ház nem megfelelő? (a típusa könig cmp-mobstor21)
  • [HUN]FaTaL
    Szedjél a realtektől HD Audio drivert. Utána meg a vezérlőpultban, a hangbeállításoknál az alapértelmezett felvevőeszközt állítsd át a mikrofonra és hangosítsd fel.
  • xNoodlex
    Szvsz a hangkártyád típusát kéne megosztanod velünk.. Ahhoz szedj le drivert vagy nézd meg, hogy mikrofon biztos nincs-e véletlen lenémítva.
  • xNoodlex
    2:Media Player Classic Home Cinema-t próbáltad már?
    A num pad számaival tudod igazítani a kép magasságát/szélességét + van képernyő érintése kívülről beállítás is. Ha igen, és ezekkel se tudtad beállítani jóra, akkor majd más segít neked. :)
  • Oszy88
    Hali!

Miért van az h viszta alatt nem működik a mikrofonom?
    Se ts se ventrin nem hallanak :(
    Én viszont mindenkit hallok!
    EP43-ds3l az alaplap neve.
  • Shiwo
    Hali !

Két kérdésem lenne..

1) friss vista notebookon, meg már telepítve lett pár progi.. windóz szerint 32 giga foglalt..de hiába számoltatom össze a könyvtárakat + a gyökkönyvtár fájljait bármivel (intéző, total commander), csak 24 gigára jön ki.. elvileg rejtett fájlok is benne vannak, szóval nem tom pontosan hol is lehet az a 8 giga különbség..ennyire még nem lehet töredezett, és csak nem foglal a vista 8 gigával többet, mint amennyinek látszik, nem ?

2) filmnézés közben fekete csík van körbe a kép körül, hiába tesszük ki teljes képernyőre..és több lejátszóval próbáltuk, mindegyiknél van csík..hogy lehetne eltüntetni ? (felbontás elvileg 1280x800)
  • bon
    Nagyon sok Quantum LCT sorozatos winyót láttam meghalni ezen kívül még nagyon lassú is, kerüllendő típus csoda, hogy még mükődik. HD Sentinel program mit mond a winyóra?
  • tapuah
    sziasztok!

a problémám a következő: egy IDEs vinyót külső usb csatlakozással csatlakoztatok a laptophoz, amit fel is ismer, sőt azt mondja, hogy rendben működik, viszont nincs inicializálva. mikor inicializálnám, azt írja ki, hogy "i/o eszközhiba miatt a kérést nem lehet végrehajtani". a vinyó ikonja mellett (számítógép-kezelés/lemezkezelés menünél az ablakban) egy piros lefele nyíl látható. (a vista home premium 32 bites)
    az eszközkezelőben, az átviteli kábeleknél az usb áttelepítő kábelnél egy felkiáltó jel van és azt írja, hogy az "eszköz nem indítható el, kód:10". a megoldások keresésére kattintva azt írja ki, hogy "nem sikerült az illesztőprogram betöltése" és nem csinál semmit. egyéb érdekesség, hogy ugyanarra az usb portra egy külső sata-s vinyót felrakok, akkor az rendesen működik.
    egyéb jelenségek: a vinyó márkája quantum fireball lct 20, ami helyett ezt írja ki: sucnvuo firebanlncv22 20. a vista szerint az usb csatlakozásnál megfelelően működik.
    a vinyót amúgy asztaligépen xp-n formáztam meg és ott működik is.
    előre is köszi a segítséget! :)
  • Apocalipto
    Akkor próbáld ki a Win7-et, és élvezni fogsz...
  • MAN 19 422 4X4
    nagyon bejön a vista gyerekek 2 hónapja raktam fel de odáig vagyok érte meg visza 64 bites ultimate imádom!!!!!! ezt el kellett mondanom sokkal korszerübb
  • bon
    Nem vagy teljes jogú admin ezért nem engedi törölni, futtasd teljes admin joggal az adott alkalmazást pl. Total Commander-t és egyből kezesebb lesz a Vista.
  • jaki88
    sziasztok. vista miért csinálja azt, hogy nem enged fájlokat letörölni még rendszergazdaként sem, mert, hogy írásvédett, közben nem az, de ha le is veszem róla akkor sem engedi letörölni, és nem értem, hogy miért. mi okozhatja ezt?
  • grebber
    Azt nem lehet valahogy kikapcsolni hogy a windowsos játékok ahol vannak ne kerüljenek oda azoknak a játékoknak az ikonjai amikkel játszok?
  • Apocalipto
    Hát azért én kíváncsi lennék rá mit takar az a jó gép.
    Amúgy frissítsd a flash playert, ha nem a legfrisebb, és töröld a böngészési előzményeket a böngészőből, meg minden ideiglenes fájlt. Továbbá nézd meg azért azt is, hogy a procit nem e eszi meg valami más folyamat.
  • qetuol
    igazából nem tudom hova is kéne ezt írni:

miért van az, h a HD flash videót szaggatva játsza le (bármelyik böngészőben) annak ellenére, h nem kéne sztem, mert elég jó ahhoz képest a gépem.
  • bon
    Milyen képernyő van beállítva a Windows-ba: alapértelmzett képernyő vagy plug and play képernyő?
  • MasterJay
    Ha megnézem a catalystban a monitor tulajdonságoknál a maximum monitorfelbontást ott beállítom 1360x768-ra 60Hz-re a monitor annyit tud!
    De mikor jobb klikket nyomok tulajdonságokat képernyő tulajdonságok ott a csúszkát csak 1280x768-ra tom elhúzni az a legnagyobb!
  • bon
    Ati driveren belül vagy a Windows-on belül a vezérlőpult/személyre szabás/képernyő beállításoknál se lehetséges? Milyen képernyő fajta van most beálíltva? a képernyő beállításoknál?
  • MasterJay
    Én nem találtam drivert a gyárto oldalán, csak egy Quick Start Guide-ot.
    Ő pedig nem kapott CD-t! (legalábbis azt állítja)
  • bon
    Monditor driver-t telepítette?
  • MasterJay
    Sziasztok!

Unokaöcsém a következő problémával szembesült.
    Nemrégiben vett egy Asus AH192D monitort, ennek a max felbontása 1360X768!
    Egy Ati 9550 kártyát használ, és nem tudja beállítani csak 1280X768!
    64bites Vistát használ.
    Mi lehet a gond? Létezhet, hogy a 9550 nem tudja ezt a felbontást?
  • Apocalipto
    Ez itt nem a reklám helye.
  • Exen
    Sziasztok!

Akit esetleg érdekelnek az "utóddal", a Windows 7-el kapcsolatos hírek, azoknak ajánlom a Windowsfuture.hu oldalt, bár még egy fiatal siteról van szó, dinamikusan fog bővülni ;)
  • [HUN]FaTaL
    Set up sticky, set up filter és vedd ki a pipát a megjelenő oldalon mindkettőnél.
  • Orionk
    HOL ?

kösz
  • [HUN]FaTaL
    Kapcsold ki a beragadó billentyűket meg a többi baromságot. Control Panel->Ease of access center->Make the keyboard easier to use.
  • Orionk
    Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy néha előfordul, hogy hosszan benyomva tartom a SHIFT gombot, mert gondolkodom, hogy hogyan írjam azt, amit írni akarok.
    Ekkor bekapcsolódik valami tököm STICK KEYS. Pontosabban előjőn egy ablak, hogy be akarom e kapcsolni. Ráklikkelek, hogy nem akarom, és erre meg egy csomó minden megváltozik a billentyűzeten. Pl. vessző a kérdőjel lesz, stb..., meg egér is másképpen működik, meg a linkeket másik uj ablakban nyitja meg a tüzesróka barátunk.

Nem látok mást megoldást, minthogy ujraindítom a gépet, mert akkor rendbe jön.

Valakinek valami megoldás?

köszi
  • Dzsini
    nagyobb, színes ikont rak ki, kicsit másképp van elrendezve, ha van új letöltenivaló...

régen ilyen volt: (ez nem saját)
  • [HUN]FaTaL
    De ez itt nem az és gondolom nem Etiópiában vette a gépet. :D
  • bon
    OEM-ként is megvásárolható a fejlődő országokban.
  • [HUN]FaTaL
    Starter hivatalosan nem is kapható, csak gépre telepítve, úgyhogy nem számoltam bele. A home basic is erősen felejtős.