40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    Mert az alap gadget fos, rá lehet tákolni valahogy arra is, de egyszerűbb ha leszedsz egy másik gadgetet, én pl. az accuweather gadgetet használom és tökéletesen működik.
  • bon
    Nem.
  • adsa
    az a helyzet, hogy két Vista volt feltéve egy 32 bites és egy 64 bites. mivel így nem indult el, ezért a 32 bitesen keresztül raktam fel az új 64 bites verziót amelyről most írok. Az befolyásolja, hogy már két Vista felvolt rakva?
  • Prince of Máté
    A helyzet a következő:
    Felraktam egy Win Vista 32-bit ENG SP1 nevű verziót, Updateről leszedtem a magyar nyelvcsomagot. Egy bajom van, mégpedig az, hogy az időjárás sidebar nem talál magyar helyet :(
  • bon
    Interneten nem talált megoldást? Esetleg korábbi driver?
  • bon
    Ha a gép tuningolva van akkor alapórajelre visszaállítás, ha így se jó akkor másik telepítő lemez, egyébb ötletem nincs.
  • adsa
    #34176-ra vki?
  • drater
    akarom mondani legfrissebb :D
  • drater
    felgrissebb a vga drver zsír új windows és itt a hiba üzi:
  • bon
    Frissebb vga driver próbáltál már? Milyen hibaüzenettel áll le az Aero amúgy?
  • drater
    Hali lenne 1 problémám. most vettem új lapot és az aero állandóan leáll. nemtok vele mit csinálni. a lap tipusa MSI K9AGNeo2 Digital.
  • bon
    Hidd el nem minden kékhalál képernyő néz ki így (láttam már jó néhányat sajnos) a képernyő tartalmazhatja a hibás fájl amiből kilehet találni mi a rossz, de tartalmaz egy kódot is.

A NETw3v32.sys fájlból igen könnyen kilehet találni, hogy wlan driver a ludas (google 3. találat)
  • DerStauner
    tessék, itt van egy kékhalálos kép:

http://images.netbag.hu/20080910/21270993845.jpg

nem az enyém, úgy szedtem a netról.

véleményem szerint amit erről le lehet olvasni, az csak egy fájlnév, meg egy - valószínűleg a hiba okára sejtető - sor.

Az én kékhalálos képem is ugyanilyen lenne, csak ott nekem a nagybetűs sorban MEMORY_MANAGEMENT állt, a fájlnév pedig ntkrnlmp.exe
    volt.

szóval szerintem nagy különbség nincs a kettő között.

pl ahonnan kinéztem, hogy hogyan kell használni a windbg-t, ott megállapították a példa alapján, hogy a WLAN-adapter meghajtója okozta a problémát. nos, nem hiszem, hogy egy egyszerű bluescreen-ből ezt meg lehet állapítani. ott a NETw3v32.sys fájl volt a ludas. Te ebből tudod, hogy a wlan adapterrel van a gond??
  • grebber
    Kösz kipróbálom!
  • [HUN]FaTaL
    Senki nem mondta hogy a biosban kell állítani bármit is, a kékhalálnak semmi köze a bioshoz.
  • DerStauner
    ok, amúgy nem kell a biosban, vagy akárhol beállítani vmit, hogy kékhalálkor ne induljon újra a gép

ezt meg lehet tenni a vezérlőpult/rendszer/haladó rendszer beállítások/startup and recovery/settings/pipa ki az automatically restart-ból

más kérdés: hiába állítom be a windows update-ben, hogy keressen frissítéseket, de kérdezzen rá, ha telepíteni akarom, akárhányszor ez beállítom, és ok, és újra megnyitom az update ablakot, visszaáll a totál automatikusra. miért?
  • bon
    A kék képernyő tartalma lenne jó és nem a dump fájl-é.
  • [HUN]FaTaL
    A kernel a rendszer magja, a hibát pedig biztosan driver okozza, hogy melyik azt nézd meg az eseménynaplóban, mert szerintem kiírja, hogy melyik fájl okozta a kék halált és abból ki lehet deríteni hogy melyik driver a ludas.
  • DerStauner
    megnéztem egy korábbi bluescreen okát is, és ugyanez a fájl volt. a hiba típusa VISTA_DRIVER_FAULT, ami a net szerint (meg hát logikusan is) driver hiba. na de milyen driver hiba?? nt kernel, mi az?
  • DerStauner
    na, tegnap megint volt egy bluescreen-em, de most utánajártam a neten a jelenségnek, mert miután újraindult a gép, a vista kiírta, hogy recovered, stb, és létrehozott egy dump fájlt is, amit a windowsdebugging program segítségével és némi internetes leírással megnyitottam, és megkerestem a hiba okát, ez lenne az:

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe

Loaded symbol image file: ntkrnlmp.exe
    Mapped memory image file: c:\windows\System32\ntoskrnl.exe
    Image path: ntkrnlmp.exe
    Image name: ntkrnlmp.exe
    Timestamp: Sat Apr 26 07:56:07 2008 (4812C3F7)
    CheckSum: 00482B15
    ImageSize: 00518000
    File version: 6.0.6001.18063
    Product version: 6.0.6001.18063
    File flags: 0 (Mask 3F)
    File OS: 40004 NT Win32
    File type: 1.0 App
    File date: 00000000.00000000
    Translations: 0409.04b0
    CompanyName: Microsoft Corporation
    ProductName: Microsoft® Windows® Operating System
    InternalName: ntkrnlmp.exe
    OriginalFilename: ntkrnlmp.exe
    ProductVersion: 6.0.6001.18063
    FileVersion: 6.0.6001.18063 (vistasp1_gdr.080425-1930)
    FileDescription: NT Kernel & System
    LegalCopyright: © Microsoft Corporation. All rights reserved.

tehát valami gond volt az nt kernel-el. a probléma az, hogy én nem tudom, mi ez. valaki esetleg?
  • bon
    Gyárilag még nem találkoztam ilyennel, de feltételezem létezik rá valamilyen külön progi. Gyanús, hogy ez kell neked: IconRestorer link
  • grebber
    Lehet oltári hülye kérdést fogok feltenni, de ezekből tanul az ember.

Vistán vagy akár XP-n mindegy nem lehet elmenteni valahogy az asztalon lévő ikonok elrendezését??
    Mert sokszor előfordult hogy valami végett elrendezte őket és mire visszateszem ahogy volt :(
  • kirol
    Persze. Nekem magának megcserélte a C lett a D és fordítva.
    Akkor ezt hogy sikerült XP-nek elérnie önmagától? (Hogy rohadna meg!)
  • adsa
    Lenne még egy problémám. Amikor berakom a DVD-t és róla bootolok, előjön alól a csík és írja h Loading files. Aztán az jön elő ami a Vista indításakor szokott előjönni. Aztán megjelenik a kurzor, a háttér és aztán semmi... Ötletek?
  • cbr688
    sziasztok,nem sok időm van átolvasni 34k hsz.-t és sos segítség kéne,vettem egy gigabyte 790x ds4-es lapot,van egy 200gb-os ide-s meg 160gigás sata-ás samsung vinyóm,és vistát szeretnék rá telepíteni(6400+-os proci,4giga ram,4850-es vidkari)1.1es bios verzió,minden rendesen bedugva,elindul a vista betöltése dvd-ről bootolva rákattintok a telepítésre és azt írja nem ismer fela telepítő merevlemezeket vagy meghajtó kötetet vagy mit... a c-re szeretném tenni(formázva van ntfs fájlrendszer,stb...)a segítségeket ha kérhetném privát üzenet formájában küldjétek el,mert íg csak korlátozott időközönként tudok net-hez férni,a segítő szándékokat előre is köszönöm!!!remélem itt az sg-n tudtok segíteni...ha még vmi inormációt meg kell adnom,jelezzétek kérlek,még1x köszönöm!!!
  • lck
    Nem lehet.
    Csak új windows telepítéssel.
  • adsa
    Sziasztok. Az lenne a kérdéem, hogyan tudom megcserélni a partició betűjét amin a Windows van. A vinyó három particióra van osztva és amin a Windows van annak a betűje J és én C-t szeretnék. A Disk Management-be nem engedi, hogy kicseréljem. Előre is köszi.
  • CroftManor
    Volt már vkinek oylan problémája, h nem ment le készenlétire a gép, a monitor lekapcsolt, de a proci pörgött tovább?
    Vagy olyan hogy a leállás gombra kattintva, ugyanez, a monitor kapcsol le, a proci pörög tovább?
    Mert ha volt ilyen vkinek és tudott rá megoldást, az feltétlenül írjon!
  • Dzsini
    tipp: biztonsági mentést készít a rendszerről, hogy ha a telepítés valamit nagyon összekutyul, akkor visszaállíthassa.
  • mate317
    Ha letöltök egy telepítő progit, rányomok és kb 1-2 perc amíg elindul a telepítés. Addig semmi. Ez miért van?
  • kirol
    Valaki segítene, hogy a magyar Vista Business-emen hogyan tudnám előcsalni a Dreamscene-t? Mert nem sikerül, pedig anno még működött.
  • Nagy01
    Nah megint én.
    Kipróbáltam szinte mindent de még mindig nem jó az 5.1 játék/ zene alatt.Viszont vezőrőpult-->hangeszközök vagy valami ilyesmi ott van olyan hogy Teszt rámentem, és ott megszólaltatja az 5.1-et,szóval az összes hangszóró szól.DE viszont bármit halgatok és bármivel játszok nem jó:S.
    Valami ötlet? (soundmax audióm van Asus P5B lapon)
  • bon
    Az s5xxx az valamelyik driver és a C: meghajtón találod meg de a könyvtár nevét nem tudom, de az S5xxx szerepel benne.
  • AlieN911
    Mondjuk kijött utánna egy valami olyasmi, h. valaminek nem teccett a Vista, lehet h. nem eredeti... Valami ilyesmi ablak volt... Ez esetleg okozhatja, illetve ezt hogyan tudnám megnézni ujra, mármint ezt az ablakot? (sajna nem emléxek rá, h. minek nem tetszett, nem volt rendes neve, hanem valami s5xxx, de ez se biztos h. s5 volt..)
    Ha SP1 volt a frissités, akkor átnézegetem, h. minek nem tetszhet, ha nem akkor az eredeti terv..
  • bon
    Az ötleted jó, probáld ki, de szerintem nem a frissítés okozza a hibát, esetleg a gép valamelyik komponensének nem tetszik a frissítés és azt a hibás programot, drivert kellene frissíteni. Ez főleg igza, ha a 4 frissítsé közül az egyik az SP1 volt.
  • AlieN911
    Hali!

Olyan problémám lenne, hogy feltettem a Vistát a laptopra pénteken este! Jo is volt szombat egész nap, és vasárnap d.e! Frissitette közbe magát! Vasárnap 4 frissitést tett fel ha jol tudom, nem láttam, gazdája mondta! Nah az a baj, hogy bekapcsoljuk, és egy olyan 15 perc után befagy! Lehet, h. a frissités kavar be, vagy valami más ötlet? Első ötletem, h. leszedem azt a 4 frissitést, utánna letiltom az aut. frissitéseket, és megnézem, hogy mi lesz, ha még mindig fagy, akkor az elözöeket engedélyezem, és töröm a fejem!

Valakinek valami jobb ötlete ennél?
    Ilyen a laptop.
  • Dzsini
    Paint.net - ez még ingyenes is
  • bon
    Adobe Photoshop, Corel Paint Shop Pro, Corel Graphics Suite, stb. stb.
  • barbados
    Sziasztok!
    tudna valaki ajánlani nekem vista alatt futó netről letölthető foto programot? Olyat keresek ami nem rendszerez inkább javít, retusál stb..

Nagyon köszi
  • rumpeltszickin
    sziasztok akadt egy kis gondom a vistaval
    nem tudok hatteret valtoztatni. belepek a control panel-be, personalization -> desktop background es a kovetkezo felirat fogad:

"Failed to load page please return to control panel to change your background settings"

vki ha tudna segiteni, nagyon megkoszonnem, eleg zavaro a problema, köszi!