Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marci0115
egyszerü használj xp-t játékra

CroftManor
Hát azért ez így nem igaz, nekem nem szar a konfigom (ha nem is a legújabb, de nem is a legrosszabb) és mégis szarok a játékok Vistán.
Xpn, ezzel a konfiggal mondhatni szárnyaltak a legújabb játékok, na de Vistán...
<#rolleyes><#rolleyes><#rolleyes>

Nothing is True, Everything is Permitted

Dzsini
valami ki lett herélve belõle a vLite-al...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

vixo
Az miért van,h ezt a vistát: Windows Vista Ultimate SP1 32bit (hun, vLite)simán tudtam aktiválni,viszont ennél nem talál semmilyen hálózatot azaz nem tudok csatlakozni a nethez,a többi verziónál pedig csak az aktiválás nem mûködött viszont a hálózatot mindig talál,ez meg vmiért azt írja ki,h nem talál semmilyen hálózatot :S
vki help pls!!!

Dzsini
fõleg, hogy egyet sem kellene... mert az csak a dll-ek elindításához aktiválódik. svchost.exe-bõl mehet sok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Vírus? Spyware?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Marci0115
az miért van hogy kb 3-4 napja vagy 5 db rundll32.exe-t mutat a feladatkezelö?

[HUN]FaTaL
Biztosan nem mert a timestopper crackek nem mûködnek SP1-el.

http://goo.gl/gd6Zi5

vixo
Hát nálam ez nem történt meg,a restart megvolt,de ugyanúgy maradt a 30nap :S
vagy ez timestoper???

ez olyan hogy felteszed. és következõ restartkor automatikusan aktiválja magát

[HUN]FaTaL
Minden Vistat aktiválni kell😊

vixo
hi all!

1kérdés: Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x64.SP1.Integrated.June.2008.OEM.DVD-BIE úgy olvastam,h ezt a vistát nem kell aktiválni,mivel Integrated,nekem most ez is van a gépemen,de ha megnézem a számítógép tulajdonságait,akkor ott kiírja a 30 napot az aktiválásig.
Akkor ez most hogy van?
Elõre is thx a választ!

[HUN]FaTaL
Ismerõsnél (winXP) 3 böngészõvel is XML errort ír az IWIW az üzenõfalra. Nem tudjátok mi lehet ez?

bon
vezérlõpult/problémajelentések és megoldások

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dzsini
azért ugrál fel mindig máshol, hogy ne lehessen automata klikkeléssel kikerülni (amit egy okos vírus esetleg megoldhatna) - gondolom ezért üríti a billentyûzetbuffert is megjelenés elõtt.

grebber
Volt nekem olyan hogy programok hibával elszálltak.Ekkor bejött egy ablak ahol lehetett probléma okát keresni és volt hogy talált valami javítást stb.

No most egy progival gondom van de nem jön elõ ez az ablak.Hogy lehet elõhozni?

Next PC upgrade: 2022

Nem lehet megcsinálni azt valahogy, hogy az UAC-nak az ablaka mindig középen ugorjon fel? mert mindig a képernyõ más-más részein bukkan fel
GregSB
Már megtaláltam, System Restoreban csinálok majd egy Restore Pointot a biztonság kedvéért...

GregSB
Ok felteszem...

Ha esetleg valamit összekutyul a gépemen hol tudom majd visszaállítani a jelenlegi állapotot?

[HUN]FaTaL
Nekem sem szedi le, még akkor sem ha nincs milyen driverrel összeakadjon. Tedd fel kézzel. Én már bele is integráltam a telepítõbe.

bon
Szedd le a Microsoft-tól az SP1-et és rakd fel kézzel.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

GregSB
Az lol, hogy nekem a Win Update máig nem szedte le az SP1-et?

Lehetett ugye olvasni hogy sok laptop specifikus driverjével összeakad, így amíg azokat nem frissítik a laptopgyártók addig nem ajánlja fel a winupdate sz SP1-et.

Namost már mindjárt július lesz és még sehol semmi nálam...

bon
MEgfelelõ hangkártya driverral lesz spdif-ef kimenet és 5.1 is.

[HUN]FaTaL
Home Premium vagy Business.

Narxis
Home Premium.

Marci0115
sima otthoni gépre melyik fajta vistát érdemes felrakni?pl home,business?

TothLaci
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy ha telepítem a 64 bites Vistát, arra az SP1-et, a FAQ-ban lévõ beta program jó lesz a hosszú távú használatához? Illetve a SPDIF-en megtarthatom az 5.1-et?
Rage47
nekem volt õsszel a kolis gépemben 512ram, és naggyon lassú volt még az XP is:S kellett bele vennem 1gigát még.
kirol
Inkább XP-t rakok rá. Nem az enyém, csak én dolgozok rajta. 😊
Szóval ez van, nem lesz benne +ram. 😞

Narxis
A félreértések elkerülése végett:

Windows Vista Business
Ajánlott rendszerkövetelmények

* 1 GHz 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
* 1 GB rendszermemória
* 40 GB-os merevlemez-meghajtó, legalább 15 GB szabad tárhellyel
* A következõkkel támogatja a DirectX 9 grafikák használatát:
o WDDM-illesztõprogram
o 128 MB grafikus memória (minimum)
o Pixel Shader 2.0 verziót hardverrel
o 32 bit/képpont
* DVD-ROM meghajtó
* Audiokimenet
* Internet-hozzáférés (esetleg fizetõs)

Link.

Amikor ilyen pengeélen táncol valaki teljesítménnyel kapcsolatban akkor én maximum kipróbálásra ajánlanám a Vistat, mert ami másnak gyors és pörgõs az neki nem biztos, hogy az. Véleményem szerint ilyenkor teljesen szubjektív a gyorsaság megítélése, ki mihez szokott stb.

Dzsini
munkára elég, én 512-vel meg egy 1,5GHz-es Celeron M-el használtam jópár hónapig... de +512-vel már tökéletesen használható (4-6000 ft körül van még 512 ebbõl a régi RAM-ból), office-ozni, programozni, böngészni bõségesen elég. (meg pár casual játék is nagyon szépen elfut rajta, aminek nem kell 3D teljesítmény)

mivel csak a Vista Basic felület fut rajta, sokkal kisebb a gépigény

bon
Ne rakd fel, jelen állapotba a gép kevés Vista-ra, de még XP-re se valami sok. Ram-ot én raknék bele legalább 512mb-ot, az XP is pörgõsebb lenne egybõl.

Narxis
Rakjad inkább XP-t.

kirol
Akkor ne rakjam fel? Mert idõt inkább nem cseszem el vele.
Rakjam inkább XP SP3-at?

Mert ezt munkára használom.

bon
Ram az kevés, de a proci se valami hú de erõs.

kirol
Fel akarom rakni a Businesst egy laptopra: Intel Pentium M 745 1,8 Ghz, 512 MB RAM.

Ezen elfut rendesen, vagy nem is próbálkozzak a kevés ram miatt?

bon
Gondolom küldik mégegyszer.

bon
Érdekes ez a program kompatibilitás kérdése, én már régóta nem találkoztam ilyennel. Norton 360-ból remélem a legújabb változatott vetted meg (2.0) azzal szerintem nem szabadna gondnak lennie, ha mégis akkor tuti van beállítási lehetõség. Memóriád nem lesz kevesebb. A gép sebességének növekednie kellene XP alatt feltéve ha a gépedben a hardverek többsége nagyon új, mert szerintem azokhoz már inkább csak Vista alá fejlesztendõ driverekre koncentrálnak.

Magoo
Tervbe van mos véve, hogy netán visszaállok XP-re.
Ne kövezzetek meg ezértr...de több progi kompatibilitá meg egyéb miatt.
Gondoljátok, hogy a lentebb, általam említett gép konfiggal valami hátrányom lesz általa? vagyminden tökéletes lesz XP-vel?
Most legutoljára az történt hogy megvettem a Norton 360-at és sok dolog akadt el Vistaban miatta. XP+Norton régen nekem nagyon jól ment.
Illetve gyorsabb lesz e pár dolog az által hogy XP-re térek át?
A memória ugye nem kisebb mértékben lesz kihasználva? mert most 4 helyett 3,2-t használ. Ugye nem fog kevesebbet haszálni az XP? 😊
Köszi elõre minde segítséget

u.i.: Ja az XP-m legalább Pro és az is legális természetesen...

Rage47
küldtem nekik még 1 mailt, hátha... és egybõl válaszoltak, fura 😊
kirol
Hát köszi, most találtam Winportal-on egy egy más integrálási módszerrõl leírást, hétvégén megpróbálom azt.

[HUN]FaTaL
Ha businesst akarsz az gáz, mert ebben csak az ultimate van (herélt).

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha csinálsz FTP-t feltöltöm neked a garantáltan, általam készített, nem buherált, SP1-es Businesst (kód nélkül természetesen, mert az nekem is legális

bon
Ahhoz sajnos nincs nyelvi csomag.

kirol
Businessbe nem hiszem.

én ezt leszettem... még nem tettem fel.. de tedd fel nyugodtan, legfrissebb nagyon dicsérik... és ne keress magyart. hanem amikor felteszed az update-n keresztül letöltheted hozzá a magyar nyelvet...

kirol
Bakker, csak ezekbõl meg nincs magyar. ÁÁÁ!

bon
Szerintem nincs hekkelve.

kirol
Mivel nekem semmivel nem sikerült integrálnom SP-1 et, mert lefagyott, ha leszedek egy ilyet pl.: Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x64.SP1.Integrated.June.2008.OEM.DVD-BIE, és felrakom az eredeti kódommal, akkor az ugye eredeti lesz?

Ez a képfájl önmagában nincs hekkelve ugye?

bon
Igen érdemes leszedni, vagy ha találsz akkor már rögtön SP1-el integráltat.

Dzsini
ami nem a Vista hibája, hanem a szarul megírt drivereké... köszönd az nVidia-nak, hogy lassan 3 éve képtelen volt egy pörgõs drivert írni a videokártyádhoz. Az a gép mindenre elég kellene, hogy legyen.