40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • [HUN]FaTaL
    erre a gépre nem raknék vistat az tuti
  • XanderCage
    Hellosztok. Vistát szeretnék telepíteni, és a kérdésem az lenne hogy erre a konfigra milyen vista lenne jó?: AMD Sempron 2400+, 767mb ram, NVIDIA GeForce FX 5500 256mb, 40gb HDD. Nem egy nagy konfig, max egy Home Premiumot akarok, csak nem tom hogy nem-e lassítaná be nagyon a gépet. Szóval a kérdésem hogy Home Basic vagy Home Premium?
  • Örm
    Ezt írja ki a kék halál után:

Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1038

Additional information about the problem:
    BCCode: 1a
    BCP1: 00041287
    BCP2: 00000074
    BCP3: 00000000
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_0_6001
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\Mini091308-02.dmp
    C:\Users\Paulovits Kornél\AppData\Local\Temp\WER-46578-0.sysdata.xml
    C:\Users\Paulovits Kornél\AppData\Local\Temp\WERFC9F.tmp.version.txt

• bon
    Vista maga, de inkább saját magad kell keresned.
  • Örm
    Hello!
    Olyan programot tudnátok adni ami feltérképezi a gépen lévő összes drivert és frissítést keres hozzá? Kösz a segítséget!
  • desigo
    thx a segítséget!
    újrarakom egy szűz partícióra aztán annyi...
  • lck
    A windows-t bármelyik partícióra rakod, mindig a legelső partíciójába rakja az indítási információkat. Ezt törölted le.
    Így próbáld helyreállítani a bootolást.
    Ha nem akarsz 2 rendszert egyszerre használni, később mindenképpen érdemes lesz a c-re rakni a wint.
  • desigo
    kérném megint a segítségeteket:

Külön partíción volt azonos vinyón az XP (korábban felrakott ) és a Vista
    Miután átálltam a Vistára gondoltam letörlöm az XPt ( TC-vel)
    Nem is lett gond egészen az újraindításig
    most nem indul a Vista "loadmgr in missing" hibaüzenettel
    ha berakom a Vista DVDt és javításra nyomok akkor nem is látja azt a partíciót a rendszer helyreállító beállításoknál.

DVDről el tudom indítani az OPrendszert valahogy?
    Mert ha nem lesz megoldás mentenem is kellene valahogy mielött ujrarakom a Vistát...
  • bon
    Elvileg driver bármi okozhatja, a kék képernyő lehetséges, hogy írni fogja, hogy melyik fájl a bűnős.
  • Örm
    Kösz, de, hogy tudom megnézni, hogy melyik driver nem megfelelő? Megpróbálok legközelebb csinálni egy képet és belinkelni.
  • bon
    Driver nem megfelelő, kék képernyő sokat segítenne.
  • Örm
    Hello!
    A következő lenne a problémám. Bekapcsolás után mindig újra indul a gép valamikor kék képernyővel. És csak 2. 3. újraindulás után áll föl a rendszer. Utána is van olyan, hogy kék képernyővel újraindul a gép. Már egyszer újra telepítettem a rendszert. Szerintetek mi lehet a baj? Kösz a segítséget!
  • bon
    Válts Vista-ra, jobb mint az XP.
  • The Best
    Sziasztok. Tudom ezt a kérdést sokan felteték már de nem tudom hogy mi legyen. Most ujjitottam fel a gépet és már tudok játszani dx10 támogato játékokkal is. De sajnos az xp nem támogatja a Dx10 csak a vista, de a játékok miat nem akarok váltani az xp-röl. Rakjam fel egy másik meghajtóra a vistát? Szerintetek mit csináljak? Előre is köszönöm
  • Prince of Máté
    mindegy, ment a Vista a kukába...
  • bon
    Szoftver és hardver hiba is lehet, de nagyobb esélye vana szoftver hibának, pl. nem megfelelő driver műkődés.
  • Prince of Máté
    A kékhalál hardverhiba? Mert amióta vistám van ->1 nap, azóta időnként kékhalált kapok...
  • [HUN]FaTaL
    Az baromi érdekes, mert a notebookoknál nem alkalmazzák a dual channel technológiát. Legalábbis én még nem láttam ilyen notebookot, pedig jópárat láttam már :)
  • bon
    Van dual channel, direkt megnéztem most két laptopot is a munkahelyemen és dual-nak írja ki a teszt progi a memória kezelését.
  • [HUN]FaTaL
    Ha ultimatet veszel (de csak annál) akkor winupdateről tölthető a magyar mui :)
  • lck
    Szerintem a német termék Prodoct Key-e is elég lesz neked, azzal felrakod a magyart. ( Javítsatok ki ha nem lehet. )
  • Netgear
    Sziasztok. Ha én Németországban veszek egy teljesen eredeti Windows Vista Ultimate-et (mert ugyebár sokkal olcsóbb ott), akkor azt magyarrá lehet varázsolni valahogy? De úgy hogy teljesen magyar legyen minden? Van ugyebár a MUI de ezeknél is működik, és van magyar nyelv? Köszi! Üdv!
  • [HUN]FaTaL
    Notebookokban nincs Dual Channel úgyhogy úgy pakolgatod a ramot, ahogy akarod. Nekem 1GB + 512 van és semmi probléma.
  • bon
    Az baj ha az XP csak 2,4gb-ot látott, mert csak 4gb-nál van ilyen gond, 3-nál nincs.
    Laptop-nál meg kikel deríteni, hogy hány GB memóriát tud kezelni és szereti e az ilyen 2x1-es felállást. Mondjuk semmi féle keppen nem szerencsés a 2x1, mert a kétcsatornás vezérlés így már nem jön létre. Jelenlegi memória árak mellett inkább spórolj még egy kicsit és 2x2gb-ra cseréld ki, már ha a Laptop boldogul ennyivel.
  • simonl #34215
    Sziasztok,

Kicsit hardver a kérdés, de összefügg picit a Vistával is:

Laptopomban 2 x 1 GB memory van gyárilag. Ha teszek az egyik helyére egy 2 Gb -at, akkor a Vista látja e mind a három GB ot? ?? Az XP ebből természetesen csak 2.4 et látott.....

Köszi a hozzáértők segítségét.
  • newil
    Áhá...na végre.
    Köszönöm ez volt a baj.
  • lck
    PCI-os TVtuner kártya is okozhatja, de alaplapfüggő is lehet. Egyes típusoknál, ha meg szakadsz is újraindul.
  • bon
    Kapcsold ki, hogy az egér felébreszthesse a gépet, hátha segít. Az eszközkezelőben az egér tulajdonságainál lehet kikapcsolni.
  • newil
    Hello,lehet már kérdezték és már válaszoltak is rá,de...
    A vistámat nem tudom alvásra bírni se hibernálásra.Úgytesz mintha kikapcs,de rögtön visszajön.Nem újraindul csak kilép és vissza.Leáll a gép kb 0,5 ms-ra. Ennek milehet az oka?
  • adsa
    mostmár rémlik valami. a múltkor bementem a biosba, mert nem ment jól a cooler és állítottam a cooler sebességén, de mást nem tudok...
  • desigo
    sikerült vele
    köszönöm!
  • bon
    Tuti nem tuningoltad a géped ha nem tudod, hogy hol kell visszaállítani, mert ott kell feljebb is venni az órajelet. Egyébként load bios default menüpont vagy valami hasonló.
  • Dzsini
    ha nincs engedélyezve, akkor nem kellene ott lennie - ha ott felejtődött, próbáld meg újra engedélyezni, majd ismét letiltani.
  • bon
    Lemezkarbantartóval.
  • desigo
    a közel 2 gigás hiberfil.syst hogyan tudom letörölni?
    hibernálás nincs engedélyezve...
  • adsa
    és hogy kell visszaállítani alapórajelre? (hülye kérdés, de nem tom)
  • adsa
    akkor mi lehet a baja?mert már négy DVD-vel próbáltam és mindenik ugyanaddig tölti be. viszont ha windowson keresztül indítom el akkor teljesen betölti. de nekem bootolással kéne felrakni a vistát
  • bon
    Nem annak számít, az bővítés.
  • adsa
    amúgy nem volt tuningolva. vagy az annak számít h betettem két új vinyót?
  • bon
    Alapból megy a beépített, nem kell vele semmit csinálni. Most direkt kipróbáltam és talált magyar város.