40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Livius
    Egy BIOS alapbeállítással egyszerübben kiderülhet ez. Nálam is egyik nap a Vsita betöltő képernyő után egyből kék halál volt és BIOS defaultal minden ment tovább jól. Nekem ez megoldotta.
  • Örm
    Nem. Egyik napról a másikra jött elő ez a probléma. Hogy tudom megnézni, hogy nilyen a beállítás és min kellene lennie? EGyébként a kártya egy 6600GT.
  • Narxis
    XP 64bit.
  • bon
    Alaplapi driverek fent vannak?
  • papainlineteam
    PLEASE segítsen valaki hogyan kell visszahozni az eltünt meghajtót. Újratelepítettem a vistát de egy újraindulás után megint eltünt :S (a bios mindig látja szóval sztem nem kábel hiba)
  • bon
    Vista 64bit
  • digital

Ha minden igaz hamarosan egy msi gx720 laptopom lesz. Ez valójában egy viszonylag erős noti 4gb memóriával. Természetesen játékokat is szeretnék futtatni rajta. Dilemmám a Vista vagy az XPSP3. Nem tudom, hogy vista alatt mennyire jó játékok alatt, (Moha, Cod-x, Bioshock vonal) lassabb-e a vista mint az XP? Viszont az XP ellen a 3gb memória limit szól...
    Melyiket pakoljam fel, multimédia, játékok, egyebek stb...
  • bon
    Tejes képernyőre állítod a programot, ha jól emlékszem alt+enter
  • simonl #34311
    Sziasztok,

Miért van, és milyen beállítással lehet változtatni azon, hogy játék indításakor ne látszódjon az asztal és az "ablak" keret.

Köszi
  • Dave0092
    fuh nekem ma elöször csinált olytr hogy amikor beinditottam a képernyő középére kiirt egy sort, hogy REGISTTRY$/..../INSTALL/236 ugyált egy 10 mp ig aztán betöltött... ez mi lehet?
  • Narxis
    Már próbáltam Vistat, csak 32 biteset és most lesz a hp laptopom 3gb ram-al, nvidia 9200 gs videokártyával és intel core2duo 2,26ghz-es procival. eredeti home premium-mal ami 32bites. egyelőre még nem néztem utána, hogy a programok amiket használok 64bitesbe vannak-e, játszani laptopon meg nem nagyon akarok, driverek 64bitesbe vannak, csak olvastam sok helyen, hogy elég jó a 64bites vista és ezért gondolkoztam rajta.
  • JoeJie
    Egyébként -szerintem- ez ne tartson vissza, mert nem túl sűrű hiba ez és amúgy is lépést kell tartani a korral ^^ Vannak ilyen érdekes jelenségek, mint pl a kisgépemnél(és ennél is ez volt amig xp volt rajta) ami csak akkor tölti be az xp-t ha végig nyomogatom a numlock-ot :-D
    Ez a vistás gép:
    Asus M2A-VM
    AMD Athlon 64 5200+ AM2 X2
    MSI 8600 GT
    Kingmax DDR2 2048MB 800MHz

Szóval nálam ezen a konfigon van/volt a bibi, de ismétlem: nem túl gyakori ez a hiba, más konfigon tuti simám megy.
    Sok szerencsét ha kipróbálod a vistát :)
  • JoeJie
    Se másik videókarim se másik ramom nincs :) Rammal nem hinném hogy gond lenne mert külön kipróbáltam őket, és mindkettővel ment rendesen, csak együtt nem. (kipróbáltam az összes variációt a dimm-ekkel meg a ramokkal és sehol se volt gond).
    Driverekből próbáltam kb mindent, fórumokon volt aki a 103masra esküdözött, van aki a legújabbakra, van aki a bétára... aztán mindegyiknél ugyanaz volt a probléma.
    Meg az volt az érdekes hogy xp-n kapásból minden pöccenésre indult, na mindegy de azért remélem valamit kitalálnak még az okosak hogy a másik memóriát is használni tudjam :)
  • Narxis
    Ezt jó lenne tudni, mert én is 64bites vistan gondolkodom, de így akkor nem veszek feleslegesen memóriát, laptopba nvidia kártya van.
  • bon
    Másik VGA-t (nvidia-t) másik memeória modult nem probáltál? Nem tudom a VGA drivered a legfrissebb nem beta ami fent van mert ha nem akkor frissítsd szerintem? Nálam nincs ilyen gond (szerencsére) az aláírásomba lévő konfigon.
  • JoeJie
    Sziasztok!
    A 64bites Vista rovatba írtam annó a problemámat, de mivel azt nem sokan figyelik, és rájöttem hogy mi a bibi, ide leírom hátha valaki hasznát veszi.
    A gond az volt hogy install után az első 3d-s alkalmazásnál (pl egy ablak elmozdítása is) fagyott a gép, vagy stand by-ba kapcsolt a monitor. Kezdtem azt hinni hogy a videókártya a rossz (mert volt hogy a 256mb helyett 2048at írt rá a vista...). Neten sem találtam sehol semmit, bár ez a probléma több helyen megtalálható volt kb nulla megoldással. Egyeseknél a hang is rosszalkodott mint nálam is. DE
    Egyik ember írta hogy a vista nvidia kártyával és 4 gb rammal nem mindig hajlandú menni, így mielőtt visszaraktam volna az xp-t, poénból kivettem az egyik 2gb-os ramot, és láss csodát, minden szuperul megy.. Kipróbáltam kicserélni a memóriákat, más dimm-be rakni őket és szuperul megy egészen addig, ameddig nincs bent a 4 giga ram...
    Na ez mitől van? (-:
  • desigo
    köszönöm
  • bon
    Saját tulajdonba vétel (jobb egérgomb, tulajodnságok és a biztosági fül). De töröltem már egy lemezről futtatható oprendszerre is, az nem foglalkozott a könyvtár jogosultságokkal.
  • naaa
    a BIOS ban beállítottad , hogy a videókártya milyen üzemmódját keresse?
  • desigo
    Nem használt vinyóról,hogyan tudom végleg letörölni a Vistát formázás nélkül?
    Mert TCvel nem törli le se a Windows se a Program Files mappát se a ProgramDatat se a User mappát csak egy részét
    átnevezni át tudom de teljesen nem törlődik le...
  • Örm
    Szerintetek ha át jumperelom az alpaplapot és kisütöm akkor megoldódik ez a probléma?
  • kakaoskalacs
    lol :D akkro passz
  • bon
    Memtest: link
  • Örm
    Hello!
    Tudnátok mondani olyan programot amivel úgy lehet a memóriát tesztelni, hogy nincs a gépre op rendszer telepítve?
  • bon
    Akkor más a gond, ha a winyo lenne akkor eljutnál a particiónálásig és ott lenne probléma ha nem ismerné fel.
  • adsa
    nem jön elő semmi... csak a háttér és a kurzor
  • papainlineteam
    Üdv mindenkinek. Most telepítettem a vistát és olyan problámám lenne hogy eltünt az E:\meghajtóm(dvd meghajtó, ezen kívül még van egy cd az F:\, ezt látja). Az elején még látta, arról raktam fel a alaplap és videókártya drivert, most meg eltünt, bootolni bootol róla, szal a windowsba lesz vmi, nem tudja valaki hogy mi lehet a gond?
  • bon
    Ha nem látja a winyot a telepítés elején akkor igen, ha látja de mégse megy fel akkor más a gond.
  • adsa
    a múltkor mondtam, hogy nem tudom felrakni a Vistát az új vinyómra. vajon az lehet a baja, hogy SATA kettes és kéne neki driver?
  • [HUN]FaTaL
    Mi az?:D Mert nekem ilyen nincsen.
  • Örm
    Kösz a segítséget! A lemezzel nem hiszem, hogy gond lenne, mert a laptopomra gondnélkül felmegy. De azért megpróbálom egy frissebbbel is. Akkor elvileg vagy a dvd rom vagy a kábel a rossz?
  • kakaoskalacs

vki??
  • Dzsini
    a cdfs.sys az a CD/DVD meghajtó driver - gond lehet a lemezzel (eredeti?), gond lehet a CD/DVD egységgel (régi, hibázik), az összekötő kábellel, alaplappal...

első lépésként ha _bármi_ húzva, gyorsítva van a gépben azt állítsd vissza alapra, ha úgy is gond van, akkor a fentiek alapján próbáld cserélgetni a dolgokat (másik lemez, másik kábel...)
  • lck
    BIOS-hoz nem nyúltál mostanában ?
    Vagy nem került új eszköz a gépbe. Mintha valami eszközütközés lenne.
  • Örm
    Hello!
    Két napja szívok a gépemmel, mert állandóan kék halálal leállt. Ma újratelepítsénél a következő üzenetek jelentek meg:
    Blus Sreen 1
    Blue Screen 2

Már leformáztam az összes partíciót és újraosztottam a HDD-t, de még mindig ez van. Csökkentett módban nem tudom újraindítani a gépet, mert nincs rendszer a gépen. Valakinek van valami ötlete?
  • patiang
    Én ezt használom, s nem kell kapcsolgatni a gépet UAC
  • patiang
    Én most tértem át a Vista ultimate-re. Semmi de semmi gondom nem volt vele / két hét /, bár igazából nem nagyon találok egetverő különbséget az XP, s a Vista között. Egyenlőre.
  • bon
    Igen felülírja. De ha gondot okoznak akkor te meg felteszed a legfrissebbet.
  • simonl #34281
    Sziasztok,

Ne haragudjatok, kicsit OFF a kérdésem de itt pörög a topic és biztos kapok segítséget:
    Ha feltelepítem a legújabb directX -et és mondjuk később telepítek egy játékot - amelyen egy régebbi verziójű directX van - felülírja a legfrissebbet ??

Köszi és még egyszer bocsi...
  • bon
    Én pl a registry-s módszert használom és valóban így már kényelmesebb az UAC.