40038
-
#34359 Valaki segítsen mr, hogy magyar Vista Businessre hogyan tudom felrakni a Dreamscene -t légyszi! -
#34358 Hello!
Most az a gondom, hogy amikor ki kell választani a particiót ahová telepíteni akarom a rendszert ezt az üzenetet kapom:
Partició választás -
DerStauner #34357 na, ma megint volt egy bluescreen-em (6 napig nem volt), page fault in nonpaged area, stop 0x50, a dmp fájl azt írja, hogy:
"Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except,
it must be protected by a Probe. Typically the address is just plain bad or it
is pointing at freed memory.
Arguments:
Arg1: fffff00003cce06a, memory referenced.
Arg2: 0000000000000000, value 0 = read operation, 1 = write operation.
Arg3: fffff80001e7b4cb, If non-zero, the instruction address which referenced the bad memory
address.
Arg4: 0000000000000007, (reserved)"
a hibát a grid.exe okozta
akkor most rossz a memória? vagy olyan regisztert címzett meg a program, ami rossz? -
#34356 Hello!
Az lenne a gondom, hogy vettem egy új gépet és miután a telepítő betöltötte a fájlokat és annak a képernyőnek kéne jönni ahol a széria számot kell beírni, ott nem megy tovább a telepítő. Ez mitől lehet? -
#34355 kösz
megtaláltam xD -
#34354 Vista telepítő lemez be, azzal törölteted az összes particiót majd újra létrehozod a neked megfelelő méretben. A Particion Magic-et meg hanyagolnám, mert nem Vista kompatibilis, -
#34353 Ajánlott feltenni az összes drivert. Én szoktam magamat regisztrálni. -
#34352 Alapártelmezett levelezőklienssé teszed. Ott ahol a többi alapértelmezett programot is beállítod, asszem Start menüben van vagy Vezérlőpult. -
#34351 Ha webes felületen rákattintok egy email címre akkor azt,hogyan tudom beállítani,hogy a Thunderbirdet nyissa? -
Demeter #34350 Köszönöm a válaszod de ha lehet én leszedném ezt a jelenlegi Vista-t (de lehet, hogy újra felraknám utána) mert van egy kis gond. Mégpedig az, hogy mielőtt felraktam volna a szűz gépre a vista-t kétfelé partícionáltam a vinyót (érelem szerűen). Namármost a sok huza-vona után odáig jutottam (partition magic-nek hála) hogy a vista ugye megmarad a C-n de ellenben a D mint másik partíció eltűnt. És így vele az összes cucc amit oda telepítettem. :( És semmi módon nem lehet visszahozni. Sem a Vista-n belül nem lehet sem pedig a partition magic-el. Mindíg vmi "105-s" hibakódot ad ki nem lehet semmit tenn. Ezért szeretném az egész vinyót újraformázni majd partícionálni, hogy ismét előröl tudjam kezdeni az egészet.
De ezt valahogy az istennek sem engedi. De egyszerűen nem értem ,hogy miért nem engedi letörölni azt a partíciót ami a vista van??!!! Igy, hogy a bánatba tegyek fel egy új rendszert (és nem úgy, hogy a már meglévő mellé tegyem)???
Vki?????? -
Demeter #34349 Nagyon köszönöm!!!! Viszont ahogy itt elnézem vajon " érdemes " feltenni az összes felajánlott driver a laptop tipusához?? Vagy csak azt amivel a Vistának gondja volt (jelen esetben a hálókártya meg vmi bluetooth cucc) szerinted?? Illetve ha regelem magam akkor elvileg mindíg küldik majd az újabb frissítéseket a cuccokhoz. Ezzel érdemes " foglalkozni "?
Thx! -
Dave0092 #34348 egyik particiora felrakod az xp-t. aztán xp lesz az alappértelmezett tehát enmfog elidnlni a vista, berakod a vista telepitő lemezt, és a hibajvatiás ba a legelsőt kiválasztod... ekkor ismét a vista fog cska elindulni, felrakod a faq-bol a boot managert, hozáadod az xpt, és midnden idnuláskor jön egy boot menü hgy melyik inditsa... -
mikiking #34347 Bocsi hogy még egyszer beirom,de sürgős volna..... felvan telepitve nekem a vista 32 bit ... van 2 HDD -m amugy... valahogy megoldhato,hogy feltudjam telepiteni az xp-t is ??? de vistát akarom hasznalni főképp.xp-t csak gamelésre használnám. -
adam86 #34346 http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?LNG=23&service=CE -
Demeter #34345 Ez felettébb fura mármint az, hogy SATA gondja lenne. Csak azért mondom mert a Vista gond nélkül felment amikor felraktam a laptopra. Nem írt semmi hibát vagy ütközést a hardware-ek között. Csak egyedül a realtek hálókártyával volt gondja, mert ahhoz nem talált drivert és így az istennek sem akart mıködni a net. Illetve van még vmi hardware gondja vmi bluetooth-al kapcsolatos. De mivel nincs hozzá semmiféle driver CD (alapból nem adtak hozzá, mondjuk ez nem tudom, hogy mennyire bevált szokás) így igen nehéz feltelepíteni az adott alaplapi drivereket. Most lehet én vagyok a béna, de egyszerüen nem leltem hozzá hálókártya drivert vista-hoz, nemhogy komplett alaplapi driver csomagot!!
De egyszerüen még mindíg nem értem, hogy miért nem engedi használni a partition magic-et???? Azaz csak a C-n nem engedi amin van a rendszer a többi partíciót engedi törölni. Na most így a két szék közül a pad alá estem, mivel most sem a Vista nem használható, sem pedig nem tudok egy újabb (ammúgy én meg a Daytona-t használom és nagyon frankó!) oprendszert feltenni.... :(
Amúgy a gép egy Toshiba Satellite A300 1JH
Ha vki tudna segíteni akkor azt nagyon megköszönném mert szegény hugom (mivel az ő gépe) teljesen maga alattvan, hogy az új gépe nem működik.
Előre is thx! -
#34344 Driver kell a SATA meghajtódhoz, vagy megkeresed és flopizgatsz vagy letöltöd a carlosca féle XP-t amit én is használok, nem buherált, de tökéletesen működik.
Amúgy milyen laptop? Hátha találok hozzá drivert vagy valaki más. -
mikiking #34343 Helo.... felvan telepitve nekem a vista... van 2 HDD -m amugy... valahogy megoldhato,hogy feltudjam telepiteni az xp-t is ??? de vistát akaorm hasznalni főképp.xp-t csak gamelésre használnám. -
Demeter #34342 Igen úgy néz ki, hogy a hálókártya driverrel van gond, mivel nincs hozzás Vista driver és nem tudja emiatt használni. Szal jól meg vagyok lőve. Viszont ha már itt tartunk akkor tudsz vmi módot rá, hogy miképp "szabaduljak" meg a már feltelepített Vista-tól? Csak mert inkább maradnék a "jól bevált" Daytona-nál de egyszerűen nem tudom letörölni még úgy sem, hogy újrapartícionálom ill formázom a vinyót. Mindíg 105-s hibára hivatkozik és nem engedi törölni a C partíciót, sem formázni a vinyót. Ez egy kicsit fura és akkor még finom voltam! Mikor berakom az új oprendszert, hogy tegyel fel el is kezdi az összetevőket kigyűjteni és mikor végzett vele akkor azt írja ki, hogy " A telepítő nem talált a számítógépben telepített merevlemezes meghajtót " !! Most ilyenkor mi a bánat van??? Van esetleg 5leted, hogy ilyenkor mi a teendő? Csak mert nekem ez egy kicsit új!!!!! Szal sem letörölni nem engedi, sem pedig formázni, sem pedig partícionálni. Szal igazából semmit sem enged....
Előre is Thx!
-
#34341 Hello!
A telepítés megkezdése előtt ilyen hibával áll le a gép.
Machine_check_exhabition
Ez mitől lehet? -
tomah56 #34340 bocsi útólag én is rájöttem h az mást jelent mint gondoltam:). De elvileg van vírúsírtom nod32 és az nem talál semmit keresésnél. -
#34339 Driver? Router? -
Demeter #34338 Srácok tudnátok abban tanácsot adni, hogy vajon miért nem működik az internet a laptopon melyre egy Ultimate lett feltéve? Már mindent töviről hegyire átnéztem de egyszerűen az istennek sem akar létrejönni az internet kapcsolat.
Pls vki!!!!! -
#34337 Ez vajon mitől lehetett?
-
#34336 azért ez így teljesen más információ, mint az előző :)
vírus/spyware? -
tomah56 #34335 Nem hinném h ilyen baja van mert ez egy 3 hónapos toshiba laptop és az egész gép megy. meg minden jól fut rajta csak az az egy program mint pl: a lombtár ürítésnél befagy és többé nem válaszól vagy az internet explorer fagy be de elindítoma chrome-ot és az meg zavartalanúl működik szval a gép paraméterein meg se látszik, h vmi nem jó csak épp az aktuális befagyott program nem válaszól többet:) -
#34334 Ok. Kösz az infót. -
#34333 Mindkettő támogatott, ha a proci 64bit-et is tud akkor a 32bit is menni fog rajta. 64bit-es oprendszer feltelepítése meg rajtad múlik, van e olyan programod ami kifejezetten arra van fejlesztve? Van e a gépedben 4gb vagy több memória? Van e 64bit-es driver a hardvereidhez? -
#34332 Hello!
Érdemes feltenni egy 64 bites rendszerre a 64 bites oprendszert vagy lehet a 32 bitest is. -
Demeter #34331 Van fejlemény az "ügyben". Gondoltam egyeet és mondom kipróbálom egy XP install lemezzel és mit ad isten miután a bootolt a DVD-ről a gép egyből bejönnnek (Daytona 2008) a választahtó opciók. Na ilyenkormost valóban mi van?????? -
Demeter #34330 Akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok a gyenge! Amúgy a gépem nincs tuningolva továbbá az előző nap raktam fel egy laptopra ugyan ezt a Vista-t és ott minden gond nélkül fel is ment. És csak azért furcsáltam mert míg ott volt lehetőség a partíciókkal "foglalatoskodni" addig ezen a gépen mindez nem jön elő opcionális lehetőségként. Azt meg, hogy esetleg a DVD íróval lenen gond ismét megcáfolom mert még most is tudom hassználni minden gond nélkül. Szal akkor most mi is van valójában??????
De azért thx a válaszokat! -
#34329 Ha tuningolva van a gép akkor állítsd vissza alap órajelre és úgy próbáld, hátha nem lesz gond. Majd a telepítő elején lehet törölni a particiót és újat létrehozni, ennél tisztább megoldás nincs. -
#34328 elméletileg a telepítőnek adnia kellene lehetőséget arra, hogy szabadon létrehozz/törölj partíciókat. ha a lemezed nem jut el idáig, ott valami gond van - vagy a DVD-vel, vagy a géppel. -
Demeter #34327 Srácok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek Vista install ügyben. Jelenleg egy módosított XP van fenn de idejét múlt és szeretném lecserélni. Van egy Ultimate amit szeretnék helyette felinstallálni de vmiért nem megy. Miképp tudom leformázni a vinyót, hogy egy "szűz" partícióra tegyen fel? Csak azért kérdem mert miután bebootol az ultimate-ről nem jön fel semmi menü amivel esetleg ezt megtehetném. Egyszerűen csak egy betölt egy kék (nem kék halál :) ) ablakot benne a az egérmutatóval és semmit sem tudok itt csinálni. Gondolom én vagyok a béna de nem tudom, hogy miképp tudnám revenni, hogy települjön. Bár gondolom előbb tényleg nem ártana formázni a c-t és úgy felrakni.
Tudnátok segíteni így az elején?
Előre is thx!!! -
simonl #34326 Megoldódott.....:)
Természetesen én voltam a f...sz:) -
simonl #34325 Szép jó reggelt,
Segítség kellene, letöltöttem az elérhető frissítéseket update -ről, mégsem látom a Dreamscene tartalmakat.
Hol keressem, hogy manuálisan betegyem a web mappába?
Köszi -
#34324 tippek sorban: túlmelegedés, vinyó halódik, táp halódik, memória halódik, valamelyik kártya/alaplap halódik.
elsőre nyisd ki a gépet, és pucold ki rendesen, ha koszos az tud itt-ott zárlatot okozni, és az vezethez ilyenhez. (plusz [persze csak ha értesz hozzá] húzzál szét minden csatlakozót, vedd ki a memóriát (ha van pasztád a procit is) és rakd össze újra, lehet egy érintkezési gond van valahol)
utána memóriateszt, vinyóteszt, másik táppal kipróbálás -
tomah56 #34323 Hello mindenki!
Egy olyan problémám lenne, h minden program "ok nélkül" szabálytalan időközönként csak úgy lefagy és nem válaszól. És még a feladat kezelő se tudja bezárni se a programot se a folyamatot semmit és a gépet se tudom kikapcsolni egyedül az áramtalanítás brutális mótszerével.
Nagyon hálás lennék ha vki tudna vmi tanácsot adni mert nekem kifogytak az aötleteim:S Előre is köszi -
patiang #34322 Talán segít: ntfs.sys -
#34321 Alap beállítsánál is hibát ír ki telepítsénél valami ntfs.sys hibát. -
#34320 Kösz, de nem igazán értek a BIOS-hoz. Hogy tudom az alapbeállításokat visszaállítani?