40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dzsini
    boot után közvetlen is lefoglalja a teljes RAM-ot, ha nem futtatsz semmit, akkor is - előtöltöget, felkészíti a rendszert arra, hogy amiket szoktál indítani, azok gyorsan induljanak (erre jó a Superfetch, idomul a használati szokásaidhoz)
  • Bébá70
    Eddig ezt nem vettem észre,mondjuk nem is ment a gép 6-8 órát csak ugy hogy semmi nem volt rajta csinálva,de minden esetre számomra érdekes.Ha 8 Gb lenne benne 12 óra alatt azt is lefoglalná.De kiváncsiságbol elfogok inditani egy pár programot,és meglátom hogy tényleg felszabaditja-e.Vagy valami más zabálja be a ramot.
  • Dzsini
    Mi zabálja be? ha a Vista becache-eli, akkor az úgy jó, majd felszabadítja, ha kell valami másnak. Alapelv, hogy RAM ne álljon üresen.
  • Bébá70
    Sziasztok, van valakinek elképzelése hogy 6-8 órai üzemidö után bezabálja mind a 4Gb Ramot.Semmi nincs használva csak a utorrent és szépen elfogy a ram.Valakinek valami ötlete?Köszi.
  • bon
    Szerintem igen, de még sose figyeltem. most nálam elvileg ez van fent 64bit-en: SBXF_PCDRV_LB_2_18_0004.exe
  • [HUN]FaTaL
    A 32bites és a 64bites driverek egy telepítőfájlban vannak a Creative cuccokhoz? Mert ugyanazokat a drivereket hozza be a creative.com a 32 bites és a 64 bites vistahoz is.
  • janos666 #34393
    Most már nekem is.
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Egy parancssoros probléma megoldásában szeretném segítségeteket kérni.

Szeretnék egy programot beregisztrálni úgy hogy pontos hely megadása nélkül is tudjam futtatni bárhonnan (gyk. egy aliast szeretnék kreálni).

Doskey-el próbálkoztam, viszont az nem veszi rendesen a paramétereket.

Ismertek valamilyen megoldást erre?

Mindenféle módon próbáltam keresni az interneten, de semmire sem sikerült ráakadnom.

Köszönöm!
  • bon
    Nekem mindkettő megy gond nélkül.
  • janos666 #34390
    Reggel óta nem jön be a microsoft.com vagy .hu, készül valami? (nem sűrűn járok arra, de most kéne)
  • Demeter
    A gépemen csak egy oprendszer fut épp szal így akkor nem tudom használni ezt a Paragon-t sajna. Ennek meg amit írtál a CD/DVD-n futó oprendszernek majd utánanézek. Thx!
  • mikiking
    Valaki aki ért hozzá irja már le,hogy kell a bott managerrel megcsinalni,mhogy jöjjön be az xp is ,mert csak a vista indul..total nem értek ehhez a progihoz
  • FlyHigh
    Akkor jó lesz elvileg, inkább fülessel használom meg néha 2.1-ben. Köszi.
  • [HUN]FaTaL
    Windows updaten van hozzá driver, de csak stereoban (illetve 2.1-ben) fog működni. Én cseréltem hangkarit egy audigy ls-re, ehhez van vista support :)
  • mikiking
    ha elinditom ezt a boot managert vagy mi.... akkor a vistaba vagyok benne,de hogy tudom beállitani hogy válasssztani keljen ?? valamit mutat,hogy browse,de fogalmam sincs mit keresskek,és hol
  • FlyHigh
    Hellósztok!
    Most szeretnék váltani vistára, de a hangkártyámhoz nem találtam vista drivert(SB live 5.1), ilyenkor mi van?:D
  • bon
    Vagy mint írtam szerezzél be e egy cd/dvd-ről futó oprendszert és úgy töröld a particiót.
  • mikiking
    de nincs meg a vista dvd. nekem magyar van benne sp1 , viszont van egy vistám cd-n ... sp1,csak angol...az nem baj ?? és bootolni kell a vistát ehhez a hibaelháritásshoz ?????
  • bon
    Ha van xp a gépeden akkor ott futtasd a paragont-t majd töröld a Vista particiót. Paragon csak Windows alatt megy.
  • Demeter
    Azt, hogy érted, hogy más oprendszer alól?? Illetve amit írtál ez a Paragon ez használahtó lenne úgy, hogy kiírom cd/dvvd majd erről bootolnék és imígyen használnám és törölnék vele mindent?? Amúgy floppy nincs a gépben szal a dos kilőve.
  • bon
    Más oprendszer alol (esetleg más gépben) Paragon Particion Manager Programmal? de még egy dos boot lemezzel és az azon lévő fdisk progival is probálkozhatsz. De szóba jöhet még egy cd/dvd lemezről futtatható oprendszer is, található a neten jó pár féle változat.
  • bon
    De mivel csiáltad, mert a Vista telepítővel? Mert ha más programmal particiónáltad és formáztad meg pl: Fat32-re akkor az a baj, mert a Vista csak NTFS particióra települ.
  • kirol
    Úgy, igen.
  • Narxis
    Manuálisan másolgattad? Ha igen, akkor passz.
  • Demeter
    Nekem csak egy kérdésem volna, mit csinálsz, hogy neked előjön ez az oldal ahol ezeket kiválaszthatod? Csak mert én mit nem adnék ha a Vista nekem is kirakná ezt az ablakot.....

Thx!
  • Demeter
    Norton Partition Magic Pro Serve 8.05-nél ha partícionálni majd formázni szeretném az adott vinyó részt és ezt a hibaüzenetet kapom :
    " partition table error #105 found " akkor az mire utal?? Csak mert bármit is akarok csinálni mindíg ez a hibaüzenet fogad illetve egy ilyen:
    " Error #4 bad argument/parameter ". Pls ilyenkor mi a teendő ????????
  • Demeter
    Na akkor mondom mi a helyzet. Próbáltam két különböző XP telepítő lemezzel is, de mindkettővel ugyan oda jutottam. Egész pontosan nem engedi, hogy letöröljem vagy bármi mást csináljak a C partícióval amin ez a nyomorult Vista fenn van. Ilyen a mesében nincs!!!!!! Most úgy néz ki a dolog, hogy van a vinyón a C partíció amin a Vista van fenn a vinyó másik részét abszolulte nem is látja és ennek tetejében semmit nem enged csinálni, hogy letöröljem vagy akár a vinyót formázzam partícionáljam. Ezt hívják két szék közül a pad alá effektnek??????

Pls vki találjon ki vmi okosan mert már a hajam tépem mérgembe!!!!!!!

Thx!
  • kirol
    Már megcsináltam vagy 6x, de nem jó valamiért. Nem jelenik meg az Video opció, csak képeket hagy továbbra is.
  • Örm
    Már többször is töröltem az összes particiót és újra is formáztam őket.
  • bon
    Próbáltad mér, hogy törölteted a telepítővel és újra létrehozod?
    Véletlenül nem fat32-re formázod?
  • Demeter
    Na akkor kerítek egy XP-t aztán meglátjuk. De azért köszönöm a segítséget!
  • Örm
    Igen arra. De akárhányszor formázom mindig azt írja, hogy nem lehet oda telepíteni.
  • bon
    Akkor XP telepítő lemeze, azzal is lehet törölni és létrehozni új particiókat.
  • Demeter
    Nekem ezzel csak az a gondom, ha beteszem a Vista telepítő lemezét majd arról bootol a gép akkor az ég világon semmi menü nem jön be. Egy ideig töltöget majd bejön egy olyan menü, hogy "Install Windows". Itt kéri a nyelvet, idő formátumot majd a billentyűzet tipusát és kész. Utána vagy megy az install vagy repair és kész. Sajna olyan menü nem igazán jön elő ahol a vinyóval meg a partíciókkal lehetne foglalatoskodni.

Vagy netán én néztem volna be vmit????
  • Narxis
    Kiguglizod a programot, 2 fájlt kell bemásolni megfelelő helyre és kész. Nekem már nincs meg a link, meg a program se.
  • cikasz
    Sziasztok. sry ha ez tiltott itt.
    Sarki füszeres vistapistát tettem most fel és bizonyos idö után mikor jásztok kék halállal elszáll és ez a kiirás : end_of_nt_evaluation_period.
    Sejtem mi ez , de nincs erre orvosság?
    thx
  • kollektor
    hát erre passzolok
  • kollektor
    cső!
    és mi a gond vele ,gondolom a 48,8 GB-re akarod-nem?
  • kirol
    Eredetileg igen, de ezen is elő lehet csalogatni. Angol RC-n ment is de most a magyaron nem sikerül nekem.
  • kollektor
    csak Ultimate verzió alatt érhető el !